Zahavi lacht en krabbelt direct terug in interview na overwinning
Zondag, 1 november 2020 om 19:56

Eran Zahavi erkent dat hij zondag mazzelde in de wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag (4-0). De spits kreeg in de openingsfase een strafschop toegekend van arbiter Jochem Kamphuis na een vermeende overtreding van Lassina Faye. Zahavi, die de penalty zelf benutte, vertelt in een interview met FOX Sports dat hij weliswaar een 'aanraking' voelde, maar dat er uiteindelijk weinig aan de hand was.

PSV combineerde in de dertiende minuut richting het vijandelijke strafschopgebied. Zahavi ontweek een tackle van Milan van Ewijk en leek vervolgens zelf uit te glijden, maar in de ogen van Kamphuis beging Faye een overtreding. "Weet je het zeker? Ik voel een tik tegen mijn voet", reageert Zahavi op de suggestie van Hans Kraay junior dat de strafschop onterecht was. Vervolgens krijgt de Israëliër de beelden te zien en kan hij een lach niet onderdrukken. "Ik voelde iets, ik val normaal gesproken niet zonder dat ik iets voel. Maar wat ik nu zie, is dit een beetje een goedmakertje voor die niet gegeven penalty tegen Vitesse."

Zahavi doelt daarmee op een controversieel moment in de wedstrijd die PSV vorige week speelde in Arnhem (2-1 nederlaag). In de blessuretijd zag arbiter Bas Nijhuis een strafschop in een duw van Eli Dasa jegens Jorrit Hendrix. VAR Danny Makkelie greep echter in en riep zijn collega naar de zijkant om de beelden nog eens te bekijken. Daarna kwam Nijhuis terug op zijn besluit en gaf hij de bal aan doelman Remko Pasveer van Vitesse. Na de wedstrijd liet Roger Schmidt zijn woede blijken over het optreden van Nijhuis; hij betichtte de scheidsrechter van arrogantie.

De wedstrijd tegen ADO was om meerdere redenen beladen. Pogingen van PSV om het duel uit te stellen door de afwezigheid van dertien selectieleden waren niet succesvol. Bovendien werd de club in de aanloop naar het duel geconfronteerd met slecht nieuws over perschef Thijs Slegers, die acute leukemie heeft. "Deze zege is voor Thijs", vertelt Zahavi. Ploeggenoot Noni Madueke zocht na de 2-0 de camera op en betuigde zin steun aan Slegers. "We wilden onze steun aan hem betuigen", legt Zahavi uit. "Voor de wedstrijd hebben we het er ook met de groep over gehad. Je ziet het spandoek voor hem op de tribune. Dit is een nare situatie. We wensen hem en zijn familie veel sterkte en zullen hem zo veel als we dat kunnen steunen."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
19
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Cas1
 
11
1 november 2020 om 20:03
Dus de VAR roept de scheidsrechter om naar de beelden te kijken, want volgens de VAR is er niets aan de hand. Scheids kijkt en ziet iets wat niemand ziet. Da`s knap ongeloofwaardig. Maar de VAR is ook niet wat het wezen moet. Ze hadden de scheids moeten overrulen! De media aandacht mbt het aantal afwezigen en de afwijzing van de Knvb zouden hier debet aan kunnen zijn geweest
 
falonso
 
29
1 november 2020 om 20:08
De VAR kan de scheids niet overrulen, alleen aangeven dat hij moet komen kijken in dit soort gevallen...
 
De Toekomst
 
9
1 november 2020 om 20:08
De VAR kan een scheidsrechter niet overrullen...
 
DeKraal
 
6
1 november 2020 om 20:12
De VAR laat de verkeerde beelden zien. De overtreding waar voor gefloten wordt komt daarna. Ook dat is zeer licht, maar daar kun je m voor geven..
 
Kyle66
 
36
1 november 2020 om 20:31
Nee. Je kan hem niet geven. Er is totaal geen overtreding.
 
Soccerfan_1
 
6
1 november 2020 om 23:18
Er was helemaal geen overtreding. Waar heb je het over
 
joandnww
 
55
1 november 2020 om 20:03
Eindelijk iemand die het eerlijk toegeeft. Sterk interview ook!
 
gomes1psv
 
28
1 november 2020 om 20:06
Nou wel weer in tweede instantie, Zahavi probeerde er eerst over te liegen. Net als Brobbey onlangs. Zou fijn zijn als voetballers na tijd gewoon eens eerlijk zijn over zulke situaties na tijd. En het liefst ook tijdens de wedstrijd.
 
De Toekomst
 
13
1 november 2020 om 20:12
Tijdens de wedstrijd hoeft van mij niet. Het zijn profs en er staan belangen/geld op het spel. Op het veld hoef je niet het braafste jongetje van de klas te zijn ten koste van je eigen club. Na de wedstrijd mag het wel gelijk eerlijk ja. Eromheen draaien of liegen komt met de hoeveelheid camerabeelden die er nu is gewoon dom over. De speler weet wat er gebeurd is, de supporters weten het, de commentator weet het. Iedereen weet het en het is al gebeurd, dus wees daar inderdaad gewoon eerlijk over.
 
Adzevedo
 
1
1 november 2020 om 20:12
Het is ook totaal zinloos over dit soort zaken te liegen. We zien allemaal de beelden en kunnen zelf die conclusie ook trekken. Je kan er ook rustig eerlijk over zijn, want de scheidsrechter gaat de goal niet met terugwerkende kracht van het wedstrijd formulier halen. Je gaat ook niet geschorst worden. Liever dat je dan gewoon toegeeft, maar als je per se dat spelletje wilt spelen ook prima. Het publiek is niet blind.
 
