Wenger verrast Van Dijk en overhandigt eindelijk de FIFA-award
Dinsdag, 24 augustus 2021 om 17:58

Virgil van Dijk heeft dinsdag eindelijk zijn FIFA-award overhandigd gekregen. De weer geheel fitte centrumverdediger van Liverpool ontvangt de prijs omdat hij vorig jaar werd opgenomen in de 'Men's World 11 of 2020' van de FIFA. De oorkonde die daarbij hoort kreeg hij uit handen van chief of global football development Arsène Wenger, die speciaal voor de gelegenheid was afgereisd naar trainingscomplex Melwood.

De FIFA maakte vorig jaar december al bekend dat Van Dijk was opgenomen het Elftal van het Jaar van de FIFA en de FIFPro. Naast de Nederlandse verdediger is er in het sterrenelftal ook plaats voor ploeggenoten Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold en Thiago Alcántara, die vorig jaar nog onder contract stond bij Bayern München. Manager Jürgen Klopp kreeg de award in de categorie Beste Trainer.

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Vanwege de coronapandemie werden de prijzen acht maanden geleden nog niet uitgereikt. De FIFA heeft in de persoon van Wenger nu alsnog de winnaars in het zonnetje gezet. De voormalig manager van Arsenal was aandachtig toeschouwer bij de training van the Reds en reikte daarna de prijzen uit. De Fransman nam ook de tijd om op de foto te gaan met de Liverpool-spelers en Klopp.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
6
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
24
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
messistgermain
 
8
24 augustus 2021 om 18:14
Wat is er met thiago? Sinds z’n overkomst van Bayern is het veel minder. Bij Spanje speelt hij ook niet meer.
 
PoetryInMotion
 
6
24 augustus 2021 om 18:29
Volgende wedstrijd vermoed ik dat hij gewoon weer basis staat. Sloot laat bij de spelersgroep aan waardoor hij niet echt een optimale voorbereiding had. Vorig seizoen echter speelde hij de laatste 9 a 10 wedstrijd weer op absoluut topniveau, en ik verwacht dat hij dit niveau gaat vasthouden als hij zometeen weer zijn minuten maakt.
 
Schop1989
 
0
25 augustus 2021 om 11:15
Die jongen komt er wel, die moest duidelijk wennen aan het team en de PL. Veel zeggen dat hij goed is en de PL verkeerd speelt, maar draai het eens om. Hij wil toch slagen bij Liverpool, dan zal hij moeten acclimatiseren :D