Youri Mulder lovend over jong drietal: 'Hij is er eentje voor Bayern'
Maandag, 8 juli 2019 om 13:04

Steven Bergwijn gaat PSV mogelijk verlaten deze zomer. Diverse clubs zijn al gelinkt aan de 21-jarige aanvaller, waaronder Bayern München. Volgens BILD neemt de Duitse topclub deze week een beslissing of men werk gaat maken van de komst van Bergwijn. Youri Mulder geeft aan dat de Oranje-international goed past bij Bayern.

"Bergwijn is er eentje voor Bayern", begint Mulder in gesprek met de Duitse boulevardkrant. "Hij is snel, lichtvoetig en technisch gewoon zeer sterk. Qua speelstijl lijkt hij op Serge Gnabry", aldus de oud-voetballer, die ook de ontwikkeling van Joshua Zirkzee bij der Rekordmeister in de gaten houdt. "Ik verwacht dat hij een grootse carrière tegemoet gaat."

Mulder noemt Zirkzee 'een groeibriljant'. "Hij is een geweldige spits, vaak trefzeker en heel klinisch in de zestien meter van de tegenstander. Ik zag hem een wedstrijd spelen met het Nederlandse jeugdelftal en hij maakte veel indruk op me. Nu is hij achttien jaar, een leeftijd waarop hij veel speeltijd moet krijgen bij de profs, zodat hij de volgende stap zet."

Ook is Mulder lyrisch over Sepp van den Berg, die onlangs PEC Zwolle inruilde voor Liverpool. "Wat ik niet begrijp: Jaap Stam was de trainer van Van den Berg in Zwolle vorig seizoen. Waarom nam hij hem niet mee naar zijn nieuwe club Feyenoord? Stam was zelf een centrale verdediger van wereldklasse en kan toch talenten op deze positie goed inschatten?"

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Marrekie
 
20
8 juli 2019 om 13:07
Ooh arme Youri..,denk je nou echt dat van den Berg ook maar 1 minuut zal spelen in Liverpool 1? Dit soort jongens worden gewoon handelswaar net zoals Sandler dit was bij City.
 
SvenZxzy
 
31
8 juli 2019 om 13:12
Niet mee eens. Als Hoever een kans maakt, maakt Sep het ook.
 
Arsenallz
 
2
8 juli 2019 om 16:38
Hoever heeft 1x (?) gespeeld. Dat zegt natuurlijk ook niks. Dat was ook puur vanwege blessures.
 
OzwardGozku
 
19
8 juli 2019 om 13:14
Sorry hoor maar Liverpool staat nou niet echt bekend om jonge spelers te kopen om vervolgens weer gelijk te verhuren in tegenstelling tot City. Ik denk dat van de Berg gewoon zijn minuten voorlopig zal gaan maken bij de reserves en misschien als hij indruk maakt, krijgt hij een kans bij de hoofdmacht maar we zien wel hoe het afloopt. Maar hij is zeer zeker niet als handelswaar gehaald, hij krijgt zeker wel een kans bij Liverpool.
 
Zytto34
 
17
8 juli 2019 om 13:34
Afgelopen seizoen heeft Liverpool "ook gewoon" 16 spelers verhuurd.
 
AadMaat
 
3
8 juli 2019 om 13:49
Daar staat Liverpool zeker niet om bekend, maar zo gaat het wel. Hoever heeft gespeeld, maar dat was in de FA-cup. Jongens als Kelly, Wilson, Ojo komen jaarlijks binnen en vertrekken dan ook snel weer.
 
Janta
 
1
8 juli 2019 om 14:22
Voor Engelse begrippen kost v/d Berg natuurlijk geen ruk en dan kan je wel een stukje risico nemen maar of hij de kans krijgt om in het 1e te komen...., daar waag ik te betwijfelen.
 
FCB_Catalunya
 
3
8 juli 2019 om 13:09
‘Bergwiin is er eentje voor Bayern’, ik weet nou niet zo goed wat ik van die uitspraak moet vinden. Ik denk dat een groot talent ‘er eentje’ voor de meeste topclubs is. Wat betreft van den Berg, tsja. Schijnbaar schatte Stam hem niet in als gigantisch groot talent. Het lijkt me ook duidelijk dat Liverpool hem als handelswaar aan boord haalt, niet als versterking voor de basis...
 
Scepticus38
 
2
8 juli 2019 om 13:13
"bergwijn is er eentje voor Bayern". Dat zal best alleen is de vraag of Bayern er wel 40 miljoen of meer voor over heeft. Ik waag het te betwijfelen.
 
JJvH91
 
7
8 juli 2019 om 13:15
Van den Berg zou bij Feyenoord niet spelen... het is uberhaupt de vraag of hij het niveau van Feyenoord zal halen, maar dat heeft hij nu in ieder geval nog niet. En in tegenstelling tot Liverpool kan Feyenoord zich geen gok van 2 miljoen veroorloven in de hoop dat hij ooit wat waard wordt.
 
AadHandgranaat
 
2
8 juli 2019 om 13:44
Nou ja, Feyenoord heeft de afgelopen jaren wel met aanzienlijk hogere transfersommen gestrooid. 2 miljoen voor een groot talent is niet veel, zeker niet als de trainer hem al kent. Probleem was eerder dat Stam niet zo van hem onder de indruk was volgens mij
 
JJvH91
 
1
8 juli 2019 om 13:47
'groot talent', wie zegt dat? Die jongen speelde bij Zwolle niet eens altijd basis. Ja, Feyenoord kan wel grotere sommen betalen, maar niet voor een talentje dat eigenlijk alleen opvalt omdat hij bij Zwolle op jonge leeftijd wat wedstrijdjes heeft gespeeld.
 
