Wenger ziet overgewicht bij topaankoop en gaat in op Bayern-geruchten
Donderdag, 7 november 2019 om 08:46

Arsène Wenger ziet dat Eden Hazard zijn topvorm nog altijd niet heeft bereikt. De aanvaller van Real Madrid schitterde jarenlang in het shirt van Chelsea, maar de Belg kan bij de Koninklijke zijn gebruikelijke fabelachtige spel nauwelijks aan de dag leggen. Wenger stelt dat Hazard te zwaar is om een topprestatie te leveren bij Real.

"Hij lijkt me in eerste instantie al niet een persoon die ongelooflijk onder de indruk zal zijn van Real, maar ik ken hem niet goed genoeg om dat te beoordelen", begint Wenger na de 6-0 zege van de Spaanse grootmacht op Galatasaray in de Champions League bij beIN Sports. De Fransman wijst met name naar het fysieke voorkomen van Hazard.

"Ik denk dat zijn vorm vooral te maken heeft met fysieke redenen. Hij is te zwaar geworden, dat heb je ook kunnen lezen in de kranten. Als je een paard van vijfhonderd kilo een race wil laten verliezen, hoef je de paard maar twee kilo te laten aankomen, dat is genoeg. We hebben de 'Engelse' Hazard nog niet gezien. Het komt op mij over alsof hij niet zoveel zelfvertrouwen heeft als in zijn tijd bij Chelsea."

Wenger gaat bij de tv-zender ook in op een eventueel dienstverband bij Bayern München, dat op zoek is naar een trainer na het vertrek van Niko Kovac. Volgens BILD is het bijna zeker dat de zeventigjarige Fransman aan de slag gaat bij Bayern. "Ik zal nooit weigeren om met Bayern te praten, want ik ken de mensen die de club al dertig jaar leiden", reageert de clubloze coach.

"Ik heb op dit moment nog niet met ze gesproken en ik weet niet of het gaat gebeuren. Ik wil gewoon doen wat ik zelf leuk vind om te doen. Ik heb nog niet besloten of ik terugkeer op het veld of niet. Ik ben blij met mijn huidige werkzaamheden, maar mis het veld ook. Het is een lastige keuze momenteel. In de komende dagen of week zal ik wel een beslissing nemen", aldus Wenger.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
ArsenalAZ
 
21
7 november 2019 om 09:05
Zou het prachtig vinden om Wenger weer langs het veld te zien staan, zeker bij zo'n mooie club als Bayern. Interessant om te zien wat Arsène voor elkaar kan krijgen met deze topselectie, en om te zien hoe hij presteert met een selectie die er al staat, in plaats van dat hij moet bouwen aan een selectie, zoals in de afgelopen jaren bij Arsenal. Ik hoop van harte dat hij z'n bijzondere carrière kan afsluiten met een mooie prijs.
 
Betweter
 
3
7 november 2019 om 10:32
Volgens mij moet er bij Bayern nog wel wat gebouwd worden. Voordeel is wel dat, in tegenstelling tot bij Arsenal, niet het hele team vernieuwd hoeft te worden. Bij Bayern moeten er zo’n 4 posities worden ingevuld door jonge toppers en ik heb vertrouwen dat Wenger dan kan.
 
Scouserper
 
9
7 november 2019 om 09:07
Hazard heeft het niveau gewoon niet voor Real. Geniale wedstrijden afwisselen met zaadwedstrijden kan niet bij Real. En als overgewicht waar is durf ik ook te zeggen dat je niet professioneel bent,miljoenen verdienen en dan niet kunnen voldoen aan iets basics als je gewicht op peil hebben,voorseizoen of niet.
 
azchelsea
 
4
7 november 2019 om 10:27
Bij Chelsea kwam hij ook regelmatig wat gezetter terug. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich wel gaat herpakken. Hij heeft gewoon een dipje, maar om hem af te schrijven is nog niet nodig. Dat gebeurde ook met man en macht na seizoen 15-16, toen het ook niet liep bij hem, maar daarna liet hij ook weer keer op keer zien van wereldklasse te zijn. Afgelopen weekend was hij ook de beste man van het veld. Als die ongelooflijk goede goal net een stukje scheelde en geen buitenspel was en dus niet afgekeurd werd door de Var, hadden we nu niemand gehoord.
 
