Wijnaldum: 'Het ging er hier hard aan toe, maar dat heeft me gevormd'
Woensdag, 12 juni 2019 om 07:24

Georginio Wijnaldum sloot zondag met de verloren finale van de Nations League een lang seizoen af, waarin hij onder meer met Liverpool de Champions League won en tot de tweede plek in de Premier League reikte. Voordat hij op vakantie kon, keerde de middenvelder echter terug naar Rotterdam voor een officiële aangelegenheid. Het Cruyff Court in Schiemond, de wijk waar hij opgroeide, werd dinsdag naar hem vernoemd en Wijnaldum nam voor de gelegenheid de Champions League-beker mee naar zijn oude buurt.

"Dat ik de mensen zie die mij hebben zien opgroeien, maakt dit extra bijzonder", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "De kinderen van de mensen die ik ken spelen hier nu ook. Het is voor mij mooi dat de kinderen van mijn oude school hier zijn. Dit is mijn eigen wijk, de plek waar ik zelf ook heb gevoetbald. Het ging er hier hard aan toe, in een moeilijke buurt, maar dat heeft me gevormd tot wie ik ben. Als dan zo'n plek naar mij vernoemd wordt, is dat speciaal."

Wijnaldum dacht in de aanloop naar de finale in het Wanda Metropolitano tegen Tottenham Hotspur nog even terug aan zijn oude buurt en aan de jaren die kwamen nadat hij uit Schiemond vertrok: "Hoe je er gekomen bent, wat je allemaal hebt moeten doen om de Champions League te kunnen winnen. De verloren finale van het seizoen ervoor en dat je toch de stappen hebt kunnen zetten alsnog die beker te kunnen winnen. Dat is niet voor veel spelers weggelegd. Ik ben gezegend dat ik 'm wel heb mogen winnen."

De Oranje-international was overigens niet de enige (oud-)voetballer van naam die dinsdag van de partij was in Schiemond. Op uitnodiging van Wijnaldum gaf ook Feyenoord-icoon Willem van Hanegem acte de présence: "Hij stuurde me een bericht om te zeggen dat hij het geweldig zou vinden als ik aanwezig zou zijn, zodat we samen met de beker op de foto zouden kunnen", vertelt Van Hanegem, die zelf in 1970 met de Rotterdammers de Europa Cup I won. "Want u was de eerste en ik voorlopig de laatste, zei Wijnaldum."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
barcalover123
 
17
12 juni 2019 om 07:43
Mooi man. Gini vond ik altijd een geweldige speler. Vond hem in begin bij psv nog beetje tegen vallen maar heeft de laatste seizoenen zich goed herpakt. Veel mensen schrijven hem altijd af heb ik het idee. toen hij naar Liverpool ginf zeiden mensen dat hij op dr bank zal belanden. Begin van dit seizoen zeiden mensen dat keita hem er uit zal spelen. Gini bewijst elke keer weer dat je hem er niet zo maar uit krijgt. Hoop dat hij volgend seizoen samen van Dijk kampioen wordt daar.
 
JNPSV
 
13
12 juni 2019 om 07:52
Het is hem zeer gegund en daarnaast ook nog een goed rolmodel voor de kinderen
 
Pablonino
 
1
12 juni 2019 om 07:57
Volgens mij heeft hij nog steeds wat hij bij Feyenoord al had. 3 wedstrijden matig spelen om daarna er weer 1 uit te blinken. Maar moet wel zeggen dat ik hem bij Psv en Newcastle niet echt meer gevolgd hebt. Maar bij Liverpool en Oranje lijkt het er nog wel op.
 
barcalover123
 
11
12 juni 2019 om 08:03
Dan kijk je niet goed genoeg. Hij heeft bij liverpool zo veel wedstrijden mogen spelen. Zal vast niet te maken hebben met het feit dat ie maar 1 op 3 goed speelt. Zelfs als hij niet goed speelt werkt hij heel hard voor het team.
 
Pablonino
 
1
12 juni 2019 om 09:20
Ik vind het wel meevallen. Hij speelt veel bij Liverpool en heeft ook zeker zijn waarde. Maar zoals je zegt, als hij niet goed speelt werkt hij hard voor het team. Dat schaar ik onder een matige wedstrijd spelen. En daarvan zie ik er nog genoeg bij Liverpool en Oranje.
 
AadMaat
 
7
12 juni 2019 om 09:37
Ik denk dat zijn rol in de ploeg van Liverpool lastig te begrijpen is. Het is overigens juist geen speler meer die drie slechte wedstrijden tegen een goeie speelt. Hij speelt juist erg constant een zeven, dat is denk ik ook wat Klopp verlangt van hem.
 
AcePluto
 
1
12 juni 2019 om 09:51
@Aad jij begrijpt het, hij speelt heel constant. Je moet dan ook begrijpen dat Klopp veel op Gini leunt, zet hem op posities waar hij nooit tot zelden heeft gestaan. Tevens is hij volgend jaar gewoon 3e aanvoerder mits Milner vertrekt.
 
appas
 
2
12 juni 2019 om 10:27
Dat was bij Feyenoord nog idd toen zo. Toen was hij nog een talent en piepjong. In de premier league zien ze hem als een van de meeste onderschatte voetballers dit seizoen, krijgt niet de credits die hij zou verdienen. Heeft ook niet voor niets bij Liverpool van alle middenvelders de meeste speelminuten gemaakt in de premier league en champions league. Hij is heel constant en heeft dit seizoen ook bij belangrijke momenten zijn klasse laten zien