Wenger: 'Als je twintig jaar boven Tottenham eindigt, is het niet belangrijk'
Zaterdag, 29 april 2017 om 09:16

Voor Arsenal staat er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma. In het duel met Tottenham Hotspur staan niet alleen drie punten op het spel, maar ook de nodige prestige. De aartsrivaal staat momenteel boven the Gunners in de Premier League, maar volgens Arsenal-manager Arsène Wenger is er nog geen sprake van een machtsverschuiving.

"Ik denk dat ze langere tijd boven ons moeten eindigen om te spreken van een machtsverschuiving. Je kan niet zeggen dat één jaar opweegt tegen twintig jaar. Laten we eerlijk zijn, ik heb deze vraag over een machtsverschuiving al achttien jaar op rij beantwoord. Er is niks veranderd", stelt Wenger op een persconferentie.

"Maar als je twintig jaar boven ze eindigt, is het niet belangrijk. Nu ze boven ons staan, is het ineens belangrijk. Natuurlijk maakt het uit, je wil sterker zijn dan Tottenham. Je wil sterker zijn dan iedereen. We zijn er nog niet, laten we even afwachten hoe de eindstand er in de competitie uitziet", zegt de Fransman, die denkt dat het nieuwe stadion invloed zal hebben op Tottenham. "Je krijgt te maken met financiële restricties. Daarnaast voel je je nog niet direct thuis in een nieuw stadion. Wij hebben het meegemaakt toen we naar het Emirates verhuisden."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
0
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
LucasAndersen
 
1
29 april 2017 om 09:23
“maar als je twintig jaar boven ze eindigt, is het niet belangrijk. Nu ze boven ons staan, is het ineens belangrijk Volgens mij was dit altijd al belangrijk voor Arsenal fans, gezien ze elk jaar al uitgebreid St. Totteringhamsday vierden. Je kan natuurlijk nog niet zeggen dat Tottenham Arsenal al voorbij is, dat gaat nog wel een paar jaar duren als het al gaat gebeuren.
 
JasperSJ
 
16
29 april 2017 om 09:27
Tottenham is al een paar jaar lang de weg naar boven ingeslagen. Arsenal is al 10 jaar lang aan het zakken.
 
utreg4life33
 
38
29 april 2017 om 09:44
Bizar dat ze elkaar ondertussen niet ergens voorbij gegaan zijn dan
 
kartal1
 
7
29 april 2017 om 10:01
Een beetje een mourinho reactie vind ik. Arsenal is natuurlijj nog steeds de grotere club maar moet dringend prijzen gaan pakken als ze iets van statuur willen behouden.
 
bpreal
 
2
29 april 2017 om 10:09
Ja maar feiten spreekt ie wel hier
 
Edo
 
4
29 april 2017 om 10:45
Probleem met deze feiten, is dat ze ook duidelijk aantonen dat Arsenal afglijdt, en dat Tottenham over meerdere jaren gemeten in opkomst is. Dat is gewoon ontzettend zorgelijk als je Arsenal bent. Dan kan je wel op het verleden gaan wijzen, zoals Wenger hier doet, maar daar koop je niks voor. Daar waar Arsenal al jarenlang drijft op het verleden, en maar niet beter wordt, is Tottenham fris en scherp. Als Arsenal daar zijn ogen voor sluit, zoals wederom Wenger al jaren doet, dan raak je alleen maar verder achterop.
 
MarcMedia
 
2
29 april 2017 om 10:33
Echt zo fokking achterlijk deze man. Begrijp me niet verkeerd, hij is een legende voor Arsenal en zal altijd in de geschiedenisboeken geschreven staan met een gouden griffel. Echter doe geen uitspraken van 20 jaar geleden. Tottenham heeft weliswaar niet een vergelijkbare prijzenkast als Arsenal, maar is wel degelijk hoger in de pikorde van beste clubs. Het is te achterlijk dat het bestuur niet de energie van de grootste stakeholder van de club begrijpt: de supporter. Al jaren willen de supporters een frisse wind en hoop op prijzen. Kijk naar de statistieke en concludeer zelf dat het onder Wenger niet gaat gebeuren.
 
Dante
 
31
29 april 2017 om 10:51
Ik ben het hier wel met wenger eens. Ik lees hier nu steeds over echte topclubs als spurs en monaco, maar ik vind dat nog te vroeg om te zeggen. Een goede lichting kan voor net zoveel uit geluk als uit goed beleid voortkomen. Eerst maar eens wat winnen hier en daar, of het iig wat langer volhouden.
 
BialoCzerwony
 
11
29 april 2017 om 11:08
Arsenal heeft meer prijzen gepakt in de laatste 5 jaar dan Tottenham in de laaste 30 jaar. Tottenham is een net niet club.
 
lamelamar
 
5
29 april 2017 om 11:21
Als iets de laatste 5 jaar een net niet club was was het Arsenal wel het 1 FA cupje nou nou. Maar wel moet goed beleid gewoon mooi dat dat de enige club is die financieel gezond is in Engeland. Alleen jammer dat de meeste mensen hier niet trots op zijn.
 
