Wim Kieft: 'Memphis Depay heeft het niveau om te slagen bij Barça'
Zaterdag, 12 oktober 2019 om 06:52

Memphis Depay maakte afgelopen donderdag in De Kuip tegen Noord-Ierland voor de zoveelste keer het verschil voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman is de aanvaller de vaste spits en dat vertrouwen betaalt hij iedere keer weer uit. Wim Kieft merkt een bijzondere klik tussen de speler en trainer. Het zou de oud-international niet verbazen wanneer de twee samen na het EK van volgend jaar bij Barcelona belanden.

Depay tekende in de EK-kwalificatiewedstrijd in de slotfase voor de gelijkmaker, waarna hij de assist leverde op de 2-1 van Luuk de Jong en even later zelf de 3-1 maakte. In 2019 was hij in slechts zeven interlands goed voor zes doelpunten en acht assists in het Nederlands elftal. "Hij ontwikkelt zich bij Oranje tot een geweldige spits. Als je die perfecte aanname ziet in een overvol strafschopgebied en dat hij daarna de helderheid van geest heeft om die bal snel in te punteren, ja dat is extreme klasse", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

"Toch bijzonder, want deze Depay is een volstrekt andere Depay dan een paar jaar geleden", vervolgt Kieft, die niet alleen doelt op de manier waarop de aanvaller van Olympique Lyon voetbalt. "Zie hoe hij zich gedraagt tijdens interviews, met open vizier, zonder angst, gewoon leuk en reëel. En in het veld blijft hij maar wedstrijden beslissen voor Oranje. Of het tegen Duitsland is of tegen Noord-Ierland." Koeman kan zondagavond tegen Wit-Rusland echter geen beroep doen op de spits, daar Depay geblesseerd is afgehaakt. Vrijdagavond meldde de KNVB dat hij kampt met bovenbeenklachten.

Volgens Kieft is Koeman erin geslaagd om de juiste snaar bij Depay te raken. "Er is ontzag van de speler naar de trainer, ze hebben een gevoel bij elkaar. Ik kan me voorstellen dat Koeman alles in het werk stelt om hem mee te nemen naar zijn nieuwe club als hij na EURO 2020 eventueel vertrekt bij Oranje. Vanwege zijn verleden zullen veel clubs het niet aandurven met Depay, maar gaat Koeman naar Barcelona, dan kan hij hem zo meenemen. Depay heeft het niveau om te slagen bij Barça."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
6
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
VoetbalVreugd
 
61
12 oktober 2019 om 07:31
Ik blijf me verbazen over Memphis. Voorheen regelmatig in negatieve zin, nu vooral in positieve zin. Zoals hij de laatste tijd bij Oranje speelt is grandioos. Barcelona-niveau? Ja, denk het wel.Ik denk eerlijk gezegd dat het Memphis niet uitmaakt hoe goed of hoe slecht de spelers om hem heen zijn. Als hij zich prettig voelt bij een club en hij voelt het vertrouwen van een trainer, betaalt hij dat terug. Is de omgeving niet voldoende op hem afgestemd, dan wordt het al snel moeilijk.
 
VoetbalVreugd
 
79
12 oktober 2019 om 07:52
Hij kwam vaak op een andere manier in het nieuws dan met z`n voetbalkwaliteiten. Dan weer lurkend aan een sigaar, dan weer lopen pronken met afwijkende kleding, ook z`n interviews waren tenenkrommend. Al die bijzaken kwamen z`n spel niet ten goede, vandaar dat ik van `negatief` spreek. En waarschijnlijk ga jij nu zeggen dat ie dat allemaal zelf moet weten, dat ik hem lekker moet laten gaan, dat hij meer knaken heeft dan ik en weet ik veel wat. Klopt allemaal, maar ik vond Memphis` aandachttrekkerij storend. Nu oogt hij rustiger en presteert hij geweldig.
 
Warabe
 
12
12 oktober 2019 om 08:52
Door goed gedrag win je t volk en krijg je de gunfactor. Zoals Frenkie dat ook heeft. En het is goed voor binnenharken van sponsordeals. Memphis doet er goed aan.
 
Warabe
 
29
12 oktober 2019 om 08:55
Op de flanken bij Barca zijn er 4 betere opties al daar. In de punt komt die tekort. Barca heeft in haar geschiedenis nog nooit een subtopper gehaald om in de spits te staan. Allemaal absolute wereldtop. Van Suarez tot Ibra en Henry etc. Barca legt de lat hoger en hoopt op Neymar of Mbappe.
 
