Wissel Ángel Di María na heftige inbraak tijdens wedstrijd van PSG
Zondag, 14 maart 2021 om 23:23

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de Ligue 1. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino ging met 1-2 onderuit tegen FC Nantes, dat zeker in de tweede helft niets onderdeed voor de opponent op het Parc des Princes. Het gaat in Frankrijk echter vooral over de wissel van Ángel Di María in de 62e minuut.

Vier minuten eerder draaide Pochettino zich om naar de tribune, waar technisch directeur Leonardo iets vertelde. De trainer ging vervolgens enkele seconden naar de catacomben, waar vermoedelijk ook de van de tribune verdwenen Leonardo was. Niet veel later werd Di María gewisseld en verliet hij het stadion. Volgens Franse media omdat de Argentijns international het slachtoffer was geweest van een heftige inbraak. Het is onduidelijk of zijn familie ten tijde van de inbraak in huis was, maar de geluiden gaan dat zijn vrouw en kinderen korte tijd gegijzeld waren en er ook geweld is gebruikt.

De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in de wedstrijd, maar vergat zichzelf langere tijd te belonen. Zo bracht doelman Alban Lafont redding op een inzet van Ángel Di Maria en was Marquinhos onfortuinlijk met een kopbal de rakelings over ging. In tegenstelling tot diens collega's had Julian Draxler het vizier wel op scherp staan. De middenvelder kreeg het leer op de rand van de zestien voor zijn voeten, en schoot vervolgens diagonaal binnen: 1-0. Nantes kreeg ook voor de pauze ook een uitstekende kans via Ludovic Blas, maar doelman Keylor Navas tikte het schot van de aanvaller uit de linkerbenedenhoek.

In het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd op verrassende wijze, want Nantes profiteerde maximaal van het gebrek aan creativiteit bij PSG. Een minuut na het onderonsje tussen Pochettino en Leonardo rondom Di María tekende Nantes de gelijkmaker aan via Randal Kolo, die de bal uit het niets in de voeten geschoven kreeg door Mbappé en vervolgens koelbloedig afrondde: 1-1. Even later werd Leandro Paredes ingebracht voor Di María, die razendsnel het stadion verliet.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Nantes zelfs aan de leiding, toen Moses Simon op aangeven van de maker van het eerste doelpunt, Kolo, binnenschoot: 1-2. Hoewel de thuisploeg nog een doorbraak probeerde te forceren, werd de gelijkmaker niet meer gevonden. Het was de tweede thuisnederlaag op rij in de competitie voor PSG, dat sinds november 2012 niet meer tweemaal achtereenvolgens in eigen huis verloor. Door de nederlaag verzuimt PSG zich te kronen absolute winnaar van het Franse voetbalweekend, daar AS Monaco en OSC Lille elkaar eerder op de dag in evenwicht hielden (0-0) en Olympique Lyon op vrijdag punten liet liggen tegen Stade de Rennes (1-1). Lille voert met 63 punten nog altijd de ranglijst aan; PSG vaart in het kielzog met 60 punten, gevolgd door Lyon, dat evenveel punten verzamelde maar een nadelig doelsaldo heeft, en Monaco (56).

AS Monaco - Lille OSC 0-0
De bezoekers noteerden de eerste kans van de wedstrijd via Timothy Weah, die in kansrijke positie ruimte kreeg om te schieten maar stuitte op doelman Benjamin Lecomte. Vervolgens kwam Monaco dicht de openingstreffer, toen Wissam Ben Yedder dacht te scoren; de spits trof echter doel vanuit buitenspelpositie, waardoor de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. In het restant van eerste helft golfde het spel op en neer, maar het ontbrak beide teams aan fortuin en nauwkeurigheid in de afronding. Het tweede bedrijf was beduidend minder aantrekkelijk dan de eerste helft, en zeker Lille, dat met Sven Botman in de basis aan de aftrap stond, had na de pauze nog maar weinig in de melk te brokkelen. Diep in blessuretijd kregen de Monegasken via Stevan Jovetic nog een uitstekende kans om de overwinning te grijpen, maar doelman Mike Maignan was goed bij de les en dook het schot uit de linkerbenedenhoek.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
fct_jelle.
 
39
14 maart 2021 om 23:27
Heftig! Gebeurd vaak daar in Frankrijk tijdens wedstrijden. Daar moet je als speler toch slimmer zijn en tijdens wedstrijden extra beveiliging hebben lijkt mij?
 
Fabian1986
 
60
14 maart 2021 om 23:32
Wij gaan er toch ook vanuit dat er niet ingebroken wordt als je thuis bent. Zijn familie was gewoon thuis. Vind het erg dat je niet eens veilig kunt zijn in je eigen huis.
 
spursfan96
 
15
14 maart 2021 om 23:47
Dat is natuurlijk ook erg, maar als het al vaker is gebeurd dat er wordt ingebroken bij voetballers in de competitie waar jij ook voetbalt, en een van de grootverdieners bent, zou ik toch wel wat extra beveiliging neerzetten.
 
