Youri Mulder: 'Hij vertelde me dat hij verder is dan Depay op die leeftijd'
Dinsdag, 11 februari 2020 om 09:31

Anderlecht maakt een moeizaam seizoen door, maar Jérémy Doku lijkt zich te onttrekken aan de malaise bij Paars-Wit. De aanvaller van de Brusselse grootmacht kan in ieder geval rekenen op de sympathie van Youri Mulder. De oud-aanvaller van onder meer FC Twente en Schalke 04 kreeg onlangs van een goede bekende te horen dat Doku op zeventienjarige leeftijd verder is dan Memphis Depay dat was als beginnende profvoetballer.

"Onlangs sprak ik met Fred Rutten. Die had enkele jaren geleden Memphis Depay onder zijn hoede bij PSV, en vorig seizoen Jérémy Doku bij Anderlecht", vertelt Mulder in het televisieprogramma Extra Time van Sporza. "Hij vertelde me dat Doku verder staat op dit moment dan Depay toen die dezelfde leeftijd had. Dat vind ik toch bijzonder."

Tafelgenoot Gert Verheyen, die jarenlang voor België uitkwam en een verleden heeft bij Anderlecht, is het roerend eens met Mulder. "Als hij nu ook efficiënt zal worden, dan wordt hij gewoonweg onhoudbaar voor Anderlecht. Zijn snelheid is ongelooflijk. Enkel de statistieken moeten er nog komen." Doku staat momenteel op 2 doelpunten en 2 assists in 27 wedstrijden in het shirt van Anderlecht.

Depay debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij PSV en dwong vier jaar later een transfer af richting Manchester United. Na twee niet bijster succesvolle jaren in Engeland stapte de aanvaller over naar Olympique Lyon. Momenteel stelt Depay alles in het werk om op tijd fit te zijn voor het EK. De Oranje-international liep in december een gescheurde kruisband op en moet nog enige tijd revalideren.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Heidihallo
 
10
11 februari 2020 om 09:43
Ik heb Docu nu een aantal keren zien spelen en die mist nog al wat.... Hij is nog maar 17 dus niet te hard oordelen, maar hij kwam op mij over als een supersnel blind paard zonder rendement.
 
Lierse1997
 
4
11 februari 2020 om 09:59
De laatste maanden is het wel echt een stuk beter geworden qua overzicht en dergelijke. Want zoals je zegt was het in het begin vooral lopen en dribbelen. Maar maakt een mooie evolutie door, echt een jongen met zeer veel talent.
 
Heidihallo
 
3
11 februari 2020 om 10:03
Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat wel een aantal maanden geleden was inderdaad. Die jongen op de andere flank was nog erger.
 
Lierse1997
 
3
11 februari 2020 om 10:08
Denk dat je op Amuzu doelt. Is ook wel een talent maar een stuk minder groot dan Doku. Heeft enorm veel snelheid, maar een zeer matig eindproduct. Aangezien hij ook al een stukje ouder is dan Doku zie ik het niet meteen in hem zitten. Al moet ik ook wel toegeven dat hij de laatste partijen ook beter speelt. Heeft net als Doku een enorme versnelling en dat is altijd lastig voor de defensie.
 
Ajax/barca2014
 
0
11 februari 2020 om 10:04
Het is inderdaad nog te vroeg om te oordelen. Kijk maar eens naar Sinisterra. Dat was de nieuwe Lukoki volgens velen. Maar nu schijnt hij zich toch wel stormachtig te ontwikkelen door ook nog eens scorend vermogen aan zijn kwaliteiten toe te voegen. Buitenspeler zijn lijkt mij echt een van de moeilijkste posities om zo goed mogelijk te bekleden. Laat staan om een speler op jonge leeftijd op die positie te scouten. Verder vind ik de talenten van Anderlecht een beetje overhyped. Ze worden veel te vroeg in het diepe gegooid in een slecht draaiend team. Nu worden ze inderdaad geprezen omdat ze af en toe leuke dingen laten zien, maar dan moeten ze wel een stijgende lijn in hun statistieken laten zien. Daarom vind ik ook dat de club het rustiger aan moet doen met al die jonge talenten.
 
Lierse1997
 
9
11 februari 2020 om 10:13
Ik vind Anderlecht wel een mooi project. Ze willen jeugd de kans geven met daar rond ervaren spelers. Alleen hebben ze de pech dat ze al het hele seizoen met enorm veel blessures kampen, waardoor veel jonge spelers voor het de leeuwen gegooid moesten worden. Ik ben het ook niet volledig eens met dat ze overhyped zijn. Jongens als Doku, Verschaeren, Kana en Sambi-Lokonga zijn echt grote talenten. En ook Colassin laat tot nu toe heel mooie dingen zien (wel nog maar zeer recent zijn debuut gemaakt, dus moeilijk in te schatten), alleen is hij ook net geblesseerd uitgevallen voor een langere periode.
 
Heidihallo
 
2
11 februari 2020 om 10:14
Eens, daarom zeg ik ook niet te hard oordelen. Hij is nog maar 17 en speelt in het slechtste Anderlecht ooit misschien wel. Die Verschaeren vind ik ook wat overschat. Aardige speler maar geen supertalent. Ook eens met je analyse van Anderlecht. Ze willen heel graag Ajax kopieren en Kompany denkt dat zonder trainingservaring zomaar 1, 2, 3 even te doen, maar dat is dus een heel lang, moeizaam en pijnlijk proces. Dat weten wij Ajacieden maar al te goed.
 
