West Ham United maakt transfer van totaal 25 miljoen euro definitief
Vrijdag, 29 januari 2021 om 11:07

West Ham United heeft Saïd Benrahma definitief overgenomen van Brentford, zo maakt de Engelse club via de officiële kanalen bekend. De 25-jarige aanvaller maakte in oktober op huurbasis de gang naar het London Stadium en heeft nu zijn handtekening gezet onder een tot medio 2026 lopende verbintenis bij the Hammers. Brentford houdt naar verluidt een bedrag van totaal 25 miljoen euro over aan het vertrek van Benrahma.

Benrahma maakte vorig seizoen grote indruk bij Brentford, dat mede dankzij zijn zeventien doelpunten de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League bereikte. The Bees verloren van Fulham en door de gemiste promotie, leek het zeker dat de Algerijnse aanvaller zou gaan vertrekken. Het duurde echter tot oktober tot hij de gang naar de Premier League maakte, waar West Ham United hem uiteindelijk naartoe haalde.

Voorlopig was Benrahma goed voor twee assists in dertien officiële wedstrijden voor West Ham United, waar hij doorgaans als aanvallende middenvelder of buitenspeler wordt geposteerd. The Hammers maken via de officiële kanalen wereldkundig dat er nu gebruik is gemaakt van een afspraak in de huurovereenkomst met Brentford, waardoor Benrahma definitief is overgenomen en zijn handtekening heeft gezet onder een langlopend contract. West Ham United nam eerder deze maand afscheid van Sébastien Haller, die voor 22,5 miljoen euro werd overgenomen door Ajax, en zou momenteel nog achter een spits aan zitten.

Benrahma speelt sinds 2018 in Engeland, nadat Brentford hem overnam van OGC Nice. De zesvoudig international van Algerije werd opgeleid door les Aiglons en vertrok eerst drie keer op huurbasis: naar SCO Angers, GFC Ajaccio en LB Châteauroux. Brentford maakte tweeënhalf jaar geleden een kleine twee miljoen euro over om Benrahma definitief over te nemen van OGC Nice en maakt nu dus een forse winst na zijn transfer naar West Ham United.

Vanwege het definitief aantrekken van Benrahma lijkt de komst van Jesse Lingard in een stroomversnelling te komen. In de Premier League is het toegestaan om maximaal twee binnenlandse huurlingen onder contract te hebben staan. Met Benrahma en Craig Dawson zaten the Hammers al aan dat aantal. Inmiddels is Benrahma echter geen huurling meer. Lingard kreeg deze maand van United te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De 24-voudig international van Engeland, wiens contract op Old Trafford doorloopt tot medio 2022, kwam dit seizoen nog geen enkele keer in actie namens the Red Devils in de Premier League of Champions League. Hij moest het doen met twee optredens in de EFL Cup en één wedstrijd in de FA Cup De 28-jarige Lingard werd eerder in zijn carrière al verhuurd aan Leicester City, Birmingham City, Brighton & Hove Albion en Derby County.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
11
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
10
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
30
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
THenry_228
 
38
29 januari 2021 om 11:21
Wil dit dan zeggen dat West Ham hét talent van Man Utd, Lingard, niet meer gaat halen? Lijkt me een foute beslissing. Met Lingard zouden ze goud in handen hebben en kunnen ze nog jaren verder. Daarnaast is het ook een ideale speler om een team rond te bouwen... zou toch een gemiste kans zijn van West Ham mochten ze groeibriljant Lingard niet halen.
 
Casual
 
23
29 januari 2021 om 11:28
Juist wel. Benrahma moest definitief worden overgenomen om een Loan-deal mogelijk te maken. Men mag maar 2 spelers lenen van eigen bodem. Lingard heeft vandaag zijn fysieke testen en dan zou dat rond moeten komen.
 
Lierse1997
 
24
29 januari 2021 om 11:33
Zeker als je dan ziet dat ze met Benrahma zo een uitgebluste speler die vroeger aanzien werd als een talent maar nu dichter bij zijn voetbalpensioen zit dan bij zijn topvorm gaan binnenhalen in de plek van zo een jong en fris talent als Lingard waar iedereen met ook maar een beetje kijk op voetbal van ziet dat het weergaloos talent is...
 
juweel
 
19
29 januari 2021 om 11:41
Dus een (normaal gesproken) gemiddelde middenmotor uit engeland haalt een aanvaller uit de 2e divisie van engeland voor een bedrag waar de grootste club van nederland zich nog niet eens aan heeft gewaagd, en dan vragen we ons nog steeds af waarom wij in europa geen rol meer spelen?
 
DROS
 
5
29 januari 2021 om 12:25
Engeland is niet meer te vergelijken met wie dan ook vwb geld. De Championship heeft ook een totale hogere marktwaarde volgens Transfermarkt, 1,25 miljard om 1,02 miljard, qua spelers. Dus zo gek is het dan niet.
 
Schop1989
 
0
29 januari 2021 om 13:18
Als je van voetbal houdt kun je ook gewoon de championship kijken hoor, genoeg kwaliteit wat daar rond loopt. En zoals Dros al aangeeft, die statistiek wijst daar ook gewoon op. Op de uitschieters van Ajax na gewoon eredivisie niveau.
 
Rossoneri27
 
2
29 januari 2021 om 12:04
Was verbaasd dat hij in de zomer nog niet werd gekocht door een PL club, had echt een fantastisch seizoen bij Brentford, ben hem dit seizoen een beetje uit het oog verloren maar aangezien het nog steeds een fors bedrag van 25mil bedraagt neem ik aan dat hij het niet verleerd is de afgelopen maanden.
 
tom123
 
0
29 januari 2021 om 14:02
West Ham heeft sowieso wel goed ingekocht. Jarrod Bowen dragende kracht bij Hull, Benrahma die het uitstekend deed bij Brentford en Soucek die het in de Europa League ook al liet zien. Nu alleen nog een paar goede verdedigers.
 
Casual
 
0
29 januari 2021 om 16:32
Was al gehuurd door West Ham met optie tot koop. Alleen wordt deze nu al gelicht IPV einde seizoen
 
JornMieog
 
11
29 januari 2021 om 12:10
Dat betekend dus ook dat Ajax (voorlopig) niet meer de meeste uitgaven op de transfermarkt heeft gemaakt... Waarschijnlijk komt straks nog wel vd Maarel voor 4 miljoen uit de hoge hoed van Ten Hag!
 
Schop1989
 
2
29 januari 2021 om 13:15
Die gaan niks veranderen nee, die staan hartstikke goed dit seizoen en willen de ploeg bijeen houden. Hammers zetten puike prestaties weg dit seizoen, zeer onverwachts! Deze speler is ook een speler met een goede mentaliteit in dit huidige elftal.
 
IKEA
 
0
29 januari 2021 om 17:31
Niet meer dan vanzelfsprekend dat hij definitief binnenboord kwam. Het loopt echt heer erg lekker bij mijn clubje in Engeland dit seizoen, goed om te zien, al zullen ze heus nog wel flink wegzakken gedurende het seizoen. Ik zie ze niet op een Europese plek eindigen eerlijk gezegd maar hoop uiteraard op een kampioenschap.