Willem II kan financiële klapper maken: Premier League lonkt voor Hornkamp
Donderdag, 4 augustus 2022 om 09:52

Jizz Hornkamp kan een droomtransfer naar de Premier League maken. Promovendus Nottingham Forest wil de aanvaller van Willem II graag inlijven, zo meldt The Athletic. Hornkamp heeft bij de Tilburgers nog een contract tot medio 2024, waardoor de Engelsen met een transfersom over de brug moeten komen. Mocht de deal beklonken worden, dan wordt de spits de dertiende (!) aankoop van the Tricky Trees.

Nottingham Forest keert dit seizoen, voor het eerst in 23 jaar, weer terug op het hoogste Engelse voetbalniveau. Om zich te verzekeren van lijfsbehoud, trok de club al flink de portemonnee. Trainer Steve Cooper gaf al bijna 100 miljoen pond (ruim 119 miljoen euro) uit aan zomerse versterkingen. Onder anderen Neco Williams (Liverpool), Omar Richards (Bayern München), Dean Henderson (Manchester United) en Jesse Lingard (transfervrij) werden gehaald.

Voor Hornkamp, die afgelopen winter naar Willem II kwam en niet veel later naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde, ligt met de interesse een droomtransfer in het verschiet. De aanvaller scoorde vorig seizoen slechts vier keer, maar heeft toch indruk weten te maken op Forest. Journalist Daniel Taylor van The Athletic vindt dat Hornkamp een 'decent scoring ratio' heeft en haalt aan dat de spits ooit vier keer scoorde in 34 minuten. Dit deed hij voor zijn toenmalige club FC Den Bosch tegen Excelsior.

Na een zeer goede periode bij FC Den Bosch belandde Hornkamp afgelopen winter bij Willem II. In Tilburg heeft de spits nog een contract tot medio 2024. Het is niet bekend hoeveel Forest voor hem wil betalen. Transfermarkt schat zijn waarde in op 650.000 euro, maar het is aannemelijk dat de Tricolores de spits niet kwijt willen met het oog op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Mocht Willem II eruit komen met Forest, dan kan dat de Tilburgers een flinke financiële injectie geven.

Overigens is het allerminst zeker of de transfer plaats gaat vinden. Willem II heeft, bij monde van technisch directeur Teun Jacobs, gezegd niets te weten over een eventuele overgang. Tegen het Brabants Dagblad laat hij weten: "Ik heb nog niet één seconde contact gehad met iemand over een transfer van Jizz. Niet met hemzelf, niet met zijn zaakwaarnemer en niet met welke club dan ook. Dus daar is niets van waar." Het doorgaans betrouwbare The Athletic, kwam met het nieuws, zo weet Jacobs. "Óf dit is een spookverhaal, óf Nottingham Forest moet zich nog melden bij mij. Als ze me bellen? Dan neem ik op en vertel ik ze dat Jizz niet te koop is. Tenzij - en dat geldt uiteraard voor iedere speler - er een enorm bedrag op tafel komt. Maar het is duidelijk: wij willen in principe niemand meer laten gaan."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Cancellara
 
37
4 augustus 2022 om 10:00
Hoe kan een club met een gevestigde naam als Forest nu uitkomen bij een Willem II en Jizz Hornkamp? Zou het vanwege zijn voornaam komen? Haha. Als ik Willem II was zou ik gelijk denken: strik erom en cashen!
 
Robby
 
4
4 augustus 2022 om 10:15
Nou, voor ons wel heel belangrijk in de weg naar promotie. Is wel blessure gevoelig maar Oosting ligt er tot de winterstop uit en we waren al op zoek naar een backup voor Hornkamp dus zou zo snel je eerste spits niet laten gaan. Vraag me ook af of dit gerucht klopt hoor zowel Willem II als het management van Hornkamp weten van niets. Mocht Jacobs een vervanger op kunnen halen en er wordt een mooi bedrag geboden zal ie mogen vertrekken maar in deze fase en de status die Hornkamp heeft lijkt het me zeer onwaarschijnlijk als deze transfer door gaat. Kan me ook niet voorstellen dat Nottingham Forrest miljoenen gaat bieden voor een spits die zich nog niet in de ED heeft bewezen en juist moeten heeft met het intensieve trainen bij Willem Ii.
 
Emz01
 
2
4 augustus 2022 om 10:16
Een deel van zijn achternaam zal ook wel de nodige grappen en woordspelingen met zich meebrengen in Engeland
 
 
23
4 augustus 2022 om 10:03
Johnny Janssen, onze toptrainer, vond dit geen spits. Posteerde hem op de rechtsbackpositie. Daar presteerde Jizz Hornkamp niet en zodoende mocht hij "gewoon" naar Den Bosch. En dit is niet zijn enige flater. Wat ben ik blij dat wij zijn verlost van Johnny Janssen. Fantastische vent. Maar hij heeft ons echt alleen maar vreselijke dingen gebracht op sportief gebied.
 
friestho
 
7
4 augustus 2022 om 10:06
Eens over Johnny Jansen. Prima vent, maar een verschrikkelijke trainer. Alleen Jizz Hornkamp kon en kan er ook helemaal niets van. Ook in de tweede seizoenshelft bij Willem 2 niets laten zien. Een keuken kampioen divisie spits.
 
