Wereldgoal N'Golo Kanté komt te laat voor Chelsea tegen Liverpool
Zondag, 22 september 2019 om 19:23

Chelsea heeft de tweede thuisnederlaag op eigen veld op rij moeten slikken. Nadat de ploeg van manager Frank Lampard afgelopen dinsdag met 0-1 onderuit ging in de groepsfase van de Champions League tegen Valencia, was zondagavond Liverpool met 1-2 te sterk op Stamford Bridge. Doelpunten van Trent Alexander-Arnold en Roberto Firmino bleken genoeg voor de zege voor Liverpool, dat met achttien punten uit zes wedstrijden ongeslagen aan kop gaat.

The Reds begonnen uitstekend aan de topper in de Premier League. Binnen het kwartier was het Alexander-Arnold die de bezoekers op voorsprong schoot. Het team van manager Jürgen Klopp kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Mohamed Salah legde breed op zijn ploeggenoot, die doelman Kepa Arrizabalaga kansloos liet met een harde uithaal in de kruising. Chelsea liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze leek er te komen via Cesar Azpilicueta. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd op advies van de VAR omdat Ross Barkley in een eerder stadium van de aanval buitenspel stond.

Waar Chelsea zocht naar de gelijkmaker, was het Liverpool dat na een half uur spelen een harde tik uitdeelde. Roberto Firmino zorgde namelijk voor de 0-2. De Braziliaans international kopte van dichtbij raak uit een voorzet van Andrew Robertson. Zodoende ging Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vanuit de basis begonnen, na 45 minuten spelen met een veilige voorsprong rusten. Lampard zocht de kleedkamer balend op, want behalve de achterstand kreeg zijn ploeg ook met blessures te maken. Emerson en Andreas Christensen verlieten het veld al vroeg met blessures.

Chelsea en Liverpool waren zondag aan elkaar gewaagd. Het spel golfde bij vlagen op en neer en een doelpunt hing aan beide kanten aan de lucht. Met nog twintig minuten op de klok was het N'Golo Kanté die met een prachtig doelpunt de spanning volledig terugbracht. De Frans international speelde zichzelf knap vrij en mocht ver komen van de Liverpool-defensie. Hij drong het strafschopgebied binnen en schoot met een bekeken bal raak in de kruising. In de slotfase drong Chelsea aan en was de thuisploeg van invaller Michy Bathuayi nog dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van de Belgisch international ging net naast.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
11
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
24
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
CFCSFC
 
14
22 september 2019 om 19:25
Jammer, Chelsea was wel beter over de hele wedstrijd.
 
JamesRodriquez
 
32
22 september 2019 om 19:28
Kante is de beste ter wereld op zijn positie. Als Chelsea wil aansluiten bij de top moeten ze hem echt behouden.
 
John Terry
 
21
22 september 2019 om 19:37
Is al geregeld, heeft vorig jaar voor 5 jaar bijgetekend. Is dolgelukkig in Londen, gelukkig maar want dat is het enige stuk absolute wereldklasse wat er nu rondloopt.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
6
22 september 2019 om 20:05
Absolute wereldklasse idd, echt iemand van wie je hoopt dat ie nooit oud word en voor altijd blijft spelen.
 
Chygrynsky
 
5
22 september 2019 om 21:22
Wat een klasbak is het toch ook. Zo loyaal en down to earth. Absoluut een van m'n favoriete spelers aller tijden van CFC.
 
FR-LFCDirk
 
23
22 september 2019 om 19:31
Vond Liverpool 1e helft en Chelsea de 2e helft
 
CFCSFC
 
6
22 september 2019 om 19:46
Ben ik 't niet helemaal mee eens. Over de hele wedstrijd heeft Liverpool niks gecreëerd. Alles kwam uit dode spelmomenten. Daarnaast als Abraham aflegt/scoort, net randje buitenspel, 't had heel anders kunnen lopen.
 
FrisianReds
 
25
22 september 2019 om 19:48
Tellen dode spelmomenten niet dan?
 
CFCSFC
 
1
22 september 2019 om 20:50
Tuurlijk tellen die wel, maar van Liverpool verwacht ik meer met hun qualiteit. Chelsea heeft verloren door persoonlijke fouten (Christensen en wie dan ook verantwoordelijk was voor het dekken van Firmino) en niet omdat ze slechter speelde.
 
CFCSFC
 
0
22 september 2019 om 20:51
Oh en de misser van Abraham etc.
 
