Willem van Hanegem: 'Als het dé reden zou zijn, vind ik het zielig'
Maandag, 1 maart 2021 om 07:18

Willem van Hanegem vindt dat PSV zich niet goed opstelt ten opzichte van Mohamed Ihattaren. De Kromme is van mening dat de clubleiding er beter alles aan kan doen om het negentienjarige talent door deze fase van zijn loopbaan te slepen, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Hij wijst onder meer naar het overlijden van de vader van Ihattaren in 2019.

Ihattaren werd zondag door trainer Roger Schmidt buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de wedstrijd tegen Ajax (1-1). Op social media plaatste de club een verklaring over de afwezigheid van de middenvelder. "De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de negentienjarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie", zo klonk het statement.

Ihattaren kwam de afgelopen weken meerdere keren in het nieuws doordat hij op Instagram spelers van Ajax feliciteerde met hun prestaties. "Dat Mo Ihattaren Ajax feliciteert als ze Lille uitschakelen in de Europa League, daar vind iedereen wat van. Laat die jongen lekker. Ik vind dat zo'n gezeur", schrijft Van Hanegem. "Of dat mee heeft gespeeld bij PSV om zelfs een persverklaring op te stellen waaruit blijkt dat Ihattaren zich niet professioneel kan gedragen, weet ik niet. Als het dé reden zou zijn, vind ik het zielig."

Reacties PSV - Ajax | Dusan Tadic: 'Als Dumfries mij pussy noemt, kan 'ie wat terug verwachten'

"Help die jongen nou gewoon in een moeilijke fase in zijn loopbaan", vervolgt Van Hanegem, die benadrukt dat Ihattaren het 'enorm voor zijn kiezen heeft gehad' met het overlijden van zijn vader. "Niet iedereen loopt altijd in de pas en jonge spelers moeten echt nog veel leren. Ik hoop vurig dat Ihattaren straks weer de pannen van het dak speelt. Of dat nou bij PSV is of niet, maakt mij niet uit. Maar ik heb hem dingen zien doen die ik weinig spelers op die leeftijd ooit zag doen. Dat wil ik weer zien."

PSV en Ihattaren zijn het nog altijd niet eens over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt af in de zomer van volgend jaar en Valentijn Driessen denkt dat de huidige situatie nadelig kan uitpakken voor de club. "Voor Ihattaren hoopt PSV te zijner tijd veertig, vijftig miljoen euro te ontvangen. Maar met een contract tot medio 2022, Ihattarens weigerachtige houding tussentijds bij te tekenen, z'n opzichtige geflirt met Ajax en problemen met Schmidt kan het zomaar zo zijn dat Ihattaren komende zomer voor weinig, of de zomer daarop voor 0 euro de deur uitloopt", schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. "Het laatste valt niet uit te sluiten. Ihattarens vriend Brobbey - beiden hebben Raiola als zaakwaarnemer - vertrekt na dit seizoen ook gratis bij Ajax."

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
15
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
14
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
PanFC
 
13
1 maart 2021 om 07:41
Nou Willem, ik ben er niet bij geweest, maar ik denk niet dat dát de reden is geweest om zo’n statement op te stellen. Daarbij begint het statement met het feit dat ze er alles aan gedaan hebben hem te helpen. Kan niet duidelijker, behalve dat de redenen er niet in staan en dat is ook prima.
 
messibarca.
 
19
1 maart 2021 om 07:49
Ik was er ook niet bij,maar weet wel dat elk klein detail van een voetballer continu wordt uitvergroot. Elk emotioneel of fysiek akkefietje wordt de media in geslingerd. En wij maar reageren hier. Dit gaat nergens over.
 
baradona
 
8
1 maart 2021 om 08:05
Dit gaat toch helemaal niet over een hartje meer of minder op instagram . Als Ihattaren gewoon zijn taak uitvoert, goed druk zet , in het belang van het team speelt, fit is en blijft en beslissend is gedurende wedstrijden dat stelt hij zichzelf op. Maar op dit moment is hij simpelweg niet in staat om dit allemaal op te brengen. En dat ligt maar aan 1 persoon en dat is Ihattaren zelf.
 
