Willian opent deur voor transfer naar Arsenal of Tottenham Hotspur
Zondag, 3 mei 2020 om 22:45

Willian weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Chelsea wil het aflopende contract van de middenvelder verlengen, maar beide partijen kunnen het niet eens worden over de contractduur. Een transfervrij vertrek lijkt daardoor aanstaande. Willian zegt echter alle opties open te houden, inclusief een langer verblijf op Stamford Bridge.

Naar verluidt wil Willian graag voor drie seizoenen bijtekenen, terwijl Chelsea slechts twee jaar langer door wil gaan met de 31-jarige Braziliaan. Indien hij tegen de verwachtingen in toch blijft, wordt hij een concurrent van Hakim Ziyech: beide spelers kunnen uit de voeten als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder. De routinier, die sinds het seizoen 2013/14 voor Chelsea speelt, spreekt tegenover het YouTube-kanaal Desimpedidos, dat onder meer is opgezet door oud-voetballer Kaká, van een 'moeilijk besluit'.

"Ik draag iedereen bij Chelsea, inclusief de supporters, een warm hart toe", benadrukt Willian, die 226 competitieduels voor Chelsea speelde en daarin 33 keer scoorde. De clubs zouden in de rij staan om de creatieveling transfervrij aan de gelederen toe te voegen. Willian wordt regelmatig met Barcelona in verband gebracht, maar zou ook in Londen kunnen blijven voetballen: hij wordt in verband gebracht met Arsenal en Tottenham Hotspur. Tegelijkertijd zouden ook competitiegenoten Liverpool en Newcastle United interesse hebben.

Willian ziet er geen probleem in om naar een concurrent te verkassen. "Zoals ik eerder heb gezegd: als ik door de voordeur kan vertrekken bij Chelsea, zou ik er geen problemen mee hebben om naar een rivaal te gaan", maakt hij duidelijk. Ook een transfer naar het buitenland is een optie voor de zeventigvoudig international van Brazilië. "Ik weet het niet. Ik houd van Londen en mijn gezin ook. Maar ik weet nog niet of ik bij Chelsea blijf, naar een andere club in Londen ga of naar het buitenland ga."

Bij Tottenham Hotspur zou Willian herenigd kunnen worden met José Mourinho, met wie hij samenwerkte bij Chelsea tussen 2013 en 2015. Contact over een transfer naar Noord-Londen hebben de speler en trainer echter niet gehad, "Nee, ik heb niets gehoord van Mourinho, ondanks dat we een goede relatie hebben. We praten soms met elkaar, maar hij respecteert mijn situatie." Willian lijkt een hereniging echter wel te zien zitten: hij is zeer gecharmeerd van Mourinho. "Hij is niet alleen een fantastische trainer, maar ook een goede vriend van me. Ik heb van al mijn trainers geleerd, maar ik kon me met Mourinho het best identificeren. Hij geloofde in mijn potentieel, hield van mijn speelstijl en gaf me vertrouwen op het veld. Hij is de beste trainer met wie ik ooit heb samengewerkt."

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
0
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Zermatt_Person
 
6
3 mei 2020 om 22:50
Arsenal zou een betere stap zijn. Die missen een spelmakende linksbuiten. Spurs heeft met Bergwijn, Son en Moura al drie spelers die het beste op linksbuiten zijn. Willian is eigenlijk ook het beste op linksbuiten, maar is jarenlang bij Chelsea misbruikt, doordat Hazard steeds op die plek stond en nu Pulisic, Mount en Cho. Willian zal als halve spelmaker op linksbuiten het beste tot z`n recht komen, omdat hij dan met z`n rechterbeen naar binnen kan trekken en vervolgens de steekpasses kan geven naar de spelers die diepgaan. Daar is bij Arsenal een perfecte plek voor. Die hebben momenteel alleen Saka en Martinelli die beide erg jong zijn en nog niet alle druk op hun schouders kunnen hebben een seizoen lang. Willian zou dan als ideale tussenpaus kunnen functioneren om die linksbuiten positie te kunnen invullen. Dan kan hij vanaf links het spel maken en de steekpasses verzorgen op Pepe en Aubemayang. Die spelers kunnen dan voor het rendement zorgen, iets wat Willian minder heeft en dus gecompenseerd wordt. Ik denk dat Willian voor korte termijn een goude match is voor Arteta en Arsenal en dat hij zal excelleren als spelmakende linksbuiten. Zou voor Arsenal daarom een goude slag zijn om Willian transfervrij over te nemen. Als het Arsenal dan nog lukt om Pau Torres te halen als linker CV, Meunier als rechtsback en eventueel een spits mochten Auba en Laca vertrekken, zie ik ze wel als top 4 kandidaat volgend seizoen.
 
