Wesley Sneijder: 'Het is toch niet normaal hoe belangrijk hij is geweest?'
Zaterdag, 8 mei 2021 om 14:09

De spannende titelstrijd in LaLiga nadert zijn ontknoping. Dit weekeinde staan in het Camp Nou Barcelona en Atlético Madrid tegenover elkaar, terwijl Real Madrid in het Estadio Alfredo Di Stéfano Sevilla ontvangt. Ondanks dat Wesley Sneijder zijn oude trainer Ronald Koeman het beste gunt met Barcelona, heeft de recordinternational van Oranje een voorkeur voor Real Madrid. Hij zou het vooral voor Sergio Ramos 'fantastisch' vinden als de Koninklijke kampioen wordt.

"Als je met die club in aanraking komt, raak je ermee besmet. Het stadion, dat maagdelijk witte shirt, de fans en de enorme grootsheid van Real", zegt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Hij stelt dat Real Madrid in zijn hart zit, mede door de vriendschappen die hij in Spanje opdeed. Zoals met Ramos. "Een winnaar in het kwadraat. Destijds begin twintig, maar ontzettend gedreven. Het onoverwinnelijke heeft hij de laatste jaren over zich gekregen. Het is toch niet normaal hoe belangrijk hij voor Real Madrid en Spanje is geweest?"

Giovanni van Bronckhorst kijkt als oud-speler van Barcelona significant anders tegen de titelstrijd in Spanje aan. De voormalig trainer van Feyenoord is met name onder de indruk van het werk van Koeman in Spanje. "Hij heeft tactisch voor goede veranderingen gezorgd en straalt rust uit. Dat herken ik van hem uit zijn periode bij Feyenoord. Ik heb hem als speler en als trainer meegemaakt. Dankzij die grote carrière van hem als speler én als trainer is hij gewend met druk om te gaan. Hij is stabiel en dat is fijn voor zijn spelers. Toen het in het begin minder ging, bleef hij ook de rust zelve." Koeman zit overigens niet op de bank tegen Atlético, daar het laatste beroep tegen zijn schorsing is afgewezen.

Barcelona moet zaterdagmiddag zien af te rekenen met Atlético, de oude club van John Heitinga. "Barcelona is by far de best voetballende ploeg", stelt de oud-verdediger. Heitinga benadrukt het belang van het treffen tussen Barcelona en Atlético. "Omdat ik denk dat degene die deze pot wint de titel pakt. En bij een gelijkspel zou Real Madrid weleens de lachende derde kunnen worden. Al spelen zij nog de lastige wedstrijd tegen Sevilla."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
1
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Real CF Madrid
 
9
8 mei 2021 om 07:42
Al spelen ze nog de lastige wedstrijd tegen Sevilla zegt die, noem dan ook gelijk Villareal, Bilbao en Granada, namelijk het restant van het programma. Lachwekkend om te zeggen dat Real de lachende 3e wordt als de andere ploegen beide punten inleveren
 
Frkoln
 
8
8 mei 2021 om 07:44
Haha inderdaad zeg. Dat programma is nog super zwaar. Stuk voor stuk struikelblokken
 
0308
 
7
8 mei 2021 om 07:55
Villareal wordt, hopelijk, makkelijk 3 punten. Die hebben 3 dagen daarna EL finale. Echter heeft Real dit seizoen vaker gefaald tegen een B team (Shakthar). Voor de rest wel een loodzwaar programma ja. Ik zie iig de winnaar van vanmiddag kampioen worden. Duimen voor een gelijkspel dus
 
ViscaCatalunya
 
5
8 mei 2021 om 08:01
Vorig jaar wonnen jullie wel alles op het einde.
 
0308
 
5
8 mei 2021 om 08:22
Ja toen konden ze zich nog goed opladen en volledig focussen op alleen La Liga. Nu zie je wel echt dat alle blessures het extreem lastig maken om goed te presteren.
 
LapKeeCheung
 
0
9 mei 2021 om 18:52
Geeft toch geen garantie voor dit jaar? Alles kan en dat maakt het toch zo spannend. Mogen de beste winnen. Toch nog wat sensatie.
 
Donderdon
 
2
8 mei 2021 om 08:23
Toch laat Real weinig punten liggen tegen hoog geklasseerde team en meer tegen de laag geklasseerde. Ik zie Real hier zonder puntverlies door heen komen.
 
MrBoity
 
3
8 mei 2021 om 10:17
Zo gek is dat toch niet? Real speelt namelijk als enige 3 vd laatste 4 wedstrijden thuis
 
LukaModric.10
 
2
8 mei 2021 om 13:42
Nee spelen twee thuis (Sevilla en Villareal) en twee uit (Bilbao en Granada).
 