Schams1
 
2
22 september 2019 om 20:13
Ja, genoeg positieve punten gezien zoals vaker de laatste tijd. Ze missen gewoon die killer mentaliteit op belangrijke momenten. Maar je ziet toch fantastisch voetbal bij vlagen. Als ze nou ook nog wat beter gaan verdedigen gaan ze wel top 4 eindigen. Ook zie je dat de fans van Chelsea het team gewoon een mooie staande ovatie geven. belangrijk is dat Chelsea nu gewoon weer een goede reeks neerzet.
 
YoeriCFC
 
20
22 september 2019 om 19:27
Hoe is het mogelijk dat Chelsea deze wedstrijd niet weet te winnen? We krijgen wã©ã©r 2 goals tegen uit standaardsituaties, verder heeft Liverpool geen kans gecreeerd en was Chelsea gewoon over duidelijk de betere tijdens deze wedstrijd..Het is zo zonde dat we opgescheept zitten met spelers als Willian en Alonso, want ik denk oprecht dat we met een fitte Emerson en Pulisic in de basis niet verloren zouden hebben! Het moet echt beter in de aankomende weken en Lampard moet er voor zorgen dat zijn Chelsea weer kan verdedigen. Er is niets zo goed aan te leren als het verdedigen van een vrije trap! Het is echt heel erg frustrerend dat je week in, week uit meer tegen jezelf speelt dan tegen de tegenstander...
 
FrisianReds
 
26
22 september 2019 om 19:30
Firmino kreeg vlak na rust toch een behoorlijke kans. Daarnaast werd Liverpool in de fase onterecht afgevlagd voor buitenspel. Dat was ook een heel gevaarlijke situatie. Neemt niet weg dat een gelijkspel in mijn ogen terecht was geweest.
 
YoeriCFC
 
3
22 september 2019 om 19:33
Die kans van Firmino was ook weer vanuit een corner, dat is echt de achilleshiel van dit elftal. Daar moeten we Kepa heel dankbaar zijn dat het niet 0-3 werd..
 
lfc11
 
24
22 september 2019 om 19:36
Kansen uit corners tellen toch ook? En niet geheel toevallig is Liverpool een aardige specialist geworden van standaard situaties. Is ook gewoon kwaliteit.
 
YoeriCFC
 
3
22 september 2019 om 19:38
Ja ze tellen ook, maar ik bedoelde met mijn eerste comment vooral dat liverpool in “open play” eigenlijk niets heeft gecreeerd. Gelukkig voor Liverpool hoef je geen specialist te zijn om tegen Chelsea te scoren uit een corner. Dat ze dat wel zijn maakt het voor jullie alleen maar makkelijker haha
 
KEIZER!
 
6
22 september 2019 om 20:13
Je zegt niet Liverpool heeft niet vanuit open play geen kans gecreëerd. Je formulatie laat ten wensen over. Want je zegt dat ze verder naast de goals niks gecreëerd hebben. En dat is niet zo. Chelsea speelde goed. Liverpool was niet beter maar ook zeker niet minder qua veldspel. Gelijkspel had ik ook mee kunnen leven. Maar 3 punten pakken uit bij Chelsea smaakt natuurlijk heerlijk.
 
John Terry
 
8
22 september 2019 om 19:39
Het is nu dan wel zuur, maar het zegt veel dat Lamps het liever met een half-fitte Emerson probeert dan een fitte Alonso opstelt. Wanneer hij de keus krijgt en wat aankopen mag doen heeft ie denk ik wel precies door waar onze zwakke plekken liggen. Dan is Alonso sowieso klaar.
 
YoeriCFC
 
3
22 september 2019 om 19:40
Ik vraag me af hoe lang het duurt voor hij Maatsen voor de leeuwen gaat gooien. Alonso kunnen we hopelijk zsm afschrijven..
 
KopiteRed
 
7
22 september 2019 om 21:41
Hahaha hoe salty, Liverpool is gewoon veel beter dan Chelsea en heeft simpelweg minder momenten nodig om dat uit te drukken in goals.
 
John Terry
 
1
22 september 2019 om 23:08
Als ze ‘veel’ beter waren hadden ze hier wel met een ruimere uitslag gewonnen en voor de supercup geen verlenging/penalties nodig gehad, niet?
 
KopiteRed
 
5
23 september 2019 om 01:24
Als ze veel beter waren dan Chelsea hadden ze wel 2 Champions League finales achter elkaar gehaald en 97 punten gehaald wat top-3 aller tijden in de Premier League is. Ah wacht, dat is ook zo. wacht, misschien is het verschil in de competitie klein tussen de twee..? Ah nee, Liverpool heeft na maar 6 speelrondes meer dan het dubbele aantal punten van Chelsea.
 
