'Wonder van Amsterdam' blijft uit voor strijdend Nederlands elftal
Dinsdag, 10 oktober 2017 om 22:34

Het Nederlands elftal ontbreekt volgend jaar op het WK in Rusland. De ploeg van Dick Advocaat had een zege met zeven doelpunten verschil op Zweden nodig, maar de teller bleef steken op 2-0. Arjen Robben maakte beide treffers. Oranje vocht voor wat het waard was en maakte met name voor rust een gretige indruk. Het was echter niet genoeg om de Zweden echt te laten zweten en zodoende mist Oranje de eindronde op basis van doelsaldo. Het is na het EK 2016 het tweede grote toernooi op rij dat Oranje moet laten schieten.

Robben begon wellicht aan zijn laatste interland en moest een traantje wegpinken tijdens het volkslied. De sterspeler van Oranje bleek vastberaden om zijn stempel te drukken op de wedstrijd, want in de openingsfase zorgde hij meermaals voor gevaar. De eerste doelpoging kwam van Robben, die binnendoor sneed en zijn schot gekeerd zag worden door keeper Robin Olsen. Even later probeerde hij het met een snoekduikkopbal, toen de bal bij hem terecht kwam nadat Kenny Tete het leer verkeerd raakte.

Het duurde niet lang voordat Robben kreeg waar hij naar zocht: een doelpunt. Victor Lindelöf schoot de bal tegen de eigen arm aan en de arbitrage kende een penalty toe. Met een stiftbal, die eigenlijk te laag werd ingezet, klopte hij doelman Olsen. Oranje wilde uiteraard meer, maar mocht opgelucht ademhalen toen een kopkans voor Marcus Berg met een sisser afliep. Aan de overzijde liet Georginio Wijnaldum van dichtbij een uitgelezen kans op de 2-0 onbenut. Oranje, met onder meer Nathan Aké in de basis, speelde een stuk overtuigender dan zaterdag tegen Wit-Rusland.

De klok tikte niettemin door en Oranje lag achter op schema. Via Tete had Oranje de achterstand deels moeten goedmaken, maar bij de tweede paal kreeg hij de bal van dichtbij over het doel op aangeven van Tonny Vilhena. Even daarvoor vuurde Ryan Babel een vrije trap maar net naast en ook met een hard schot in de korte hoek was de aanvaller niet succesvol. Opnieuw was het Robben die Oranje bij de hand moest nemen: met een prachtige uithaal zette de aanvoerder zijn ploeg op 2-0 na een pass van Babel. Daar bleef het echter bij in de eerste helft, omdat Vincent Janssen een open kans miste.

In de tweede helft stelde Zweden alles in het werk om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte de Scandinaviërs beter dan voor rust en enkel via Wijnaldum kreeg Oranje een kans in het eerste kwartier na de onderbreking. De energie van de eerste helft was ver te zoeken in de tweede helft. De gastheer liep zich steeds vaker vast op de helft van Zweden en moest langzaamaan erkennen dat het 'wonder van Amsterdam' er niet meer in zat. Robben had er nog wel zin in, werd toegezongen door het publiek en kreeg nog een kans op een hattrick. Die kwam er niet. Zweden gaat de play-offs in en moet via een tweeluik deelname aan het WK zien te bewerkstelligen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (193)

 
PAASCHKAAL
 
114
10 oktober 2017 om 22:37
1: Robben is een ware geweldenaar. Wat een mentaliteit en voetbalklasse. 2: Advocaat helpt zijn elftal weer niet en gaat niet tot het uiterste. Ik heb veel respect voor Advocaat en alles wat hij voor het Nederlandse voetbal heeft gedaan. Echter ben ik het vandaag wederom niet eens met meerdere van zijn beslissingen. Je weet dat het alles of niets is. Begin dan niet in 4-3-3 tegen een tegenstander die met 11 man verdedigt. Zeker niet als je deze verdedigers moet opstellen. Tete en Rekik hadden absoluut niet hoeven spelen. Begin je met Van Dijk, Blind en Akã© achterin, dan kan je Robben, Vilhena, Wijnaldum en Babel op het middenveld zetten met Dost, Janssen en Klaassen ervoor. Natuurlijk is de balans dan zoek, maar dit Zweden maakte (zoals verwacht) totaal geen aanstalten om van de eigen helft af te komen. Daarnaast hoeft op die manier niet alles van Robben te komen en heeft Dost een speler om de bal naartoe te koppen. In plaats daarvan moest Robben voor 3 spelen om ervoor te zorgen dat Nederland nog enigszins gevaarlijk werd. Dost kwam er dan gelukkig in, maar door Janssen er daarvoor af te halen brak Advocaat niet alleen de vibe/het spel van Oranje op, maar schakelde hij tegelijkertijd Dost vooraf uit. Deze had namelijk niemand om de bal op door te kopen. Een aanspeelpunt kan niet fungeren zonder aansluiting. Het middenveld probeerde dat wel te leveren maar schoot er in tekort. Het was er altijd maximaal éã©n en dat is niet genoeg tegen deze Zweedse muur. Twee van de vier verdedigers stonden daarintegen niets te doen. Zeker na de relatief snelle 2-0 had Advocaat beter in moeten grijpen om zijn elftal te helpen. Eeuwige respect voor Robben. Man man man wat heeft deze held ons veel plezier bezorgd. Eeuwig zonde voor hem dat zijn interland carriã©re (waarschijnlijk) op zo`n manier moet worden afgesloten. Omgeven door spelers ver beneden zijn niveau. Die fysiek maar vooral mentaal enorm tekort komen en niet alles voor hun land te willen geven. Vreselijke instelling, slecht voetbal en weinig passie en inzet. Vele van hen verdienen het Oranje shirt op deze manier niet. Vind het altijd al vreselijk om te zien met hoe weinig trots ze het volkslied meezingen.... Robben bedankt! Ik hoop voor hem dat hij nog een paar jaar als voetballer, en erna misschien als coach kan excelleren.
 
Held_SCW
 
25
10 oktober 2017 om 22:38
Robben had een wissel verdiend. Maar dat wordt hem natuurlijk niet gegeven. Tenenkrommend wederom
 
Ijsmuts
 
65
10 oktober 2017 om 22:47
Ik denk dat Robben ook nog wel trek had in een hattrick. Werd nadrukkelijk gezocht door zn medespelers. Ik zit nu naar zijn afscheid te kijken. Merk toch dat ik nu naar een stukje historie zit te kijken. Het afscheid van een echte grootheid. Iemand die het in zn laatste wedstrijd nogmaals laat zien en zn hele carriere het goede voorbeeld heeft gegeven (op een paar schwalbes na). Bizar eigenlijk dat ik hem afgelopen week hier op het forum heb moeten verdedigen, omdat sommigen de conclusie trokken dat de pijp leeg is bij Robben. Die hebben blijkbaar Robbens hele carriere niet opgelet. En ook Advocaat bedankt. Ik blijf ervan overtuigd dat de kwaliteit van Oranje hoger ligt dan de resultaten onder diens voorgangers lieten zien. Pech of niet. Advocaat behaalt op zich een keurig resultaat. P.s. Al vanaf de start van de cyclus heb ik me verbaasd over de regel dat het doelsaldo de doorslag geeft in de ranglijst en niet de onderlinge resultaten. Daarmee geef je als Uefa zijnde landen als Luxemburg, San Marino, Malta, Liechtenstein en Gibraltar veel te veel invloed.
 
Ori 85
 
19
10 oktober 2017 om 23:01
Bosvelt was helaas niet opgeroepen Ik heb ook het idee dat door Blind als bondscoach, Nederland 2 eindtoernooien heeft misgelopen. Ik wil niet Blind de schuld geven, daar hij gewoon zijn best gedaan zal hebben, maar de heren die verzonnen dat hij bondscoach moest en zou worden. Al bij de aanstelling van Hiddink.
 
Leopart
 
18
10 oktober 2017 om 23:08
Ik kan alleen maar twee dingen denken. Wat nou als die goal tegen Zweden niet was afgekeurd? Of wat nou als Blind niet zo dom was om met de Ligt te beginnen tegen Bulgarije.
 
FR12Jules
 
18
10 oktober 2017 om 23:18
Of Lloris de bal normaal had weggeschoten. Zat Zweden wel allemaal mee.
 
FairPlay87
 
20
10 oktober 2017 om 23:30
Robben is wat mij betreft een speler die meer en dan ook meer dan terecht in het rijtje: Cruijff, Bergkamp en van Basten past. Ondanks zijn blessures; zo'n speler komt maar eens in de zoveel tijd voorbij. Wat een grootheid, wat een winnaarsmentaliteit, wat een ontzettende vechter die ook nog eens overstroomt in de kwaliteit. Hij had ons het WK kunnen geven, maar dat was hem nog net niet gegund. Held! Hij kan afscheid nemen, maar gezien het huidige voetbal kan hij nog 20 jaar mee.
 
Evangelista
 
5
10 oktober 2017 om 23:41
Moet toegeven dat Zweden echt waardeloos is, jezus man. Hun geluk is niet normaal, heel zwak elftal, ronduit zonde. Maar als je ook die wedstrijden kijkt en het geluk :'
 
goodold11
 
22
10 oktober 2017 om 23:43
Ah Leopart, Verrassend dat je met De Ligt komt. De enorme fout van Strootman in de allereerste wedstrijd verdwijnt helemaal in het archief. Nee, het is allemaal de schuld van De Ligt. De Ligt was zeker ook de oorzaak van de aangebrande bitterballen die wedstrijd bij jouw thuis zeker. De goal van Dost kan je gewoon voor fluiten, hij duwde. Al is het lichtjes.
 
