Wesley Sneijder verschijnt toch op eerste training bij DHSC
Maandag, 27 juli 2020 om 21:30

Wesley Sneijder heeft maandagavond zijn gezicht laten zien op de eerste training van DHSC. De 36-jarige recordinternational trainde echter niet mee met de Utrechtse amateurclub, zoals hij eerder had aangekondigd. Sneijder voegde zich bij de technische staf en beperkte zich volgens RTV Utrecht tot enkele overlegmomenten met de trainers.

Sneijder wilde bij DHSC aan zijn comeback gaan werken, maar meldde zich eerder af voor de eerste oefensessie van de club, omdat hij verwachtte in het buitenland te zijn. Toen de oud-Ajacied zich maandag vervolgens toch op het trainingsveld in Ondiep liet zien, leek het er op dat hij mee zou gaan trainen. Sneijder bleef echter alleen toekijken met de technische staf.

Volgens kersvers trainer Gert Kruys zal Sneijder vaker op de training bij DHSC verschijnen. "Ik zou gek zijn als ik niet gebruik ging maken van de knowhow van Wesley Sneijder", zegt Kruys in gesprek met RTV Utrecht. "Wesley heeft mij gevraagd om hier trainer te worden. Vanaf dat moment heb ik heel veel contact met hem. Ik maak gretig gebruik van zijn kijk op voetbal. Hij zal regelmatig hier zijn en gedeeltes van trainingen mee gaan doen."

Bij de zaterdaghoofdklasser kwam Sneijder maandag met zijn jongere broer Rodney, die aanvoerder is van het elftal, en zijn oudere broer Jeffrey (assistent-trainer) twee familieleden tegen.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
chilaverton
 
33
27 juli 2020 om 21:37
Kans is heel klein dat hij ooit weer prof wordt. Hij ziet er totaal niet afgetraind uit en verwacht ook niet dat het gaat gebeuren, maar bij sneijder weet je het maar nooit.
 
Walvis_theo
 
76
27 juli 2020 om 22:05
Ik zal je helpen. De kans is 0 dat hij nog prof. Die pens eraf werken alleenal duurt met de beste coaches 3 maanden.
 
Kelderklass
 
6
27 juli 2020 om 22:55
Ik ben het met je eens dat hij geen prof meer gaat worden, alleen je beredenering slaat nergens op, de beste coaches heeft hij tot z’n beschikking, dus over 3 maanden is het oktober, zodra die pens eraf is nog tot januari extra conditionele en technische training, dan zou hij na de winterstop toch weer kunnen voetballen? De kans dat hij dit gaat doen lijkt mij trouwens nihil.
 
MessiBazoer
 
27
27 juli 2020 om 21:37
Met Sneijder zijn levensstijl is het toch volstrekt onmogelijk om terug te kunnen keren op Eredivisie? In zijn eigen boek geeft hij al aan dat hij het soms lekker vond om totaal ergens anders mee bezig te zijn, kortom om te zuipen. Nou is dat niet erg, maar hou het daar ook lekker bij. Ben je recordinternational en dan sta je straks voor lul.. hoop dat het bij woorden blijft.
 
Giesburts
 
41
27 juli 2020 om 21:38
In tegenstelling tot Robben heb ik geen vertrouwen dat Sneijder terug komt op niveau. Wat zal de reden zijn dat hij niet mee doet met trainen? Als, met de nadruk op als, je zo graag wilt terug komen dan pak je toch alles aan om gelijk goed van start te gaan?
 
Rockett
 
5
27 juli 2020 om 23:48
Waarschijnlijk gaat het hem om de aandacht van de media. Zo staat hij weer even in de spotlights, anders leidt hij gewoon een doorsnee normaal leven (misschien met wat meer luxe) zoals de gemiddelde bezoeker hier.
 