MrKrillin
 
12
1 maart 2021 om 11:08
@baradona "zijn taak uitvoert, goed druk zet , in het belang van het team speelt, fit is en blijft en beslissend is gedurende wedstrijden dat stelt hij zichzelf op." als dit criteria zijn dan kan Schimidt bijna niemand meer opstellen. Ben je bang dat Ihattaren weer in vorm komt en jouw Lang dan niet in beeld komt bij Oranje? Lang waar we allemaal rekening moesten houden dat hij jong is, andere milieu, jeugdigheid als hij niet luisterde. Maar blijkbaar geldt dit allemaal niet voor Ihattaren. Beetje selectief van je.
 
MancunianB
 
21
1 maart 2021 om 08:27
Wat een onzin joh. Zo'n statement van PSV laat juist zien dat ze er niet alles aan doen om hem te helpen. Ze betrekken snel de spelers erbij maar ik geloof er niks van dat die er net zo over denken. Ze hebben gewoon een trainer met een heel groot ego die ervoor kiest om Mo buiten de groep te plaatsen omdat het niet naar zijn zin gaat. Willem heeft gelijk je moet zo'n jongen helpen en niet je oren laten hangen naar zo'n gek die denkt dat hij het wiel heeft uitgevonden. Als Schmidt het allemaal zo goed weet waarom presteren ze dan niet beter. Opstellingen wissels het slaat allemaal nergens op en er is daar geen speler die voor zijn trainer de muren eruit loopt.
 
MrKrillin
 
5
1 maart 2021 om 11:10
@man eens! Ze zoeken juist breuk op met dit. Ihattaren denkt nu dat niemand uit staf nog als vertrouweling kan dienen. Ieder uit bestuur staat niet achter hem. Heel zwak van het bestuur. Verwacht ook niet van aantal spelers dat zij er achter staan.
 
Japie_Krekel
 
4
1 maart 2021 om 11:24
Dat heb je met veel van die coaches. Ze vinden zichzelf allemaal erg goed maar is er een goede voetballer met een lastig karakter dan hebben ze niet de people's manager skills om daar mee om te gaan. Misschien kan Schmidt daarin nog wat leren van PSV man Hiddink. Die weet wel hoe je zo een zogenaamde lastige jongen voor je wint
 
Piranha
 
103
1 maart 2021 om 07:44
Bij Willem weet je elke week exact wat je kan verwachten, het beschermen van de 'allochtone' Nederlander, het afslachten van 'engnek' Tadic en gejank over zijn liefde Feyenoord. Zonder Willem kan je die column zelf ook maken.
 
Jsmooth
 
99
1 maart 2021 om 08:00
Wat is dit voor lompe reactie?`het beschermen van de allochtone nederlander`Slaat nergens op. Die man mag toch zijn mening geven? Wat heeft de afkomst van iemand ermee te maken? Alsof hij nooit een `autochtone` nederlander heeft beschermd? Of nooit kritiek heeft gehad op een `allochtone nederlander`. Doe gewoon normaal en zet jezelf niet voorschut door mensen te onderscheiden omwille van voetbalmeningen.
 
baradona
 
34
1 maart 2021 om 08:11
Willem roept zelf met regelmaat dat hij een speciale band heeft met jongens van met name de Marokkaanse achtergrond. Daar heeft hij een zwak voor , helemaal niet erg dat is een kwestie van smaak.
 
Frigoooooo
 
55
1 maart 2021 om 08:18
Ik wist niet dat marokkaan en allochtoon synoniemen waren.
 
Piranha
 
7
1 maart 2021 om 11:17
Doe gewoon normaal Het is een constatering die je kan maken als je Willems interviews en columns vaker volgt, wat jij waarschijnlijk niet doet gezien je geïrriteerde mening. Verder zeg ik niet dat er wat mis is met Willems mening, zijn columns zijn allen supervoorspelbaar, het gaat altijd over hetzelfde. Columnisten zijn vaak mensen die met andere invalshoeken komen, die verbazen, die uitdagen. Het enige wat je voor Willems column niet nodig hebt is Willem in feite.
 