Ruudos
 
7
10 oktober 2017 om 23:45
Of de Fifa onderling resultaat boven doelsaldo had gesteld?
 
sydneyfc33
 
6
10 oktober 2017 om 23:54
Als de UEFA gewoon onderling resultaat hanteerde was oranje er ook. Als als als. Bulgarije uit is het misgegaan, Dick deed het niet zoveel beter dan Danny. Iedere wedstrijd stond er weer een compleet nieuw team.
 
BrianSchalkwijk
 
4
11 oktober 2017 om 00:02
hou op robben is top maar geen wereld top face it nederland is gewoon een net niet land en nu gewoon middenmoot zielig gedoe
 
Matjeq
 
8
11 oktober 2017 om 00:30
Wat lul je? Robben speelt nog steeds goed bij Bayern
 
Kyle66
 
3
11 oktober 2017 om 02:07
Ah! Leopart grijpt zijn kans weer om de hele uitschakeling op het conto van De Ligt te schuiven! Ik vind dat echt heel knap van die jongen: hij speelt 1 wedstrijd, maar zorgt er wel voor dat Oranje zich niet plaatst. Waarschijnlijk heeft hij in alle verloren wedstrijden daarvoor op telepathische wijze ervoor gezorgd dat Oranje verloor....
 
Prithender
 
4
11 oktober 2017 om 07:15
Die ene wedstrijd die hij speelt verlies je wel van voetbaldwerg Bulgarije, grotendeels door fouten van hem. Je kan alles recht proberen te praten wat krom is, en het is niet alleen zijn schuld, maar de Ligt gewoon maar niet benoemen slaat nergens op.
 
BigJesper
 
8
10 oktober 2017 om 22:40
100 procent mee eens.
 
falcao
 
23
10 oktober 2017 om 22:41
Wat een held Robben. Zowel qua kwaliteit, mentaliteit en nuchterheid.
 
JoshuaK_
 
30
10 oktober 2017 om 22:44
Klaassen in de basis? Bankzitter bij Everton en heeft de afgelopen interlands helemaal niks gepresteerd. Zolang die niet in de basis staat bij Everton hoeft die niet opgeroepen te worden, laat hem eerst maar wedstrijdfit worden. Beste wedstrijd van het Nederlands elftal in deze kwalificatiereeks, jammer dat niet alle kansen er in de eerste helft in gingen want dan hadden we zomaar nog iets speciaals mee kunnen maken. Ten slotte trouwens een belachelijke wissel van Advocaat, je gebruikt je laatste wissel voor een verdediger terwijl je doelpunten nodig hebt? Op zich heeft hij het niet heel slecht gedaan qua prestaties, maar zijn selectie- en wisselbeleid was eerlijk gezegd dramatisch te noemen. Tegen Wit-Rusland waar doelpunten nodig zijn wissel je veel te laat, hetzelfde geldt voor deze wedstrijd.
 
JoshuaK_
 
3
10 oktober 2017 om 23:06
Had dan maar geswitcht naar 3-4-3 of 3-3-4, want Janmaat was tegen Wit-Rusland al een drama en heeft vandaag in zijn invalbeurt ook niets toegevoegd. Er waren doelpunten nodig en als je dan je laatste wissel gebruikt voor een verdediger in plaats van een aanvaller, gooi je op dat moment al de handdoek in de ring.
 
ninjakai
 
11
10 oktober 2017 om 23:10
Vond het nog mee vallen. Tete deed wat die kon. Gaf ook nog een zeer goede diepte pass op Janssen, die werkelijk waar elke spits van enig respectabel niveau had afgemaakt. Daarnaast vond ik de tandem robben Tete, beter werken dan de tandem Janmaat Robben. Leek wel of Robben aanvallend meer durfde te doen dan afgelopen zaterdag, terwijl de tegenstander sterker was. Dat Tete niet de meest aanvallende back is, is gewoon een feit, maar hij probeert het wel als hij een mogelijkheid ziet, en ondersteund het middenveld en de aanval zo goed mogelijk waar hij kan. Een Karsdorp zal het nooit worden, maar er is toch wel enige verbetering zichtbaar. De enige die ik echt ver onder niveau vond ballen was Janssen.
 
NJfromVOL
 
8
10 oktober 2017 om 23:13
In dit soort wedstrijden snak je naar een aanvallende back als Karsdorp. Uiteindelijk is het lood om oud ijzer; daarmee had je het ook niet gered.
 
XAJAcfa
 
2
10 oktober 2017 om 23:35
ben het met je eens, dit zou een wedstrijd geweest zijn voor Karsdorp. Als je dan tegen een sterker land speelt stel je Tete op. Voor links kun je dat ook doen vandaag had eigenlijk Willems moeten spelen. heb je een betere voorzet dan Ake. Houdt blind nu eens op het middenveld wat was hij weer goed op die positie Je kunt wel doorgaan met dit elftal en achterin genoeg opties (ook Rekik laat zien dat hij beter is geworden). Middenvelders hebben we ook genoeg maar voorin daar is het wel behelpen. geef Promes eerst maar absolute vertrouwen en Babel aan de andere kant.... maar wat er achter zit... pffh categore Elia, depay Vilhena, Berghuis pff dat is maar erg matig. Wellicht kan Kluivert nog wat stappen zetten maar voorlopig is hij ook nog niet beter dan dit bedroevende rijtje
 
jaialai
 
0
11 oktober 2017 om 07:21
Ake moet geen voorzetten geven, gewoon het middenveld inspelen of een kaats. Voirzetten geven kan ie niet das duidelijk.
 
PAASCHKAAL
 
0
11 oktober 2017 om 07:47
Helemaal mee eens. Alle wissels waren positie voor positie, totaal geen extra aanvallende intentie. Erg jammer.
 
El Fenomeno
 
72
10 oktober 2017 om 22:45
Advocaat heeft het prima gedaan en als Advocaat er vanaf het begin had bijgezeten werd je gewoon simpel tweede. Dankzij Danny Blind mis je nu twee toernooien op een rij.
 
peterselie23
 
10
10 oktober 2017 om 22:53
Idd, blind heeft het in het begin gewoon helemaal weggegooid en Advocaat heeft er nog van gemaakt wat ie kon, meer hadden we ook eigenlijk niet van hem kunnen verwachten.
 
 
21
10 oktober 2017 om 22:57
Inderdaad. Toen Advocaat instapte moest je alles winnen om je te kunnen plaatsen en dat is gewoon onmogelijk als je nog tegen Frankrijk moet
 
Soccerfan_1
 
9
10 oktober 2017 om 23:08
Advocaat heeft het helemaal niet prima gedaan. Hij laat zn team zonder enige strijd het veld in gaan. Ja alleen vandaag kon het blijkbaar nog ff. Advocaat vond strijden om doelpunten te maken niet belangrijk. Dan heb heb het juist niet prima gedaan.
 
Leopart
 
12
10 oktober 2017 om 23:12
Onzin. Advocaat won op Frankrijk na alles. Als die vanaf het begin bij zat dan werd je gewoon 2e.
 
XAJAcfa
 
5
10 oktober 2017 om 23:38
Sorry hoor resultaat wel maar wit rusland uit was dramatisch en meer geluk dan goed voetbal of de inbreng van advocaat. Als je realistisch was had je 4-4-2 tegen Frankrijk gespeeld met ook nog de punt op het middenveld naar achteren door Blind daar te laten spelen, zoals vanavond. Dan had Griezmann niet die doortocht gehad en had je op een 0-0 moeten spelen daar laat je het terdege liggen
 
goodold11
 
17
10 oktober 2017 om 22:49
Over 10 jaar hebben we een waanzinnige vleugelaanval met Robben en Robben en worden we fluitend wereldkampioen. Heb geduld, het is het waard. Had 5-0 kunnen staan bij rust. Gini, Tete en.... Janssen. Janssen heeft denk ik tijdens de jeugd nooit geleerd wat buitenspel is. Advocaat wederom met een laffe instelling. Zelfs de tweede helft moest gewoon met 4 man achterop uitgespeeld worden. Bedankt Dick! En Arjen ik ben trots op je, kerel!
 
martijnr12
 
5
10 oktober 2017 om 23:23
In balbezit speelde Nederland gewoon een verkapte 343 hoor. Backs hoog en Blind stond tussen de centrale verdedigers en af en toe een beetje daarvoor. Als je bijvoorbeeld Karsdorp en Van Aanholt of Willems (in vorm) op de backs had, had dit systeem veel beter gewerkt denk ik.
 
goodold11
 
2
10 oktober 2017 om 23:39
Tuurlijk verkapt, verrassend. Stuur gewoon die Van Dijk naar voren als een stormram. Hij gaat toch ook mee met corners. Probleem lag niet aan de flanken maar aan een extra man in de pot. Maar gewonnen, das het belangrijkste.
 
martijnr12
 
1
10 oktober 2017 om 23:56
Ben ik met je eens. Maar dat kwam denk ik vooral door Wijnaldum. Vilhena komt simpelweg nu nog te kort om te verdedigen en dan ook in de 16 te komen. Wijnaldum zou die extra man in de 16 moeten zijn, maar die raakte weer eens geen pepernoot. Ik vind het in die zin dan ook laf dat Advocaat nu veel sneller, of al vanaf het begin, met Klaassen of Van Ginkel speelde. Die jongens hebben echt scorend vermogen.
 
goodold11
 
2
11 oktober 2017 om 00:07
Het was gewoon balen dat Propper uitviel. Ik denk dat je met Klaassen of Van Ginkel gaten kon trekken met hun loopvermogen en ook op de weg terug had je ze goed kunnen gebruiken, naast het scorend vermogen. Gini had het doelpunt moeten maken. Ik heb geleerd als je geen ruimte hebt om uit te halen, dan gewoon punteren. Effectief, weinig ruimte benodigd en z'on schot heeft kracht en vaart. Blind was echt waanzinnig goed. Alle ballen diep. Geloof 2 passen niet aangekomen. Accurate pass en verdedigend gewoon goed. Deze jongen gaat Nederland leiden op 6.
 