Captain Marvel
 
66
27 juli 2020 om 21:42
Dit is ook zoiets... Robben krijgt alle aandacht om z'n comeback en dan denkt Sneijder.. oh dat zal ik ook wel willen.. (de aandacht..). Moet je niet willen dit joh..
 
KingsOfCity
 
27
27 juli 2020 om 21:55
Je film was saai en slecht. OT: Denk niet dat dit wat gaat worden, maar zou wel wat zijn als hij uitblinkt. Hopelijk is hij zijn trap niet verleerd.
 
MT87
 
52
27 juli 2020 om 22:01
Komt op mij over dat Sneijders grootste nachtmerrie is dat niet hij, maar Robben als de meest iconische voetballer van zijn generatie wordt gezien. Kan deze plotselinge opwelling na de terugkeer van Robben anders niet plaatsen. Bij zijn geforceerde recordinternational worden en dat potsierlijke afscheid als international kreeg ik ook al zo'n gevoel. Niemand mag Sneijder de loef afsteken, maar ik denk dat Robben al lang meer respect geniet op basis van zijn carrière, prestaties, en prof zijn.
 
bf1994
 
33
27 juli 2020 om 22:51
Robben is sowiezo een klasse beter dan sneijder. Comeback of geen comeback gaat daar niks aan veranderen
 
MarrieAanDeBal
 
6
27 juli 2020 om 22:55
Op basis van wat baseer jij jouw verhaal? ben ik wel benieuwd naar. Want ik heb het idee dat de Grote 4 (robben, Sneijder, Raffie, Persie) al tientallen het extreem goed met elkaar kunnen vinden.
 
MessiBazoer
 
5
27 juli 2020 om 23:00
@Marrie, daarom zou het toch wel kunnen dat Sneijder graag in de spotlights wil staan? Ik heb hetzelfde gevoel als @MT87.
 
DNeres
 
7
27 juli 2020 om 23:13
Of de drang om iets neer te zetten en daarom record international is geworden... het zegt wel veel over jouw eigen mentaliteit en mindset als je dat als iets negatiefs wilt zien. Topsporter word je niet alleen maar om het geld, maar ook om geschiedenis te schrijven en Sneijder heeft niet voor niets zoveel wedstrijden in oranje gespeeld, dus die paar extra die hij mee wilde pakken om iets neer te zetten geeft alleen maar aan dat hij een sterke mindset had als sportman aan het einde van zijn carrière. En dan de vergelijking gaan maken met Robben... omdat Robben de betere speler was mag Sneijder geen comeback maken?
 
MT87
 
21
27 juli 2020 om 23:42
@ Marrie, zo analyseer ik hem als persoon. Het is deels onderbuikgevoel dat geef ik toe. Maar dat afscheid van hem op die bank was zo potsierlijk, nooit vertoond ook. Het was zelfs zo geforceerd dat de KNVB daarna heel krampachtig alle 100+ internationals ineens nog een lullig afscheidje wilde geven. En dat werd allemaal op zeer korte termijn in het leven geroepen na dat prachtige, natuurlijke afscheid van Robben tegen Zweden. Ook in teksten van bijvoorbeeld Jansma kon ik horen dat het altijd wel erg om Sneijder moest gaan tijdens Jansmas tijd als perschef. Dan heb je nog die kleinerende opmerking die hij tegen die Vitesse keeper maakte over hun salarissen. De manier waarop hij in 2010 stelselmatig voor eigen succes ging (als je ziet hoe vaak hij Van Persie kon wegsteken, dat is abnormaal). Dan is er dat gedoe met de Ajax fans waar hij niet boven kan staan, je móét van hem houden, anders wordt ie prikkelbaar. En, voor mij, lijken het ook altijd dezelfde types die na het voetballen in een zwart gat vallen. Dan laat ik zijn privéleven en boek verder buiten beschouwing. Maar het komt op mij allemaal zeer ego-tripperig over. Kan dus aan mijn onderbuik liggen, maar als je Sneijder in dat licht ziet geeft hij er genoeg bevestiging voor. Het gaat me te ver om in termen van narcisme of een napoleon complex te spreken, maar als populaire term (dus niet in de puur psychologische terminologie) is dat een beetje mijn beeld.
 