Formus
 
6
1 november 2020 om 20:17
De Toekomst, vind het een beetje een kromme logica. Je mag in het veld de tegenstander wel "naaien" maar na de wedstrijd mag je daar niet over liegen. Ik snap je punt op zich wel, maar het is volledig met dubbele moraal natuurlijk. Ik vind dat je het in de wedstrijd ook gewoon niet moet doen. Maar dat is wishful thinking
 
De Toekomst
 
4
1 november 2020 om 20:33
@Formus, waar zeg ik dat je de tegenstander in het veld wel mag naaien?? Zahavi heeft hier de tegenstander volgens mij niet bewust genaaid... Het was allemaal wat ongelukkig en de scheids maakt een grote fout. Dat is gewoon een cadeautje voor PSV en die moet je uitpakken. Ik zeg nergens dat je in het veld een klootzak moet zijn en het goed is als je bewust je tegenstander benadeeld. Ik zeg dat je niet eerlijk hoeft te zijn als de scheidsrechter een fout maakt. Zie het als boodschappen doen. Als je bewust wat steelt, ben je verkeerd bezig. Als de kassière iets vergeet aan te slaan, is het haar fout. Natuurlijk eerlijk om het gewoon te melden hoor, maar het is haar werk en haar fout. Als ik daar thuis achter kom ga ik niet terug om alsnog te betalen..
 
Formus
 
4
1 november 2020 om 20:58
Sorry, dan had ik je verkeerd begrepen. Maar even over die caissière: wat als je er achter komt in de supermarkt? Want ik ga er ook niet speciaal voor terug (heb het wel eens gezegd toen ik er de week erop weer kwam) maar als ik het in/bij de supermarkt merk, zeg ik het direct. Anders komt ze misschien wel in de penarie. Dat "haar werk en haar fout" vind ik echt belachelijk streng.... mensen mogen toch fouten maken en dan mag je ze helpen die te herstellen. Ik hoop ook dat mensen dat bij mij doen.
 
De Toekomst
 
1
1 november 2020 om 21:39
@Formus, als ik het zie bij het aanslaan zeg ik het ook. Ik ga ervan uit dat het bij de kassa allemaal goed en eerlijk gaat, maar als ik het thuis pas zie doe ik dus niks. En andersom werkt het natuurlijk hetzelfde. Als er een aanbieding is, maar die niet goed wordt doorgerekend naar mij dan moet ik ook op dat moment er iets van zeggen. Als ik thuis ben en zie dat ik onterecht teveel heb betaald, ga ik ook niet terug. En de supermarkt gaat dan ook niet op zoek naar mij om het recht te zetten.... Verder ben ik wel zo hard hoor. En als ik een fout maak, reken ik er ook niet op dat anderen mij helpen. Natuurlijk hoop je erop, maar als dat gebeurt is het eerder mooi meegenomen dan vanzelfsprekend.
 
gomes1psv
 
1
1 november 2020 om 21:49
Nou ja, ik kan me momenten in wedstrijden herinneren die van een hartverwarmende fair play getuigen. Robbie Fowler, Aaron Hunt... het hoeft niet, maar toch zou het toejuichen als profs mans genoeg zijn ook tegen een scheids durven te zeggen dat ze er in hun nadeel naast zitten bij het geven van een penalty.
 
Dr. Duck
 
2
1 november 2020 om 21:04
Inderdaad, mooi dat hij eerlijk is en er niet omheen draait.
 
yamiown
 
13
1 november 2020 om 20:03
Fijn dat de Knvb ook een keer aan ons denkt. Dit was namelijk echt geen penalty.
 
SpeedyAFC
 
4
1 november 2020 om 20:24
Hij gaf het niet toe aan de scheidsrechter, hij verzilverde de schwalbe gewoon. En daarna erom lachen en zeggen dat het geen penalty was. Echte klasse.
 
De Toekomst
 
31
1 november 2020 om 20:05
Als scheidsrechter zou je bij thuiskomt toch ook gelijk in foetus houding in bed gaan liggen janken? Echt iedereen ziet dat het geen penalty is. Op het moment zelf kan je een fout maken, dat is menselijk. Gelukkig heb je dan nog een reddingsboei met de VAR die je terecht terugfluit. Dat houd gewoon in dat twee ervaren collega's het op basis van meerdere camerabeelden totaal met je oneens zijn, want bij twijfel gaat het gewoon door. Je krijgt dus een tweede kans om op een groot scherm nog eens overduidelijk te kunnen zien dat dit geen penalty is en kiest er dan tot ieders verbazing voor om alsnog die penalty te geven.... Haha, dan ben je toch niet geschikt man? Heb je een VAR die zijn werk goed doet, staat er een pannenkoek in het veld..
 
Adzevedo
 
5
1 november 2020 om 20:05
Ik denk dat geen van onze traditionele topdrie clubs erg heeft te mopperen over de arbitrage deze week. Dit gebeurt nou eenmaal af en toe, niet alleen in je voordeel maar ook in je nadeel. Soms maakt het geen bal uit (psv had dit ook zonder die strafschop gewonnen), soms wat meer. Je moet ervoor zorgen dat je goed genoeg speelt dat het je niet kan deren.
 
 
3
1 november 2020 om 21:37
Die VAR moeten ze afschaffen. Vanavond Tottenham krijgt een penalty omdat Kane bukt als een tegenstander eenbal wil koppen en dus over Kane,die 3cm binnen de 16 staat, heen valt. Wat later hou dt een spursspeler overduidelijk een speler van BHA vast in de 16.niets aan de hand
 
geelblack
 
0
2 november 2020 om 12:45
Kom op man, tegen Vitesse was het ook een schwalbe. Prima dat je het probeert diep in blessuretijd, maar dat had natuurlijk een gele kaart moeten zijn voor Hendrix.