 
1
3 mei 2020 om 23:03
Wie ga je dan opofferen om hem op te stellen? Laca? Auba? Nee het beste kan Willian gewoon bijtekenen of naar het buitenland vertrekken.
 
Zermatt_Person
 
1
3 mei 2020 om 23:12
Laca sowieso verkopen en misschien ook nog Aubemayang, aangezien hij contract weigert.
 
 
25
3 mei 2020 om 23:16
That is 50% van Arsenals firepower verkopen om Willian optimaal te kunnen gebruiken. Goede zet man.
 
Jackieboy10
 
10
3 mei 2020 om 23:36
50% van Arsenals firepower verkoop je als je Auba weg doet. Anders niet. Uiteindelijk zou ik het persoonlijk niet erg vinden om Laca te laten gaan voor een mooi bedrag. Top gozer en werkt hard, maar het is niet geworden wat ik ervan had verwacht. Qua prestaties gelijk aan Giroud, maar 40 miljoen duurder. Willian hoef ik echter absoluut niet te zien bij ons. Gaat veel salaris vragen, presteert extreem wisselvallig en is al te oud. Daarnaast ben ik niet fan ervan om de club te worden voor Chelsea's afdankertjes.. (Cech, Luiz en dan Willian).
 
Jackieboy10
 
1
4 mei 2020 om 09:54
Ik zie nu pas je opstelling Zermatt, maar wat mij betreft is dat niet goed genoeg. En hoe kom je in hemelsnaam aan Ainsley Maitland-Niles op het middenveld? Daar is hij iets van 10e keus en speelt hij nooit. Wat betreft Willian ook totaal niet met jou eens. Chelsea fans zijn hem niet voor niets liever kwijt dan rijk en het is niet alsof hij nog 27 is.
 
 
3
3 mei 2020 om 22:50
Transfervrij is dit een aanwist voor iedere club. Prachtig hoe hij zo snel ruimte kan maken op zijn rechter.
 
YoeriCFC
 
15
3 mei 2020 om 22:51
Laat hem maar lekker naar Spurs of Arsenal gaan, ook zij zullen zien dat je op drie wedstrijden per seizoen na geen ene fluit aan die gozer hebt..
 
 
25
3 mei 2020 om 22:53
Nou nou dat vind ik wel heel kort door de bocht. Herinner je je nog Mourinho's laatste seizoen bij Chelsea. Als Willian er niet was waren ze gewoon gedegradeerd. Niet normaal hoe hij zich ontrok van de malaise en ook 10 vrije trappen ofzo erin ramde.
 
YoeriCFC
 
14
3 mei 2020 om 22:59
11 goals dat seizoen, en dat was zijn absolute top jaar. Ja, Willian heeft zijn waarde gehad maar is nu absoluut geen meerwaarde meer voor welke club in de top 8 van Engeland dan ook. Tijdens en na Conte is hij verder en verder afgezakt!
 
NL_Modric
 
4
3 mei 2020 om 23:06
Dan snap je het niet helemaal hoor. Ik ben blij dat de meeste mensen er andere over denken. (Incl. Topclubs die hem graag erbij willen hebben)
 
Vegitosan
 
3
3 mei 2020 om 23:10
De enige reden waarom ze hem zouden willen is omdat ie transfervrij is. Zal bij geen enkele topclub in de basis staan. En over welke topclubs heb je het behalve Barca?
 