Musi26
 
2
11 oktober 2017 om 04:31
Helemaal niet balen dat proper uitviel. Hierdoor speelde blind op 6. Met propper had blind hier niet gestaan. Blind zijn beste positie is op 6. Hiermee maakte hij Ajax kampioen. Ja kampioen van het begon pas te lopen toen hij op 6 kwam. Net al vanavond. Laten we hier een wijze les uit trekken.
 
Pieterpost
 
3
10 oktober 2017 om 22:49
Ik neem dick ook zeer kwalijk dat hij niet aanvallender durfde te spelen. Dat hij gewoon 4-3-3 begint kan ik me in vinden maar zorg dan in ieder geval dat je een middenveld hebt met Klaassen en van Ginkel. Spelers die diep gaan en aansluiten bij de spits en kunnen scoren. De tweede helft had ik trouwens sowieso direct een keer gewisseld. Je had Memphis moeten brengen en in de buurt van Dost moeten laten spelen. Nu stond Dost de hele tijd geã¯soleerd ballen door te koppen op niemand. De wedstrijd bloedde dan ook dood en er gebeurde niks meer. Verder is het de Zweden natuurlijk totaal niet gegund. Wij zijn als we compleet zijn veel sterker dan Zweden en hebben echt enorm veel pech gehad. Wij zijn er niet bij vooral dankzij Danny blind, Advocaat (vandaag zat er meer in en bij Frankrijk uit heeft hij tactisch gefaald), Lloris, de scheidsrechter die de goal van Dost afkeurde en het blijft pijnlijk maar ook de ligt. Een wedstrijd spelen met een 17 jarige centraal achterin die amper een wedstrijd heeft gespeeld bij Ajax kan gewoon echt niet. Met Hoedt in zijn plaats vanaf het begin was die wedstrijd heel anders verlopen tegen Bulgarije. Daar ben ik heilig van overtuigd.
 
MagicRD2
 
1
10 oktober 2017 om 23:01
Ja ach. Op basis van de tweede helft vorige wedstrijd zou ik ook niet durven om alles open te gooien.
 
Musi26
 
0
11 oktober 2017 om 04:32
Kijk de wedstrijden dan maar even terug en dan weet je dat hoedt mede verantwoordelijk is bij een aantal goals, maar ja een 17 jarige de schuld geven is lekker makkelijk
 
Delpay96
 
10
10 oktober 2017 om 23:09
Beste speler van het NL elftal ooit zelfs. Meest bereikt als speler, zowel in het veld ( 2 WK’s bijna). NL heeft 1 keer een EK ( geen WK) gewonnen, met 11 topspelers. Ook buiten het veld het gezicht van Nederland al 14 jaar. Hele emotioneel moment ..
 
Musi26
 
1
11 oktober 2017 om 04:34
Ik kan mij ene Johan Cruijff herinneren, maar los daarvan een super speler.
 
jlenders
 
2
10 oktober 2017 om 23:20
Zweden begint helemaal niet zo defensief. Nederland dwingde ze in die rol. Daarna kon snel dost komen en dat gebeurde in 45’.
 
mike1985
 
2
11 oktober 2017 om 00:04
Ake gaf niet 1 goede voorzet, zet blind daar en Klaassen of spits erbij. Tenminste probeer iets
 
Elegia
 
30
10 oktober 2017 om 22:38
Beetje te laat om nu te strijden, hadden we dat maar een paar speelrondes eerder gedaan.
 
M_SSC
 
23
10 oktober 2017 om 22:38
Wedstrijd gewonnen,maar het was niet genoeg. We hebben het vandaag ook niet weggegeven,maar tegen Bulgarije.
 
metaalverf
 
27
10 oktober 2017 om 22:45
Of tegen zweden waar een terechte goal van Bas Dost werd afgekeurd en een klunzende strootman hadden. Iedereen zegt wel verdient uitgeschakeld, maar zweden heeft ook maar 2 goede potjes gespeeld waaronder de overwinning tegen frankrijk en de 8-0 tegen luxemburg. Maar als de terechte goal niet was afgekeurd was zweden nu uitgeschakeld.
 
M_SSC
 
3
10 oktober 2017 om 22:56
Zeker dat is ongelukkig geweest, maar hadden ze geen invloed op
 
Pieterpost
 
8
10 oktober 2017 om 22:56
Ja en tegen Zweden speelde Frankrijk nog met de Mousa Sisokkos van deze wereld. Omdat ze die verloren toverde deschamps de le mars en de mbappes uit de hoge hoed en moesten wij er aan geloven.
 
supervoetbal
 
37
10 oktober 2017 om 22:38
Als die Goal van Dost geteld had daar in Zweden…
 
SampaoliFeye
 
32
10 oktober 2017 om 22:42
Haha als als als. Als we hadden gewonnen van Bulgarije uit of zelfs een puntje hadden gepakt.. als we Pogba thuis niet laten schieten..
 
John Terry
 
19
10 oktober 2017 om 22:43
Als Blind niet ineens met De Ligt aan was komen kakken.... Zo kunnen we forever doorgaan, uiteindelijk is het terecht dat we na zo veel kansen om de boel recht te zetten niet naar het wk gaan.
 
SpartaAjax
 
1
10 oktober 2017 om 22:45
Als we niet met 2-0 verloren hadden van Bulgarije. Of slechts 1-3 gewonnen van Luxemburg ...of ons laten afslachten in Frankrijk.
 
Ruudos
 
1
10 oktober 2017 om 23:50
@spartaajax. 1-3 bij Luxemburg is prima. Frankrijk won daar ook maar met 3-1, Zweden won er slechts met 1-0. Sterker nog op de 5-0 tegen Nederland en 8-0 tegen Zweden hebben ze geen wedstrijd met meer dan 2 doelpunten verschil verloren.
 
Twenteov
 
4
10 oktober 2017 om 23:00
Of als Lloris geen blunder had begaan
 
yello
 
4
10 oktober 2017 om 23:03
Als Strootman gewoon die bal weg had geschoten tegen Zweden. Ach ja NL ook veel pech en Zweden heel veel mazzel , 4 bonuspunten
 
Myloki
 
9
10 oktober 2017 om 22:40
Tuurlijk komt het goed. Talent is er genoeg.
 
jlenders
 
10
10 oktober 2017 om 23:18
Dit zooitje deed alles, maar dan echt alles, wat ze in hun hadden om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Teamprestatie met robben voorop.
 
Chantal1970
 
33
10 oktober 2017 om 22:38
En dan durven sommigen nog te zegge dat ze beter af zijn zonder Robben, ongelooflijk toch..
 
Tactic
 
34
10 oktober 2017 om 22:39
Vandaag vooral bewezen dat het aan de instelling heeft gelegen deze kwalificatieronde
 
PSVer4ever
 
18
10 oktober 2017 om 22:39
Arjen, bedankt voor alle mooie dingen die je hebt laten zien. Oranje verliest na vanavond ook het laatste beetje kwaliteit! Voor mij ben je een held!
 
Dani17
 
52
10 oktober 2017 om 22:39
Bedankt Arjen voor alles. Één van de meest bijzondere spelers die ik heb mogen meemaken. Al die rushes, 2008, 2010, 2014. Ik zal het nooit vergeten en later als een ouwe lul aan kinderen vertellen wat voor fantastische speler je was. Nogmaals bedankt held.
 
MarlonFraser
 
4
10 oktober 2017 om 22:39
Gewoon door selecteren en opnieuw beginnen loopt talent genoeg, verdedigend alleen aanvallend moet er nieuwe talenten opstaan
 
TrebleX
 
11
10 oktober 2017 om 22:47
Als je met aanvallers als Dost, Jansen, Locadia, Luuk de Jong, Weghorst moet doen in de spits, dan komen we de komende 10 jaren niet in een eindtoernooi.
 
Leeuw087
 
34
10 oktober 2017 om 22:40
Die spelers snappen gewoon niet dat ze Robben op de schouders moeten nemen. Jammer dat dat besef niet bij ze aanwezig is, want er is zojuist een tijdperk afgesloten. De grote voetballers hebben we niet meer. Hulde aan Arjan Robben, klassevoetballer we zullen je missen, jammer dat we het WK niet hebben gehaalt. Wat een prachtig publiek, stonden terecht achter Oranje.
 
Pieterpost
 
2
10 oktober 2017 om 23:02
Van dijk is wel een grote speler hoor. Rots in de branding als hij de komende jaren fit blijft zou verdedigend al een hoop schelen.
 
SRKurd
 
11
10 oktober 2017 om 22:40
2 grote toernooien geen Nederlands elftal, het zal er morgen echt pas inzinken...
 
EzioMessi
 
6
10 oktober 2017 om 22:40
Zoals verwacht. Rustige zomer. Nu maar Ijsland gaan supporten ofzo.
 
FairPlay87
 
7
10 oktober 2017 om 22:40
Zou ook raar zijn als ze t wel haalden. Dat strijden komt mij allemaal wat te laat. Deze spelers hebben met dat lauwe voetbal niet alleen zichzelf te kort gedaan, maar heel Nederland. Ze kunnen echt wel veel beter hoor. Ik geloof niet dat ze het maximale er uit hebben gehaald. Tuurlijk lopen we niet over in kwaliteit, maar het is ook weer niet super slecht. Het is gewoon een afspiegeling van de mentaliteit; We hebben geen winnaars. Mensen die het uiterste uit zichzelf willen halen, zoals Robben. Mensen die de "beste" willen zijn, of mensen die echt alles Willen en moeten winnen. Dat is de enige reden waarom onze huidige talenten allemaal falen. Niet omdat ze geen kwaliteit hebben maar omdat ze geen mentaliteit hebben. Slappe hap noemen ze dat. We moeten weer winnaars kweken; in plaats van dat vertroetelen. Veel te verwend die jochies.
 