MarrieAanDeBal
 
3
27 juli 2020 om 23:43
Het zou ook kunnen dat Sneijder gedreven is om zichzelf te bewijzen. Aan zichzelf en iedereen die het wilt zien. DNeres hier onder ook zegt, waarom denken veel mensen zo erg vanuit een negatieve gedachte? Want dat van MT89 is giswerk op maximale level. Doe ik ook aan. Maar waarom ligt de focus zoveel op het negatieve en het falen? Snap dat nooit
 
MT87
 
3
27 juli 2020 om 23:51
@ D Neres, jij schetst het wel heel positief. Ik onderbouw hierboven waarom ik vind wat ik vind. De woorden topsporter en mentaliteit zijn trouwens niet de eerste woorden waaraan ik denk bij Sneijder. Hij had in 2010 de Gouden Bal verdiend, maar daarna was het heilige vuur wel gedoofd hoor. Nog een beetje opgepookt door Van Gaal voor het WK 2014, met zeer harde hand, maar zo veel heeft hij toen niet laten zien. Ik vind zijn huidige comeback maar een vreemde opwelling, zeker omdat hij van lekker losgaan zo plotseling naar het andere uiterste van profvoetbal wil gaan. Dan moet er een aanleiding zijn. Voor mij is dat de comeback van Robben.
 
DNeres
 
1
27 juli 2020 om 23:57
De comeback van Robben heeft dan waarschijnlijk iets in hem losgemaakt. Een iemand moet er aan beginnen willen anderen het gevoel krijgen dat zoiets kan. Ik snap niet wat er erg aan zou zijn dat een comeback van iemand je die motivatie kan geven. De laatst dance van Michael Jordan gaf Robben die motivatie dus Sneijder zou op die manier ook gemotiveerd geraakt kunnen zijn door Robben.
 
MT87
 
6
28 juli 2020 om 00:00
@ Marrie, doe het ook vaak in positieve zin hoor. Als Sneijder zich wil bewijzen en zich heeft laten inspireren door de comeback van Robben is dat alleen maar mooi. Dat afscheid als international en de manier waarop heeft bij mij kwaad bloed gezet, de rest van mijn maximale giswerk (maar wel onderbouwd) is een bevestiging daarvan. Vandaar de negatieve insteek. We hoeven ook niet allemaal hetzelfde te zien. Vind het wel leuk als het dieper gaat dan "kan ie een bal raken". Dus sowieso bedankt voor je eerste vraag. Het zal het welbekende "ik mag je"-gehalte wel zijn haha. Want ik heb veel vrienden waarbij de Van Bommels en Seedorfs, of Van Gaals, heel erg schuren. En die drie kan ik dus juist heel goed hebben. Zal nu met Sneijder wel andersom zijn.
 
MT87
 
1
28 juli 2020 om 00:21
@ D Neres, ik vind Michael Jordan en Arjen Robben veel meer hetzelfde menstype, Sneijder heb ik een ander beeld van. Ik heb geprobeerd te onderbouwen waarom, maar zo'n beeld ontstaat over de jaren en ik wil jullie ook niet een heel boekwerk laten lezen. Ik vind het wel mooi dat jij er zo positief instaat. Laat me graag verrassen. VZ houdt ons wel op de hoogte van Sneijders campagne dus als ik helemaal mis zit dan ben jij de eerste die het hoort. En als Sneijder van waarde zal zijn voor FC Utrecht krijg je een biertje van me. Dat lijkt me fair haha
 