JvL-United
 
31
12 oktober 2019 om 09:47
Alcacer en Boateng? Waren nogal recent zelfs.
 
Khal Drogo
 
19
12 oktober 2019 om 09:48
Tim_vk pronkend met afwijkende kleding? Really. Wat versta je onder afwijkende kleding? is er een standaard kleding dan?
 
markerazzi
 
12
12 oktober 2019 om 10:12
Wat Tim bedoeld met afwijkende kleding is natuurlijk bijvoorbeeld die hoed. Dat heeft niks met voetbal te maken, maar het trekt een bepaalde aandacht, dat er vervolgens wordt bijgehaald als het slecht gaat. Heeft alles met beeldvorming te maken. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel van Persie. In zijn jongere jaren kwam die vooral in zijn interviews heel slecht over, maar aan het einde van zijn carrière was het ineens de ideale schoonzoon. Beeldvorming heeft uiteindelijk heel veel invloed op reacties van analisten op de voetballers. Terecht of onterecht
 
Khal Drogo
 
18
12 oktober 2019 om 10:33
Markerazzi, en die hoed is afwijkend omdat hij het mooi vind en veel mensen niet? Die hoed heeft niks met voetbal te maken? Maar gewonen sneakers of een spijkerbroek wel? Sorry maar vind dit echt zo een grote onzin omdat die niet in het standaard plaatje zit
 
JK-Ajax
 
25
12 oktober 2019 om 10:43
Wat een bekrompen gedachtes allemaal zeg. Negatieve zin, aandachttrekkerij. Man, zo typisch Hollands op al die randzaken afgeven. Hij is gewoon zichzelf, dat jij het dan aandachttrekkerij noemt vind ik echt ontzettend bekrompen. Doe maar lekker normaal mentaliteit.
 
Japie_Krekel
 
3
12 oktober 2019 om 11:19
@timm_vk dat doet hij nu nog alleen als je goed presteert let niemand daar meer op. Zelfde geld voor Ziyech die door zijn goede prestaties nu ook anders word beoordeeld als vroeger. Terecht ook want we zouden spelers gewoon moeten beoordelen op wat ze op het veld laten zien en niet op hoe ze hun vrije tijd invullen
 
FilipMich
 
2
12 oktober 2019 om 12:27
Het gaat om de positie van de eerste spits (suarez momenteel), niet die van de reserven die jij opnoemt.
 
Grovertje
 
6
12 oktober 2019 om 13:29
@JK-Ajax Erg simpel om het af te doen als "hij is gewoon zichzelf". Dat vind ik toch zo'n ongelooflijke onzin. Hij gedroeg zich vaak als een klein kind voor de camera, met zijn uitstraling van 'de hele wereld tegen mij, fuck al die haters' terwijl hij gewoon normale, kritische vragen kreeg. Hij schijnt nu eindelijk volwassen te zijn geworden. Overigens niets mis met een eigen kledingsmaak, maar om daar nou in te gaan lopen pronken terwijl hij niets presteert, is gewoonweg niet handig. Of dat nou terecht of onterecht is, het is gewoon dom om het jezelf onnodig moeilijk te maken.
 
Bossie
 
4
12 oktober 2019 om 07:50
Ik denk dat het wel uitmaakt wie hij in zijn team heeft, kijk maar wat hij bij zijn club presteerd. Dat heeft niet alleen met vertrouwen te maken , maar ook met de spelers om zich heen. Ook hangt het er af hoe hij gebruikt wordt. Zet hem in een team als Emmen bv en hij zal zijn niveau niet halen wat hij bij Oranje heeft
 
BJP79
 
27
12 oktober 2019 om 08:27
Mag hopen van wel want dat niveau was Donderdag echt dramatisch. Elke aanname was echt dramatisch en heeft eigenlijk niets goed gedaan behalve 2 goals gemaakt. Nee Barcelona kan hij bij lange na niet aan.
 