CFCSFC
 
2
3 mei 2020 om 22:53
Ik vraag me heel erg af of hij daar wel een 3 jarig contract kan krijgen... En helemaal of hij dan daar evenveel of meer kan verdienen. Arsenal heeft geen geld en Levy is gierig...
 
AZE/CHE 4 EVER
 
15
3 mei 2020 om 23:15
Arsenal geen geld? Moet niet gekker worden...
 
Jackieboy10
 
3
3 mei 2020 om 23:38
Geld genoeg inderdaad voor iemand als Willian, maar ik wordt er niet erg enthousiast van om jullie afdankertjes telkens op te halen.. Als we als club die kant op gaan, dan gaat het alleen maar slechter.
 
FreddieGibbs
 
2
4 mei 2020 om 09:51
Ozil en Sanchez waren ook afdankertjes toen Arsenal ze kocht, had daar helemaal geen problemen mee. Dit daarentegen is gewoon kwalitatief niet van toegevoegde waarde. En ik meen ooit - rond 2006 - te hebben gelezen dat Arsenal beter in de verdediging kan investeren.
 
Jackieboy10
 
1
4 mei 2020 om 09:56
Dat vind ik toch iets anders Freddiegibbs. Dat waren afdankertjes die nog op de toppen van hun kunnen zaten, bij ploegen die de absolute wereldtop zijn. Chelsea is op dit moment niet het Chelsea van weleer, dus om dan van dat niveau hun afdankertjes te krijgen zou betekenen dat we nog lager zijn gezonken. Daarnaast is Willian 31 en zijn Chelsea fans hem echt liever kwijt dan rijk. Dat zegt wat mij betreft genoeg. En inderdaad, Arsenal moet in de verdediging investeren.
 
CFCSFC
 
0
4 mei 2020 om 12:19
Als ze zoveel geld hebben, waarom doen ze er dan niks mee? Laatste 5 seizoenen maar 3 top aankopen gedaan... Voor de rest allemaal b en c spelers en een aantal transfervrij...
 
OutlawTurk
 
6
4 mei 2020 om 04:28
Ik zou het totaal geen probleem vinden als ik Willian bij de concurrent zie spelen, als het maar niet bij ons is, bedankt voor alles en je inzet but we gotta move on! Hele wisselvallige speler met een heel laag rendement.
 
LondonIsBlue
 
0
4 mei 2020 om 10:44
Hoe blij ik was dat we Willian nog even op het laatste moment wegkaapte van Spurs. Zo blij ben ik ook om hem weer te zien vertrekken. Wat mij betreft gaat hij lekker naar Spurs of Arsenal zal weinig tot niets toevoegen denk ik. Ontzettend laag rendement en speelt alleen goed als hij er zelf zin in heeft ongeveer 1/15 wedstrijden. Wel ontzettend belangrijk geweest in de wedstrijden dat hij wel zin had om wat te doen dat dan weer wel.
 
Imesut
 
1
4 mei 2020 om 11:08
Zou wel typisch zijn om weer een afdankertje van Chelsea te gaan halen..Kom op man, dit wil je toch niet hebben. Altijd een belachelijk slechte rendement gehad deze guy, zelfs in zijn beste seizoen. Speelt ook maar 4 goede potjes per jaar.
 
DomenJWZ
 
0
4 mei 2020 om 11:36
Dit is toch niet het type speler wat Arsenal momenteel zou moeten halen. Haal dan een speler met toekomst. Ik snapte eerst de geruchten dat Barcelona hem wilde hebben niet, nooit een speciale speler gevonden. Voor Barcelona was dit geen versterking en hetzelfde geldt nu ook dat hij geen versterking is voor Arsenal, hetzelfde geldt natuurlijk ook de Spurs. Wil je meedoen in de top moet je aan andere spelers gaan denken.
 
TheRoscoe
 
1
4 mei 2020 om 16:35
Ik denk dat ik, na Cech en David Luiz, wel een beetje klaar ben met de afdankertjes van Chelsea.