Remcob
 
7
10 oktober 2017 om 22:56
Het gaat niet om hard werken... het gaat om een combinatie van kwaliteit en mentaliteit. Mentaliteit is wat Robben laat zien, er alles voor opzij zetten en zo graag willen winnen dat de pijn van het verliezen er vanaf spat. De intense drang om te excelleren en te winnen. De liefde voor het spel. Dat is waar Robben zich compleet in onderscheidt ten opzichte van de andere Oranje spelers. Deze zelfde mentaliteit zag je vroeger ook bij Cruijff, Wouters, de Boer, Bergkamp, Stam etc. Allemaal toppers, niet alleen door hun enorme kwaliteiten, maar vooral ook omdat ze simpelweg weigerden te verliezen en na elke nederlaag sterker werden. Jongens als Wijnaldum, Depay, Promes en Strootman hebben kwaliteit genoeg, maar zijn pure subtoppers. Als deze gasten de mentaliteit van Robben zouden hebben waren het wereldtoppers. En dat is vooral een stukje persoonlijkheid en geen voetbaltechnisch aspect.
 
metaalverf
 
1
11 oktober 2017 om 00:59
Te veel druk. Bij Roma is hij toch meer een knecht type en bij oranje zou hij het middenveld moeten leiden.
 
El Barto
 
1
10 oktober 2017 om 22:45
precies. Zeker de eerste helft zag je vechten om de verloren bal wat ik al een tijd niet meer had gezien (wel, het WK 2014) Zo kun je o.a. met dit team weer wedstrijden winnen. Met de huidige kwaliteit ben je een subtopper, mits de juiste taktiek en mentaliteit wordt gebruikt. De Knvb zal dus op zoek moeten gaan naar een coach die dat erin kan brengen.
 
Wooshx
 
36
10 oktober 2017 om 22:40
Ik lees overal Advocaat dit, Advocaat dat.. Als je de kwalificatie begon met Dick was je nu gewoon doorgeweest, het heeft niet aan hem gelegen, daarvoor is het mis gegaan.
 
Real Madr!d
 
1
10 oktober 2017 om 22:43
We hebben het zwaar in Bulgarije laten liggen. Frankrijk en Zweden winnen wel daar, en wij niet. Het is niet anders. Thuis van Frankrijk, had je ook niet hoeven verliezen bijvoorbeeld. De enige kansloze wedstrijd was uit bij Frankrijk, maar dat is geen schande. Zweden uit pure pech met dat afgekeurde goal van Dost. Het is wat het is. Pijnlijk, 2 grote toernooien op rij geen Nederland.
 
Weerniet
 
0
11 oktober 2017 om 01:16
Zweden verloor ook in Bulgarije.Met 3-2 op de avond dat Oranje in Frankrijk verloor.
 
Miccoli
 
11
10 oktober 2017 om 22:58
Precies, advocaat heeft het gewoon goed gedaan; 5 van zijn 6 wedstrijden gewonnen. Normaal ben ik er niet zo van om het op een persoon af te schuiven, maar blind heeft het echt goed verziekt de laatste 2,5 jaar.
 
Thamike
 
1
11 oktober 2017 om 00:00
Ach als Blind het zelfde had gedaan als Advocaat was ie afgemaakt in elke krant en media. Zijn iostekinngen hadden net zoveel.vraag tekens als die van Blind. Waan vd dag en niemand die het echte probleem ziet. Het is ieder elftal overkomen, afscheid nemen van een generatie en opnieuw beginnen. Alleen hebben wij een relatief klein land. Wordt tijd dat we out of the box gaan denken bij de KNVB en clubs. Als je niet meer een paar supersterren hebt dan moet je een team.creeeren. Dat die je niet met 2 vriendschappelijke wedstrijden om vervolgens 1x in de maand een kwalificatie wedstrijd te spelen maar om bv aankomende zomer tijdens het WK 4 weken te trainen en te spelen met elkaar. Ruimte geven om te bouwen ipv te hopen op een paar spelers die top gaan worden.
 
Markuzz
 
12
10 oktober 2017 om 22:40
Respect voor Arjen Robben. Prachtige eerste helft. Maar wat een draak van een tweede helft en wat heb ik me dood geërgerd aan Wijnaldum en "tikkie breed" Tete.
 
mrkos
 
10
10 oktober 2017 om 22:40
Robben we gaan je missen in het Nederlands Elftal
 
PSV1994T
 
10
10 oktober 2017 om 22:41
Ik ga die man missen, robben??
 
consy
 
4
10 oktober 2017 om 22:42
Arjen bedankt! Wat een klasbak ben jij, ondanks al die blessures knokte je jezelf keer op keer terug. Een voorbeeld voor elke speler als het gaat om mentaliteit. Voor mij de beste speler in Oranje die ik heb zien spelen, topper.
 
Matjeq
 
8
10 oktober 2017 om 22:43
Met Dick als coach vanaf het begin hadden we het gehaald. Zelfs een drama wedstrijd win je vs rusland. In potentie stond er vandaag echt een hele goede verdediging. Vooral verdedigend. NL heeft goed gespeeld
 
AlmereCity1996
 
23
10 oktober 2017 om 22:43
Over een jaar of 5 komt Fifa 23 uit. Op die Fifa maakt Robben z'n rentree in dat spel, op een witgoud kaartje. Wat een legend!
 
Denn01
 
1
10 oktober 2017 om 22:46
Robben speelt nog wel even door hoor. Hij stopt niet helemaal met voetbal.
 
AlmereCity1996
 
4
10 oktober 2017 om 22:53
Daarom zeg ik ook over een jaar of 5
 
TrebleX
 
4
10 oktober 2017 om 22:43
Advocaat heeft het goed gedaan waarvan er 4 van de 5 wedstrijden werd gewonnen. Het is bij zijn voorgangers niet goed gegaan. Nederland heeft terecht niks te zoeken op het WK. Jammer dat er geen opvolger klaarstaat voor Arjan Robben. Ben bang dat het Nederlandse elftal verder afglijdt naar de dieptepunt.
 
Barca--070
 
5
10 oktober 2017 om 22:43
Ben ik de enige die dit rondje van Robben een klein beetje ongepast vind nu?
 
Twenteov
 
41
10 oktober 2017 om 22:46
Je bent de enige
 
est-1913
 
26
10 oktober 2017 om 22:46
Ik ben niet de enige die jouw reactie ongepast vind.
 
Matjeq
 
4
10 oktober 2017 om 22:46
Sarcasme?
 
mrkos
 
18
10 oktober 2017 om 22:47
Hoezo?? Het is gewoon een icoon voor het Nederlandse voetbal! Doet al 14 jaar lang mee in dit elftal, heeft grote prijzen gepakt. Jammer genoeg vaak belemmerd door die vreselijke blessures van hem, anders patste hij sws in het rijtje van Messi en Ronaldo. Ben trots op hem dat hij uit Groningen komt en een Nederlander is <3
 
droppie
 
15
10 oktober 2017 om 22:49
Ja, als de belangrijkste speler van Oranje stopt dan mag hij best zijn fans bedanken. Heb je de laatste minuten het publiek gehoord? Dan is het niks meer dan logisch om die mensen te bedanken.
 
Ruudos
 
0
10 oktober 2017 om 23:54
Dat niet maar Van Persie en Sneijder verdienen ook nog zeker een mooi afscheid.
 
cancancan
 
8
10 oktober 2017 om 22:43
Hoe kan je met Aké, Tete en Vilhena beginnen? En een middenveld zonder scorend vermogen. Advocaat moet zich schamen!! Twee backs die in heel hun carriere nog nooit een goeie voorzet hebben gegeven maar alleen worden geroemd om hun verdedigende werk. Een middenveld met drie controlerende spelers.?? Terwijl je er zeven moet maken, minachting voor je publiek!
 
TrebleX
 
6
10 oktober 2017 om 22:55
Hoezo schamen? Dick heeft wel 12 punten uit 5 wedstrijden gehaald. Dat het nu om doelsaldo ging, kan hij niets aan doen dat je een lompe spits hebt die alles doet behalve scoren.
 
Wazebey
 
2
10 oktober 2017 om 22:43
Allereerst wil ik aangeven dat Robben echt een wereldklasse speler was. Waarom zeg ik was? Omdat hij het na de eerste helft niet meer kon belopen. Ake mag echt geen voorzetten meer geven. Er zijn precies 0 voorzetten aangekomen. Wood chopper Janssen was weer ontzettend nutteloos bezig. Babel komt zijn man 0x voorbij, prima assist trouwens. Daley Blind was 1 van de betere en dat zegt heel veel.
 
mayarood
 
4
10 oktober 2017 om 22:43
Iemand zei dat de andere spelers de pest aan Robben hebben, maar als ik dit zie geloof ik dat hij gelijk heeft. Zal wel kritiek gehad hebben op de diamantkoop.
 
falcao
 
0
10 oktober 2017 om 23:28
Kritiek op kapsels, tattoos, oorbellen en extravagante kleding mag ook niet. Zelfs niet als de prestaties achterblijven.
 