100% Meijer
 
10
12 oktober 2019 om 08:36
Ik ben van mening dat hij juist verre van grandioos speelt de laatste tijd. Zowel bij zijn club als in oranje. Zijn spel kan heel veel beter en is het van topclub niveau. Maar hij is wel zo enorm belangrijk voor oranje. Hoe slecht hij af en toe ook speelt, ik zou hem altijd laten staan. 2 bevlieging en kunnen zo 2 doelpunten zijn.
 
nmekenkamp
 
5
12 oktober 2019 om 09:48
@tim_vk heb je de wedstrijd van donderdag niet gezien of zo? Ja hij scoorde twee keer, maar speelde vooral in het begin zo slecht en ongeinteresseerd. Z'n balaannames waren echt slecht, z'n passes kwamen niet aan en hij toonde gewoon geen inzet. Ja het hele elftal speelde slecht, maar een echte topper moet daar bovenuit stijgen. Ik was ook zwaar teleurgesteld in Frenkie, die ook gewoon slecht speelde en om over de Ligt maar te zwijgen (die was gewoon verantwoordelijk voor de 0-1). Maar als je kijkt naar een seizoen, dan speelt Memphis geweldige wedstrijden afgewisseld met baggerwedstrijden en daar ligt het probleem.
 
pompebledsje
 
0
12 oktober 2019 om 13:16
Volgens mij moet je niet naar Barcelona als je ambitie hebt. Feitelijk kom je daar in een gespreid bedje met allemaal wereldtoppers om je heen. De uitdaging zit juist in het feit om als bijvoorbeeld Lyon het kapitaal van Barcelona te kloppen. Begrijp me niet verkeerd; ik begrijp de keus voor een transfer naar Barca compleet, maar als je uitdaging zoekt, is dat geen logische keus volgens mij.
 
Dejan
 
130
12 oktober 2019 om 07:56
Hier ben ik het absoluut niet mee eens. In Nederland hebben wij op een of andere manier enorm de neiging om Memphis af te schilderen als een absolute wereldtopper, maar dat het dan bij Lyon geregeld niet lukt en hij zelf op de bank wordt gezet, ach ... dat ligt allemaal aan de trainer, club, medespelers en de kantinejuffrouw. Als Memphis bij Barça zou willen komen, moet hij toch echt op clubniveau zich op constante basis weten te bewijzen. En eerlijk gezegd zie ik er dat niet meer van komen. Momenteel klopt het in Oranje allemaal voor hem en dat is geweldig, maar we moeten op basis daarvan ook niet gaan overdrijven omtrent zijn kwaliteiten. Ik kan me ook nog herinneren hier te hebben gelezen dat Memphis naar Liverpool zou moeten, alsof hij daar iemand uit de basis zou gaan spelen. Dat lijkt me niet. Memphis kan zeker nog een stap maken, maar dan denk ik eerder aan clubs zoals Dortmund, Napoli of Tottenham. En daar zou hij dan onomstreden kunnen zijn en altijd spelen. Verder ook helemaal gaan schande, stuk voor stuk prima namen.
 
 
36
12 oktober 2019 om 08:42
Heu? Memphis wordt echt door half Nederland afgemaakt. Soms vraag ik me af of er misschien ee. Paralel Nederland is ofzo
 
CommandPrompt
 
8
12 oktober 2019 om 09:21
@migi haha, precies. Helemaal met jou eens! Geen idee waar @Dejan dit vandaan haalt maar buiten de wedstrijden dat Memphis iets weergaloos' doet, wordt hij vooral afgeschilderd als raar mannetje die 'eerst maar eens naar een subtopper moet gaan'. En Engeland, Spanje, Italië of Duitsland dan.
 
nmekenkamp
 
4
12 oktober 2019 om 09:56
Je ziet gewoon dat Memphis voor Psvers niets fout kan doen en dat er veel Ajacieden zijn die Memphis neersabelen. Net zoals je het andersom ziet bij Frenkie en de Ligt. Als je objectief bent, dan doen ze het alle drie niet super bij hun club en donderdag speelden ze allemaal slecht tot misschien het laatste kwartier, toen ze zich plotseling gingen inspannen en concentreren. Dus ja er is een parallel Nederland dat bestaat uit Ajacieden, Psvers en Feyenoorders (en natuurlijk de andere clubs, maak ik vermeld voor het gemak de ploegen met grootste aanhang).
 
Djo AMS
 
3
12 oktober 2019 om 10:55
@nmekenkamp, uit jou opmerking maak ik op dat er heel wat Ajacieden bij de Spaanse media werken.. On. Ik vind depay enorm belangrijk voor het Nederlands elftal, maar totaal niet het type speler voor Barcelona. Behalve dat ik denk dat het niveau bij barca te hoog is past de speelstijl in mijn ogen niet bij hem.
 
