'Wat dat betreft komt Strootman dus in een warm bad terecht'
Dinsdag, 28 augustus 2018 om 13:39

Kevin Strootman staat op het punt om AS Roma te verruilen voor Olympique Marseille. Boudewijn Zenden speelde tussen 2007 en 2009 voor de Franse topclub en weet wat de 28-jarige middenvelder te wachten staat bij l'OM. "De passie daar is echt op z'n Italiaans", zegt Zenden in gesprek met De Telegraaf.

"Wat dat betreft komt hij dus in een warm bad terecht. Kevin weet hoe hij zich onsterfelijk moet maken, want hij heeft met Roma al eens tegen Lazio gescoord. Als hij namens Marseille ook in een derby in Frankrijk scoort, weet hij ook hoe dat voelt. Ik heb in mijn periode nog een doelpunt gemaakt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Dan is het echt een gekkenhuis", weet de 42-jarige oud-international, tegenwoordig bij PSV in dienst als specialistentrainer.

Zenden benadrukt dat Olympique Marseille 'ongekend populair' is. "Los van de uitwedstrijden tegen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon, leek het bijna overal wel alsof we thuis speelden. Het is echt een club van het volk. Als het goed gaat, leef je als een God in Frankrijk. Maar als het slecht gaat, staan er ook zo tweehonderd boze supporters op het trainingscomplex. Dat is de andere kant", aldus Zenden. Hij is van mening dat de Ligue 1 nog weleens onderschat wordt. "Het is een fysiek heel sterke competitie."

"Met veel tactisch en technisch sterke spelers ook. Memphis Depay speelt bij Lyon en door de grote aankopen van Paris Saint-Germain krijgt de competitie meer aanzien", vervolgt de oud-middenvelder. Hij wijst op het feit dat de selectie van Olympique Marseille met Steve Mandanda, Adil Rami en Florian Thauvin drie wereldkampioenen herbergt. "Door de binnenlandse aankopen van PSG, hebben ook andere clubs wat meer te besteden."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
MrGuide
 
3
28 augustus 2018 om 13:46
Ik denk niet dat Lique 1 onderschat wordt. Het is de 5e competitie in Europa (UEFA-ranking), en het gat met de top 4 is enorm. Buiten PSG presteren de teams aardig in Europa maar niet meer dan dat.
 
marseillefan1
 
19
28 augustus 2018 om 13:58
Nee alsnog beter dan 50 andere competities in Europa... Alsof van de nummer 4 competitie van Europa naar de nummer 5 gaan zo dramatisch is..
 
Tuskii
 
9
28 augustus 2018 om 14:03
Zo kan je toch ook hetzelfde zeggen over Italie (Juve) en Duitsland (Bayern) vind niet dat ploegen als lyon, monaco etc het zoveel slechter doen dan ploegen uit die top 4 die je aanhaalt. Ook marseille zie ik het dit jaar weer zeer goed doen
 
Dejan
 
12
28 augustus 2018 om 14:10
Als we op die ranking moeten afgaan is de Spaanse competitie de beste van Europa en de competities van Zwitserland, Portugal, Oostenrijk, Turkije en België staan hoger dan de Nederlandse. Uiteindelijk scheelt het allemaal niet zo ontzettend veel denk ik. Of de Ligue 1 onderschat wordt weet ik niet, maar er wordt wel veelal denigrerend over gesproken.
 
wandering
 
5
28 augustus 2018 om 14:26
Ja en wat is je punt nu? Mag toch hopen dat je niet wil gaan beweren dat het voetbal in Nederland van een hoger niveau is dan die in de door jou genoemde competities, of dat de Franse combi het niveau van de Spaanse zelfs maar benadert. Iedere competitie kan eens een uitschieter hebben zodat je het ene jaar wat meer punten haalt dan gemiddeld, maar als over 5 jaar gerekend Spanje al jaren bovenaan staat en Frankrijk al jaren op plek 5 dan lijkt het mij een aardige weergave van hoe het in werkelijkheid is.
 