Twenteov
 
9
10 oktober 2017 om 22:44
Toch strijdend ten onder gegaan. Respect voor hoe ze geknokt hebben en dan met name Robben, Tete, Ake en ondanks dat ik m overschat vind: ook Vilhena. Wel weer enorm teleurgesteld in Wijnaldum. Die heeft zich weer lekker verstopt en zo ongeveer iedere bal die hij kreeg heel hard vernaggeld. Die hoef ik letterlijk nooit meer te zien in Oranje. Heb er toch vertrouwen in dat we er als land weer bovenop komen. Verdedigend en op het middenveld hebben we prima toekomst, aanvallend zie ik het voor de toekomst iets somberder in. Is ook weleens anders geweest. En Arjen Robben: wat een gigant die wat mij betreft in het rijtje met Cruijf, Gullit, V Basten en Bergkamp past.
 
Sammerens
 
2
10 oktober 2017 om 22:44
Weinig lichtpuntjes. Blind aardige pot, ondanks die paar fouten. Ake goed gespeeld. Rekik net als vorige keer naar behoren, al was dat vandaag niet lastig. Van Dijk prima. Voor de rest weinig lichtpuntjes gezien die vertrouwen voor de toekomst bieden. Vond Babel vrij matig. Beetje ala Younes bij Ajax. Bijna altijd naar binnen en matige voortzetting. Janssen weer matig. Dost in korte tijd gevaarlijker. Wijnaldum en Vilhena nietszeggend eigenlijk. Te weinig creatief. Robben bedankt en nu tijd voor realisme en werklust bij Oranje.
 
Moridin
 
5
10 oktober 2017 om 22:48
Dat had babel bij Ajax ook al, altijd naar binnen en dan schieten. Daar werden destijds al grappen over gemaakt. De overeenkomst met Younes is idd treffend. Dat had ik nog niet gezien.
 
feye88
 
2
10 oktober 2017 om 22:55
Weinig lichtpuntjes? Vond vandaag juist 1 groot lichtpunt. Eindelijk een strijdend elftal. Gespeeld naar de kwaliteiten van dit elftal.
 
Sammerens
 
2
10 oktober 2017 om 23:02
Een kinderhand is snel gevuld denk ik dan. Tweede helft was enorm gezapig en je moet er toch ook gewoon rekening mee houden dat Zweden gewoon op veilig speelde en achterover leunde.
 
feye88
 
3
10 oktober 2017 om 23:12
Er was niks meer om.voor te spelen in de tweede helft. De eerste helft was t beste voetbal van oranje sinds de wedstrijd tegen Brazilië meer dan drie jaar geleden.
 
Sammerens
 
0
11 oktober 2017 om 12:20
Tja, dan verschillen we van mening. Ik vond de eerste helft nou ook niet bepaald glorieus. Gelukkig op voorsprong dankzij een knullige handsbal van Lindelof. De goal van Robben was natuurlijk wel goed, maar verder waren het toch vooral halve kansjes. Dat je die creëert lijkt me niet onlogisch als je tegen een tegenstander speelt die gewoon zwaar achterover leunt omdat ze zelfs nog met 5-0 mogen verliezen. Dat moet je in mijn ogen zeker meenemen in je beoordeling.
 
Francesc
 
2
10 oktober 2017 om 22:58
Ben het op zich wel met je eens, maar waarom vond je Ake goed spelen? Ik vond hem aanvallend echt uitzonderlijk slecht. Er kwam geen voorzet aan, er kwam geen dreiging vanaf. Telkens tikkie terug. Ik vond Ake, Tete en Janssen echt tegenvallen.
 
Francesc
 
1
10 oktober 2017 om 23:13
Dat is zonder meer waar. Alhoewel ik me geen voorzet kan herinneren die strak voor kwamen...
 
Trefkans
 
10
10 oktober 2017 om 22:45
Ik heb een traantje gelaten en niet omdat het zo slecht was.
 
007
 
7
10 oktober 2017 om 22:51
Je bent niet de enigste. Robben gaf ons als fans mooie herinneringen. Wie weet als hij niet zo vaak geblesseerd had geweest...Grote speler, van de beste die we hadden.
 
Moridin
 
3
10 oktober 2017 om 22:46
Vooral de spitspositie lijkt mij de komende jaren zorgwekkend. Dost is het wel heel erg net niet en jansen kan zich hopelijk herpakken, maar wordt nooit een topper. Defensief zit het goed met de vrij, karsdorp, van dijk, ake, de ligt, hoedt, tete, misschien nog willemsen van beek als die zich herpakken. Het middenveld is ook niet slecht en daar komt ook wel talent. De aanval is het zorgenkindje. Hopelijk een realistische speelwijze die hier bij aansluit de komende jaren.
 
Moridin
 
3
10 oktober 2017 om 23:06
Depay had de nieuwe robben moeten worden, maar lijkt (en dat is wel een beetje afgezaagd) niet zo fanatiek. Niet echt een winnaar. Promes kan wel natuurljk. Janssen zie ik nog steeds wel als potentieel een prima doelpuntenmaker. Maar dat is het ook. Drie redelijke spelers en zelfs daar is van alles op aan te merken. Ik kan moeilijk inschatten hoe goed die sam lammers is. Vente van feyenoord is vooral leuk voor de supporters, een spits uit de jeugd, maar dat zie geen spits van niveau worden. Bij ajax weet ik het niet, daar lopen voornamelijk buitenlanders geloof ik. Oh ja sierhuis of zo? Is dat wat? Al met al erg mager in de aanval.
 
Moridin
 
2
10 oktober 2017 om 23:22
Kluivert heb je idd ook nog. Maar ook die kun je pas over een paar jaar echt inschatten. Ik zou komende kwalificatie iets defensiever spelen. En dan voorin twee spitsen. Promes en dost/janssen. Voor echte buitenspelers is het de komende jaren te weinig. Als je al ziet dat we het over mensen als locadia en Berghuis hebben als vleugels. Ja, hou dan gewoon op met vleugelspelers.
 
Ruudos
 
0
11 oktober 2017 om 14:24
Kijk nu eens naar Noord-Ierland. Is geplaatst bij de playoffs. Ik kan me nog geen eens zo gek lang geleden een oefenwedstrijd voor het WK van Oranje herinneren tegen Noodr-Ierland. Dat was toen ongeveer een café-elftal.
 
 
3
10 oktober 2017 om 22:48
Verdiend uitgeschakeld, maar als je ziet door wie je bent uitgeschakeld, ik hoef geen van die Zweden erbij te hebben. Flutteam. Eigen schuld dikke bult. Jammer voor Robben dat de rest geen drive heeft.
 
Ori 85
 
7
10 oktober 2017 om 22:49
Arjen bedankt! Blij dat de publieke omroep deze wedstrijd uitzond en niet de commerciële. Anders hadden we de afscheidsronde van Robben alleen als samenvatting gezien. Over de wedstrijd: Eerste helft goed. Tweede matig. Jammer dat doelsaldo voorgaat op onderling resultaat. Uiteindelijk een goede reeks van Advocaat. 5 gespeeld, 4 gewonnen. Was hij maar eerder ingestapt of beter gezegd: was de vorige maar veeeeeeeel eerder vertrokken.
 
wk020
 
3
10 oktober 2017 om 22:50
Robben bedankt voor alles. Pure geweldenaar. Dost liet zien niet alleen met zijn hoofd beter te zijn dan Janssen. Kan veel beter en sneller kaatsen
 
007
 
1
10 oktober 2017 om 22:57
En toch vind ik Dost geen Oranje spits. Deze jongen doet wat hij kan, maar na al die goede spitsen die we hebben gehad is Bas echt een aanfluiting. En dat is niet bedoeld om deze jongen aftrekraken.
 
Francesc
 
2
10 oktober 2017 om 23:00
Eens. Maar als je hem toch gebruikt moet je om hem heen gaan spelen. De kopballen die hij gaf vandaag waren allemaal veel te ver terug. Dat kwam door de spelers om hem heen die veel te laat aansloten.
 
007
 
0
10 oktober 2017 om 23:20
Dost is ook geen "Nederlandse" spits. Je kan deze jongen best gebruiken als breekijzer, maar niet meer dan dat. We missen gewoon een echte opvolger voor van Persie en Huntelaar.
 
Timba69
 
0
11 oktober 2017 om 00:42
En hoe vaak heeft hij op doel geschoten? Niet alleen vandaag maar in de gehele kwalificatie? Ik denk dat je niet eens op 3x uitkomt.
 
SietzeAFC
 
3
10 oktober 2017 om 22:53
Het blijft jammer dat zo`n wedstrijd de laatste is van zo`n legende als Robben. Toch mooi om te zien dat hij nog alles gaf. Het is zonde dat hij stopt, want als hij ook maar een beetje in vorm is dan is hij nog altijd de beste speler van dit team. Wat betreft de wedstrijd, de eerste helft was zoals je het Nederlands Elftal in de toekomst vaker wilt zien. Tweede helft kakte het helaas maar begrijpelijk in. Blind speelde een goede pot op zes, Babel was goed op de flank en Robben was de aanjager met een aantal goede dribbels. Van Dijk liet zien dat we hem een hele tijd ernstig gemist hebben, want hij brengt veel rust achterin. En misschien niet onbelangrijk kunnen de puntjes zijn die je met deze overwinning voor de Fifa ranglijst pakt.
 
lujnelmessie
 
3
10 oktober 2017 om 22:55
ik ga ervan uit dat nederland wel naar het ek 2020 gaat. dan hebben we 6 jaar mogen wachtten. Hopelijk is het dan des te mooier om er weer eens bij te zijn.
 