 
8
12 oktober 2019 om 10:57
Frenkie doet het toch prima bij Barcelona volgens mij?
 
xstream
 
3
12 oktober 2019 om 13:47
Vervelend altijd als mensen, wellicht zelfs moedwillig, dingen uit de context halen om 1 of ander flauw punt te maken. De kritiek op Depay is hoofdzakelijk op z`n gedrag buiten het veld. Volgens mij is er vrij weinig kritiek op Depay binnen het veld. Die kritiek op Depay vond ik wel terecht, want hij gedraagde zich als een vedette buiten het veld, maar liet dat niet zien binnen het veld. Dan creeer je al snel aversie. Nu Depay het goed doet (in NL elftal althans) is er volgens mij weinig kritiek? Sterker nog, we slaan bij 1 goeie pot (ongeacht welke NL voetballer) altijd in de "over de top" modus met lofzang. En evenzo als je 1 slechte pot speelt. Mensen zouden eens wat meer nuance in hun meningsvorming moeten brengen, zou het een stuk gezelliger en realistischer maken. Dajan heeft gewoon helemaal gelijk "vind" ik. Hij laat het niet zien bij Lyon. Sterker nog, hij creeerde weer aversie door na z'n 1e paar potjes voor Lyon al te roepen dat die klaar was voor Real of Barcelona en dat Lyon een tussenstapje voor 'm was. Jemig hey, over misplaatste arrogantie gesproken, dan heb je een slecht zelfbeeld. Want bottom-line is dat hij na 1.5 jaar bij Lyon nog niet de sterspeler is ... sterker nog, hij zit gerust op de bank als 't zo uitkomt.
 
ajexit
 
1
12 oktober 2019 om 17:58
@stream.... Man, man, man, je insinueert dat Memphis (niet Depay) regelmatig moet banken bij Lyon. Welnu kijk even naar onderstane, harde cijfertjes die zo`n lukrake bewering onderuithalen. Dat vermeende "vedettegedrag" van hem is met name afkomstig van Derksen die graag een stigma meegeeft aan personen tegen wie hij een aversie heeft. En dit doet deze mislukte voetbalcabaretier met verve omdat hij na al die jaren wel in de gaten heeft dat massa`s goedgelovigen kritiekloos zijn mening napapegaaien waardoor hij maandelijks een forse gage in zijn broekzak kan steken.. Daarbij komt ook nog dat Memphis niet het plakplaatje van jouw club op zijn voorhoofd heeft staan en zoiets lokt bij menigeen tendentieuze postjes uit.
 
ajexit
 
14
12 oktober 2019 om 11:39
@dejan... wat een ongelooflijk kulverhaal zit jij op te hangen. In het huidige seizoen heeft Memphis alleen tegen Amiens op de bank gezeten en is tegen Brest ingevallen. De rest (7 wedstrijden) heeft hij de volle 90 minuten (minus 2 minuten op het einde van een bepaalde wedstrijd na) meegedaan. In de CL stond hij gewoon in de basis en miste hij alleen 10 minuten tegen Leipzig. In het vorige seizoen (18-19) heeft hij er 36 van de 38 competitie wedstrijden gespeeld (7 als invaller) en slechts 2 niet meegedaan. Bepaald niet slecht bij een coach die een roulatiesysteem hanteert. Ook in de 8 CL wedstrijden stond hij 7 keer in de basis en was slechts tegen Shaktar invaller. Jouw conclusie aan de hand van een uiterst tendentieuze aanname (zelf verzonnen?) leidt dus naar een overgesimplificeerde conclusie die behoorlijk wat grond mist. In het vervolg zou ik me maar eens beter voorbereiden voordat je een bevooroordeeld postje op VZ kwakt met "bankzitter" en "geregeld niet lukken" en "kantinejuffrouwen" een vermeend falen wordt verweten. Het hele betoog van je heeft bovendien een bepaalde inconsequentie in zich. Op een hoger niveau (oranje) een geslaagde arrivee en op een lager niveau (lyon) een faalhaas. Dat tart elke logica. Aangezien voetbal een teamsport is (eye-opener?) bepalen voor een groot gedeelte de medespelers het niveau wat je als individu kunt halen. Bovendien staat jouw opinie haaks op die van een redelijk geaccpteerd analist. Of je moet van mening zijn dat jouw oordeel van een beter inzicht getuigt dan die van een gelouterde ex-international die spelers- en wedstrijd analyse als professie beoefent. In dat geval hebben we daar een bepaald woord en een te groot kledingstuk voor.
 