Sirius
 
0
7 november 2019 om 15:08
Dat is onzin. Als je zo kunt uitblinken in de Premier League, ben je echt wel goed genoeg voor Real Madrid. Kwalitatief is hij absoluut 1 van de betere spelers daar. Hij zit gewoon nog niet op z'n oude niveau en is duidelijk te zwaar. Verder ben ik het wel met je eens dat het lachwekkend is dat hij last heeft van overgewicht. Zeker als je net bij een nieuwe club komt met het statuur van Real Madrid.
 
THenry_228
 
7
7 november 2019 om 09:13
Wat hoop ik dat deze man bij Bayern aan de slag gaat en wat gun ik hem dan alle succes van de wereld. Zou wat zijn als hij met Bayern de CL zou winnen!
 
JoshuaK_
 
7
7 november 2019 om 09:24
In de voorbereiding had ik Wenger gelijk gegeven, maar om deze uitspraak op dit moment te doen is onzin. Hazard wordt met de wedstrijd beter en passeert spelers weer alsof ze er niet eens staan. "dat heb je ook kunnen lezen in de kranten" dit vind ik ook wel een zwakke uitspraak hoor Wenger, de sportkranten zijn voornamelijk uit op sensatie aangezien dat goed verkoopt.
 
Arsenallz
 
7
7 november 2019 om 09:39
Dat het beter gaat betekent niet dat hij al 100% fysiek fit is mbt gewicht. Hij is ook gewoon nog niet de Hazard van Chelsea. Dat jij het een zwakke uitspraak vindt ligt meer aan jou dan aan de uitspraak zelf.
 
JoshuaK_
 
6
7 november 2019 om 09:52
Tja Hazard is nooit 100% geweest qua fysiek want het is gewoon geen trainingsbeest. Hij heeft altijd al een klein buikje gehad, zelfs in z'n beste periode bij Chelsea. Aangezien hij zelfs met dat buikje de gehele PL zoek kon spelen, moet hij ook hetzelfde kunnen doen in La Liga zodra hij compleet gewend is aan het team.
 
Bon Jovi
 
2
7 november 2019 om 11:10
Natuurlijk ligt dat niet meer aan hem. Als de kranten schrijven dat Hazard 450 kilogram weegt, is dat nog geen feit. Vooral in Engeland en Spanje wordt er veel onzin geschreven door de sportkranten. Bij Chelsea was Hazard een top 5 speler en ook bij Real zal hij zijn draai wel vinden. Geef hem even tijd. Hij heeft een blessure en een moeilijke start gekend (wellicht had die blessure daar ook mee te maken) maar Hazard begint echt z'n draai te vinden bij Real en speelt goed. Enige wat nog ontbreekt is iets meer beslissende acties, maar hij is altijd al meer de man van de dribbel geweest a la Ronaldinho of Ribery, die mannen scoorden er ook geen 50 zoals Messi en Ronaldo.
 
FR-RKC
 
12
7 november 2019 om 09:30
Hij droeg gisteren ook een shirt dat letterlijk 3 maten te groot was. Iedereen speelt bij Real met slim shirtjes, en Hazard verdronk bijna in zijn shirt. Dan ga je toch denken dat hij iets te verbergen heeft. Verder vind ik het raar de Hazard niet fit aansluit bij Real. Na jaren maak je eindelijk je gewenste transfer naar de absolute top, dan zou je verwachten dat je heel de zomer doortraint als een beest zodat je meteen kan vlammen bij je nieuwe club.
 
senorsam
 
4
7 november 2019 om 09:55
Bij Hazard is het wel standaard dat hij na iedere zomer weer terugkomt met overgewicht, ook bij Chelsea. Het idee achter die oversized shirts waar hij heel het seizoen al mee speelt is ook het verbergen van zijn overgewicht. Het gaat iedere wedstrijd weer een beetje beter, maar ik vind het best wel lang duren voordat hij weer volledig fit is. In Engeland heeft het volgens mij nooit zo lang geduurd voor hij weer op niveau kwam.
 
