Younes strijdt tegen 'vriend' van Ajax: 'Hij heeft me toen enorm geholpen'
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 19:12

Amin Younes maakte in de zomer van 2018 de overstap van Ajax en Napoli en de Duitser heeft geen spijt van deze transfer. Voorafgaand aan het Champions League-duel met Red Bull Salzburg zegt de 26-jarige buitenspeler dat hij veel leert bij de club uit Napels. "Ik ben blij met het vertrouwen van de coach", doelt Younes op trainer Carlo Ancelotti.

De aanvaller komt nog niet vaak aan spelen toe bij i Partenopei en moet het vooral doen met invalbeurten. Toch is Younes blij dat hij zich heeft aangesloten bij de Italiaanse topclub. "We hebben een fantastische selectie, iedere speler wil zich constant bewijzen", wordt Younes dinsdag geciteerd door verschillende Italiaanse media.

"Ik heb eerder in de voorrondes van de Champions League gespeeld, met Ajax. Maar dat was anders, je kunt het niet vergelijken. In Amsterdam was de ploeg erg jong, nu hebben we het over een team van zeer hoge kwaliteit. Ik voel me steeds beter worden, iedere training en iedere wedstrijd. Misschien is er nu meer druk. Het is in ieder geval altijd speciaal om in de Champions League te spelen."

Younes treft in Oostenrijk verdediger Maximilian Wöber, zijn voormalig ploeggenoot van Ajax. "Ik heb met hem gespeeld bij Ajax en hij heeft me toen enorm geholpen. We zullen negentig minuten lang tegenstanders van elkaar zijn, maar na het laatste fluitsignaal zijn we weer vrienden." De wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Napoli begint woensdag om 21.00 uur.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
17
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
18
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Formus
 
6
22 oktober 2019 om 19:40
Vond Younes echt een heel leuke voetballer om naar te kijken, alleen was zijn afwerking vreselijk. Of hij draafde zijn dribbels nét te ver door. Maar hoe alles verlopen was bij Ajax voor zijn vertrek, plus de rare start bij Napoli geeft toch een raar smaakje. Hoewel die wel steeds meer wegvloeit. Hoop dat ie t redt bij Napoli.
 
ongezoute meni
 
4
22 oktober 2019 om 20:12
Ik denk dat ik je hoop snel kan wegnemen. Younes heeft absoluut niet de kwaliteit om in een team als Napoli te slagen. Naar mijn inziens zal dit een kort avontuur zijn en speelt hij volgend jaar bij een ploeg uit de 2e Bundesliga ofzo.