Bereta
 
1
1 maart 2021 om 17:00
Ik weet je niet of je oprecht geïnteresseerd ben hoe die band in elkaar zit. Volgens mij niet, maar voor het geval als je toch wilt weten hoe het zit: zoek op Youtube naar een fragment van Pauw waar Willem aan tafel zit met Marokkaanse voetballers. Ze leggen het vrij goed uit waarom het vaak klikt tussen Willem en Marokkaanse jongens. Het heeft in ieder geval niet te maken met een of andere vooroordeel.
 
Master D
 
4
1 maart 2021 om 07:44
Ik neem aan dat PSV niet tot dit besluit is gekomen omdat hij wat op Instagram heeft geplaatst. Dus het zal wel iets anders zijn. Ook kunnen we niet zeggen dat PSV geen poging heeft gewaagd het goed te krijgen. Op een gegeven moment moet de speler het ook zelf gaan doen of in elk geval tekenen vertonen dat het kwartje gevallen is. Schijnbaar is dat nog niet het geval. Wellicht dat deze disciplinaire actie dan resultaat geeft en anders wordt het toch afscheid nemen.
 
SpeedyAFC
 
5
1 maart 2021 om 11:04
Het is duidelijk dat er een hele grote breuk is. Dat betekend dat er niet meer bijgetekend gaat worden. Dus moet Itharen over een paar maanden sowieso verkocht worden. Dan heb je twee opties, of je verkoopt een Itharen in vorm die wekelijks in de eredivisie speelt, of je verkoopt hem met anderhalf jaar bijna of geen wedstrijden. Het gaat PSV in ieder geval heel veel viruele miljoennen euro's kosten.
 
LEB0WSKI
 
9
1 maart 2021 om 07:47
Willem weet niet wat er allemaal gedaan is om hem te helpen maar vindt wel dat PSV verkeerd bezig is. Zijn advies is dan ook: 'De kromme is van mening dat de clubleiding er beter van alles aan kan doen om het talent door deze fase van zijn loopbaan te slepen'. Wow dat is nog eens advies van een wijze man.
 
El_Guaje7
 
43
1 maart 2021 om 07:47
Man man man waar hebben we het over, hebben we het hier over Bruno Fernandes of Ihattaren die sinds het begin van het seizoen 2 goals heeft gemaakt en één assists heeft geleverd. Deze jongen is sinds zijn doorbraak bij PSV teveel gepamperd en opgehemeld nu is het naar zijn hoofd gestegen. Vergelijk dat met Noni Madueke die 7 goals heeft gemaakt en 8 assists heeft gegeven terwijl Mo 500 meer minuten heeft gemaakt. Noni is ook nog eens een maandje jonger. Dat noem je hard werken en heeft rendement. Madueke is simpelweg gewoon beter. Als Ihattaren er 15 had gemaakt dan mag hij zich daar na gedragen. Maar dit slaat alles.
 
Rick1o1
 
0
1 maart 2021 om 11:04
Ik vraag me af of hij mee gaat naar het EK. Op basis van prestaties verdient hij het absoluut niet. Maarjah dan speelt wel weer mee dat hij mogelijk voor Marokko kiest. Ik vraag me af wat Frank de Boer gaat doen.
 
JK-Ajax
 
9
1 maart 2021 om 07:51
De Kromme is van mening dat de clubleiding er beter alles aan kan doen om het negentienjarige talent door deze fase van zijn loopbaan te slepen. Maar PSV is van mening dat zij dit al voldoende gedaan hebben zonder enige progressie bij Mo. Zowel qua voetbal als fysieke gesteldheid doet hij maar wat en ja dan gaan randzaken ook zorgen voor beeldvorming - maar heus niet bepalend zijn voor deze keuze natuurlijk.
 