 
5
4 augustus 2022 om 10:13
Mwoah. Het was echt wel een bruikbare spits en heeft bij ons natuurlijk gewoon 1 a 2 jaar verkloot door onder JJ te trainen. Ja, geen topspits (en het lijkt mij ook zeker geen PL-spits), maar er zat veel meer in dan JJ eruit heeft gehaald. Wederom. Bij Willem II was het toch wel aardig? Niet geheel fit en bij een club dat niets meer won.
 
friestho
 
1
4 augustus 2022 om 13:15
Ja dat zou kunnen. We hebben wel een aantal beroerde coaches gehad de afgelopen jaren, niet normaal. Zoals je in je reactie hieronder ook al zegt leek het ook bij Odgaard alsof die niet eens profvoetballer zou moeten zijn, en nu blinkt hij uit bij AZ.
 
Kieftenbeld
 
1
4 augustus 2022 om 11:27
Ja ik snapte er ook al niks van dat heerenveen hem zo makkelijk liet gaan. Ook al waa dat seizoen bij den bosch ook wel goed voor spitsen. Postema scoorde ook vrij veel en bij groningen helaas niet
 
 
2
4 augustus 2022 om 11:31
We hebben een trainer gehad die in drie jaar tijd veel, heel veel, fouten heeft gemaakt. Tel daarbij op de drie jaar ervoor (Jan Olde Riekerink en Jurgen Streppel) en je kan wel concluderen dat we bij Heerenveen zes hele, hele, hele lastige jaren hebben gehad. Afgelopen half jaar (tobiasen) en nu (Van Wonderen) geven de burger echter weer moed. Dit soort situaties zullen minder voorkomen. Tenminste, dat hoop ik van harte. Odgaard was bij ons ook 1 die leek alsof hij echt niets kon onder JJ. Elke club heeft wel een paar gevallen van spelers die zijn vertrokken en elders plotseling het licht zagen. Dit kan altijd gebeuren. Alleen bij ons is het wel verrassend vaak gebeurd.
 
Kieftenbeld
 
3
4 augustus 2022 om 11:48
Ja onder buijs zijn ook niet veel spelers beter geworden. Verdedigende spelers wel opzich, maar hij had wel moeite met aanvallende spelers. Ik ben namelijk van mening dat een aanval met ngonge, jsl en suslov veel meer goals op zouden kunnen leveren en dan zou je nog iramdhust of de leeuw op 10 kunnen hebben
 
FcGrun050
 
7
4 augustus 2022 om 10:11
Zou misschien door de meme komen zoals @kakadu en @cancellara aangeven, want hij is ook best viral gegaan met zijn naam in Engeland volgens mij. Maar dat hij ‘maar’ 4 goals heeft gemaakt is een beetje denigrerend. Hij kwam pas in de winter en heeft maar 13 wedstrijden gespeeld (1077 minuten). Bij een kwakkelend Willem II in zoveel minuten 4 goals maken is niet een slechte moyenne om eerlijk te zijn. Hij zal niet aan spelen toekomen bij nottingham, maar hij is net gedegradeerd bij willem ii, heeft denk ik niet echt de potentie om voor het nederlands elftal uit te komen, en ik denk dat er geen eredivisie teams momenteel interesse in hem heeft. Als je dat allemaal bij optelt en je kunt naar een premier league team (mits het concreet is), je geld binnenharken in een van de sterkste competities ter wereld (misschien wel de sterkste op dit moment), en misschien paar minuten maken en richten op een cultheld rol, tja, waarom niet. Weer in de kkd spelen word je ook niet heel gelukkig van denk ik.
 
Basje-Psv
 
54
4 augustus 2022 om 10:27
Dan ga ik zeker het nieuwe Not’ Forest shirt kopen met Jizz achterop, ik weet alleen nog niet welke naam ik laat bedrukken!
 
PaulR_1982
 
14
4 augustus 2022 om 10:49
Je gaat een shirt kopen met Jizz achterop, alleen weet je nog niet welke naam je gaat laten bedrukken??? Is dat Brabantse logica?
 
eCKe
 
48
4 augustus 2022 om 10:53
PaulR je gaat het zien als je het door hebt!
 
 
32
4 augustus 2022 om 10:55
Deze gaat duidelijk langs jou, Paul ??
 
PaulR_1982
 
5
4 augustus 2022 om 10:59
Blijkbaar, want na het bekijken van het shirt heb ik nog steeds geen idee wat de grap zou moeten zijn....
 