Thamike
 
0
28 juli 2020 om 00:48
@MT87 Jordan en Robben zelfde mens type? Jordan had zoveel talent dat hij op 50% de beste was en dus zich kon permitteren om sigaren te roken in de rust en tussen wedstrijden door whiskey te drinken. Ik denk dat Robben daar verre van weg blijft. Jordan was een bepalen over zijn team en had kraag de macht. Robben uiterst gedreven maar nooit de baas van het team. Nee, ik zie in beide fantastische sporters maar in mijn ogen lijken ze niet op elkaar qua menstype. Sneijder is weer een verhaal apart, ook veel meer talent en genialiteit maar minder effort en minder serieus dan een Robben die alleen maar beter werd en zo een van de meest bijzondere buitenspelers.
 
MT87
 
3
28 juli 2020 om 01:24
@ Thamike, "veel meer" hetzelfde menstype. Niet precies hetzelfde. Daar zit de nuance. En Robben was toch echt wel de baas van Oranje na 2012, puur op prestaties, maar ook qua field presence. Wat beiden heel erg hebben is een bepaalde nuchterheid gepaard met een enorme intrinsieke dadendrang. Daarbij moest ik denken aan die anekdote dat de jonge Jordan een hotelkamerdeur opendeed en het halve team aan de (hard)drugs en hoeren vond, hij heeft die deur toen dichtgedaan omdat het niks voor hem was. Ik zie Robben hetzelfde doen en Sneijder naar binnen lopen. Zodoende.
 
DNeres
 
2
27 juli 2020 om 23:03
Lekker makkelijk om het ik negatief daglicht te plaatsen. Je kan het ook van de positieve kant bekijken, maar negatief zijn is makkelijk. Misschien heeft Robben juist de deuren geopend voor oud spelers om toch op het hoogste niveau te spelen op oudere leeftijd. Als top atleten denken dat ze nog een come back kunnen maken en op niveau spelen wie zijn wij om daar iets van te vinden? Bij kickboksen zijn ook altijd zo vaak vechters terug gekomen nadat ze afscheid hebben genomen...
 
bvbrunschot
 
19
27 juli 2020 om 21:54
Die ziet er niet uit alsof hij recent 90 minuten gevoetbald heeft....
 
MidoW
 
8
27 juli 2020 om 21:57
Haha of recent ook maar enige andere sport activiteit gedaan heeft. Groot gelijk heeft ie ook, maar ook lekker niet meer aan beginnen.
 
dennyfr
 
5
27 juli 2020 om 22:47
Darten of schaken zou kunnen??
 
SANMART3AN
 
1
27 juli 2020 om 23:18
Het goede antwoord is vissen haha
 
Dasko
 
12
27 juli 2020 om 21:57
Het is al weer best wat weekjes geleden dat Sneijder is gaan flirten met een comeback. Nou hij had op z'n minst alvast z'n voedingspatroon kunnen aanpassen en een kg of 5 kwijt kunnen raken. Ziet er niet bepaald zo uit..
 
RBSTheBest
 
17
27 juli 2020 om 22:01
Hij is natuurlijk aan het bulken om zijn extra gewicht om te zetten in extra spiermassa wanneer hij eindelijk begint
 
Zinedane
 
12
27 juli 2020 om 22:13
Die gaat gewoon centraal achterin spelen komend seizoen met de bijnaam 'de beer uit Zuylen'
 
Sander79
 
4
27 juli 2020 om 22:09
Mag ie aardig gaan trainen. Heeft al een aardig buikje inmiddels.
 
DNeres
 
2
27 juli 2020 om 23:21
Een buikje raak je natuurlijk ook niet meer kwijt. Volgen jullie Sneijder of zo om te weten hoe hij nu met zijn voeding bezig is?
 