Chanfan
 
1
10 oktober 2017 om 23:21
Maar er is geen vervanging voor Robben. Er is geen Sneijder, Van der Vaart, Van Persie... Bij wie kom je dan terecht? Er zal de volgende jaren ook geen enkele nederlander genomineerd worden voor de Gouden Bal. Vergeet ook niet dat Nederland ver weggezakt is op de Fifa ranking. Dus dat maakt het extra moeilijk voor de kwalficatieronde waarin je geen reekshoofd bent. Nederland zit nu op hetzelfde niveau van landen als Bosnië, Turkije een consoorten. Nee, ik zie het echt somber in voor Oranje.
 
lujnelmessie
 
1
10 oktober 2017 om 23:30
deze wk kwalificatie was echt stukken beter dan die dramatische ek kwalificatie. Nu er 36 landen meedoen is het niet zo moeilijk om je te kwalificeren. ik denk ook niet dat ze ver gaan komen maar in ieder geval wel kwalificeren. Daarnaast hebben we prima spelers en het is ook niet zo dat nederlanders slechte voetballers zijn, er komen heus wel nieuwe talenten bij. Bijna elk land heeft een moeilijke periode en ik denk dat die van ons nu voorbij is.
 
Blieke
 
1
10 oktober 2017 om 23:37
Ja, het feit dat er tegenwoordig meer en meer ploegen kunnen deelnemen aan eindrondes is wel hoopvol voor Nl. De reden waarom bv België zo ver was afgezakt na 2002 lag vooral aan de steeds moeilijker wordende lotingen. Om de duur wordt dat een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitraakt. Maar idd, NL heeft zelfs nu een selectie die puur qua voetbalkwaliteiten kan thuishoren op een eindronde. Maar mentaal en qua coaching zit het niet echt mee. Ik denk dat ook veel mensen na het afscheid gaan inzien zijn hoe afhankelijk NL geweest is van Robben de laatste 8 jaar.
 
007
 
7
10 oktober 2017 om 22:55
Arjen bedankt! Pijnlijke avond, maar Robben verdient echt veel lof. Zonder enige twijfel een van onze beste spelers ooit. Het Nederlands voetbal zal de komende jaren moeten gaan vechten want puur kwaliteit hebben we niet. Ik geloof dat we weer wereldtoppers gaan zien, maar we zullen geduld moeten hebben. Arjen bedankt voor alles!
 
Evangelista
 
4
10 oktober 2017 om 22:56
Jouw dribbels Arjen, jouw dribbels. Daar gaat hij vanaf rechts naar binnen en doelpunt, keer op keer. Wat een mooi maar pijnlijk afscheid..
 
Rinsvan Nimweg
 
2
10 oktober 2017 om 22:57
Boã«tius - Dost - Berghuis Wijnaldum - Promes - Vilhena Haps - Van Dijk - De Vrij - Karsdorp/tete Cillessen/vermeer Lijkt me prima voor de EK 2020 kwalificatieronde.
 
Francesc
 
4
10 oktober 2017 om 23:02
Boetius? Daar zie ik echt 0 potentie in. De rest kan ik me in vinden.
 
Rinsvan Nimweg
 
4
10 oktober 2017 om 23:06
Boëtius speelt vanaf het begin van dit seizoen geweldig bij Feyenoord. Echt grote klasse, zowel in de spits als links of rechts buiten.
 
Rinsvan Nimweg
 
2
10 oktober 2017 om 23:13
Misschien Blind ipv van Vilhena als de laatstgenoemde niet meer zijn vorm van vorig seizoen terugkrijgt. Toch vind ik Blind vaak slappe hap terwijl Vilhena altijd wel een kuitenbijter is en dat heb je nodig met Wijnaldum en Promes op het middenveld. Promes moet er volgens mij trouwens standaard in op de nummer 10 positie. Speelt erg handig en doeltreffend bij Spartak en komt op die positie beter tot zijn spel dan op de flanken.
 
SocioFan1
 
1
10 oktober 2017 om 23:28
Niet slecht, heb het wel liever zo ongeveer. Met sterke backs als Karsdorp en Haps die vaak opkomen. Blind moet er wel echt in, en dan vanuit het middenveld om het spel vanuit achteren te verdelen. Strootman kunnen we niet afschrijven, het is alleen belangrijk dat je een voetballend iemand naast hem hebt en dat is Blind. Daarvoor dan een Promes. Voor Propper zou je idd nog Berghuis kunnen kiezen. En wanneer Locadia het vertrouwen krijgt, kan het echt een beest zijn. No way dat hij slechter is dan een Janssen (of Dost).
 
Rinsvan Nimweg
 
0
10 oktober 2017 om 23:41
Locadia vind ik erg overschat na die wedstrijd tegen Utrecht, maar hopelijk komt het er nog uit bij hem over een langere periode. Dost is dan bij gebrek aan beter, maar zeker niet ideaal inderdaad. Strootman heeft het bij mij wel verknald hoor voorlopig. Die liep alle kantjes er vanaf de hele kwalificatiereeks. Verschrikkelijk. Ga op Boëtius letten de komende tijd. Echt grote klasse! Pröpper is een prima back-up voor Boëtius of Berghuis. Promes moet op nummer 10!
 
SocioFan1
 
0
10 oktober 2017 om 23:44
Snap wel wat je bedoeld, maar Blind fungeert echt als spelmaker voor de defens. En strootman op het middenveld ervoor (bij Roma komt hij ook gewoon prima op en zelfs tot scoringskansen), daarnaast heb je Wijnaldum, Propper en Promes als lopers. Of je zegt Strootman of Wijnaldum eruit voor Berghuis en die ruil je om met Propper. Maar echt Blind was op de positie van vandaag enorm belangrijk voor de opbouw. Daar begon het spel steeds weer. En daarnaast heb je met Karsdorp (of Janmaat) en Haps enorme lopers op de zijkanten, dus dat wordt hier en daar wel opgelost. Het gaat erom dat je echt in je spel komt en dat was vandaag door Blind prima. Alleen kwam het een linie verder niet aan te pas, door een super slechte Vilhena (arghh).
 
Rinsvan Nimweg
 
0
10 oktober 2017 om 23:57
Jaaa oké gooi Blind er maar in voor Vilhena dan. Vilhena was ook drama vandaag inderdaad. Handelingsnelheid moet echt nog een tandje hoger bij die jongen. Te veel postbode (helaas altijd al geweest), alleen vorig seizoen ging het iets beter met het tempo houden in positiespel.
 
Ruudos
 
1
11 oktober 2017 om 00:03
Zie liever Kongolo maar dan moet die wel snel weer aan spelen toekomen.
 
Djoowey
 
0
11 oktober 2017 om 08:55
Daarom zit Kongolo er ook niet bij.
 
Djoowey
 
5
10 oktober 2017 om 22:58
Robben één van de legendes van Oranje. In mijn ogen de beste rechtsbuiten die we hebben gehad en mijn persoonlijke favoriet. Zonder zijn blessures had hij zich permanent kunnen meten met de beste van de wereld. Desalniettemin hoort hij in het rijtje van de beste 5 spelers ter wereld, in zijn toptijd.
 
MT87
 
2
10 oktober 2017 om 23:01
Zonder die teen van casillas was hij de grootste geweest. We hebben echt een fenomeen meegemaakt. Mooi afscheid ook.
 
k@rt@l1903
 
1
10 oktober 2017 om 22:58
Jammer er had vandaag veel meer ingezeten en zeker wat ik in de eerste helft heb gezien was veelbelovend. Opstelling vooraf was niet de ideale 11 en een veel te verdedigende opstelling in een wedstrijd waarbij je 7 doelpunten moet maken. Wissels waren ook niet de juiste wissels en het tempo van de tweede helft was ook veel te laag. Maar uiteindelijk terecht uitgeschakeld, hoe vervelend het ook is. Je hebt het WK niet op basis van 1 wedstrijd verloren, maar het hele kwalificatie was een grap.
 
justin0306
 
2
10 oktober 2017 om 23:06
Respect voor robben. Hij was een grotere held geweest als hij die bal had gemaakt in de wk finale. Nu over de wedstrijd. Ik vond blind echt slecht spelen met zijn fout als toppunt. Dit kan niet als speler van man united en daarom zet Mourinho hem vaak op de bank. Ik hoop niet dat blind de volgende aanvoerder wordt want dan zijn we echt ver weggezakt. Janssen was weer eens slecht. Echt slecht. De spits van Fortuna Sittard is nog beter. Hopelijk dat Koeman wordt aangesteld en Martin van geel of fredje als td.
 
Soccerfan_1
 
1
10 oktober 2017 om 23:07
Ik vind het echt te beschamend voor woord men dat er nu opeens wel strijd te zien was! Als ze datvde vorige wedstrijden ook hadden dan had het er heel anders uitgezien! Maar nee advocaat vond doelpunten maken niet nodig! Nu het te laat was konden ze opeens wel een stapje harder zetten, wilden ze wel erin beuken. En Janssen??? Stuur die aub naar Turkije en roep hem niet meer op. Schande dat hij onze 1e spits was.
 
