Wijnaldum is dankzij ongelofelijke blunder matchwinner Liverpool
Zaterdag, 28 september 2019 om 15:23

Liverpool is ook na zeven wedstrijden nog altijd foutloos in de Premier League. Het elftal van manager Jürgen Klopp speelde zaterdagmiddag geen denderende wedstrijd op bezoek bij promovendus Sheffield United, maar een curieus doelpunt van Georginio Wijnaldum in de tweede helft was uiteindelijk voldoende voor de drie punten: 0-1. Wijnaldum maakte net als Virgil van Dijk overigens de negentig minuten vol bij Liverpool, dat koploper blijft en nu acht punten meer heeft dan achtervolger Manchester City. The Citizens komen later vandaag nog wel in actie tegen Everton.

Sheffield United boekte dit seizoen al verrassende resultaten tegen onder meer Chelsea (2-2) en Everton (0-2 overwinning) en ook Liverpool had het niet eenvoudig tegen het elftal van manager Chris Wilder. De thuisploeg hanteerde een hoog tempo in de openingsfase en kwam een aantal keer gevaarlijk door over de rechterflank. Een waarschuwingsschot van Oliver McBurnie was er al na vier minuten voetballen, maar Liverpool-doelman Adrián kon betrekkelijk eenvoudig redden.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Liverpool speelde een moeizame eerste helft, maar werd gaandeweg gevaarlijker op de helft van Sheffield United. Van Dijk wist na ruim een halfuur met een fraaie pass van achteruit Sadio Mané vrij te zetten voor het doel, maar de aanvaller uit Senegal kreeg de bal vervolgens niet op doel. Op slag van rust kreeg diezelfde Mané opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na voorbereidend werk van Mohamed Salah en Roberto Firmino kon Mané vrij aanleggen vanaf een meter of vijf, maar zijn poging trof de paal.

Liverpool had het vervolgens ook lastig in de eerste fase na rust. The Reds claimden tevergeefs een strafschop na een vermeende overtreding op Mané, maar de beste kansen in de tweede helft waren voor Sheffield United. Klopp reageerde in de 64ste minuut met het inbrengen van Divock Origi voor Jordan Henderson en zes minuten later kon Liverpool vrijwel uit het niets de openingstreffer vieren. Wijnaldum nam een afvallende bal vanaf een meter of zeventien in één keer op de pantoffel, waarna Dean Henderson simpel leek te kunnen redden. De doelman zat echter volledig mis en zag de bal uiteindelijk door zijn benen in het doel vallen: 0-1.

Salah had de wedstrijd vervolgens vrijwel onmiddellijk in het slot kunnen gooien, maar de Egyptenaar faalde oog in oog met Dean Henderson. Daardoor mocht Sheffield United blijven hopen op een resultaat. Het team van Wilder ging in de absolute slotfase va-banque spelen en kreeg vijf minuten voor tijd nog een reuzenkans via Leon Clarke, maar doordat hij van dichtbij miste, kwam Liverpool uiteindelijk met de schrik vrij.

28 september 2019 om 15:28
Dit geluk moet je ook wel een beetje hebben zo af en toe, om kampioen te willen worden! Was weer billenknijpen, maar de 21 punten zijn een feit!

abiest

23
28 september 2019 om 15:30
wat een stugge ploeg is sheffield united zeg! zie ze nog ver komen met zo een passie en durf.

YoeriCFC

31
Wat een ongelofelijke mazzel heeft Liverpool weer zeg.. Geluk van de kampioen zullen we maar zeggen

Paternoster

74
28 september 2019 om 15:31
Ik herinner je de ongelooflijke ofwel de onwaarschijnlijke mazzel die Real Madrid had in die finale tegen Liverpool met letterlijk twee gratis doelpunten door Karius. Dan mag het toch ook eens leuk zijn dat die dosis mazzel bij Liverpool terechtkomt?

MichTheRed

18
28 september 2019 om 15:33
De 3 reuze kansen dat Liverpool miste zou ik eerder zeggen dat ze ongelukkig waren.

Inkognitow

23
28 september 2019 om 15:34
Weer zegt ie dan, hahaha. Wat jij vind vriend, 21 punten is een feit!

arsenal1250

5
Sheffield verdiende in mijn ogen op z`n minst een gelijkspel, die hebben echt ongelofelijk hard geknokt. Liverpool slordig, Adrian opzicht een goede keeper - maar ook iemand met gekke momenten.

Inkognitow

16
28 september 2019 om 15:35
Heerlijke overwinning! De eerste 7 van het seizoen gewonnen, en dit was de 16e overwinning op rij. Genieten!

FR_JC

1
28 september 2019 om 15:45
Zou het dan toch gaan gebeuren dit seizoen na bijna 3 decennia? Heerlijke overwinning na een moeilijke partij.

stravven

16
28 september 2019 om 15:41
Eerlijk, Sheffield doet het echt veel en veel beter dan ik had verwacht. Ik dacht echt dat Sheffield kansloos zou zijn voor lijfsbehoud, maar als je ziet hoe moeilijk zelfs Liverpool het tegen ze heeft kan ik dat enkel netjes noemen.

MichTheRed

3
28 september 2019 om 15:42
Wat een reeksen en statistieken is Liverpool aan het opleggen sinds vorig jaar , ongelooflijk. En dan nog durven er sommige zeggen dat Liverpool ‘weer’ geluk had. En nu hopen dat Everton straks iets weet klaar te spelen tegen City al vrees ik er voor.

stravven

12
28 september 2019 om 15:50
Dus jij wil zeggen dat deze goal geen geluk is? En in iedere goede serie zit een beetje geluk, dat hoort erbij, maar het is wel een feit dat LFC vandaag flink veel geluk gehad heeft.