Thug1301
 
0
23 september 2019 om 12:33
Lol. Liverpool speelt sterkste opstelling. Chelsea verliest hazard en speelt zonder een aantal belangrijke spelers. Op basis daarvan was Liverpool niet eens beter. Supercup was chelsea beter. Liverpool is stukken constanter vandaar hun goede 2 jaren, maar hoe arrogant jij bent na 2 goede jaren liverpool moet je toch van overgeven. Al het mooie wat ik als rivaal kan waarderen aan de meeste liverpool fans boor jij de grond in. Triest ventje gefeliciteerd aan de normale liverpool fans was een leuke pot!
 
FrisianReds
 
11
22 september 2019 om 19:27
Zwaar onder druk de tweede helft, maar met kunst en vliegwerk toch de overwinning over de finish gesleept. Heerlijk! Al zie ik toch liever een ruime overwinning. Is toch wat beter voor het hart.
 
ManUuu
 
12
22 september 2019 om 19:27
Een gelijkspel was wel terecht geweest imo. N'golo Kante was echt ongelooflijk goed vandaag, ook los van zijn goal, wat een speler! Het lijkt alsof Sarri de ontwikkeling van Kante toch positief heeft beïnvloed. Vind hem nu veel completer ogen dan 2-3 jaar geleden.
 
JoshuaK_
 
14
22 september 2019 om 19:28
Er wordt in de Premier League altijd gesproken over een top 6, maar het is inmiddels wel duidelijk dat het eigenlijk een top 2 is. Liverpool & City staan zo ver boven de rest dat zij alleen van elkaar iets te duchten hebben. Daarachter is het wel ontzettend spannend, want je hebt een stuk of 6 teams die elkaar qua niveau niet tot nauwelijks ontlopen en allemaal van elkaar kunnen winnen. Zou wel mooi zijn als West Ham of Leicester volgend jaar Champions League haalt.
 
ManUuu
 
34
22 september 2019 om 19:29
Jij hebt zo te zien alleen de livescore bekeken, want Liverpool was zeker niet beter dan Chelsea vandaag.
 
JoshuaK_
 
8
22 september 2019 om 19:32
Dat kan wel zo zijn, maar uiteindelijk draait het gewoon om het resultaat. Leuk meedoen is helaas niets waard, daar weten we in Nederland alles van.
 
lfc11
 
20
22 september 2019 om 19:32
Dit is kenmerkend voor hoe Klopp van Liverpool een enorm sterke ploeg gemaakt heeft. 2-0 voorsprong pakken en zonder verder goed te voetballen de winst over de streep te trekken.
 
KopiteRed
 
12
22 september 2019 om 19:33
Maar ze zijn toch wel stukken, stukken beter.
 
Schams1
 
1
22 september 2019 om 20:17
Ja het draait ook om resultaat maar het is gewoon een top 6. Liverpool en City natuurlijk maar de andere 4 ploegen zijn nog steeds sterker dan alle andere ploegen en winnen toch nog vaak van Liverpool en City, dan kan je het geen top 6 noemen. Ook zijn clubs als Chelsea en Arsenal bezig aan mooie projecten en gaan ze zeker meedoen om de titel volgend jaar.
 
lfc11
 
3
22 september 2019 om 20:28
Ze winnen zo vaak van Liverpool en City dat het vorig seizoen van de acht duels het welgeteld 1x gelukt is.
 
_Buffalo_
 
3
22 september 2019 om 21:08
Joshua heeft toch wel een punt dat op dit moment de kans groter is dat Leicester boven Man Utd of Chelsea eindigen dan dat zij op hun beurt Liverpool of Man City zouden kunnen overstijgen. Over een jaar kan die situatie alweer helemaal anders zijn, maar op dit moment vind ik alleen City en Liverpool de echte top van de PL met daaronder een hele sterke subtop.
 
stravven
 
8
22 september 2019 om 19:32
Heb je de wedstrijd gezien? Het is nou niet dat Liverpool beter was.west Ham en Leicester komen tekort voor de CL, die strijd gaat tussen Arsenal, Chelsea, United en Spurs.
 
