Wim Kieft reageert op conflict: 'Het is onbegrijpelijk dat hij hem erin zet'
Woensdag, 24 februari 2021 om 23:26

Een van de opmerkelijkste zaken uit de Champions League-wedstrijd tussen Atalanta en Real Madrid (0-1) was het wisselbeleid van Gian Piero Gasperini. De trainer van Atalanta bracht Josip Ilicic in de 56ste minuut in het veld, om hem er na een half uur weer uit te halen. Wim Kieft noemt het na afloop onbegrijpelijk dat Ilicic überhaupt in het veld werd gebracht door Gasperini.

Atalanta kwam al na zeventien minuten met tien man te staan na een discutabele rode kaart voor Remo Freuler. De Italianen konden vanaf dat moment niet veel anders dan zich beperken tot verdedigen. Gasperini besloot elf minuten na rust om Ilicic in te brengen, maar die volbracht zijn taak in de ogen van de coach allerminst. "Stop eens met klagen en ga eens wat doen", riep Gasperini onder meer naar Ilicic, zo vingen de microfoons aan de zijlijn op. Na een half uur had de oefenmeester dus genoeg gezien en werd de 33-jarige Sloveen weer naar de kant gehaald.

Kieft spreekt na afloop zijn verbazing uit over de keuzes van Gasperini. "Als je nou met tien man speelt... Ilicic moet een beetje die ballen in zijn voeten krijgen, hij gaat niet diep", zegt de oud-spits op SBS 6. "Hij kan wel goed voetballen, maar hij kan niet lopen. Dus het is eigenlijk onbegrijpelijk dat hij hem erin zet, met tien man. Dat had hij eerder moeten bedenken."

René van der Gijp, eveneens aanwezig voor de analyse, werd in algemene zin niet vermaakt door Atalanta en Real. "Ik vond het absolute hoogtepunt dat de scheidsrechter affloot", grapt hij. "Die mensen trokken zich heel erg terug, en dan willen ze bij dat Real Madrid toch nog door het midden. Dan denk ik: zet nou gewoon twee buitenspelers neer, en breng hem elke keer naar buiten. Wat heeft het nou voor zin, elke keer, om kort te combineren? De enige die dat kon was Barcelona in de goede tijd."

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
0
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
3
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
52
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
SocioFan1
 
34
24 februari 2021 om 23:56
Wat ik ombegrijpelijk vind is dat ffs de Champions league bij deze zender zit met deze VI amateur niveau analisten zeg. Hou het lekker bij dat programmatje maar man wat verpesten ze zulke CL avonden met hun onzin gebrabbel. En oh ja, dat was een gek moment. Gaspa werkt zo zijn vedettes toch wel eruit, eerst Papu en nu Ilicic. Gaspa wil denk ik gewoon verder met de jonkies en pakt het zo geleidelijk aan blijkbaar.
 
AcKaka
 
26
25 februari 2021 om 00:00
Verpesten is een groot woord. Ze krijgen sws maar 5 minuten spreektijd. Eigenlijk belachelijk, maar soms ook prima. Zijn ook weinig opties helaas qua analisten. Bijna iedereen is matig, behalve een boskamp bijv (die toevallig ook bij dat programmatje zit)
 
SocioFan1
 
15
25 februari 2021 om 00:05
Dat is ook zo hehe. Maar dit kan echt niet. Zo amateuristisch. Niks inhoudelijks, op details en tactisch de wedstrijd bespreken. Gewoon slap gelul, en dan hoor je die Gijp roepen ja, hoogtepunt was het affluiten van de scheids op het eind. Owkeee. Tsja. Gaat echt nergens over helaas.
 
Sirius
 
52
25 februari 2021 om 00:39
Wim Kieft is anders een uitstekende analist. Van Van Der Gijp als analist ben ik zeker geen fan, maar zo ontzettend slecht is zijn analyse in dit artikel niet.
 
AcKaka
 
11
25 februari 2021 om 00:49
Vind kieft idd vaak nog wel prima vergeleken met veel nederlandse analisten. Van der gijp iets meer popiejopie maar soms nog goed. Stoorde me niet echt aan deze opmerking of dat affluiten hoogtepunt (vond het zelf ook een matige pot, al mis ik verdere uitleg). Een atalanta dat vooraf 0% kans heeft vind ik dan meer onzin, zeker met de blessures van real. Als je het vergelijkt met een engeland is het wel bagger. Vind alleen boskamp en soms theo goed qua inhoud. Perez vond ik 2 jaar geleden ook echt goed
 
Sirius
 
9
25 februari 2021 om 01:03
Ik vind dat we er nog best een aantal hebben. Kieft, Van Basten, Boulahrouz en in mindere mate Gullit vind ik prima. Perez is soms nogal kort door de bocht, maar daar kan ik ook goed naar luisteren.
 
AcKaka
 
8
25 februari 2021 om 03:03
Een boulahrouz vind ik, net als kuyt en affelay, veel open deuren intrappen. Kieft en van basten wel acceptabel. Perez vroeger echt goed, nu meer vaker een zuurpruim. Gullit ligt aan het onderwerp. Vind hem soms heel goed en soms matig. Weinig echt goed qua inhoud maar er zijn wel een aantal die acceptabel zijn. Een pierre, Vermeulen, driessen of derksen is echt armoede. Weinig die echt het tactische spel benoemen ipv sentiment/scoren.
 
Teesboer
 
11
25 februari 2021 om 07:43
Het zijn tot nu toe vooral de clubs zelf die de CL avond verpesten. Gisteren was niet heel best en eergisteren was helemaal drama om te kijken. Maar het is algemeen bekend hier dat je een hekel hebt aan alles wat met VI te maken heeft. Misschien moet je gewoon Ziggo gaan kijken of een buitenlandse zender waar het toevallig op is.
 
fiorenoord
 
1
25 februari 2021 om 09:07
Vooral die Hendriks is een ramp. Kwam twee avonden vanuit het niets met opmerkingen als: ‘Ja Tuchel met zijn halfspaces’. Alsof ze een nieuw woordje had geleerd. Kieft had dinsdag geen idee waar ze het over had en gisteren werd die opmerking zelfs helemaal genegeerd.