BialoCzerwony
 
16
29 april 2017 om 11:26
2 in de laatste 5 jaar, dat is meer dan Spurs in de laatse 35 jaar. Als Arsenal een net niet club is... dan is Tottenham een helemaal niks club.
 
Noxue
 
3
29 april 2017 om 12:55
Grappig dat Arsenal fans altijd zo ontzettend bezig zijn met wat Tottenham doet. Zijn beide prachtige clubs maar als het over prijzen gaat was Spurs altijd een niet-club en Arsenal een net-niet-club. Het enige wat ik nu weet is dat de toekomst er voor Tottenham goed uit ziet en een titel in de komende jaren zeer goed mogelijk is. En hoe is dat vooruitzicht bij jullie gunners?
 
sniewaar
 
0
29 april 2017 om 13:31
Ben het wel met je eens hoor. Vind het ook altijd een beetje aandoenlijk als St. Totteringham`s day wordt gevierd terwijl het complete seizoen echt ruk is geweest. Elk jaar al vanaf februari/maart niet meer meedoen voor de titel is gewoon waardeloos, maakt me niet uit wat Spurs doet.
 
lamelamar
 
0
30 april 2017 om 13:10
Hoe kan je als Spurs fan Arsenal een mooie club vinden. De club is al jaren een doorn in mijn ogen van de BPL sinds 2005/2006 is de club zijn charme verloren. In mijn ogen. Het is wel mooi dar Arsenal fans nog altijd denken dat nog steeds zo goed zijn als toen ter wel ze gewoon van de mat gespeeld werden door Barca. Arsenal fans moeten hun plaats kennen en dat is vanaf vandaag. Om 17:30 onder the Spurs
 
lamelamar
 
1
29 april 2017 om 11:16
Het tijdperk van Arsenal is eindelijk voorbij. Komt mede door die verschrikkelijke verwenden fans van Arsenal. Waarbij de meeste niet 100% achter hun club staan. Nu komen en wachten er mooie jaren voor de the Spurs. Eigen jeugd juiste coach en een redelijk aankoop beleid. Ik zie een mooie toekomst tegemoet. Zolang we Mauricio maar weten te behouden.
 
BialoCzerwony
 
6
29 april 2017 om 11:19
hahahahaha wat heeft spurs bereikt? niks
 
lamelamar
 
1
29 april 2017 om 11:26
Ze zijn van subtopper naar titelkandidaat gegaan dat is heel wat en zeker als je in Engeland voetbalt waar de concurrentie echt onwijs groot is. Daarbij zijn er door Mauricio 7 nieuwe Engelse internationals in de 2/of 3 jaar dat hij er nu zit. Bij Wenger komen er allemaal net niet spelers door zoals walcott en Alex chaimberlain.
 
lamelamar
 
3
29 april 2017 om 11:27
Gedebuteerd*
 
BialoCzerwony
 
5
29 april 2017 om 11:28
Ja dat is mooie progressie maar uiteindelijk zonder enig resultaat nog. Als ze 10 jaar meedraaien met de top en een keer n prijs pakken weer dan kun je spreken van succes.
 
gloryUnited
 
0
29 april 2017 om 12:25
dat hoeft niet hoor. Als de Spurs 10 jaar titelkandidaat is en Arsenal zoals vanouds steeds 4e eindigt dan kan je zeggen dat de Spurs in ieder geval structureel op gelijke hoogte gekomen is.
 
 
3
29 april 2017 om 12:58
Tijdperk Arsenal is zeker niet voorbij. Het is heel knap dat jij deze punten benoemd terwijl in je reactie hierboven zeg je dat Arsenal een net niet club is met hun FA Cupje laatste 5 jaar. Ze hebben in de laatste 5 jaar nog altijd meer prijzen gewonnen dan Spurs in 30 jaar. Een beetje respect richting die club mag wel. Daarnaast kon de Spurs vorig seizoen waarbij iedere topclub slecht was geen kampioen worden en zelfs derde eindigen. Je benoemt nu punten die irrelevant zijn zoals die 7 nieuwe Engelse internationals. Qua prestaties doet Arsenal het altijd beter op dit seizoen na dan in de PL. Want in de CL kwam Tottenham ook niet voorbij de groepsfase.
 