Dorgie
 
3
8 juli 2019 om 14:02
Hij heeft toch als 16 jarige menig wedstrijden gespeeld bij Zwolle. Hoeveel 16 jarigen kjnnen zeggen op eredivisie niveua te hebben gespeeld, laat staan uberhaupt een basisplaats, die hij wel degelijk gehad heeft? Stam erkende zijn talent wel, maar vond hem te nonchalant! En ga nou niet doen alsof Feyenoord zo'n verschrikkelijk hoog niveau heeft.
 
Peperbus038
 
4
8 juli 2019 om 14:17
1.90 m lang, 17 jaren jong, speelde op zijn 16e toch al mee in de eredivisie en speelt bij oranje -19. Hoewel ik ook niet veracht dat hij een kans maakt bij Liverpool is het echt wel een (groot) talent , ookal speelt hij niet bij Ajax, Feyenoord of PSV
 
Apocalyps
 
1
8 juli 2019 om 13:15
Om een of andere reden heb ik nog geen positief gevoel bij Bergwijn als hij een overstap naar buitenland zou maken.Ik zie hem graag nog een jaar bij PSV blijven en hoop dat hij wat volwassener / klinischer in z’n spel wordt (maar hij is ook welkom bij Ajax ??).Van den Berg ken ik niet goed genoeg om daar iets zinnigs over te zeggen. Denken degenen die hem aan het werk hebben gezien dat Klopp hem minuten gaat geven in het eerste elftal?
 
Tjeu25
 
4
8 juli 2019 om 13:16
Hoop echt dat die Zirkzee door kan groeien bij Bayern als back up en in de toekokst opvolger van Lewan. Want eem goede spits kunnen we goed gebruiken in oranje. Waar de spitsen nu erg schaars zijn.
 
gomes1psv
 
37
8 juli 2019 om 13:25
“wat ik niet begrijp: Jaap Stam was de trainer van Van den Berg in Zwolle vorig seizoen. Waarom nam hij hem niet mee naar zijn nieuwe club Feyenoord? Stam was zelf een centrale verdediger van wereldklasse en kan toch talenten op deze positie goed inschatten?” Hierin zie je toch dat Youri Mulder, net als ook Pierre van Hooijdonk trouwens, analisten zijn van lik-mijn-vestje. Totaal geen verdieping brengen ze mee. Als je die rol echt serieus neemt, weet je dat Stam Van den Berg bij Zwolle nog teveel een dromer vond en hem nog niet rijp genoeg achtte. Op zijn beurt was dat voor Van den Berg reden om af te zien van verlenging bij PEC Zwolle. Met die wetenschap zou je juist niet begrijpen waarom Van den Berg wél met Stam naar Feyenoord zou meekomen! Dat Mulder net zo'n luie opportunist is als zijn vader spreekt overigens ook uit zijn timing. Hele seizoen heb ik niemand over Van de Berg gehoord, Mulder incluis. En nu hij naar Liverpool is gegaan laat-ie ineens zijn alwetend licht erover schijnen?
 
AVDS_85
 
13
8 juli 2019 om 14:23
Kijk, dit zijn nou reacties waar we iets mee kunnen! Klasse!
 
Marshmallow
 
1
8 juli 2019 om 13:26
Bergwijn en Bayern zal een mooie match zijn, de intensiteit en professionaliteit is 2x zo hoog net als zijn salaris. Jammer is het feit dat hij Gnabry en Coman voor zich moet dulden. Een seizoen is nog lang en waarschijnlijk zal hij in de beker en competitie de benodigde minuten maken. Arp en Zierikzee vechten om de backup plaats van Lewandowski. Bayern is er niet in geslaagd om Sané, Dembele of Pepe te halen....dit maakt Bergwijn 4de keus. Davies en Mueller lopen er bovendien ook nog rond. Ik zeg: “doen”!
 
DeVeste
 
3
8 juli 2019 om 13:27
We moeten niet zoveel waarde hechten aan de mening van Youri Mulder. Zit er bijna altijd naast en is als trainer overal mislukt. Hij heeft er gewoon geen kijk op wat wel vaker het geval is met spitsen.
 
falcao
 
0
8 juli 2019 om 22:13
Youri Mulder is een leuke leider en sfeermaker, maar een coach zie ik net als jij totaal niet in hem. Een strandtent runnen zou hij volgens mij ook wel kunnen, net als Piet (li)keur.
 
Joaquin77
 
2
8 juli 2019 om 14:00
Sorry, maar ik vind Bergwijn enorm overschat. Is bij lange na niet zo ver als Depay was toen hij PSV verliet. Leuke buitenspeler voor de Eredivisie, maar zal verdrinken bij Bayern of Liverpool. Simpelweg niet goed genoeg. Nu niet. Later ook niet. Zijn max is de subtop Europa. Helaas.
 
Rick1o1
 
1
8 juli 2019 om 19:18
Ik denk dat Bergwijn beter nog een jaartje kan wachten. Nog even lekker een jaar rijpen, EK spelen en dan naar een grote club. Ik zie hem nu nog geen basisplaats veroveren bij een topclub, daar is hij nog iets te wisselvallig voor.