_Buffalo_
 
1
22 september 2019 om 21:12
Leicester heeft toch een team dat best mee zou kunnen in de CL? Staan nu ook 3e, ondanks dat ze Chelsea, Tottenham en Man Utd al achter de rug hebben. Dat de clubs die je opnoemt wel een nog sterkere kern hebben ben ik mee eens, maar zo groot is dat verschil echt niet (met Leicester, West Ham zit daar wel nog een stuk achter).
 
Stommylee
 
0
22 september 2019 om 22:27
Je hebt absoluut gelijk maar dit is allesbehalve het juiste moment om deze statement te maken om dat Chelsea op elk front beter was (op het scorebord ma) dan Liverpool. Sterker nog: puur voetballend gezien is er dan nog maar 1 team die de afgelopen jaren overheerst in Engeland en dat is die nare olie club.
 
lfc11
 
3
23 september 2019 om 00:22
Op elk front beter? De laatste twintig minuten vertekent lekker het wedstrijdbeeld. Liverpool had twee grote kansen om op 0-3 te komen, maar omdat Chelsea een beetje aanzette na de 2-1 en Liverpool inzakte, is er het idee ontstaan dat Chelsea beter was. En City overheerst maar lekker Engeland. Liverpool doet het wel in Europa .
 
038azesletters
 
4
22 september 2019 om 19:28
Heerlijk nog steeds alles gewonnen in de PL. Wedstrijd was weer niet echt best net als afgelopen dinsdag. Ondanks dat ik chelsea een lelijke club vind hebben ze toch wel een paar leuke talentjes lopen, die komen wel weer terug!
 
azchelsea
 
7
22 september 2019 om 19:29
Echt een mooie pot ondanks het resultaat. Ik had het gevoel dat het erin zat, maar het zat hem echt in de details vandaag. Abraham die het in een situatie van 2 tegen Adrian verpest, een voetje van Mount die het verschil maakt tussen 1-1 en 0-2, Alonso die als een wijf het duel aangaat bij de 0-2 van Firmino en de grote gemiste kansen aan het einde. Het is wel duidelijk dat Kanté de missende schakel was laatste weken, man wat was hij grandioos. En sinds wanneer kan hij dit soort goals maken?!? Kan de jonkies ook goed op sleeptouw nemen denk ik, loopt alle fouten dicht van anderen. Overigens geen schande om van dit Liverpool te verliezen en zeker op deze manier, maar het wordt wel tijd om efficiënter te worden.
 
Scouserper
 
24
22 september 2019 om 19:29
Onnodig zwaar gekregen na dat doelpunt van Kantã©,dat was nergens voor nodig,die mag tussen 4 man doorwandelen. De volle mep na 6 ronden,geweldig! Dit was echt een lastige horde,chelsea liet dat al zien in de Europese Supercup
 
John Terry
 
14
22 september 2019 om 19:34
Ach, Firmino mag ook zomaar inkoppen tussen 2 centrale in. Wanneer Bats die kopbal had gemaakt had je nu ook op Matip en V Dijk kunnen zeuren. Ik vond het verdedigend aan beide kanten kraken, voor ons helaas wat meer aan de blauwe kant dan aan de rode.
 
JeoNowIt
 
5
22 september 2019 om 19:30
Chelsea is echt wel beter dan mensen zeggen, natuurlijk missen ze een topper maar dit is gewoon heel goed voetbal dat ze spelen met de huidige selectie. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt en af en toe was het echt billen knijpen maar gelukkig waren Van Dijk en co. gewoon op niveau. Verwacht mooie dingen van Chelsea dit jaar en als Tammy gewoon die bal had afgegeven in d eerste helft dan was het zeker een andere pot geworden.
 
MichTheRed
 
4
22 september 2019 om 19:31
Was nog effe pompen of verzuipen toen de 1-2 viel. Dan is het de kunst om toch weer de drie punten binnen te slepen. Weer 5 punten voor op City dat was het belangrijkste. Wat was Kante geweldig seg , irritant ventje zit echt overal tussen en kan nog is geweldig voetballen ook.
 
John Terry
 
26
22 september 2019 om 19:31
Wanneer het stormt op Stamford Bridge raakt zelfs de Europees kampioen nog volledig ontregeld. Het verlies van Emerson deed ons vandaag de das om, door Alonso die Firmino vrij laat koppen verliezen we. Kante, wereldklasse. Liverpool afstoppen, doldraaien èn scoren zonder wedstrijdritme.. wauw. Tomori, in potentie de beste verdediger die we sinds Terry gezien hebben. Deed zijn eigen èn Alonso’s job foutloos. Deze storm had je met je 2 overige wissels misschien kunnen omdraaien. Maar niet teveel eromheen draaien, Liverpool is duidelijk het betere team. Zij Europees kampioen, wij in opbouw. Ik hoop ook echt dat Lampard hier genoeg tijd voor krijgt, te naïef achterin en daar moet aan gewerkt worden. Maar waar teams als United, Milan en dit seizoen ook Real ploeteren om identiteit te vinden, ligt hier een duidelijk geraamte voor iets prachtigs.Gefeliciteerd Liverpool fans, jullie killers geven jullie de overwinning. Verdiend gewonnen vandaag.
 