PaulR_1982
 
2
27 juli 2020 om 22:30
Voordat deze op gewicht is en minimaal 60 minuten op ED niveau kan spelen is het seizoen voorbij. Snap echt niet dat hij zich zo gek heeft laten maken door een paar supporters. Sneijder moet beseffen dat hij geen Robben is, zelfs geen Van Persie of Kuijt (ze waren niet gestopt, maar aan het eind van hun loopbaan nog steeds top in de Ed). Hij is meer als vd Vaart. Niks mis mee, maar doe niet mee aan deze gekkigheid.
 
 
4
27 juli 2020 om 22:32
Zijn broertje is ook ver afgezakt dan speelde een paar jaar geleden nog bij Utrecht toch?
 
zwollywood038
 
3
27 juli 2020 om 22:45
Op dit niveau moet hij toch nog wel van waarde kunnen zijn. Utrecht lijkt me erg ver weg maar bij zo'n (semi)amateurclub kan hij zijn gebrek aan fitheid toch nog wel compenseren met zijn voetballende kwaliteiten?
 
Dr. Duck
 
4
27 juli 2020 om 23:05
Kom vz, dit is een veotbalsite geen showbizz site. Wesley gaat voorlopig geen betaald voetbal spelen. Zo te zien heeft hij hetzelfde dieet als zijn maatje vd vaart en dat is geen goed recept voor een comeback.
 
DNeres
 
0
27 juli 2020 om 23:26
Want al die kilo’s die hij afgelopen jaar heeft opgebouwd zou nu al kwijt moeten?
 
TilburgAjax
 
0
28 juli 2020 om 12:15
Ik vind dit nog altijd relevanter dan die hele VI-soap. Sneijder verwacht ik niet voor de winter als fitte speler op het veld, niet van Dhsc en zeker niet van FC Utrecht. Hij zal zo te zien echt behoorlijk wat kilo's kwijt moeten raken en daarbij oppassen dat het extra gewicht niet leidt tot spier- en gewrichtsklachten/blessures.
 
jeron
 
9
27 juli 2020 om 23:09
Wat is precies nu de toegevoegde waar van dit stuk? Dan wil ik ook graag meer weten over de dartcarriere van Immers en of Babel nog een 12 jarige heeft afgepoeierd.. Maar.....ontopic Fijn voor Kruys dat hij gebruik kan maken van de kennis van de 3e Sneijder... Benieuwd of Kruys nog weer in het betaald voetbal zal komen
 
SANMART3AN
 
3
27 juli 2020 om 23:16
Dit is echt sensatiezoeken van de pers, want Wesley heeft alleen als trainer zijn broers geholpen bij de training. Niet meegetraind of iets dergelijks
 
DNeres
 
3
27 juli 2020 om 23:25
Als je de tekst leest dan wordt dat ook vermeld...
 
Soccerfan_1
 
0
28 juli 2020 om 05:35
Velen hier hebben dat dus niet gelezen valt me op.
 
DNeres
 
0
27 juli 2020 om 23:24
Wat een onnodige en triest gezeik over de comeback van Sneijder. Duidelijk dat mensen hier zelf nooit aan topsport hebben gedaan of topsport van dichtbij hebben meegemaakt. Dan zouden jullie het gevoel wel begrijpen dat de drang er nog altijd in zal zitten. En hij heeft inderdaad nog een dikke pens, maar wie volgt hem om te weten dat hij daar nu niet mee bezig is? Alsof je van 1 week gezond eten direct 30 kilo af zult vallen. Als hij de drang nog voelt en er mee bezig gaat en het niveau nog zou aankunnen dan zie ik het probleem niet. Royston Drenthe maakte ook een comeback na jarenlang niet op het hoogste niveau te spelen.
 
Soccerfan_1
 
1
28 juli 2020 om 05:34
Welke comeback? Hij wil trainer worden. Niet terugkeren als voetballer
 
Soccerfan_1
 
0
28 juli 2020 om 05:33
Ik denk dat velen hier het stukje nog eens moeten lezen. Waarom denken mensen dat hij terug wil keren als voetballer? Dat is helemaal niet aan de orde