waylonn
 
5
12 oktober 2019 om 12:57
Hoe kan hij bij clubs als Dortmund, Napoli en tottenham onomstreden zijn als hij dat bij Lyon al niet eens is? Memphis kun je totaal niet op bouwen als club zijnde. Speelt zowel bij Man u als Lyon veel meer slechte als goede wedstrijden.
 
ajexit
 
3
12 oktober 2019 om 13:11
Zullen we dan vergelijkenderwijs ook maar Messi als international afschrijven? Die heeft met z`n 135 interlands voor Argentinie nog nooit een prijs gepakt en is in liefst 4 finales van betekenis (WK en Copa) onderuit gegaan. Kun je dus ook niet op bouwen als Argentijnse voetbalbond.
 
waylonn
 
0
12 oktober 2019 om 20:05
rare vergelijking. ik heb het over clubvoetbal....je weet wel die clubs waar je soms wel 2 a 3 x per week een wedstrijd speelt?
 
Arnout108
 
10
12 oktober 2019 om 08:05
Ik ben wel benieuwd waar Memphis gaat eindigen. Bij het Nederlands elftal bewijst hij dat hij een heel niveau kan halen. Mocht hij dat niveau ook wat vaker bij zijn clubs halen dan zit een grote transfer er wel in. Helaas haalt hij dat niveau niet zo vaak bij Lyon dus op basis van dat zie ik een grote transfer nog niet echt gebeuren.
 
shenkie
 
45
12 oktober 2019 om 09:04
Ik vind juist zijn niveau erg matig... alleen zijn rendement absurd hoog! Tegen Duitsland uit heb ik me kapot aan hem geërgerd en toen hij vlak na de 0-1 van noord Ierland een bal uit onmogelijke hoek de 2e ring in knalde was ik finaal klaar met hem, en dan toch weer die 1-1. Hij straalt uit dat hij zelf het idee heeft dat hij de Robben of van persie is terwijl hij bij wijze van de schoenen van gini, Virgil en frenkie nog niet mag poetsen.
 
Khal Drogo
 
21
12 oktober 2019 om 10:40
Haha sjenkie de schoenen van frenkie nog niet mag poetsen. Nee want frenkie presteert al jaren fantastisch hou Toch op man. Hij straalt zelfvertrouwen uit en dat mag niet in Nederland maar vervolgens pakt hij de punten voor Nederland terwijl ik frenkie niet gezien heb afgelopen wedstrijd
 
71,72,73,95, ?
 
3
12 oktober 2019 om 10:45
@shenkie , ja dat had ik dus toen hij het nodig vond om die bal op doel te schieten na die 0-1.En na die geweldige assist van Frenkie bij de 3-1 weglopen met dat enorme ego van stoorde me ook behoorlijk.
 
Khal Drogo
 
0
12 oktober 2019 om 14:28
Weet je wat me stoort dat je een gewone assist bestempeld als geweldig. Er was echt niks bijzonders aan maar omdat het frenkie is is het opeens een geweldige assist.
 
 
28
12 oktober 2019 om 08:49
Kieft is toch vrij duidelijk volgens mij: de band die er is tussen trainer en speler, in dit geval Memphis en Koeman, heeft tot gevolg dat Memphis een hoog niveau bereikt. Kieft zegt dus niet dat Memphis naar Barca moet maar Kieft zegt dat als Koeman naar Barca zou gaan hij dan Memphis kan meenemen omdat Koeman bij Memphis de juiste snaar getroffen heeft. Dus de vraag is niet of Memphis naar een topclub kan maar de stelling is dat Memphis schijnbaar onder Koeman een hoog niveau aantikt
 
DeArbiter
 
4
12 oktober 2019 om 09:50
Kieft sluit af met de zin: "depay heeft het niveau om te slagen bij Barça". Dat is ongeacht of Koeman er zit. Hij geeft alleen aan dat Depay alleen bij Barça terecht zal komen indien Koeman de coach wordt, omdat niemand anders het met hem aandurft.
 
FCB_Catalunya
 
16
12 oktober 2019 om 09:31
Jongens, houd toch alsjeblieft op met deze lofzang op Memphis. Hij heeft het niveau van Barca maar in een paar wedstrijden per seizoen, verder is hij gewoon niet constant genoeg. Bij een ploeg als Barca moet het wekelijks en kan je niet een paar weken niet thuis geven, zoals hij bij Lyon wel eens doet. Verder ook vreemd dat deze discussie uitgerekend na een slechte wedstrijd de ronde begint te doen.
 
