Wijnaldum: 'Ik zou hem graag bij Paris Saint-Germain zien spelen'
Vrijdag, 23 juli 2021 om 10:57

Als het aan Georginio Wijnaldum ligt, dragen Kylian Mbappé en Paul Pogba komend seizoen net als hij het shirt van Paris Saint-Germain. De middenvelder werd tijdens zijn presentatie bij de Franse grootmacht gevraagd naar de situatie rond Mbappé en Pogba en was daarin heel stellig. Pogba wordt de laatste weken steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap van Manchester United naar PSG, terwijl Mbappé nog altijd geen besluit heeft genomen over het wel of niet verlengen van zijn contract.

Wijnaldum en Pogba kwamen elkaar al geregeld tegen in de Premier League, als spelers van Liverpool en Manchester United. Franse media schrijven dat spelers als Mauro Icardi op de lijst staan om verkocht te worden om zo geld vrij te maken voor Pogba. "Hij is geweldig, ik heb verschillende keren tegen hem gespeeld en wat een fantastische speler", vertelt de middenvelder lovend tegen RMC Sport. "Als je een speler van een ander team vraagt ??of hij wil dat Paul Pogba komt, zal iedereen daar 'ja' op zeggen. Hij is een buitengewone speler, vol met kwaliteiten."

Met Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi en Wijnaldum beleeft PSG al een transferzomer die zijn weerga niet kent. Desondanks wordt niet uitgesloten dat ook Pogba de gang naar de Franse hoofdstad nog gaat maken deze zomer. Het zou voor Pogba de eerste keer zijn dat hij op het hoogste niveau actief is in Frankrijk. De middenvelder doorliep onder meer de jeugdopleiding van Manchester United. "Hij heeft alles", gaat Wijnaldum verder. "Hij is een van de beste middenvelders ter wereld. We hebben alle spelers nodig. En om terug te komen op je vraag, ja, ik zou Paul Pogba graag bij ons in het elftal hebben, want het is een geweldige speler."

Helaas voor PSG lopen de onderhandelingen met Mbappé een stuk stroever. De Franse aanvaller is niet bereid om zijn contract te verlengen en is al meerdere keren in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. "Iedereen wil dat Mbappé blijft", vertelt Wijnaldum. "Te beginnen met mij. Hij is een van de redenen waarom ik naar PSG ben gekomen, om met spelers zoals hij te spelen. Ik was al erg blij om te zien dat Neymar had verlengd. Maar ik heb in dezelfde situatie gezeten en meestal volg je je gevoel. Ik kan alleen hopen dat hij blijft, want de club doet zijn best om van dit team het beste team ter wereld te maken."

Meer nieuws
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
0
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
5
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
   
11:00
11:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
15
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
wizzle_shizzle
 
3
23 juli 2021 om 11:09
Hoeveel spelers wil je wel niet hebben bij PSG. Tuurlijk, Pogba is een geweldenaar! Maar dit is wel even te veel van het goede.
 
koenwd
 
16
23 juli 2021 om 11:17
Wie betaald, die bepaald
 
wizzle_shizzle
 
1
23 juli 2021 om 11:23
Ja die ken ik. Maar als speler lijkt het me ook niets aan. Weinig uitdaging in en geen topcompetitie.
 
koenwd
 
10
23 juli 2021 om 11:35
Ik denk dat er momenteel geen betere plek voor Pogba bestaat als PSG. Hij past perfect in het elftal en de Franse competitie biedt wellicht minder uitdaging dan de PL, maar Pogba heeft nooit uitgeblonken in zijn inzet, wel in techniek. Als hij spelers als Neymar, Mbappe en Di Maria gaat bedienen wordt dat een groot feest!
 
Pieterpost
 
1
23 juli 2021 om 12:28
Gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld. En als Pogba weer zo gaat dansen na een doelpunt zoals op het EK voor de wedstrijd is afgelopen dan wil ik nog weleens zien of PSG ooit de cl wint
 
ElFaraonDCamas
 
0
23 juli 2021 om 17:20
Pogba is natuurlijk een toevoeging voor elk team al denk ik dat psg met veratti, paredes en Wijnaldum eerder naar een aanvaller zouden moeten kijken. Pogba transfervrij volgende zomer, ik denk dat hij dit contractjaar uit dient en daarna transfervrij een nieuwe club kiest.
 
Busby
 
11
23 juli 2021 om 11:17
Het wordt tijd dat Pogba weggaat van United en ik geloof dat wij uiteindelijk beter van gaan worden. Het is elk jaar wel iets met hem en zijn zaakwaarnemer. Op een EK kan hij 5 matchen na elkaar topniveau halen maar in PL heb ik hem nooit een constant niveau heel seizoen zien houden. Coutinho ging ook weg en Liverpool werd er alleen maar beter van. Pogba en United is gewoon geen goed huwelijk voor beide partijen.
 
Denizlili
 
9
23 juli 2021 om 11:49
Coutinho werd beter toen die weg ging van Liverpool? Juist erna is zijn carriere achteruit gegaan en is het niks bij Barca. Bij Bayern haalde hij wel een aardig niveau maar bij Liverpool vond ik hem toch wel op zijn best.
 
BerkeFB1907
 
20
23 juli 2021 om 12:03
k weet niet of je kan lezen maar hij zegt dat juist liverpool beter werd en niet coutinho.
 
ehvvoetbalstad
 
0
23 juli 2021 om 13:46
De beste spelers maken nog niet het beste team. Dat doen teamplayers (zoals bijvoorbeeld Wijnaldum).En Pogba heeft zich bij Man United nou niet bepaald als een teamplayer opgesteld. Ik denk dat iedereen het eens is over zijn voetbalkwaliteiten. Maar ik denk ook dat iedereen het eens is over zijn gedrag, sterallures, een man met een gebruiksaanwijzing. Weet niet of PSG er goed aan doet om nog zo`n paradijsvogel toe te voegen aan hun toch al flamboyante selectie. Wat dat betreft was Wijnaldum qua balans één van hun beste aankopen ooit. Met Pogba haal je een tweede Neymar binnen. Met name qua persoon.
 
RealXIIImadrid
 
2
23 juli 2021 om 14:38
Ik denk niet dat hij doorheeft dat als pogba komt hij gegarandeerd op de bank gaat zitten aangezien verrati en pogba dan terecht sowieso spelen en verdedigende middenvelder guye ook garant lijkt te zijn van zijn plek
 
Aqua1
 
0
23 juli 2021 om 20:59
Wijnaldum is Multi functioneel, kan als controleur spelen of als 10 en als valse aanvaller heeft hij bij Liverpool ook wel eens gespeeld, je kan met Wijnaldum alle kanten op.