Bon Jovi
 
2
11 februari 2020 om 10:13
Ik heb Doku ook al aardig wat mindere wedstrijden zien spelen, maar je ziet wel dat hij iets heeft. Vrijdag kwam dat er dan eindelijk uit, hij was echt geweldig, en is natuurlijk nog altijd maar 17. Je kan niet meer eisen dan dit van een 17-jarige. Maar hij zet wel stappen vind ik, hij slaagt er na zo`n ren ook al meer en meer in het overzicht te houden, je ziet dat hij zich op dat vlak verder ontwikkelt. Die gaat het uiteindelijk wel maken bij Anderlecht, verwacht ik. Zijn maatje Amuzu daarentegen, die zie ik het niet redden. Dat is nu wel een beetje een typevoorbeeld van een `blind paard` zonder rendement die er nu toch al even zit en nauwelijks tot geen vooruitgang boekt op dat aspect. Twee jaar geleden was dat eigenlijk exact dezelfde speler als nu, boekt amper vooruitgang.
 
PSVGillingham
 
1
11 februari 2020 om 11:37
Ik ken deze speler niet, maar ik ben bang dat het instinct en het talent om doelpunten te maken hier wordt overschat. Memphis heeft altijd een neusje voor het doel gehad, zet altijd dat extra stapje om een doelpunt te maken. Ik denk dat dat toch iets is wat ontzettend onderschat wordt bij aanvallers en ik weet niet tot in hoeverre dat getraind kan worden.
 
JanMulder.12
 
6
11 februari 2020 om 09:45
Hoeveel talenten zijn al niet de hemel in geprezen en vergeleken met een Pelã©, Messi, Ronaldo, Maradona, dit geval Depay in zijn jongere jaren en daarna finaal mislukt? Laat die gasten eerst eens een paar goede wedstrijden spelen. Zien we daarna wel verder. 27 wedstrijden in het eerste van Anderlecht. Waar hebben we het over?
 
ArsenalFanehv
 
3
11 februari 2020 om 09:58
Vind jij Depay finaal mislukt? Depay speelt momenteel in de subtop van Europa en kan zeker nog een stap omhoog maken. Het is niet alsof hij al tegen de 30 aan zit en zijn carrière bijna ten einde is.
 
Lierse1997
 
7
11 februari 2020 om 10:00
Hij doelt eerder op het feit dat jonge jongens met die spelers vergeleken worden en daarna finaal mislukken lijkt me. Want zoals je zegt is Depay alles behalve mislukt.
 
JanMulder.12
 
0
11 februari 2020 om 10:38
Precies Lierse. Ik zeg niet dat Depay is mislukt. Verre van dat zelfs. Ik doel op de talenten (zoals deze Doku) die worden vergeleken met spelers zoals een Depay en daarna volledig floppen.
 
JoaquinBetis
 
2
11 februari 2020 om 10:39
Vertel je zoon dat even, Jan. Ben het overigens helemaal met je eens, vergelijken met oudere spelers is nutteloos en kan spelers onnodig druk opleggen en lang blijven achtervolgen.
 
Fabian1986
 
1
11 februari 2020 om 09:52
Doku ontrekt zich inderdaad wel aan de malaise, toch één van de betere spelers van Anderlecht.maar je moet het wel zien door te trekken en de goede mentaliteit en wil hebben om ver te komen.we gaan maar geen voorspelling doen hoe goed deze jongen kan worden. We hebben dit in het verleden al te vaak gedaan. Bakkali, Musonda, Januzaj. We dachten allemaal dat het geweldenaars zouden worden, helaas is dat er nog niet uitgekomen.
 
Sambazzz
 
1
11 februari 2020 om 09:52
Twee keer zien spelen op de Future Cup. Doet wel denken aan Depay ja, was twee keer echt veruit de beste speler van het toernooi. Met zo veel gemak z'n mannetjes langs, mooie techniek, krachtige speler. Weet niet hoe ie is als persoon maar qua kwaliteiten heeft-ie het talent
 
Tuskii
 
0
11 februari 2020 om 10:24
Geraakt makkelijk een man voorbij en is pijlsnel, maar ik vind toch dat het lg beter kan. Zelden of niet komt er doelgevaar uit zijn acties. Hij gaat een man voorbij en stopt. Als hij die doelgerichtheid en gevaarlijkheid kan aanscherpen kan het een hele goeie worden. Speelt wekelijks en ik hoop dat het er snel helemaal uitkomt. Heel groot talent
 
AntonieAjax
 
0
11 februari 2020 om 11:48
Je kan zeggen wat je wil maar het is vooral voor zo'n jonge jongen toch wel erg knap om te presteren wanneer je ploeg zelf zo ongelofelijk moeilijk draait. Vooral bij aanvallende spelers zie je vaak dat ze een beetje ondersneeuwen en meedelen in de malaise, vooral ook op wat jongere leeftijd. Ik ben benieuwd dus wat we de komende jaren nog van hem gaan horen!
 
Janta
 
2
11 februari 2020 om 13:56
Als je 17 jaar bent dan zit je nog midden in de beroepskeuze. Word hij een voetballer of een hardloper in de toekomst.
 
sannedijkstra
 
1
11 februari 2020 om 17:10
Op die leeftijd zegt dat nog niet zoveel. Het gaat erom dat hij die extra stap nog kan maken en niet stabiliseerd. En daarom zie je soms ook dat jeugdspelers soms weg gaan bij een grote club en toch bij een andere club erdoor komt. Waardoor men zich soms afvraagt: waarom heeft bv Ajax die jongen laten gaan terwijl die nu floreert en miljoenen waard is. Het ligt dus vaak aan de speler zelf wanneer die extra stap gezet kan worden.