Woede-uitbarstingen en te hoge salariseis worden Amin Younes fataal
Woensdag, 8 september 2021 om 17:12

Amin Younes is hard op weg naar de uitgang bij Eintracht Frankfurt. De vleugelaanvaller heeft al een akkoord bereikt met technisch directeur Markus Krösche en trainer Oliver Glasner over een voortijdig vertrek bij de Duitse club. In de komende dagen werkt de technische leiding van Frankfurt aan een 'gepaste oplossing' voor de problematische situatie, zo klinkt het vanuit Duitsland.

Bij Frankfurt lijkt men helemaal klaar te zijn met Younes. De van Napoli gehuurde buitenspeler liet een paar keer verstek gaan bij trainingen van de selectie van Glasner. Hij eiste naar verluidt tijdens de onderhandelingen een te gortig salaris, waardoor Frankfurt de optie tot koop liet varen Volgens BILD is er daarnaast bij verschillende ploeggenoten grote onvrede over de woede-uitbarstingen van de inmiddels 28-jarige Younes. Tijdens de zomerse transferperiode werd door alle betrokken partijen geen bevredigende oplossing gevonden, ook al was er bij Frankfurt korte tijd de hoop dat Al-Shabab uit Saudi-Arabië de flankspeler zou overnemen.

Younes bleef derhalve ook na 31 augustus in Frankfurt, waar zijn huurovereenkomst doorloopt tot het einde van het seizoen. Toch lijkt er geen enkele toekomst te zijn voor de voormalig Ajacied bij de huidige nummer veertien in de Bundesliga. Hij kwam niet in actie in de eerste drie wedstrijden in de Duitse competitie en voor de groepsfase van de Europa League is Younes niet ingeschreven door Frankfurt. Achter de schermen werken alle partijen hard aan een oplossing voor het langslepende probleem. Ondertussen zal Younes geen trainingen en wedstrijden meer afwerken voor de Duitsers.

De huidige situatie staat in schril contrast met die van afgelopen seizoen. Younes kwam in de jaargang 2020/21 tot 28 wedstrijden (4 doelpunten en 3 assists) in alle competities in het shirt van Frankfurt. In februari scoorde de aanvaller nog op fabelachtige wijze tegen Bayern München (2-1 overwinning), wat hem complimenten en een uitnodiging van toenmalig bondscoach Joachim Löw opleverden. Onder zijn opvolger Hansi Flick is Younes echter niet meer in beeld bij de Duitse nationale ploeg.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
2
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
4
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
FRkeessie
 
23
8 september 2021 om 13:08
Hm, herinner me hem als een uitstekende dribbelaar met een matig rendement uit zijn tijd bij Ajax. Daarna ook niet meer gevolgd. Had toen wel het idee dat als zijn rendement omhoog zou gaan het een goede bruikbare speler zou worden. Opvallend toch wel dat hij bij zowel Ajax, Napoli én Frankfurt met gedoe weggaat. Meestal kennen we niet alle details, maar ik het geval van 3x rook zal er toch ook wel iets van vuur zijn? Als TD zou ik in ieder geval wel twee keer nadenken om met zo iemand in zee te gaan.
 
bobson1982
 
46
8 september 2021 om 13:15
Voor dat ie bij Ajax kwam ging ie al vervelend weg bij Gladbach. Een jeugdtrainer daar zei toen al dat het een enorm talent was maar dat ie door zn mentaliteit nooit de echte top ging halen. Jammer, want op een leuke dag was het echt smullen altijd.
 
rayvg
 
6
8 september 2021 om 14:39
Klinkt beetje gek om hem daar mee te vergelijken maar als iemand qua type dribbels in de buurt kwam van messi was hij het wel, speelde je echt voorbij als een pion door tot op het laatste moment te wachten met van richting veranderen en lekker dicht bij de grond. Alleen younes was super traag en zijn schot was ook zo net niet, niet hard genoeg en vaak net naast of net op de lat.
 
Japie_Krekel
 
3
8 september 2021 om 17:20
Ik vond hem niet vergelijkbaar met Messi. Younes dribbelde altijd naar binnen toe richting een overvolle verdediging van de tegenstander en liep zich dan vast en leed balverlies. Het was echt een one trick pony en daardoor ontzettend voorspelbaar te verdedigen voor de tegenstander
 
Zinedane
 
41
8 september 2021 om 13:09
Een keer problematisch weg gaan kan gebeuren. Zijn altijd situaties waar je je niet op kan voorbereiden. Maar als het 3 keer bij drie clubs in drie verschillende landen (en dus culturen) gebeurd, kan je echt alleen bij jezelf te rade gaan. Jammer, ik liep hem wel eens tegen het lijf bij de bagels en beans in Amsterdam en buiten het voetbal was het een aardige jongen. Maar in Europa zal hij niet meer in de (sub)top terecht komen nu.
 
ikbenjouniet
 
7
8 september 2021 om 13:15
En dan te bedenken dat het zelf een halve Duitser is, dus het daar (naar alle waarschijnlijkheid) niet van toepassing is.
 
FlamengoBrasil
 
3
8 september 2021 om 13:12
Goh, het is ook altijd wel wat met hem. Bij Ajax ook niet onomstreden maar daar was die toch nog wel van waarde. Maar daarna begonnen de problemen met deze jongen. Misschien moet die eens bij zichzelf te rade gaan of teamsport wel iets voor hem is.
 
MrKrillin
 
7
8 september 2021 om 13:15
Turkije nog open? Zie topclub daar nog wel happen voor hem.
 
Aguero_
 
3
8 september 2021 om 17:38
En zou ik mogen weten waarom de Turkse top clubs zouden happen?
 
JK-Ajax
 
13
8 september 2021 om 18:01
Omdat alle spelers die nergens meer aan de bak komen maar veel willen verdienen naar Turkije gaan als laatste trucje.
 
Aguero_
 
5
8 september 2021 om 18:19
Fenerbahce, heeft dit seizoen afscheid genomen van alle probleem voetballers. Ze kopen/huren alleen maar spelers als de trainer dat wilt. Galatasary, is aan het verjongen net en probeert alleen maar spelers te halen die jong zijn en geen problemen veroorzaken. Besiktas, heeft wat oudere spelers gehuurd of gekocht voor de ervaring, maar ook hun zouden nooit geã¯nteresseerd zijn in hem. Dus de Turkse topclubs zou je kunnen afschrijven.. Als je het over een subtop club zou hebben kan ik het nog begrijpen. Als je het Turkse voetbal volgt zou je weten dat de Turkse top clubs klaar zijn met vedette`s, en voor spelers gaan met restwaarde.
 
FCBogarde
 
0
8 september 2021 om 13:48
Een soort eendagsvlieg, ben blij dat deze draaitol al geruime tijd uit Amsterdam vertrokken is. Veel gedraai en bijzonder weinig rendement. Een voorspelbare voetballer. Nog even en we horen niets meer van hem!
 
Janta
 
0
8 september 2021 om 22:50
Sinds het vertrek bij Ajax alleen maar bergafwaards gegaan. Geen mentaliteit.