Wenger erkent: 'Ja, dit was mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Arsenal'
Woensdag, 31 januari 2018 om 07:43

De laatste dag van de winterse transfermarkt belooft heel wat voor iedereen die Arsenal een warm hart toedraagt. Arsène Wenger gaf dinsdagavond na de 3-1 nederlaag bij Swansea City aan dat de toekomst van Pierre-Emerick Aubameyang en Olivier Giroud woensdagmorgen duidelijker zal zijn. Als Giroud niet naar stadsgenoot Chelsea gaat, vertrekt Aubameyang niet naar Arsenal en andersom.

Borussia Dortmund wil op zijn beurt Michy Batshuayi van Chelsea als vervanger van Aubameyang en zodoende zijn de clubs nadrukkelijk van elkaar afhankelijk. "We zullen morgenochtend (vandaag, red.) meer weten over Aubameyang", stelde Wenger. "Het is een mogelijkheid dat Giroud vertrekt, maar ook dat wordt morgenochtend duidelijk. We brengen jullie op de hoogte op het moment dat het concreter is."

"Ik wil op dit moment niet zeggen waar hij heengaat, als hij gaat", reageerde Wenger op een vraag over een mogelijke overstap van Giroud naar Chelsea. "Dat wordt morgen bekend. Op dit moment is niets afgerond." Arsenal rondde deze maand een major signing af: Henrikh Mkhitaryankwam over van Manchester United, dat op zijn beurt Alexis Sánchez van de Londenaren overnam.

Giroud kwam dinsdagavond als invaller nog in actie voor Arsenal. "Het is mooi dat hij heeft gespeeld. Hij is iemand die de club altijd van dienst is geweest, ons nooit in de steek heeft gelaten en vaak van grote waarde is geweest. Helaas kon hij ons vanavond niet helpen. Ik haalde hem van Montpellier en maakte van hem een Frans international. We hebben samen goede en slechte momenten meegemaakt, maar zijn instelling was altijd geweldig. Of hij vandaag zijn laatste wedstrijd voor Arsenal heeft gespeeld? Ja, nogmaals, dat is een mogelijkheid."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Dutchmen
 
9
31 januari 2018 om 08:08
Hoe stom kan je zijn om Giroud nu te verkopen. Met de eventuele komst van Aubamayang haal je topper, maar qua speelwijze hetzelfde type als Lacazette. Je hebt dus geen plan B meer. Giroud is geen wereldtop, maar wel uiterst bruikbaar. Realiseer het nou mede-Gunners (en Wenger), we zijn geen (wereld)top meer. De enige manier om dit Arsenal om te buigen moet je 442 gaan spelen met Giroud én Aubamayang/Lacazette.
 
Samcro
 
15
31 januari 2018 om 08:39
Realiseer jij je eerst maar dat we nooit wereldtop geweest zijn. Leuk dat we een CL finale gespeeld hebben, dat was meer een incident. Giroud heeft recht op meer speeltijd, is altijd goed voor ons geweest en als hij weg wil moet je hem niet tegenhouden. Daarnaast, een jaar geleden riep iedereen om zijn hoofd en nu we twee spelers binnen hebben die beter zijn dan hij moet ie niet verkocht worden? PS. Bij het lezen van de titel van dit artikel hoopte ik dat het over Ramsey, Xhaka of Iwobi ging.... Pps. Giroud is veel te traag voor een 442, ik snap je idee wel om hem als kapstok neer te zetten en Auba of Laca eromheen te laten zwerven, maar in een 442 kan je prima met Auba en Laca spelen. Liefst zie ik een 4231 zodat Ozil op 10 kan spelen. Verder on a positive note, Mkhi viel mij op in de paar minuten die hij kreeg. Een verademing om iemand te zien die na een aanname niet eerst naar de veilige pass achteruit keek maar probeerde naar voren te spelen. Xhaka deed niets anders dan de bal oppikken en laten liggen voor de aansluitende verdedigers. Zo frustrerend hoe traag die kerel is.
 
Jackieboy10
 
0
31 januari 2018 om 09:32
@Samcro. Ik ben het wel met jou eens, maar ik vind het toch zonde als Giroud gaat. Ja hij verdient misschien meer speeltijd, maar vergeet niet dat hij ook al de 30 is gepasseerd. En ik ben het wel eens met Dutchmen over het feit dat Giroud wel een compleet ander type spits is. Giroud brengt namelijk wel ontzettend veel als invaller, alleen moet je daar als team dan ook op gaan spelen (en dat doet Arsenal nauwelijks op die momenten). Daarom zou ik hem graag zien blijven, want het inbrengen van Welbeck zal een wedstrijd niet doen kantelen... PS. In jouw 4231 moet je wel Kolasinac hebben en niet Monreal, en Wenger heeft het blijkbaar gehad met Kolasinac... En je moet nog een sterke cvm vinden, waarvan ik eigenlijk had gehoopt dat die deze transferwindow zou komen (zelfs in plaats van Aubameyang zou ik dat nog liever hebben). Verder zie ik dat ook als ideale opstelling inderdaad!
 