G-town
 
3
12 oktober 2019 om 10:44
Zo vreemd is dat toch niet? Twee keer scoren in een slechte wedstrijd is juist opvallend. Memphis heeft vertrouwen nodig. Koeman heeft hem de belangrijkste man gemaakt van dit oranje en kijk zijn statistieken, ongekend! Dit vertrouwen krijgt hij niet bij Lyon en zal hij ook niet krijgen bij Barcelona. De kunst van zijn zaakwaarnemer is om een club te vinden die hem kan laten renderen als onder Koeman.
 
 
0
12 oktober 2019 om 11:41
In een goed elftal waar een team voor elkaar speelt speelt iedereen goed bij barca is dat namenlijst ook kijk naar Messi in nationaal elftal van Argentinië daar speelt hij lang niet zo goed als bij barca datzelfde geld voor Depay maar dan andersom. Depay voelt zich enorm thuis in Oranje en dat straalt hij ook uit of dat ook bij Barca zal zijn is maar de vraag alles draait om vertrouwen ??
 
cabinessence
 
1
12 oktober 2019 om 12:01
@fcb_catalunya: Hij zal bij Lyon misschien niet constant zijn, maar bij Oranje is hij dat wel. In 2019 was hij in 7 interlands goed voor 6 goals en 9 assists... Hij kan dus wel degelijk constant zijn, maar misschien moet hij het als clubspeler gewoon eens ergens anders gaan proberen.
 
FCB_Catalunya
 
3
12 oktober 2019 om 17:08
Dat is dus niet constant zijn, aangezien de wedstrijden van Oranje niet wekelijks zijn, maar uitgesmeerd over een heel jaar. Ik denk niet dat Memphis het in zich heeft om het bij een club wekelijks te laten zien.
 
erro86
 
9
12 oktober 2019 om 09:54
Haha is die kieft nou serieus.depay slaagt niet eens bij lyon laat staan barca.deze stripfiguur kan mee met een suptopper op een zonnige dag.de jongen denkt al dat hij tussen ronaldo en messi hoort door kieft gaat hij dalijk helemaal naast ze schoenen lopen??
 
cabinessence
 
10
12 oktober 2019 om 12:02
"deze stripfiguur" was in 2019 wel goed voor 6 goals en 9 assists in 7 interlands.
 
erro86
 
1
12 oktober 2019 om 14:15
Zoo wauww wat goed zeg!! En dat maakt hem gelijk een wereldtopper toch?
 
cabinessence
 
1
12 oktober 2019 om 17:31
Ik heb niet gezegd dat hij een wereldtopper is. Maar noem 1 andere speler die in 2019 direct betrokken was bij 15 interlandgoals...
 
Joga Bonita
 
13
12 oktober 2019 om 10:02
. Depay is zelfs in vorm niet goed genoeg voor Barã§a. Leuke subtopper die Depay maar voor de absolute top is hij qua spel niet slim genoeg. Lijdt nog zoveel onnodig balverlies. Hier kom je alleen maar mee weg wanneer je een grote meneer bent in je ploeg. Bij Barã§a zitten ze niet te wachten op een breedte investering die zoveel balverlies lijdt. Depay is te grillig voor de top.
 
Almogaver
 
14
12 oktober 2019 om 10:04
Die Kieft he, wat een lulkees is het ook. Depay zou bij Barã§a kãºnnen spelen, maar geen toegevoegde waarde zijn. De stijl is heel anders. Depay zou veel eerder passen bij Atletico.
 
RomeoOlymph
 
3
12 oktober 2019 om 10:27
Zo goed is barca ook al weer niet ze vliegen dit jaar weer uit de CL let maar op . Depay kan gewoon slagen bij barca
 
Almogaver
 
2
12 oktober 2019 om 12:27
Praktisch iedereen vliegt uit de CL, topper. Depay heeft niet het niveau van welke speler dan ook in de voorhoede van Barã§a en zou in een team met een andere stijl veel beter passen.
 
Dasko
 
8
12 oktober 2019 om 10:35
Dat niveau heeft hij zeker niet. De enige statistieken en prestaties die Kiefts mening ondersteunen is een reeks van 8 wedstrijden in Oranje. Bij Lyon speelt Memphis 'leuk' maar hij sloopt de Franse competitie nou niet bepaald. Daarnaast is Memphis net niet lichtvoetig snel en wendbaar genoeg voor het absolute topniveau. Het zou helpen als hij een paar kilo spiermassa inruilt voor meer atletisch vermogen.
 