 
23
4 augustus 2022 om 11:02
Deze ga ik ook zeker niet uitleggen. En ik weet ook niet hoe die shirts van hen eruit zien. Fijne dag in ieder geval!
 
PaulR_1982
 
3
4 augustus 2022 om 11:05
Ik hoop dat ik dan vanavond kan slapen hoor. Vrees dat ik de hele nacht ga liggen malen omdat ik deze 'grap', van schijnbaar heel hoog niveau, niet begrijp....
 
 
35
4 augustus 2022 om 11:07
Jemig, wat ben jij standaard negatief over alles zeg. Mijn hemel. Het is gewoon een grapje en je begrijpt hem niet. Prima. Het is ook geen topgrap trouwens. Ook niet heel lastig verder. En dat maakt natuurlijk niets uit ook
 
PaulR_1982
 
4
4 augustus 2022 om 11:18
Standaard negatief? Het is duidelijk dat je mij niet kent, dus je mag je mening over mij ook voor je houden.
 
NorgeNederland
 
26
4 augustus 2022 om 11:47
@paulr_1982 Jizz is Engels voor sperma. Hij gaat een Nottingham shirt kopen met sperma (jizz) achterop, alleen de speler weet hij nog niet. Wel een leuke grap maar als je hem moet uitleggen is het al gauw minder.
 
YungSuarez
 
7
4 augustus 2022 om 11:49
Als ik jou was Paul zou ik het Engelse woordenboek eens gaan gebruiken.
 
LocoL
 
5
4 augustus 2022 om 12:52
Er is er altijd wel eentje die hem nog gaat uitleggen ook ??
 
DeBuurman1
 
6
4 augustus 2022 om 14:09
Snap je hem inmiddels al Paul?
 
PaulR_1982
 
3
4 augustus 2022 om 15:10
Ja, maar grappig vind ik het nog steeds niet. En schijnbaar ben ik niet de enige die de vertaling niet kende, kan me anders niet voorstellen dat je je kind zo noemt.
 
PaulR_1982
 
3
4 augustus 2022 om 10:51
Vast leuk voor de portemonnee, maar lijkt me carrièreplanningtechnisch niet de beste keuze. Van een degradant in de ED naar een promovendus in de PL. Die stap lijkt me vrij groot.
 
ForestFC
 
2
4 augustus 2022 om 10:54
Had nog nooit van hem gehoord, maar als onze scouting hem geschikt vinden wie ben ik om hen tegen te spreken. Offensief komen we nog slagkracht te kort en Lyle Taylor is niet goed genoeg dus ik vermoed dat Jizz die plek in moet nemen moch het doorgaan. Met zo'n naam zal hij in ieder geval gelijk een fan favorite worden!
 
Yelle
 
0
4 augustus 2022 om 10:55
Wat een paar goals tegen Lyon al niet kunnen doen he. Vreemde interesse, maar wellicht leuk voor de shirtverkoop.
 
Edforce2
 
0
4 augustus 2022 om 11:09
Voor Willem2 zeg ik: vasthouden deze speler , probeer de selectie in tact te houden met oog op promotie terug naar de eredivisie waar de club volgens mij thuishoort. Verkopen is op korte termijn een kas injectie , maar toch niet mega veel , ik zou gokken op behouden want de concurrentie in de eerste divisie is nog nooit zo groot geweest als dit seizoen. Quitte of dubbel , met een risico dat deze jongen over een seizoen misschien transfervrij weggaat. Als Nottingham deze speler interessant vindt,vraag ik mij ook een beetje af of de eredivisie goed heeft opgelet.
 
Weef
 
3
4 augustus 2022 om 11:47
Ik snap wel dat ze in Engeland bloedgeil worden van deze speler. Wat een naam ook... Maar zonder gekheid, dit is behalve zijn naam toch op geen enkele manier een speler voor de PL?
 
wanny
 
1
4 augustus 2022 om 13:22
Natuurlijk zegt die man van Willem II dat ie niet te koop is. Ondertussen lachen ze zich daar kapot als ze hem voor 2 miljoen kunnen slijten.
 
M.Boekhoorn
 
0
5 augustus 2022 om 01:53
Hahaha Google voor de grap z'n naam. Op Engelse Twitter gaat het los. Ik vind het wel hilarisch. Wie noemt z'n kind nou ook Jizz.. letterlijk sperma. ???? Anyways kende hem niet, hoop voor hem en de supporters dat die gaat komen ????
 
jeroenimo8
 
0
5 augustus 2022 om 11:18
Jizzhorny camp naar Forest? Ja dat is vragen om problemen. Al zal hij er wel een redelijke vergoeding aan over houden. Het zou wel een cultheld worden, zeker als hij gaat warmlopen en 60.000 man beginnen om Jizz te vragen.