Samcro
 
0
31 januari 2018 om 09:54
Giroud is zeker een compleet ander type spits, alleen als je -zoals jij al aangeeft- toch niet anders gaat spelen als je hem inbrengt om wat te forceren heb je er weinig aan hem te houden. Sympathieke gozer, ik vind het ook heel erg jammer om hem te zien gaan, maar als we vooruit willen moeten we ook eens van sentimenten afstappen. Giroud is lang uitgemaakt voor ezel en lantaarnpaal, dus om nu te doen alsof het stom is om hem te verkopen is onzin. Welbeck had ik uiteraard liever zien gaan om ruimte te maken. Ik heb nergens iets gelezen over een conflict tussen Kola en Wenger. Laten we niet hetzelfde verhaal ervan gaan maken als met Campbell. CVM staat al een decennium bovenaan de wensenlijst wat mij betreft....dat is nog het meest frustrerende. Die had ik idd ook liever zien komen dan Auba, als je dan toch 50m+ uit wilt geven.
 
voetbalfreak
 
6
31 januari 2018 om 08:48
Wenger doet net of Giroud door hem Frans international is geworden. Die gozert was al kampioen geworden in Frankrijk met het nietige Montpellier. Lichtelijk overdreven.
 
Samcro
 
8
31 januari 2018 om 09:12
Waarom? Dat kampioenschap was overduidelijk een uitschieter voor Montpellier. Doordat Wenger hem naar Arsenal gehaald heeft, heeft Giroud een vaste plek in de selectie -en bijna altijd basis- van Frankrijk gekregen. Had hij bij Montpellier gebleven was hij misschien wel redelijk anoniem gebleven en had hij dat jaar geen goed vervolg kunnen geven. Het is makkelijker om kritiek te hebben, dan verder na te denken blijkt wel weer.
 
voetbalfreak
 
1
31 januari 2018 om 09:30
Je weet dat hij al Frans international was?
 
Samcro
 
7
31 januari 2018 om 09:37
En dat is een punt omdat? Maher is ook Nederlands international.
 
voetbalfreak
 
1
31 januari 2018 om 10:28
Dus Cocu is een slechte coach omdat Maher momenteel geen international is? Je bedoelt dat ik Wenger de credits moet geven omdat Giroud bij Arsenal in de Franse selectie zit neem ik aan?
 
Samcro
 
1
31 januari 2018 om 11:48
Nee, ik bedoel dat je verder moet kijken dan je neus lang is. De spelers die bij AZ kampioen werden zijn toen wellicht uitgenodigd voor Oranje (kan geen namen herinneren). De kans dat die spelers internationals bleven is groter bij een grotere club dan bij AZ, omdat ze dan op een hoger niveau actief zijn dan bij AZ. Giroud is dus wellicht uitgenodigd toen hij bij Montpellier zat, doordat Wenger hem gehaald heeft is hij volwaardig international geworden. Die kans was bij Montpellier veel kleiner omdat die daarna weer terug vielen naar hun 'eigen' niveau.
 
voetbalfreak
 
0
31 januari 2018 om 13:06
Het verschil is dat Maher geen kampioen werd met AZ en daarbij geen topscorer werd in de competitie. Daarnaast was Giroud ook wel verder doorgebroken bij een andere Europese topclub. Wat Wenger hier doet is goedkoop scoren net zoals Ayew van Swansea City gisteravond tegen Arsenal.
 
SjoerdCFC
 
2
31 januari 2018 om 09:14
Echt te absurd voor woorden dat Chelsea hier mee akkoord gaat Come on!... Weer een enorm risico nemen met een B-materiaal speler. And on top of that, laat je een concurrent voor de top 4 ook nog eens hun beoogde spits halen die Chelsea zelf broodnodig heeft. Ik begrijp er echt niks meervan.
 
LampardCFC
 
1
31 januari 2018 om 09:29
Ik ben bang dat dit de nieuwe realiteit is; we kunnen niet mee met het transfergeweld en moeten dus voornamelijk de bank vullen met b-spelers die specifieke kwaliteiten hebben waardoor ze alsnog nuttig kunnen zijn. Zappa, baka, giroud en eigenlijk ook Rudiger zijn geen top niveau, maar kunnen in het gestandaardiseerde systeem van Conte wel nuttig zijn. Plus gokjes van spelers die wellicht toch nog top kunnen worden zoals Barkley en die nieuwe linksback. Zolang ze komende zomer enkele toppers kopen, geloof ik nog dat het zou kunnen werken, denk ik. Echter, ik twijfel of dit überhaupt gaat gebeuren..
 