Nick_10
 
0
12 oktober 2019 om 10:56
Of depay barca aan kan geen idee. Maar ik vind depay meer een speler voor real Madrid. Qua spel past hij daar meer bij en kan hij slagen mits er vertrouwen komt vanuit een trainer. Dat is bij depay van essentieel belang! Depay in een rol zwervend om Benzema heen zou geweldig zijn voor depay zelf maar ook voor real!
 
71,72,73,95, ?
 
1
12 oktober 2019 om 11:00
We hebben in onze hele voorhoede geen enkele speler van absoluut topniveau , zoals we wel hadden met o.a. Robben , v Persie , Nistelrooy etc. etc. Dat gaat ons op het EK opbreken. Ook Malen , Promes , Babel , Bergwijn , Kluivert , Luuk de Jong tikken het niveau niet aan wat nodig is om een EK te kunnen winnen.
 
Almogaver
 
3
12 oktober 2019 om 12:29
Onzin. Griekenland kon `m ook winnen. Wat je nodig hebt is een team dat een hecht collectief is, op tijd weet te pieken en een dosis geluk heeft. Zoals bv Portugal tijdens het laatste EK. Met alle Ek`s daarvoor hadden ze de groepsfase niet overleefd, maar nu mochten ze als #3 verder en hebben ze (volgens mij) maar éã©n wedstrijd in reguliere tijd gewonnen.
 
71,72,73,95, ?
 
1
12 oktober 2019 om 13:34
Griekenland had dan wel een topspits in huis, Charisteas . Ik snap wat jij bedoelt , maar m.i. komt Oranje voorin veel te kort t.o.v. bijvoorbeeld Spanje , Duitsland , Frankrijk om het EK te kunnen winnen. Mag jij onzin vinden , ik vindt het een mening.
 
ajexit
 
1
12 oktober 2019 om 13:42
Charisteas, dat lachertje van Ajax en Feyenoord? Maar goed, zolang jij hier nog "ik vindt" post is jouw mening van evenveel waarde als je taalvaardigheid.
 
19messi33
 
6
12 oktober 2019 om 11:25
IK blijf me verbazen dat mensen hem naar Barcelona durven te praten, hij heeft momenten dat hij uitstekend is maar hij heeft wedstrijden achter elkaar zowel bij Lyon als afgelopen Donderdag dat hij ontzettend slecht speelt. Dit is ook bij Suarez gebeurd dat hij hele slechte wedstrijden speelde maar vind Suarez gewoon overal beter passen bij Barcelona en zeker bij Messi. Hij mag naar Barcelona komen als Messi vertrokken is tot die tijd wil ik hem absoluut niet zien bij Barcelona aangezen hij geilt om het mannetje te zijn in het team en dat zal hij nooit zijn bij Barcelona zolang Messi er is. Ik zie een uistekende vervanger voor Suarez rondlopen bij Inter in Lataro martinez.
 
Damsconaar
 
0
12 oktober 2019 om 11:55
Memphis naar Liverpool zie ik wel zitten, kan hij rouleren met Bobby. Of Bobby op 10 en Depay in de spits of andersom. Klopp zou van hem een machine kunnen maken
 
Raubaht
 
2
12 oktober 2019 om 12:52
Het niveau heeft die wel voor de Europese top, daar ben ik van overtuigd. Maar heeft hij ook mentaliteit ? Dat betwijfel ik. Bij United is die daardoor faliekant mislukt en ook bij Lyon lukt het niet altijd. Hij leeft naar mijn mening niet bepaald als topsporter en alle ambitie die erbij hoort.misschien dat als Koeman met hem meegaat naar Barcelona, het eruit komt maar ik denk dat er meer voor nodig is om hem te laten slagen bij de Europese top.
 
ajexit
 
0
12 oktober 2019 om 13:01
Waaruit meen jij te moeten concluderen dat Memphis niet of niet meer als topsporter leeft en daarbij ook nog eens de nodige ambitie mist? Of is dit zomaar een "wild guess" omdat hij ooit met een hoed op het trainingskamp van Oranje is verschenen?
 