007
 
1
10 oktober 2017 om 23:30
Wat betreft de strijd. Als de Oranje spelers niet begrijpen dat ze elke wedstrijd zo moeten spelen dan gaan we ook het komende toernooi misschien misschien. Iedereen denkt dat we nog genoeg kwaliteit hebben om alleen met goed voetbal landen als Zweden te verslaan. Het probleem is dat we dat dus niet meer kunnen. Er is een echte reality check nodig. Zweden die absoluut geen betere spelers heeft wint wel van Frankrijk...Wij? Zelfs scoren konden we niet. En waarom? Omdat je zelf in Parijs moet "voetballen". En als dieptepunt weet niemand dat het doelsaldo van zeer groot belang is. Dan gooi je de boel toch dicht als je met tien man 2-0 achter staat? Ergens ben ik overtuigd dat dit Zweden niet had overkomen (en die zetten ook geen 18 jarige in een verdediging die sowieso niet stabiel is...) Ik geloof echt dat we ooit weer Nederlandse wereldtoppers gaan zien, maar we moeten anders gaan denken. Ook bij mij club...(en ik vloek nu in de kerk, dat weet ik)
 
aapie
 
6
10 oktober 2017 om 23:07
Alle kritiek op Advocaat hier vind ik echt totale onzin, belachelijk eigenlijk. Die man kan er helemaal niets aan doen dat Nederland is uitgeschakeld. Dat hebben we aan ene Danny Blind te danken. Onder Advocaat hebben we 4 van de 5 wedstrijden gewonnen, alleen tegen Frankrijk waren we helaas kansloos. Ik ben ervan overtuigd dat als Advocaat er vanaf het begin had gezeten we ons wel hadden gekwalificeerd. Sommige mensen hier weten het allemaal beter en denken kennelijk dat er wel even een wereldwondertje verricht kon worden. Tuurlijk kan er altijd wel iets beter, maar nogmaals, we hebben de kwalificatie niet in de laatste 5 wedstrijden verpest. Dat hebben we echt te danken aan een falende Knvb, die Blind veel eerder aan de kant hadden moeten zetten.
 
Evangelista
 
3
10 oktober 2017 om 23:21
Eens, volledig. Dick Advocaat maakte de andere teams gewoon af, Frankrijk uit kan nog. Maar hij zou zeker Frankrijk thuis, Zweden uit en Bulgarije weten te winnenz
 
Adzevedo
 
3
10 oktober 2017 om 23:22
@aapie En toch hadden we het ook onder Advocaat kunnen halen, als we die laatste 4 duels het doelsaldo serieus hadden genomen. En eerlijk is eerlijk, dat hebben we niet gedaan. Niet tegen Frankrijk toen we in de slotfase open huis hielden, niet tegen Bulgarije waar we ruim moesten winnen en niet tegen Wit-Rusland. En zelfs vandaag waren de keuzes behoudend. Advocaat rekende dat 4 van de 5 wedstrijden winnen genoeg zou zijn en dat het doelsaldo geen rol speelde. Een foute berekening is dat geweest en dat mag je hem best kwalijk nemen. Neemt niet weg dat hij er ook niks aan kon doen dat we uit in Bulgarije hadden verloren onder Danny Blind. Dat was absoluut de slechtste bondscoach en zeker zijn keuzes tegen Bulgarije pakte volkomen verkeerd uit. Aan de andere kant, afgezien van de keuze voor De Ligt speelde die andere 10 ook een dramatische pot. Als ik zie hoe weinig er qua niveau is veranderd de interlands erna zou je gerust kunnen stellen dat ook onder een andere bondscoach we hoogstwaarschijnlijk die pot niet gewonnen zouden hebben. Het is niet voor niets dat alleen Frankrijk in Bulgarije wist te winnen (met het nodige fortuin), de rest verloor er allemaal. Grootste fout was Blind aan die reeks laten beginnen, maar zelfs met een andere bondscoach betwijfel ik of het gelukt was. Het was misschien minder erg geworden, misschien hadden we de play-offs wel behaald maar het voetbal is na het WK 2014 al ruim 3 jaar dramatisch. Onder Hiddink was het een groot drama, onder Blind een groter drama, Grim zat er heel kort voor wat oefenpotjes (ook niet meer dan degelijk) en onder Advocaat was het ook niet best. We hebben nu toevallig een leuke 1ste helft gezien, maar tegen Bulgarije thuis of tegen Wit-Rusland uit leek het toch ook nergens op? Om nog te zwijgen over die afstraffing in Parijs ....
 
aapie
 
1
11 oktober 2017 om 00:05
Zoals ik al zei, natuurlijk kan er altijd wel iets beter, zeker in Nederland, waar we altijd wel iets te zeiken hebben, maar nogmaals, onder Advocaat hebben we de kwalificatie niet verpest. Daarbij heeft hij ook gewoon veel pech gehad. Wie verwacht er nou dat Zweden opeens 12 goals maakt in twee wedstrijden? Ja, misschien had je met andere opstellingen en tactiek een beter doelsaldo gehad, maar dat blijft alleen maar speculeren, we zullen het nooit weten. Uiteindelijk hadden we gewoon minimaal een punt meer moeten hebben dan Zweden. Nee, Danny Blind en de Knvb zijn gewoon de hoofdschuldigen. In de wedstrijden tegen Bulgarije uit en Frankrijk thuis had je gewoon minimaal 1 punt moeten pakken en dan was je er geweest. Dat Bulgarije uit zo moeilijk is is onzin. We hebben het over een ploeg die maar met 1 doelpunt verschil won van Wit-Rusland en Luxemburg. Het is een zeer matige ploeg. Frankrijk won er maar met 0-1 maar ze wonnen wel gewoon. Wij hadden er ook minimaal een punt moeten pakken. En Frankrijk thuis had je ook minimaal een punt kunnen pakken. Zo goed is dat Frankrijk helemaal niet in uitwedstrijden. Ze speelden gelijk tegen Wit-Rusland, verloren van Zweden en scoorden over twee wedstrijden ook maar 3 keer tegen Luxemburg. Advocaat had zich nog kunnen plaatsen ja, als hij alles, alles volledig foutloos zou hebben gedaan, hetgeen bijna onmogelijk is. Onder Blind hebben we gewoon 8 punten verloren in de eerste 5 wedstrijden, daar hebben we de kwalificatie uit handen gegeven.
 
Adzevedo
 
1
11 oktober 2017 om 00:34
Eens dat we de reeks niet verpest hebben, maar als je de wedstrijd tegen Wit-Rusland hebt gezien had het ook gewoon een paar dagen geleden over kunnen zijn omdat we gelijk speelde tegen Wit-Rusland. Dat zou gezien de tweede helft niet eens onverwacht geweest zijn. Datzelfde moedeloze spel lieten we ook zien tegen Luxemburg en Bulgarije onder Blind. Dat Frankrijk het matig doet in uitwedstrijden zal wel, maar er stond een elftal dat gewoon 8 van de 10 keer wint van Oranje omdat ze meer kwaliteiten hebben. Nederland heeft het die wedstrijd geprobeerd en redelijk naar mogelijkheden gespeeld, een matige reactie van Stekelenburg op een afschandshot bleek uiteindelijk fataal. Zweden uit waren we gewoon beter en verdiende we de overwinning (bekend verhaal). Maar goed, ik heb het al maanden voor de kwalificatie geroepen : als je Blind niet competent vindt (in mijn optiek inderdaad het geval) dan moet je hem niet aan die reeks laten beginnen. Dat Oranje onder een competente trainer als Hiddink er al niks van bakte was eigenlijk al zorgelijk, maar onder Blind ... Vervolgens hebben ze hem laten zitten ... toen waarschuwde ik al dat hem ontslaan of wachten op zijn ontslag feitelijk niks anders is als wachten tot het misgaat. Dat hebben we gedaan. Er waren diverse kansen om in te grijpen, maar de Knvb heeft het verzuimd. De Knvb is op tactisch gebied de grootste blunderaar geweest. Blind heeft naar zijn beperkte kwaliteiten Oranje geleid (dat mensen het hem kwalijk nemen begrijp ik nog altijd niet) met materiaal wat ook onder Hiddink en Advocaat eigenlijk bijzonder kon presteren. Als twee gerenomeerde trainers het niet kunnen, dan valt het van Blind ook niet te verwachten. Al met al heeft het geen zin om boos te zijn om op de partijen, binnen een maand is ook Advocaat weg en de verantwoordelijke bij de Knvb zijn ook al met de horizon vertrokken. Die boosheid heb ik ook gehad, maar het is nou eenmaal zo gelopen.
 
Adzevedo
 
1
10 oktober 2017 om 23:08
Zowaar eens een helft weer echt genoten van het Nederlands elftal, en dan niet omdat het tegen Luxemburg was wat er niks van kon of tegen Ivoorkust in een oefenduel. Nee, een serieus duel waarin Oranje eindelijk een beetje lef en pit op de mat wist te leggen. Uiteraard onder leiding van Robben, wat een geweldige voorbeeld prof is dat geworden de laatste jaren zeg. Van een jonge speler met de neiging regelmatig de scheidsrechter te foppen naar een echte aanvoerder. Het is jammer dat we Rusland niet halen, maar het is niet anders. Aan de ene kant ligt het aan kwaliteit, over het algemeen mist Oranje kwaliteit in de basis en breedte. Hoewel je dat eerste op papier niet eens direct zou denken. Maar met Strootman, Wijnaldum en Promes hebben we jongens die alleen presteren als ze hun rode shirt van hun club aan hebben. Als je ziet hoe kansloos we tegen Frankrijk waren, hoeveel moeite we hadden uit bij Wit-Rusland en Luxemburg, om nog te zwijgen over die wedstrijd tegen Bulgarije kun je niet anders concluderen dat je ook tekort komt. En toch was het ondanks dit alles mogelijk geweest, als we iets meer geluk hadden in Zweden waar een zuivere goal werd afgekeurd. Of wat te denken van die blunder van Lloris in Stockholm, wat Zweden twee bonuspunten opleverde. En ja, dan hebben we nog onze trainers. Blind die in Bulgarije besloot te gokken op een 17 jarige met amper ervaring en Advocaat die juist geen risico durfde te nemen waardoor we de slag op doesaldo compleet misliepen. De enige wedstrijd waarin Advocaat risico nam was die tegen Frankrijk, juist toen de schade beperkt had moeten blijven. Hij gokte dat het doesaldo geen rol ging spelen en dat is een blunder geweest. Weer minimaal een jaar wachten voor een officiele wedstrijd, minimaal 3 jaar wachten op een eindtoernooi en op zoek naar bondscoach nummer 5 in 3,5 jaar tijd. Nou ja, een rustige sportzomer op voetbalgebied voor de Nederlanders.
 