SjoerdCFC
 
0
31 januari 2018 om 09:36
Ik zou dan toch graag willen weten waarom wij niet in het transfergeweld mee kunnen komen. In de zomer hebben we nog een 23-jarige spits, die zich bewezen heeft absoluut geen doelpuntenmachine te zijn, voor 70miljoen... We hebben gewoon de verkeerde keuzes gemaakt, we hoefte Matic niet te verkopen en daarvoor drinkwater en bakoyoko terug te halen. Een middenveld met Kante-Fabregas-Matic en desnoods barkley was meer als voldoende. Tevens zou je dan Loftus cheek en consorten nog als back-up kunnen gebruiken. Diego Costa is natuurlijk een verhaal apart waar we nooit echt de absolute waarheid van zullen weten, dus oke prima.. Maar Morata is dan weer de verkeerde keus geweest... Maar des ondanks hebben we ruim uitgegeven alleen voor spelers die echt een beroerd niveau halen. Ze hadden de breedte moeten aanvullen met jeugdspelers / jonge spelers en het bedrag dat ze hebben gespendeerd; daar hadden ze 2 of 3 absolute top spelers van moeten halen.
 
SjoerdCFC
 
0
31 januari 2018 om 10:13
Hangover, het klopt wel dat Chelsea eerder Bspelers gekocht heeft die succesvol zijn maar je kan geen B spelers kopen en het risico lopen als het een positie betreft in het as van het veld. Destijds costa fabregas kante en ook matic dat waren zekerheidjes.. Wat Chelsea nu doet onder Conte is onzekerheden op cruciale plekken neerzetten... Tuurlijk kan Moses mee liften op het niveau als rechtsback, idem dito voor alonso maar bakoyoko morata drinkwater kunnen dit absoluut niet want van hen word zoveel meer verwacht.
 
Samcro
 
0
31 januari 2018 om 09:31
Sjoerd, je moet de media niet geloven dat Chelsea ervoor gezorgd heeft dat Auba naar Arsenal kon gaan. Het had net zo goed een andere club kunnen zijn, als Dortmund maar een vervanger kon halen. Mislintat heeft ze zelfs (ook volgens geruchten) nog spelers voorgesteld als vervanger.
 
SjoerdCFC
 
1
31 januari 2018 om 09:39
@samcro, ergens begrijp ik dat ook heel goed.. alleen als Dortmund Batsman wilt hebben hoe makkelijk was het dan geweest voor Chelsea om Aubemeyang te halen, en nee Aubemeyang verkiest geen Arsenal boven Chelsea, dat doet geen enkele speler van een buitenstaande club.. Chelsea heeft de keus gemaakt aubemeyang niet te willen halen en vervolgens met Giroud komen.... Het betekent maar 1 ding en dat is dat Morata nog steeds de voorkeur krijgt en Conte het vertrouwen in hem heeft. Conte heeft Batsman niet gehaald en wilde altijd een type: Pelle/giroud/dzeko als 2e spits hebben want de speelstijl 3-4-3 is daar ook gebaat bij.
 
Samcro
 
2
31 januari 2018 om 09:45
Dortmund kwam pas bij Bats uit toen Auba al rond was met Arsenal, dan kan Chelsea proberen wat ze wil. Conte krijgt nooit wat ie wil als ik de berichten moet geloven, behalve dan nu met Giroud waarschijnlijk.
 
SjoerdCFC
 
0
31 januari 2018 om 10:15
Ik begrijp het, maar mijn probleem ligt bij het feit dat Chelsea niet voor Aubemeyang is gegaan en ookal is Aubemeyang al enige tijd akkoord met Arsenal dan ben ik er nog sterk van overtuigd dat Chelsea daar tussen kan komen, wat in het verleden wel vaker is voorgekomen, meest recent nog met willian en spurs.
 
Samcro
 
2
31 januari 2018 om 10:22
Ja natuurlijk konden ze dat proberen. Alleen vind ik die van Willian niet vergelijkbaar, omdat Spurs toen een stuk minder was dan nu. Nu zou ik me er iets bij voor kunnen stellen omdat ze leuker voetbal spelen en bovenin meedoen, zonder resultaat vooralsnog maar toch. En daarbij was Chelsea toen ook beter bezig dan de laatste tijd.
 
NielsRademaker
 
0
31 januari 2018 om 11:44
Als ik Arsenal was zou ik Giroud toch snel van de hand doen en zo snel mogelijk Aubameyang halen dat sowieso. En dan Dortmund Batshuayi halen als vervanger lijkt me zeker een goed idee. Bij Chelsea heeft ie misschien niet kunnen imponeren maar vergeet niet dat hij bijna nooit een eerlijke kans heeft gehad en zelfs als Morata geblesseerd was deed Conte Hazard in de spits ipv Batshuayi nou dat is echt te triest. Waar heb je anders 40 miljoen aan uitgegeven? Als ik hem was zou ik zeker naar Dortmund gaan als Auba naar Arsenal gaat.