Wenger stellig: 'Ze vertrekken alleen als er iets ongelofelijks gebeurt'
Dinsdag, 28 november 2017 om 11:16

Bij Arsenal gaat het dit seizoen geregeld over Mesut Özil en Alexis Sánchez. Het duo is in het bezit van een aflopende verbintenis en wordt haast wekelijks in verband gebracht met een transfer. Onlangs doken berichten op dat Arsenal Özil en Sánchez in januari van de hand wil doen om nog een transfersom aan hen over te houden, maar dit is volgens manager Arsène Wenger niet waar.

"Zolang ze hier zijn, zullen ze het beste geven voor de club. Ze blijven hier in ieder geval tot het einde van het seizoen, zo heb ik dat in mijn hoofd. Er moet iets ongelofelijks gebeuren om daar verandering in te brengen. Ik ben niet de enige persoon om te beslissen of ze na dit seizoen nog zullen blijven, daar moeten ze zelf vooral een beslissing over nemen", zegt Wenger tegenover de BBC.

Niet alleen Sánchez en Özil zijn in het bezit van een aflopend contract, ook Jack Wilshere ligt nog tot komende zomer vast bij Arsenal. Wenger heeft het gevoel dat de middenvelder bij the Gunners zal blijven. "Natuurlijk, hij is een fantastische speler. Ik zal mijn best doen om hem hier te houden", stelt de Franse manager, die Wilshere dit seizoen nog niet liet starten in een competitiewedstrijd.

Meer nieuws
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
2
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
3
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
roedii
 
1
28 november 2017 om 11:46
Ik dacht dat ozil behoorlijk duidelijk was geweest wanneer hij zijn contract zou verlengen. Dat was afhankelijk wat er met Wenger zou gebeuren. Nu Wenger heeft verlengd en ozil nog steeds geen nieuw contract heeft zou ozil dus waarschijnlijk met een andere manager willen werken. Ik denk dat hij naar bayern of man utd gaat. Sanchez zal wel richting man city, terug naar barca of Madrid gaan.
 
Warabe
 
5
28 november 2017 om 12:12
Dat ze weg gaan is geen discussie meer. Of het nu of in de zomer is. De million dollar question is welke absolute topspelers willen nog naar Arsenal deze winter/zomer? En gaat Wenger NOG een seizoen door? Daar moeten we het over hebben.
 
Rooney_10
 
5
28 november 2017 om 12:15
Wenger heeft zijn eigen clubje om zeep geholpen. Als hij was vertrokken dan konden ze iemand nieuw aanstellen met frisse ambities. Zolang Wenger er zit is het spelen voor plek 4. Ze moeten opletten of ze verliezen de aansluiting met de top 5. Zonder ozil en Sanchez
 
Samcro
 
3
28 november 2017 om 12:20
Die vraag is heel simpel te beantwoorden, want die werd ook gesteld voordat beiden naar Arsenal kwamen.
 
LucasAndersen
 
0
28 november 2017 om 13:22
Tsja maar topspelers van nu hebben gezien dat ozil en Sánchez een aantal jaren gespeeld hebben zonder titel of daadwerkelijk CL succes. Daarnaast zien ze lacazette gehaald worden om vervolgens welbeck in de spits te laten spelen in grote wedstrijden. Best mogelijk dat er nog leuke spelers willen komen maar het is er niet makkelijker op geworden. En top 4 halen is wel cruciaal.
 
Alican1905
 
6
28 november 2017 om 12:17
Belachelijk hoe lang je kan blijven bij een club die al jaren niet meer kampioen word of iets voorstelt in europa. Geen woorden voor
 
Samcro
 
0
28 november 2017 om 12:19
Prima, ik zou ze ook niet verkopen voor prijzen onder de 50 miljoen per stuk. Met hen is de kans op CL kwalificatie groter en dan haal je dat geld ook binnen.
 
MR_United
 
1
28 november 2017 om 12:26
50 miljoen ga je natuurlijk nooit meer krijgen als je ze als club een half jaar later gratis op kan halen. Dan had Wenger afgelopen zomer moeten verkopen, dan hadden ze er wellicht nog iets leuks aan over gehouden.
 
Samcro
 
3
28 november 2017 om 12:33
Dat begrijp ik dat je dat er niet voor zult krijgen, daarom zeg ik dat ook
 
MR_United
 
2
28 november 2017 om 12:57
Sorry, verkeerd gelezen! Kun je ze idd beter binnenboord houden tot de zomer.
 
Zermatt_Person
 
0
28 november 2017 om 13:44
In Arsenal perspectief heb je idd gelijk. CL halen is voor Arsenal cruciaal om het geld binnen te harken en een goede aantrekkingskracht te hebben op de transfermarkt. Spelers zullen met CL sneller voor Arsenal kiezen. Toch hoop ik stiekem dat Sanchez in de winter naar Man City komt, omdat Sanchez een geweldige versterking is voor Manchester City. Sane doet het goed als linksbuiten, maar is nog lang niet constant genoeg. Een Sane in topvorm is net zo goed als een Alexis Sanchez in goede vorm. Daarnaast heb je kans dat Sane en/of Sterling/Jesus/Aguero geblesseerd raken. Om deze redenen is Sanchez een verwelkomende versterking voor City in winter, maar ik denk dat jij gelijk hebt dat Arsenal vol voor CL gaat en daarom zo'n 25 miljoen zal laten schieten om meer kans te maken op CL.
 
maurootje
 
3
28 november 2017 om 13:03
"Als er iets ongelofelijks gebeurd" nou dan zal ik vooral niet vertrekken Wengertje, of een keer tot het einde meedoen voor prijzen, of wat dacht je van NIET de scheidsrechter de schuld geven?
 
Wazebey
 
0
28 november 2017 om 13:03
Wenger zal zijn best doen om Ozil te behouden lees ik. Zorg er dan eens voor dat je meer spelers van niveau binnenhengelt. Ozil en Sanchez zijn omringd door middelmatige spelers. Tuurlijk ga je op deze manier geen topclub meer worden. Wenger is Arsenal's grootste probleem. Passief en geeft geen cent uit. En vertel me niet dat hij wel geld uitgeeft want dat is enkel zo voor Nederlandse begrippen.
 
Gooner4
 
0
28 november 2017 om 13:12
Het probleem is niet direct dat hij geen geld uitgeeft. Het probleem is dat hij veel te lang vertrouwen houdt in spelers als Walcott, Ramsey etc. Die mannen presteren al 10 jaar (op 1 of 2 seizoentjes na) gewoon niet goed genoeg. Maar nee, Wenger houdt er vertrouwen in en daardoor is er ook gewoon geen ruimte voor nieuwe spelers. Als hij eens knopen doorhakt en dit soort spelers verkoopt, kun je toppers ervoor terug halen.
 
Gooner4
 
1
28 november 2017 om 13:10
Als je ze zou verkopen, had je dat in de zomer moeten doen. Nu in de winter wachten de clubs wel gewoon een half jaartje en anders krijg je er echt niet veel voor. Lekker behouden dus, want dit zijn wel jongens die de Cl plaatsing weer binnen kunnen halen. In de zomer wordt het een enorme klus om ze op te vangen.