THenry_228
 
0
7 november 2019 om 10:26
Ja bij Chelsea waar hij de superster was, kon hij zich dat permitteren. Als is het niet professioneel. Maar als je voor 100 miljoen (+ 40 miljoen aan bonussen) naar je droomclub Real gaat, dan mag je toch verwachten dat je 100% fit en op gewicht aan het seizoen begint?
 
mightymillie
 
1
7 november 2019 om 10:20
Ben ik de enige die opviel dat hazard zijn shirt een maatje te groot droeg gisteren?
 
FR-LFCDirk
 
1
7 november 2019 om 10:46
Het lijkt erop dat Hazard heel veel talent heeft, maar minder gedisciplineerd is. Er is ook een interview van de Bruyne te zien op YouTube waarin hij lovend is over Hazard, en als de interviewer hem dan vraagt "Ja? Zie je dat op de trainingen bij België?" viel het me op dat de Bruyne zei "Nou niet op de trainingen, Hazard is niet bepaald een trainingmonster! Maar in wedstrijden kan hij soms onnavolgbare dingen doen." Het lijkt er dus op dat dat extra stukje werk verrichten niet in hem zit, wat ook te zien is aan met overgewicht aansluiten bij je club.
 
Sirius
 
0
7 november 2019 om 15:12
Dat is ook wel duidelijk als je z'n carriere bekijkt. Hij doet me denken aan Wesley Sneijder. Alles op talent doen en ook vaak gewoon niet fit. Bovendien was Sneijder ook altijd vrij wisselvallig met min of meer 2-3 piekjaren. Dat zie ik nu bij Hazard ook. Als dat niet snel verandert, is Hazard over twee jaar ook uitgeblust naar mijn mening. Dat zou toch wel jammer zijn.
 
Emile Hesky G
 
0
7 november 2019 om 11:28
Hoe kun je als je wekelijks zoveel kilometers aflegd nog steeds last hebben van overgewicht? Denk dat Hazard er weinig aan kan doen en er dus aanleg voor heeft.
 
Arsenallz
 
2
7 november 2019 om 12:26
Dat is niet lastig. Gewoon heel veel ongezond voedsel naar binnen werken en klaar is kees. Beetje frisdrank erbij en je komt best ver. Het verhaal van aanleg is onzin. Het is waar dat ieder lichaam een andere manier van vertering heeft. Bij de een werkt de vertering trager waardoor je eerder vet opslaat. Dat betekent dat je gewoon op moet letten. Dat betekent niet dat Hazard er weinig aan kan doen, hij moet gewoon beter op zijn voeding letten. Heel, heel simpel. Het is misschien lullig dat zijn medespelers net iets meer of slechter kunnen eten, maar zo is het eenmaal. Hazard bepaald zelf wat hij naar binnen werkt, eigen keuze dus eigen schuld.
 
MoTheSpur
 
0
7 november 2019 om 14:46
Nou dat shirt valt echt wel mee hoor, zou hem ook eerder zo dragen dan die te strakke bullshit. En ook zijn gewicht nu lijkt gewoon hetzelfde als altijd, dat is gewoon zijn bouw. Begin van het seizoen zag je het inderdaad maar nu niet hoor ???????
 
GenGhibli
 
0
7 november 2019 om 19:02
Dat overtollig gewicht is er inmiddels toch weer af bij Hazard? Verder staat hij toch wel aardig te voetballen de laatste weken. Alleen de goals ontbreken voorlopig. Dat komt wel weer. Zal wel misschien een beetje op hem wegen. Maar er zit toch echt wel vertrouwen in zijn spel. Dus het is nu ook niet zo dat er een mentaal gekraakte speler op dat veld staat. Komt wel goed.