28 september 2019 om 16:00
Het doelpunt van Wijnaldum was natuurlijk geluk. Maar de gemiste kansen was minder lucky voor Liverpool.

_Buffalo_

0
28 september 2019 om 15:44
Niet de eerste keer dat Henderson op een belangrijk moment zo een blunder maakt dit seizoen, hij is nog niet dezelfde als vorig seizoen in de Championship waarop hij op de nodige momenten punten pakte voor de ploeg. Als hij een kans wilt maken bij Man Utd gaat dat er toch echt uit moeten. Verder wel trots op Sheffield, weer zeer goed gespeeld en dat tegen Liverpool, we hadden zeker meer verdiend. Leon Clarke maakte zich bij zijn langverwachte PL debuut op 34-jarige leeftijd bijna onsterfelijk, het was hem zeker gegund geweest.

Peter1984

2
28 september 2019 om 18:21
Bijzonder idd het verschil met vorig jaar. Dat constante is juist wat je bij een top club echt nodig hebt. Maar goed ook Schmeichel, v.d Sar en Dave hadden af en toe een foutje. Kan me herinneren dat Peter zelfs om die reden zijn pensioen aan kondigde. Goede keeper voor Championship maar nog niet voor de absolute top opknap heeft hij dat potentieel wel in mijn ogen.

_Buffalo_

0
28 september 2019 om 20:14
Op basis van wat ik dit seizoen al gezien heb zou ik hem voorlopig zelfs bij de zwakkere keepers in de PL durven zetten (puur dit seizoen gezien). We zijn natuurlijk nog niet lang bezig en zoals je zegt, iedereen kan zo een periode hebben, maar het gat tussen het niveau waar hij nu zit en wat hij nodig heeft voor Man Utd is momenteel heel erg groot. Vorig seizoen had hij ook al een aantal blunders in de Championship, maar daar stond toen tegenover dat hij ook matchen voor de ploeg won. In potentie is het een zeer complete keeper, maar zijn niveau wanneer hij niet in topvorm moet nog een stuk de hoogte in.

PorQue

9
28 september 2019 om 15:48
Wat zie ik mensen toch weer enorm opportunistisch doen na een misser of twee van Mané en Salah. Ineens kunnen ze er niets meer van volgens deze mensen. Alsof je geen offday meer kunt hebben of niet een topfocus kunt hebben tegen een Sheffield. Alsof er 1 speler is in de wereld die alle wedstrijden in het jaar op 110% speelt en nooit wedstrijden heeft waarin hij wat gas terug neemt of niet heel scherp is. Pas als een top speler een reeks van middelmatige wedstrijden heeft kun je conclusies trekken. Na 1 wedstrijd helemaal schuimbekkend spelers afmaken is echt zoiets raars. Gebeurt ook continu met die tv analisten die na een wedstrijd al conclusies trekken btw sommige spelers.

KEIZER!

6
28 september 2019 om 15:55
Het was niet best. Stoor mij vooral aan de VAR. Liverpool dit seizoen al 2 overduidelijke penalty's ontnomen. Maar goed 3 punten zijn binnen dat is belangrijk!

abiest

5
28 september 2019 om 15:58
is er var in de premier league?? Die werkt langs geen kanten dan. zoveel foute beslissingen deze wedstrijd ongelooflijk.

Brada-Mufc

2
Ongekend hoeveel geluk de laatste jaren Liverpool heeft.echt ongekend

MichTheRed

24
28 september 2019 om 16:01
Misschien is het gewoon kwaliteit , daar al ooit is over nagedacht ?

stravven

3
28 september 2019 om 16:26
Deels kwaliteit, maar ook zeker geluk. Liverpool heeft afgelopen jaren redelijk wat vreemde beslissingen meegekregen.

lfc11

7
28 september 2019 om 17:03
Noem ze eens op al die vreemde (?) beslissingen?

Scouserper

12
28 september 2019 om 17:17
Idd...mané die vandaag geen penalty krijgt bijvoorbeeld.

KEIZER!

7
28 september 2019 om 17:45
Of Matip die gewurgd werd vorige week en hem ook niet mee kreeg.

28 september 2019 om 18:44
Sterling die van Dijk schoffelt en assist geeft voor de 1-0 na 9min in kwart finale CL.

stravven

0
28 september 2019 om 18:55
Salah die met duiken penalty's krijgt? Of is dat tegenwoordig wel legit?

28 september 2019 om 17:02
Dit is dus precies waarom de kans dat Liverpool dit jaar kampioen gaat worden zo groot is; ze spelen niet super goed maar weten toch een positief resultaat te behalen. Je kunt wel winnen van alle top teams maar als je punten laat liggen in de makkelijke wedstrijden heb je er uiteindelijk niets aan. Het lijkt erop dat Liverpool nu eindelijk een manier gevonden heeft om tegen de mindere tegenstanders een goed resultaat te behalen. Het is zeker niet spectaculair hoe ze spelen maar wel ontzettend solide, precies het fundament dat een kampioen nodig heeft.

Scouserper

3
28 september 2019 om 17:19
Vandaag was het niet goed,de 3 voorin hadden een collectieve offday De backs vaak slordig,matip uitblinker. Ja,de goal was een gelukje,maar helaas voor velen van jullie...die telt ook. Complimenten voor Sheffield,ze hadden zeker recht op minstens een gelijkspel.