Werelddoelpunt van Eden Hazard kent keerzijde: 'Het stemt me verdrietig'
Dinsdag, 9 april 2019 om 10:05

Eden Hazard lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Chelsea. De internationale pers schreef vorige week honderduit over de belangstelling van Real Madrid voor de aanvaller en die geruchten zullen na maandag alleen maar toenemen. Hazard opende op prachtige wijze de score tegen West Ham United en bepaalde de eindstand kort voor tijd op 2-0. Analisten Jamie Carragher en Gary Neville rekenen op een vertrek van de Belg.

Hazard, dit seizoen goed voor 16 doelpunten en 12 assists in 32 competitieduels, flirtte in het verleden meermaals met Real Madrid. Tijdens het duel van maandagavond zongen de meegereisde fans van West Ham al He's off to Madrid. "Ze zitten mis", reageerde Hazard daarop. Carragher zou het echter wel begrijpen als Hazard kiest voor een overstap naar de top van LaLiga. "Je kunt niet voorkomen dat spelers naar Real Madrid of Barcelona gaan, denk ik. De meeste spelers zien die clubs als het hoogst haalbare."

"Manchester United en Liverpool hebben daar ook mee te maken gekregen", doelt de oud-verdediger op transfers van spelers als Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en Philippe Coutinho. "Het is jammer, want ik geniet ervan om hem iedere week te zien schitteren. Maar ik denk dat hij wel voor een club als Real Madrid of Barcelona móét spelen. Zo goed is hij. Ik vind hem nu te goed voor Chelsea. Het doet me denken aan Luis Suárez bij Liverpool: ik hoopte dat hij zou blijven, maar dat was tegen beter weten in."

In 2013 deed Arsenal verwoede pogingen om Suárez weg te halen bij Liverpool, maar tot een transfer kwam het niet. Carragher zou het toen al vreemd hebben gevonden als de Uruguayaan naar Londen was gegaan. "Toen hij bijna naar Arsenal was vertrokken, had ik het daar nog over met Steven Gerrard. We waren het eens: hij was te goed voor Arsenal. 'Als hij weggaat, dan moet hij naar Barcelona', zeiden we. Hazard is een van de beste spelers ter wereld en de beste spelers ter wereld spelen voor de Real Madrids en Barcelona's van deze wereld."

Mede-analist Neville is het 'eigenlijk volledig eens' met Carragher. "Ik weet niet hoe vaak ik het inmiddels al heb geroepen, maar Hazard is de meest indrukwekkende speler. Het is een genot om naar te kijken. Ik wil steeds meer van hem zien. Als hij naar Real Madrid gaat, verwacht ik dat hij er 25 gaat maken", aldus de clubicoon van Manchester United. Het werelddoelpunt dat Hazard maakte tegen West Ham, heeft dan ook een keerzijde. "Zo'n doelpunt stemt je verdrietig, omdat er deze week zoveel speculatie was over Real Madrid. Als Real Madrid zo sterk wordt gelinkt aan een speler, en zijn lichaamstaal uitstraalt dat hij weg wil, dan krijg je echt het gevoel dat dit zijn laatste vijf wedstrijden in de Premier League worden."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Realee
 
7
9 april 2019 om 10:30
Hazard is ook gewoon klaar bij chelsea. Hij is toe aan een nieuwe stap en real is toe aan een speler zoals hij. Ik verwacht dat hij samen met mbappe naar real gaat. Bij chelsea hebben ze echt een groot probleem als hij vertrekt want hij doet nu echt alles en dankzij hem doen ze nog mee om een plek bij de bovenste 4.
 
Warabe
 
2
9 april 2019 om 11:02
Hoe zit t met ruilen? Mag dat wel? Hazard ruilen voor Coutinho (moet hij zelf wel willen) of voor Isco + 60mio.
 
Realee
 
6
9 april 2019 om 11:12
Coutinho? Die speelt voor barca. Ik denk niet dat real denkt aan een ruildeal. Met een aflopend contract gaan ze denk ik gewoon 100mil aftikken.
 
Toti_Bete_Ka
 
14
9 april 2019 om 10:33
Het zij nou eenmaal zo. Het is zijn droomclub en zijn idool staat aan het roer. De man heeft 7 jaar een enorme dienst bewezen aan Chelsea, als Real deze zomer met een conform bedrag over de boeg komt is het het beste om Eden te laten gaan. Het is natuurlijk een vervelend moment met de hoogst waarschijnlijke transferban, maar op de vleugels hebben we volgend seizoen ook goede spelers staan. Willian en Pedro zijn ervaren spelers en daarnaast hebben we in Hudson Odoi en Pulisic twee zeer talentvolle jonge spelers. Niet te vergelijken met Hazard natuurlijk, maar die laatste twee kunnen wel een heel hoog niveau halen en ook Pedro en Willian zijn in vorm gewoon topspelers. Zolang het systeem van Sarri er beter inkomt en hopelijk Tammy Abraham de spitspositie gaat bestrijken, zullen er weer anderen opstaan.
 
TimeOfMyLife
 
2
9 april 2019 om 12:11
Misschien staat er na het vertrek van Hazard wel een andere speler op, die dan de superster wordt? Zoals bvb bij PSG na het vertrek van Ibrahimovic. Daarna stond Cavani op (en kwamen Neymar en Mbappe erbij).
 
Japie_Krekel
 
0
9 april 2019 om 13:15
of zoals bij Real na het vertrek van Ronaldo
 
Arno_P
 
1
9 april 2019 om 11:02
Na zoveel seizoenen lijkt het me ook gezond om een volgende stap te maken. Je merkt ook aan alles dat Chelsea minder stabiel presteert als de voorgaande jaren; hierdoor zou Hazard nog meer gemotiveerd worden om te vertrekken. Er komen ook wel nieuwe talenten aan zoals Hudson Odoi die zijn plek over kunnen nemen.