Scouserper
 
16
22 september 2019 om 19:35
Sportief! En ik moet zeggen,dat het afzien was de 2e helft! Wat een transferban al niet kan betekenen. Hadden we Tomori,mount en Abraham gezien vandaag als dat niet was geweest? Enorme talenten,lampard moet op zn gemak bouwen zoals Klopp ook die kans kreeg.
 
PoetryInMotion
 
7
22 september 2019 om 19:40
Dacht in het begin van de tweede helft met die grote kansen van o.a. Firmino nog eventjes dat t wel makkelijk uit te spelen was, maar niets was minder waar. Heb daarna geen moment meer lekker op de bank kunnen zitten, we werden volledig met de rug tegen de muur gezet. Gelijkspel had dan ook wel terecht geweest, maar gelukkig (voor mij) viel die gelijkmaker niet. Chelsea komt er zeker wel weer, Lampard nog iets meer tijd geven en de resultaten komen vanzelf.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
1
22 september 2019 om 20:02
Aan het begin van de tweede het dacht ik ook dat Liverpool elk moment kon scoren, begonnen echt veel beter aan de tweede helft. Gelukkig nam Chelsea daarna de initiatief en ging voetballen, helaas op momenten net te weinig geluk.
 
KopiteRed
 
10
22 september 2019 om 19:32
Jeeeetje wat was Liverpool slecht de 2e helft, maken nog een wedstrijd van iets wat geen wedstrijd meer had mogen zijn. En als je Kante een Hazard goal laat maken (kante is geweldig, maar aan de bal vrij beperkt) dan weet je zeker dat je iets niet goed doet. A fijn, een overwinning is een overwinning. Op naar Sheffield.
 
Fattoeman
 
26
22 september 2019 om 19:37
Kante beperkt aan de bal??? Hahahaha, leuk geintje op de zondagavond.
 
KopiteRed
 
10
22 september 2019 om 19:40
Ik vind Kante niet goed aan de bal, nee. Is de laatste twee seizoenen, toevallig de seizoenen dat-ie hoger op het veld staat ook stukken minder naar mijn mening. Top-3 in de wereld op CVM.
 
Ajacxied
 
18
22 september 2019 om 19:33
Omdat Ross Barkley buitenspel stond? Hoe dan VZ? Vanaf de reservebank buitenspel staan vind ik knap.
 
John Terry
 
12
22 september 2019 om 19:43
Al zou Barkley het vast nog wel voor elkaar kunnen krijgen.
 
Benjamin89
 
3
22 september 2019 om 19:34
Hulde voor Chelsea. Inmiddels 5 volledige wedstrijden van ze gezien dit seizoen en ze spelen toch echt heerlijk voetbal zeg. Ben zeer gecharmeerd. Er zit een duidelijk idee achter het spel, maar het is gewoon jammer dat ze net kwaliteit tekort komen om het voetbal dat Lampard speelt volledig in uitvoering te kunnen brengen. Pech met het verlies van hun sterspeler en transferverbod, maar met de juiste aankopen volgend jaar kunnen ze echt vlammen.
 
azchelsea
 
2
22 september 2019 om 19:54
Het is jammer dat het zo inconsistent is. Tegen Sheffield is er niks aan de hand, maar opeens slaat de wedstrijd om en geef je de voorsprong weg. Leicester idem dito. Tegen Valencia bovendien een slechte pot. En in alle wedstrijden eigenlijk een zwalkende verdediging. Daartegenover staan vooral in aanvallend opzicht wedstrijden zoals vandaag of Wolves uit. Dat verschil hoort er helaas wel bij met veel jonge talentjes, maar als Lampard de tijd krijgt en wat gerichte aankopen kan doen kan het team echt hoge ogen gooien.
 
Liverpoort
 
1
22 september 2019 om 22:08
Knap dat Barkley buitenspel stond. Zover buitenspel dat ie op de bank zat. Heeft niet eens gespeeld.