Japie_Krekel
 
0
12 oktober 2019 om 20:20
@rauhabt hij is bij United mislukt omdat hij als 21 jarige gozer daar in een matig elftal terecht kwam en met louter alleen Eredivisie ervaring even aanvallend het verschil daar moest maken. wie lukt dat nou wel? aanvallend wekelijks het verschil maken is het moeilijkste wat er is in het voetbal
 
Raubaht
 
0
13 oktober 2019 om 13:02
@krekelzou het niet gewoon een stukje mentaliteit zijn ? Ik heb bij Depay altijd het gevoel gehad meer met randzaken bezig te zijn dan met zijn voetbalcarrière. Ik denk dat we er allemaal wel over eens zijn dat de Depay de kwaliteiten bezit om te slagen bij de Europese (sub)top. Dat hij dan nog niet eens de bepalende speler kan zijn bij Lyon is dan ook wel veelzeggend, daar kan je geen excuses voor verzinnen. Dat is puur dat stukje mentaliteitsprobleempje.
 
beckhamie
 
0
12 oktober 2019 om 12:55
Ik denk eerlijk gezegd ja in conditie dat je hem een vrije rol geeft. Depay kan niet taak uitvoeren en dat zie je in Lyon hij is niet vrij waardoor hij zijn klasse niet kan tonen. In het NL elftal heeft hij die vrije rol en dan zie je alles assist , vrijgevig, ijverig en scorend vermogen. Als je Depay zo zie spelen isdat gewoon een wereld speler. Potentieel moet hij hogerop hij kan dat ben ik van overtuigd
 
theo uphus
 
2
12 oktober 2019 om 13:07
Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om Depay te beschouwen als een wereldtopper. Wel zie ik hem als een enorm talent waarvan ik ook denk dat hij een hele grote kan worden. Maar ik vind hem nog te vaak te lang afwezig in grote delen van wedstrijden. Zelfs zijn positie bij de Europese subtopper Lyon is niet onomstreden. Ik hoop dat hij er alsnog in slaagt zijn belofte als voetballer in te lossen.
 
LaurenceRosien
 
0
12 oktober 2019 om 13:47
De helft van de ballen schiet ie de tribunes in. Dat deed ie bij psv ook al. Maar zolang de andere helft erin gaat
 
ajexit
 
1
12 oktober 2019 om 14:54
Och, de helft? Zou best kunnen. Maar nog steeds een groter rendement dan een ander van wie bepaalde clubsupporters in katzwijm vallen en maar liefst driekwart van zijn schoten in de tweede ring jaagt. Er is nu eenmaal baas boven baas.
 
Dijkie70
 
1
12 oktober 2019 om 14:42
Ik mag deze jongen en ben ook absoluut fan van hem, maar ik denk niet dat hij naar Barcelona moet. Voetballend kan hij het misschien wel aan, maar Mamphis heeft de mentaliteit van een leider. En dat zou hij heel goed kunnen zijn bij clubs als AS Roma, Valencia en Everton, maar voor een club als Barcelona komt hij op dat vlak tekort. Ik denk namelijk niet dat hij het in zich heeft om een role player te zijn, en dat zou hij namelijk wel moeten zijn om te kunnen functioneren bij clubs van het kaliber Barcelona
 
gomes1psv
 
0
12 oktober 2019 om 15:08
Als hij daarin slaagt zal dat waarschijnlijk zijn in een tijdperk dat Suarez en Messi ermee op houden denk ik. Vooral de Argentijn maakt nog dat Barcelona een wereldniveau haalt, maar je ziet toch dat Barcelona minder onaantastbaar is geworden. Busquets en Pique worden ook een dagje ouder en de club slaagt er niet in - op Frenkie de Jong na - om extern spelers te halen die naadloos inpassen. Griezmann is een mindere versie van zichzelf dan bij Atletico Madrid tegenwoordig, zoals Coutinho ook geen schim meer van zichzelf was.met Frenkie de Jong en Ansu Fati heeft de club al enkele gezichten van de toekomst, waar eigenlijk Mathijs de Ligt ook deel van uit had moeten maken naar mijn smaak. Maar ik ben bang dat net als sinds het vertrek van Ronaldo Real Madrid, ook Barcelona moeite gaat krijgen de haarscheurtjes dicht te pleisteren. Met het halen van een speler als Depay zouden club en speler elkaar vinden op het lagere niveau waar ze dan voor staan.
 
MoTheSpur
 
0
12 oktober 2019 om 17:04
Niet mee eens, zou wel een backup kunnen worden in de spits bij zulke clubs als hij gewoon constant blijft. Is meer een spelers die basis kan staan bij een subtopper.
 
RamonDiaz
 
0
13 oktober 2019 om 17:22
Er zullen dagen zijn dat hij het geweldig zou doen bij Barca en dagen dat hij er niks van bakt, Memphis is een geweldige speler maar ik vind hem te wisselvallig voor de absolute top.