Sander79
 
0
10 oktober 2017 om 23:14
Tja Advocaat 12 punten gehaald. Blind maar 7. Kortom Blind heeft gewoon gigantisch gefaald en heeft gewoon geen ervaring genoeg. Blind erkent de tekortkomingen niet en past zich daar dus niet aan
 
 
0
10 oktober 2017 om 23:15
Ik zie geen passie, strijdlust, teamgeest of speelplezier bij dit team. Lijkt erop dat de spelers onderling niet lekker liggen. Het ontbreekt aan wilskracht. Erg zit zo weinig in en er komt nog minder uit. Het is niet om aan te gluren, niemand beweegt of loopt zich vrij een opvlieging daar gelaten. Dat zijn dingen die je Advocaat wel kunt verwijten. Hij stuurt ze het veld in. Janssen die kent de buitenspel regel niet, Wijnaldum die een tweede Seedorf in Oranje lijkt te worden. Het is triest, ben ook zeer benieuwd wie de knvb uit de hoge hoed gaat toveren. Hoop in ieder geval dat de generatie Advocaat, Hiddink, van Marwijk eens losgelaten word.
 
Supersuarez
 
1
10 oktober 2017 om 23:21
Het heeft een hele kwalifactieperiode geduurd voordat men doorhad dat Wijnaldum niet als controleur moet spelen (al was hij als 10 ook zwak vandaag), maar wat vond ik Blind een verademing. Deze opstelling is er wel 1 waaruit gewerkt kan worden naar een nieuw team. Strootman heeft ooit wel gepresteerd in Oranje dus dat moet ooit wel weer terugkomen. Vilhena komt gewoon tekort voor dit niveau namelijk. Tevens heb ik eigenlijk ook liever promes als 10/schaduwspits dan wijnaldum. Alleen moet je dan met Depay of Berghuis op rechtsvoor spelen en dat is helemaal niks. Tete vond ik overigens aanvallend ook niets toevoegen dus hopelijk is Karsdorp weer op niveau als de EK kwali weer begint.
 
Evangelista
 
0
10 oktober 2017 om 23:22
Blind is de beste assistgever bij United, hij hoeft niet snel te zijn. Wellicht wel sneller handelen, maar hoe hij passt, jezus man.
 
Rinsvan Nimweg
 
1
11 oktober 2017 om 00:00
Jullie vergeten Haps als linksback. Moet gewoon standaard worden komende jaren.
 
 
2
10 oktober 2017 om 23:21
Voor het eerst strijd gezien bij Oranje, beetje laat in de campagne. Met deze instelling word je gewoon 2e in de poule. Jammer dat we geen coach hebben die de verwende mannetjes kan motiveren. De generatie na Robben is echt over het paard getild. Op papier horen we er bij te zijn, maar mentaliteit is ook een factor en die heeft van de generatie na Robben alleen Vincent Janssen, maar die kan dan helaas weer niet voetballen.
 
VincentWeber
 
1
10 oktober 2017 om 23:23
Onderling resultaat was beter.
 
DavitDavtyan
 
3
10 oktober 2017 om 23:32
Bedankt Robben! Laatste ster van de oude garde. Ik had tranen in mijn ogen na wed, wat genoot ik vandag vab de wil en motivatie van Robben. Eerste helft was werkelijk ongezien! Nu moet er aan een nieuw project worden gewerkt en tijd genomen om een hechte team te maken.
 
MBMiranda
 
0
10 oktober 2017 om 23:37
Zonder Robben blijft er weinig over op aanvallend gebied. Met afstand de beste man op het veld bij Oranje. Zal mij benieuwen wie er enigszins in de buurt gaat komen
 
SocioFan1
 
0
10 oktober 2017 om 23:40
Sjonge jonge, wat ik elke dag schreeuwde en vreemd vond dat zowat geen een analist erover had, gebeurde vandaag. Strijd leveren, erin geloven dat het kan en als team voor elke meter vechten. Durf met inzet veel vooruit voetballen. Helaas gebeurde het voornamelijk in de eerste helft, maar zo moet er gevoetbald worden. Waar was Zweden? Ze waren nergens en men deed alsof zij Duitsland waren, ze worden wel 2e en zo meerdere matige teams. Maar dat is dus het probleem wat ik steeds aanhaalde, echt als team willen strijden. Laten zien dat je de betere bent, toon agressie. Niet dat aardige kindervoetbal, maar als echte mannen ten strijde gaan, met winnaarsmentaliteit. Alles uit de kast halen, dat is wat je gewoon mist. Dat moet echt erin gekregen worden door de coach, dan is dit Oranje absoluut niet slecht en moet het gewoon makkelijk kunnen kwalificeren. Man straks gaan landen als dit Zweden, Ierland, N-Ierland, Griekenland en Denemarken naar het WK, terwijl ze echt niet betere spelers hebben. Maar dat is het juist, ze spelen wel als team en gaan door het vuur voor elkaar. Vandaag zag je nog momenten dat het afwezig was, die Ake bv. liep er soms als mietje bij. Vilhena wist vaak niet wat ie moest doen. We hebben lefgozers nodig ala van Bommel, maar ik denk dat Robben's vertrek wel een goede zet is uiteindelijk, hoe erg we hem ook gaan missen. Nu zullen spelers als Blind en Strootman moeten gaan opstaan. En nee Strootman kunnen never afserveren, dat is nou net wat fout gaat. Teveel wisselingen zijn er geweest afgelopen tijden waardoor er geen vastigheid en vertrouwen is geweest bij spelers. Zodra je een kern (voor de langere termijn) hebt met Cillessen, de Vrij en van Dijk, Blind en Strootman, Promes en Locadia dan ga je daar de vruchten van afwerpen later en niet dat oneindig wisselen van spelers. En dat begint eigenlijk bij de Knvb straks wanneer Advocaat er daadwerkelijk mee ophoudt. Welk visie stippelen zij uit en welk trainer zetten zij voor deze jonge frisse groep.
 
Buitenspelgoal
 
1
10 oktober 2017 om 23:56
Bedankt Uefa, voor het afkeuren van die goal van Dost. Kan niet geloven dat dat het verschil had opgeleverd Natuurlijk heeft Oranje het ook zelf laten liggen, maar als je bedenkt dat we het alsnog hadden kunnen halen. Zo goed was Zweden niet.
 
LarsBrahe
 
0
11 oktober 2017 om 00:02
Oh wat missen we creativiteit op het middenveld. Vilenha, Wijnaldum en Babel zijn hopeloos in de opbouw en in de kleine ruimte en teveel van het zelfde type. We hebben snel creativiteit op het middenveld nodig. Sneijder en Klaassen kunnen dat, maar dan moeten ze wel wedstrijdfit zijn.
 
Timba69
 
1
11 oktober 2017 om 00:45
Klaassen is helemaal geen creatieve speler. Klaassen is een nuttige speler met scorend vermogen.
 
sunmaster
 
0
11 oktober 2017 om 00:32
Blind sr bedankt weg EK weg WK. Advocaat wint wel zijn wedstrijden met dit materiaal. Frankrijk uit verliezen is "normaal".
 
Buitenspelgoal
 
0
11 oktober 2017 om 00:37
Snap ook niet dat mensen zo zeuren over dat Luxemburg er wel een resultaat haalde. Kwestie van onderschatting (frankrijk gaat harder tegen Nederland, lijkt me logisch) en gewoon geluk (frankrijk had natuurlijk genoeg kansen). Advocaat heeft alle wedstrijden die hij moest winnen gewoon gewonnen. Dat je tegen een team dat alleen maar komt om te verdedigen geen 7-0 kunt winnen is natuurlijk ook vrij logisch.
 
pprins
 
1
11 oktober 2017 om 00:38
Ik vond oranje goed spelen de eerste helft. Zie de toekomst dan ook positief in. De verdediging staat gewoon goed de vrij - ban dijk als centrum is gewoon top en spelers als rekik, hoedt en, in de toekomst, de ligt als backups. Tete of karsdorp op rechts ake op links en cilessen op doel. Niks mis mee en een goede verdediging is de basis. Blind als spelverdeler deed het prima. Probleem blijft individuele klasse in de voorhoede zeker nu robben weg is. Daarom met een buitenlandse coach bouwen aan een systeem dat in ieder geval degelijk is. Ik geloof nog steeds dat we beter zijn dan de categorie Zweden, IJsland etc en dat bleek vandaag en in solna ook. Maar dan moeten we wel een systeem spelen waarmee je tegen die ploegen een zakelijke overwinning haalt. 2-0 Tegen Zweden is onder normale omstandigheden gewoon een goed resultaat . Va banque spelen had vandaag geen zin, dat hadden ze tegen die wit russen moeten doen.
 
Weerniet
 
2
11 oktober 2017 om 01:21
Ik weet niet wat ik erger vind. De uitschakeling voor het WK of het afscheid van Robben. Je krijgt na de zomer weer een nieuwe kans om je te plaatsen voor een groot toernooi maar Robben gaan we nooit meer terugzien in Oranje... Bedankt voor alles,Arjen. Je bent een van de beste spelers ooit van Oranje en je hebt Nederland veel plezier en trots gebracht. Het ga je goed en we blijven je volgen bij Bayern.
 
freshprince90
 
1
11 oktober 2017 om 07:29
De wijze les die we hopelijk meenemen naar de volgende belangrijke wedstrijden... Begin elke wedstrijd alsof het de laatste is en je er 7 moet maken. ??