DialSquare
 
4
29 april 2017 om 11:55
Qua club is Arsenal absoluut nog groter dan Spurs en heeft het ook fundamenteel een groter draagvlak om met de top mee te doen. Spurs heeft nu een beter team en een betere coach. Lijkt me duidelijk. Maar de trend is er zowieso, toen we de invincibles hadden was Spurs een saaie middenmoter dat af en toe met degradatie speelde, ondertussen hebben ze zich bij de top gemeld. Ze hebben ook nog het jongste team in de PL dus er is potentie om prijzen te pakken. Maar dat is juist het probleem: prijzen. Zelfs het post-Highbury Arsenal heeft op dat gebied meer in te brengen dan Spurs die in hun grote inhaalslag 1 prijs hebben gewonnen (league cup als ik me niet vergis). Een ander probleem: het salarishuis. Ze betalen relatief weinig vergeleken met City, Chelsea, Arsenal, en United. Ze hebben een fantastische kern maar vorig jaar liep het mis, Europees doen ze het slechter dan Arsenal, en dit jaar zijn ze in de halve finale van de FA cup verslagen en lijken ze de titel weer mis te lopen. Ik vrees dat er een leegloop zou kunnen komen, vooral als toppers zoals Eriksen, Walker, en Kane die er nu een tijdje staan, prijzen willen winnen nu ze in hun prime komen. Daarnaast lijkt het me moeilijk een Engels goudhaantje als Alli te behouden ten koste van het financieel geweld in West Londen en Manchester. Op dit moment is Spurs beter, het is een fantastische ploeg om naar te kijken, maar ik vrees dat ze gewoon het draagvlak missen om lang mee te doen. Ja dat nieuwe stadion komt er, maar het zou me niet verbazen zou de helft van de huidige kern in de volgende twee zomers vertrekken, vooral als er geen prijzen worden gewonnen. Dan word het weer bouwen..
 
gloryUnited
 
0
29 april 2017 om 12:28
om heel eerlijk te zijn zie ik bij Arsenal het draagvlak ook afnemen. de kans is aannemlijk dat bellerin, sanchez en ozil vertrekken. Bij Spurs zullen er ook veel spelers vetrekken maar Levy kan ddaar dusdanig veel geld aan overhouden dat Pochettino een nieuw team kan bouwen. Zie Alli, Kane en Eriksen wel vertrekken voor 200-250 miljoen bij elkaar Begrijp me niet verkeerd, Arsenal is altijd groter geweest, maar het verschil tussen Spurs en Arsenal is nu kleiner dan ooit. Als deze lijn doorgezet wordt, is het niet ondenkbaar dat over een jaartje of 10 Spurs Arsenal voorbij is op een aantal vlakken.
 
DialSquare
 
0
29 april 2017 om 12:41
Je hebt helemaal gelijk, dat draagvlak neemt af, vooral de prestige en het aantrekkingsvermogen van de club. United ging ook, en eig nog steeds, door een dip. Maar het verschil lijkt me jullie recente successen en financieel vermogen, dan kun je spelers als Zlatan halen en talenten als Martial kapen. Ik denk dat, mits Arsenal in zo`n dip terecht komt, het een tijdje zal duren voor ze er weer uit komen, vooral als deze kern blijft terwijl Spurs, United, en Liverpool (de directe concurrenten, want ik denk toch dat City en Chelsea ons allemaal zullen voorbijstreven) groeien. Achja. Zo blijft voetbal ook leuk he
 
gloryUnited
 
1
29 april 2017 om 13:26
zeketr. Arsenal zal na wenger waarschijnlijk ehtzelfde ervaren als United na Ferguson. De zoektocht naar nieuwe identiteit. Ik was in het Emirates laatst, dat stadion is ingericht aan de hand van Wenger. Dat zal voor de nieuwe coach een hele kluif worden om daar een stempel op te drukken. Errlijk gezegd denk ik niet dat chelsea en City de rest voorbij gaan streven. vorig seizoen was chelsea ook zwak. City heeft helemaal geen betere selectie en Guardiola is ook weer niet zo goed als men beweerdt.
 
TheRoscoe
 
2
29 april 2017 om 12:31
Wenger heeft eigenlijk gelijk, maar tegelijkertijd moet je ook ervoor zorgen dat je niet teveel gelooft in deze woorden, want dan ga je je er te comfortabel erin voelen. Een seizoen wordt er twee, twee worden er drie. 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar schiet dan ook de volgende zwaluw die langs komt vliegen per direct neer. Want Tottenham heeft een jong elftal dat fris voetbal speelt met heel veel potentie. Het is net als Arsenal rond 2008. En het is aan Tottenham om te bepalen hoe ver ze ook daadwerkelijk kunnen gaan. Maar Arsenal heeft een selectie dat steeds ouder wordt en al jaren rampvoetbal op de kaart brengt. Dus benadruk dat er geen machtswisseling is, maar benadruk intern ook het besef dat dit een hele duidelijke waarschuwing is en grijp in, of anders ga je ten onder. Ongeacht waar Tottenham staat.
 
 
1
29 april 2017 om 12:49
Ik ben het met hem eens. Ik merk soms wel de arrogantie bij een aantal Spurs supporters. Tottenham Hotspur is geen topclub zoals sommigen van hun achterban dat denken. Dit jaar eindige ze waarschijnlijk boven Arsenal. Laat Tottenham maar structureel meedraaien in de top 4 en dan pas kun je spreken over goede prestaties.
 
SjakieNYC
 
0
29 april 2017 om 16:37
Arrogantie druipt er vanaf bij Wenger. Ja Arsenal is nu nog groter maar in de afgelopen 10 jaar ofzo is Chelsea Arsenal toch wel duidelijk ontstegen dus zo ondenkbaar is het niet dat Spurs dit ook kan doen...heeft alleen wel een paar jaar nodig