Wouterke
 
7
1 maart 2021 om 08:50
Hoelang duurt `deze fase van zijn loopbaan`, waar je hem doorheen moet slepen? Volgens mij is PSV hem hier al maanden doorheen aan het slepen. PSV geeft aan dat het eenrichtingsverkeer is en dan kun je niet blijven pamperen. En bijtekenen ging Ihattaren toch al niet, die is net als Brobbey al een hele tijd aan het rekken.
 
thucan
 
1
1 maart 2021 om 09:19
Ze helpen hem toch door perk en paal te stellen aan gedrag en mentaliteit?? Duidelijkheid creëren in wat de verwachtingen zijn van PSV’s kant. Uiteraard is die felicitatie niet dé reden, maar provocerend gedrag komt ergens vandaan, uit bepaalde wrevel, iedere nozem weet dat dat niet handig is. Je lokt wat uit, je krijgt wat terug. Ik ben er 100% van overtuigd dat Ihattaren nog kansen krijgt, ook vanuit een potentieel financieel oogpunt, naast het menselijke. Als je je gedraagt als Romario, moet je ook presteren als Romario
 
PSVparasiempre
 
1
1 maart 2021 om 09:48
Voor Mo houdt het een keer op. PSV heeft hem zoveel geholpen en ook de supporters hebben hem gesteund in moeilijke tijden. Nu is het tijd voor Ihatarren om terug te geven. Fit worden en goals maken. Kan hij dat niet brengen, is het beter om in de zomer afscheid te nemen.
 
SpeedyAFC
 
1
1 maart 2021 om 11:06
Waarom zoeken naar redenen om hem deze zomer te verkopen. Hij loopt over iets meer dan een jaar uit contract, hij moet sowieso verkocht worden komende zomer want er wordt niet bijgetekend. PSV mag nu hard gaan nadenken hoe ze nog veel geld aan hem denken te verdienen na zulke statements en het gebrek aan speeltijd voor Itharen.
 
dagrim1
 
1
1 maart 2021 om 11:03
Dit stond er vandaag in het Ad: "maar één speler onttrok zich demonstratief aan de focus op presteren. Mohamed Ihattaren hoorde dat hij niet zou starten en ‘dus’ hoefde het voor hem niet meer. Met opzet heel lang doen over omkleden. Negatief zijn richting medespelers. Net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden. Dat soort gedrag. De irritatie erover liep hoog op en uiteindelijk speelde Ihattaren geen minuut." Tja... als je je als een klein kind blijft gedragen verspeel je uiteindelijk een keer je krediet. Helemaal als men blijkbaar wel lange tijd heeft proberen te helpen. Dat hij voetballen staat wat mij betreft buiten kijf, maar dat je geod kan voetballen betekent niet dat je een goede professional bent. Moet je wel Heel goed zijn om daarmee weg te komen.
 
MrKrillin
 
4
1 maart 2021 om 11:14
@darim mag die jongen ook teleurgesteld zijn? Hij kwam net beetje terug met wedstrijd tegen Ajax in de beker. Match erop gelijk op de bank tegen Ado. Ervoor hoorde hij dat zijn trainer zeggen dat hij geen Messi is. Hoopte in de EL tegendeel te bewijzen maar kreeg te horen dat hij niet speelde. Hier zie je gewoon dat die Schmidt hem kapot wil maken. Smoesjes over rust en niet fit.
 
dagrim1
 
3
1 maart 2021 om 12:52
Ja, tuurlijk kan en mag hij teleurgesteld zijn, maar hoe je daarmee omgaat is ook belangrijk. Negatief tegenover je teamgenoten, kinderachtig treiterend gedrag... Op een gegeven moment is het geduld op, blijkbaar aan beide kanten hier.
 
MrKrillin
 
1
1 maart 2021 om 13:29
@dagrim1 welke bewijzen heb jij dat hij negatief was tegenover teamgenoten of kinderachtig treiterend gedrag toonde. Wil je dat delen met mij.
 
dagrim1
 
0
1 maart 2021 om 19:24
En dan wijs ik weer naar mijn eerste post (waar je op begon te reageren). Tastbare bewijzen heb ik natuurlijk niet, als in geen videobanden en ik was er ook niet bij...
 
meyers1
 
0
1 maart 2021 om 11:14
Ik vraag me af of al die analisten iedere dag op trainingsveld staan bij elke club. Weet v hanegem precies wat er is gebeurd. Willem wordt oud en chagrijnig
 
Japie_Krekel
 
2
1 maart 2021 om 11:26
Sta jij wel elke dag op het trainingsveld om het tegendeel te beweren dan?