marseillefan1
 
6
28 augustus 2018 om 14:35
En dan lijkt het me ook dat mensen eens moeten stoppen met de Franse competitie compleet belachelijk maken... Dat slaat al helemaal nergens op als het beter is dan nagenoeg elke Europese competitie
 
wandering
 
2
28 augustus 2018 om 14:48
Lijkt mij dat mensen dat lekker zelf moeten weten. Het lijkt mij handiger dat jij je er niet meer aan stoort. Bedoel reacties van mensen die beweren dat de eredivisie niet veel minder is dan de Ligue zou ik sowieso niet serieus nemen, laat staan mij eraan storen.
 
STORING
 
9
28 augustus 2018 om 13:47
Marseille is gewoon een prachtige club. Ik verwacht dat Strootman het daar erg naar zijn zin zal hebben. Als je kennelijk weg moet bij AS Roma dan is Marseille een prachtige vervolgstap. Ik zou er alleen erg van balen om de de stad Rome in te moeten ruilen voor de stad Marseille.
 
FcExclusief
 
2
28 augustus 2018 om 14:25
Marseille is een oase van rust vergeleken met het hectische en overvolle Rome, dus ergens juist wel een flinke vooruitgang. Met een fraai huisje en bootje is het goed vertoeven aan de Côte d'azur.
 
STORING
 
2
28 augustus 2018 om 15:02
Kwestie van smaak. Het straatbeeld van Marseille heb ik niets mee. Terwijl de warmte van Rome mij echt heeft gegrepen. Net zoals Italië als land mij erg trekt. Rome staat bij mij op nummer 1 qua Europese steden. En aan de Cote d’ Azur heb ik liever Nice.
 
DennisHartkoorn
 
0
28 augustus 2018 om 17:50
Franse voetbal zit juist in de lift. Mooie club voor Strootman.
 
Rugu
 
12
28 augustus 2018 om 14:47
Ben vorige week een aantal dagen in Marseille geweest en vond het qua stad (ondanks veel pessimisitische verhalen) best een leuke stad. Schijnen vooral de laatste 10 jaar veel geld in het opknappen te hebben gestoken. Vooral de zuid kant van de stad deed me zelfs een beetje aan LA denken qua vibe. Nogmaals, de stad is me 100% meegevallen en zou er zo weer naartoe gaan.
 
marseillefan1
 
17
28 augustus 2018 om 13:54
Klopt natuurlijk wat Zenden zegt. Marseille is ongekend populair in Frankrijk maar ook in Afrika. Ik weet nog wel toen Marseille in het seizoen 2014-2015 onder trainer Marcelo Bielsa speelde tegen Toulouse en dat het hele stadion van Toulouse vol zat met OM supporters! Geweldig was dat! Olympique Marseille en PSG zijn de populairste clubs in Frankrijk, Marseille door de historie, geweldige fans en le Stade Velodrome, hebben ze veel fans in het zuiden van Frankrijk maar ook in de regio van Parijs hebben ze veel fans. Van oudsher is Marseille zeer geliefd in Parijs eigenlijk. PSG heeft door de overname in 2011 meer jeugdigen fans in Frankrijk dan OM. Marseille is meer populair bij 35+. Ik hoop zo dat Kevin Strootman de leider gaat worden van dit OM Champions Project! Marseille moet zo snel mogelijk terugkeren naar de CL en prijzen winnen! Hopelijk gaat dit jaar een mooi jaar worden voor Olympique en voor Kevin! ????
 
RUTGERRR
 
3
28 augustus 2018 om 14:48
Waarom zou je van Roma naar Marseille gaan? Ik zou geen enkele reden kunnen opnoemen, tenzij het financieel is. Roma is in alles groter en is ook van een hoger niveau, in een sterkere competitie.
 
STORING
 
3
28 augustus 2018 om 15:11
Niet meegekregen dat hij met tranen afscheid heeft genomen en zelf eigenlijk wilde blijven?