Younes geniet met volle teugen: 'Gelukkig spreek ik een beetje Nederlands'
Donderdag, 11 april 2019 om 11:17

Napoli hoopt donderdagavond een eerste stap te zetten richting de halve finales van de Europa League. De nummer twee van de Serie A gaat op bezoek bij Arsenal en Amin Younes is gebrand op succes. De aanvaller noemt Arsenal 'een geweldig team, dat in goede vorm steekt', maar heeft vertrouwen in de kwaliteiten van zijn eigen ploeg. "We hoeven voor niemand bang te zijn", verzekert Younes in gesprek met Spox en Goal.

"Aan onze motivatie zal het niet liggen. Ik heb met Ajax in de finale van de Europa League gestaan en dat wil ik heel graag opnieuw bereiken", blikt Younes alvast vooruit. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Duitser zelf geen basisplaats in het Emirates Stadium. De voorhoede wordt vermoedelijk gevormd door Lorenzo Insigne en Dries Mertens. Laatstgenoemde wordt door Younes omschreven als een 'legende' bij Napoli en iemand die bij de hele spelersgroep geliefd is.

Younes geniet met volle teugen van de samenwerking met de ex-speler van FC Utrecht en PSV. "Zijn maniertjes op het veld zeggen veel over zijn gevoel voor humor. Als hij na een duel op de grond ligt, en niemand van de tegenstander hem overeind helpt, dan heft hij zelf zijn arm omhoog en helpt hij zichzelf overeind met de andere hand. Als hij scoort, doet hij een hond na die tegen de cornervlag plast. Hij is zeker de grappigste jongen in de selectie. We zijn heel goed bevriend", vertelt de buitenspeler.

"De communicatie gaat heel goed, want ik spreek een beetje Nederlands en hij spreekt Vlaams", legt de voormalig Ajacied uit. "We hebben echt een goede connectie. Ik denk dat Dries met iedereen wel goed overweg kan. Hij is een geweldige voetballer, maar een nog beter persoon. Hij is enorm bescheiden en is altijd bereid om mensen te helpen. Je kunt niet anders dan van hem houden. Ik ben niet een speler die heel uitbundig binnenkomt bij een nieuwe club, maar Dries stapte op me af en bood zijn hulp aan."

Mertens hielp Younes om zich wegwijs te maken in Napels. Bij 'het vinden van een huis en de beste supermarkten' bood de Belg zijn hulp aan. "Napels is een stad die je goed moet leren kennen. Dat weet hij ook, want hij komt hier ook niet vandaan. Daarom staat hij elke nieuwe speler bij", weet Younes. "Ik zie hem als een rolmodel. Allereerst op voetbalgebied, omdat hij op zijn 32ste nog altijd alles geeft op het trainingsveld, maar ook als mens, omdat hij op een positieve manier de leider van de groep is. Hij houdt van Napels en Napels houdt van hem. De fans lopen met hem weg, zeker na het vertrek van Marek Hamsík."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
'Feyenoord grijpt mis: target één stap verwijderd van transfer naar Spanje'
1
   
16:10
16:10
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
15
   
15:26
15:26
Van Nistelrooij heeft gesprekken gevoerd om weer aan de slag te gaan als trainer
7
   
14:45
14:45
'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
9
   
14:30
14:30
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
dubbel f
 
14
11 april 2019 om 11:36
zo zie je maar eerst lelijke opmerkingen over het napolitaanse volk en nu gaat het best ..kunnen sommige leden hier met provocerende uitlatingen over italie nog wat van leren!leer eerst een volk kennen voor je hier wat op internet zet...vanavond mooi resultaat hoop ik voor napoli
 
ajax01-95
 
47
11 april 2019 om 11:43
Als je doelt op de reacties na racistische fans zal ik je adviseren wat de vice-premier zei na het incident tegen koulibaly. Hij had het namelijk over plagen en dat daar niets mis mee was.
 
KamielZeegers
 
1
11 april 2019 om 12:36
Hij zegt toch vooral dat Dries Mertens een aardige gast is ? “Napoli is een stad die je moet leren kennen” komt een beetje politiek correct over op mij..
 
mr.Bankie
 
11
11 april 2019 om 13:02
Alles wat genuanceerd is is politiek correct tegenwoordig
 
dubbel f
 
12
11 april 2019 om 12:03
dat veroordeel ik! heb het over een paar leden die blijkbaar weten hoe elke italiaan in elkaar zit ..tot het provocerende aan toe net als met doping maar vergeten dat hun club ook niet schoon was vroeger!toch kregen deze provocaties veel likes!jammer sommigen vinden het blijkbaar goed van zichzelf om provocerend mensen te beledigen!dat wilde ik even kwijt..ik kom hier voor voetbal en provoceer niemand maar hou er niet van om steeds als volk racistisch te worden neergezet door een paar leden die zichzelf dan blijkbaar oke voelen!ik keur racisme af!
 
zetjex
 
6
11 april 2019 om 12:14
Welkom op het internet waar dit soort dingen anoniem en elke dag gebeuren kun jij er niet tegen kun je misschien beter internet afzweren want dit soort dingen zullen nooit stoppen helaas
 
laviola89
 
0
11 april 2019 om 17:12
Goed dat jij het veroordeelt. Nu de rest van Italië nog!
 
emmelding
 
1
11 april 2019 om 14:23
Hij speelt met nummer 34, weet iemand of dit expres is, als verwijzing naar nouri?
 
Vardyparty123
 
8
11 april 2019 om 14:27
Ja hij heeft 34 gekozen voor Nouri, net als Kluivert.