Aduriz20
 
4
8 mei 2021 om 14:37
Een hele hoop beweerde dat wel hier, dat real een veel makkelijker programma had dan de rest. Ben benieuwd, denk dat real uiteindelijk kampioen word.
 
real8madrid
 
2
8 mei 2021 om 14:50
Ja beetje simpele reactie dit. Als hè nog tegen 5 sterke ploegen moet en in totaal 10 wedstrijden waarvan maar eentje een team in de top 5 is dat makkelijker te zeggen dan wanneer je 4 weken later nog tegen 4 teams moet en 4 vd 5 sterke teams er nog in zitten hè... fout van real dat ze nog geen gebruik hebben gemaakt van het relatief makkelijke schema de voorbije weken. Tweemaal dom puntenverlies
 
Tunined13
 
4
8 mei 2021 om 12:47
Ramos had tegen Chelsea nooit moeten starten.. 0 wedstrijd ritme
 
janter
 
3
8 mei 2021 om 10:52
Sneijder doet ook weer zijn woordje hoor. Vraag me af of Madrilenen hem nog kennen eerlijk gezegd. Verder geen idee wie kampioen gaat worden. Kan echt alle kanten opvliegen. Real lastigste programma denk ik zo, maar Barca en Atletico moeten ook maar met elkaar zien af te rekenen. Spannend!
 
NeutraleFanNL
 
28
8 mei 2021 om 12:06
Waar slaat deze reactie op Janter? Sneijder wordt een vraag gesteld en hij antwoord er keurig op. Echt bizar hoe de haat tegen verschillende oud top NL spelers groeit. Kuijt wordt altijd afgemaakt, Sneijdertje. Is het jaloezie ofzo?
 
janter
 
2
8 mei 2021 om 12:21
Hoor jij je zelf praten? Haat? Zou niet weten waarom ik hem haat. Vind alleen dat ie te groot wordt gemaakt door media. En hij doet toch vaak zijn woordje?
 
NeutraleFanNL
 
11
8 mei 2021 om 12:29
Hoezo te groot gemaakt? Sneijder was toch een absolute topspeler. Denk dat het alleen maar goed is als zulke grote sportpersoonlijkheden hun zegje doen. Overigens wordt hij gevraagd om zijn zegje te doen. Hij kane r weinig aan doen dat mensen benieuwd zijn naar zijn mening toch?
 
Murad
 
13
8 mei 2021 om 14:13
Sneijder is buiten het veld wellicht een vage vogel (geworden) na zijn voetbal carriere maar je kan hem niet ontkennen als speler. Is een van de zeldzame spelers die ooit in een seizoen de treble heeft gepakt en heeft bij grote clubs gespeeld als Ajax, Real, Inter en mindere mate Galatasaray.
 
Brigabier
 
0
8 mei 2021 om 17:17
Sneijder was in 2010 fenomenaal en verdiende volgens velen (zowel in Nederland als in het buitenland) de ballon d'or dat jaar. Is een beetje zoals Özil, korte megapiek maar vervolgens al snel wat minder. Desondanks wel echt een geweldige speler geweest en ik ben zijn hele carrière fan van Wesley geweest.
 
real8madrid
 
12
8 mei 2021 om 14:41
Koeman is gewend om met druk te gaan en is stabiel. Ammehoela. Hoe kan je zoiets met een uitgestreken gezicht over je lippen krijgen en als ‘analist’ verwachten betaald te krijgen? Meest labiele coach in de competitie dit seizoen en bezwijkt helemaal onder de druk in persconferenties wanneer het tegen zit.
 
Fortfit
 
0
8 mei 2021 om 17:18
Hahaha als Barca fan kan ik het alleen maar roerend met je eens zijn!
 
Ikbengoed83
 
2
8 mei 2021 om 19:08
@real8madrid: kinderachtig om hem af te rekenen op persconferenties daar waar dat op sportieve prestaties zou moeten want dat wordt hier bedoeld. Het was totale chaos bij Barca en hij maakt er alsnog een titel contender van, dat is gewoon knap. Gezien je naam had ik niet anders verwacht
 
SergioRamosHM
 
0
8 mei 2021 om 14:46
Over alle 3 valt wel iets op aan te merken en ik zie geen favoriet. Real heeft een uitstekend elftal maar voorin missen ze efficiëntie daarnaast hebben ze ontzettend veel blessures gehad. Wat dat betreft zit het dit seizoen alles behalve mee. Barcelona daarentegen een wat mindere defensie maar heeft voorin veel dodelijke spelers. Atletico heeft nergens te klagen, stabiel elftal maar nergens ten aanzien van de andere 2 uitblinkers. Suarez was even een God maar inmiddels waarschijnlijk door leeftijd terug gezakt. Op basis van het hele seizoen gun ik het Atletico het meest. Bijna heel het seizoen bovenaan gestaan en met het minste geld gedicteerd. Sevilla is wel al klaar na vorig weekend.
 
real8madrid
 
2
8 mei 2021 om 14:52
Alle 4* als Sevilla weet te winnen tegen ons en barca-atleti eindigt gelijk zitten ze er zo weer in. Zou het Sevilla overigens nog het meest van al gunnen
 
Touro
 
0
8 mei 2021 om 15:12
Sevilla zou ik de titel het het meest gunnen, maar dat is waarschijnlijk niet heel realistisch. Dus laat ik dan maar voor Atletico gaan, bij gebrek aan andere teams die ik het gun. Barcelona en Real mogen wat mij betreft in hun eigen competitie gaan spelen.