Busby
 
2
15 maart 2021 om 07:37
Opmerkelijk ook dat hij dit al meemaakte in Engeland en dus voor beveiliging had kunnen zorgen om tweede keer te vermijden.
 
maurootje
 
33
14 maart 2021 om 23:28
Jezus wat lijk me dat heftig dat je tijdens de wedstrijd te horen krijgt dat je familie (en jij) slachtoffer is geworden van een inbraak.
 
nederland79
 
6
14 maart 2021 om 23:46
Denk dat het moment niet zo veel uitmaakt
 
maurootje
 
13
14 maart 2021 om 23:55
Er zijn toch handigere momenten om dit mee te maken en niet tijdens de wedstrijd dat jij er niet kon zijn om je familie te "verdedigen"
 
spursfan96
 
7
15 maart 2021 om 00:23
Klopt, en je voetbalt ook minder lekker als je in je achterhoofd hebt zitten dat je nu wel eens beroofd zou kunnen worden.
 
SpeedyAFC
 
32
14 maart 2021 om 23:30
Ongelofelijk, dit overkwam hem ook al in Manchester. En nu dus ook in Parijs.
 
alltimerin
 
20
14 maart 2021 om 23:34
Yes! we staan nog steeds 1e en nu met 3 punten meer zelfs, Nantes toonde echt karakter en vocht zich terug en bleef zelfs na de voorsprong fanatiek verder aanvallen, verdiende overwinning.
 
hafcahaas
 
5
14 maart 2021 om 23:42
Ben erg blij met de 3 punten alleen hoop dat Nantes deze lijn nu door kan trekken want de punten zijn broodnodig en met het spel wat hiervoor vertoond werd hadden ze het ook niet gered met nacompetitie
 
JJUnited
 
48
14 maart 2021 om 23:40
Laagste van de laagste mensen die dit doen. Vind dat we te soft omgaan met dit soort criminelen en ze mogen wat mij betreft harder aangepakt worden, op een manier dat ze ook bruikbaar zijn voor de normale samenleving..
 
ZiyechGOAT
 
26
15 maart 2021 om 00:12
Ja Amerika is zo veilig nu met hun harde straffen en slavenarbeid in gevangenissen ?? Snap de emotie maar hard aanpakken werkt niet als je de onderliggende socio-economische problemen niet oplost. Geen excuses natuurlijk maar het is de werkelijkheid Deze dingen gaan alleen maar meer gebeuren met de huidige neoliberale hegemonie. Zie landen als Finland die het laagste percentage recidivisme hebben terwijl ze lage straffen gebruiken naast effectief criminaliteitsbeleid (en financiele zekerheid bieden
 
Ajax/barca2014
 
17
15 maart 2021 om 01:24
Of kijk naar een land als Nederland dat ondertussen een narcostaat is geworden. In Tilburg alleen al wordt er jaarlijks een omzet van 800 miljoen euro aan Hennepteelt gedraaid. Om nog maar te zwijgen over al die XTC dat in Brabant en Limburg wordt geproduceerd en geëxporteerd. Oh ja, en dan is er ook nog de handel in cocaïne dat behoorlijk lucratief blijkt te zijn en de rechtsstaat ondermijnt door advocaten en familieleden van kroongetuigen te vermoorden. En dan vergeet ik ook nog de enorme opkomst van Crystal Meth in Nederland. Waarom denk je dat deze hele business momenteel zo bloeit in Nederland? Dat komt door relatief lage straffen en een veel te kleine handhaving voor dit soort misdrijven. Verder is Nederland ook nummer 1 in het loslaten van geestelijk gestoorde mensen die vervolgens weer in hun zieke gewoontes vervallen.
 
Kowalski
 
6
15 maart 2021 om 08:17
Als je dit alles 'gewoon' legaliseert hebben deze boefjes geen inkomstenbron.
 
Homo Sapiens
 
22
15 maart 2021 om 00:01
Frankrijk begint een eng land te worden in mijn optiek. De criminaliteit is stuitend in een land / stad die bulkt van cultuur.
 
Jesaja
 
7
15 maart 2021 om 00:29
Dit gebeurde hem in Manchester ook al. Dit gebeurd overigens in elk land.
 
Homo Sapiens
 
3
15 maart 2021 om 00:48
@jesaja , in elk land is criminaliteit inderdaad. Het geval in Manchester aanhalen is anekdotisch bewijs. Frankrijk staat vijfde op de lijst van meest gevaarlijke landen van Europa.
 
Jesaja
 
3
15 maart 2021 om 01:55
Je kunt prima wonen in Frankrijk weet ik uit ervaring.
 
Master D
 
1
15 maart 2021 om 07:30
@jesaja Dat is met de meeste landen in Europa het geval zolang je maar op de juiste plekken woont en er niet bekend om staat om tientallen miljoenen op de bank te hebben. Er zijn genoeg plekken in Frankrijk waar je prima kunt wonen natuurlijk, echter zijn er ook heel veel plekken waar je echt niet terecht wilt komen.
 
Cuneyt
 
0
15 maart 2021 om 08:53
Misschien dat Parijs veel gevaarlijker is, vraag me af hoe makkelijk ze erachter komen waar deze voetballers wonen. Bijvoorbeeld de ouders van Marquinhos, hoe komen ze erachter waar zij wonen.
 
MCFC1982
 
0
15 maart 2021 om 07:29
We leven in een hele trieste wereld, waar je dus nergens meer veilig lijkt te zijn. Mensen die dit doen moeten gewoon gaan werken als een ander. En afblijven waar iemand anders hard voor gewerkt heeft.