Zidane: 'Dat waardeer ik enorm, ik zal hem tot mijn dood verdedigen'
Zaterdag, 16 december 2017 om 15:48

Karim Benzema is bezig aan zijn negende seizoen in dienst van Real Madrid. De Franse spits werd in de zomer van 2009 voor ongeveer 35 miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon, maar is er sinds zijn komst naar Spanje eigenlijk nimmer in geslaagd het publiek in Santiago Bernabéu helemaal voor zich te winnen. Zinédine Zidane neemt het in aanloop naar de finale van het WK voor clubteams tegen Grêmio op voor zijn landgenoot.

De positie van Benzema heeft voor Zidane nooit ter discussie gestaan, zo benadrukt de trainer van de Koninklijke op een persconferentie. "Ik ben het niet eens met de kritiek die er is op hem. Ik ben niet louter geïnteresseerd in doelpunten", aldus de oefenmeester. Benzema was in zijn laatste veertig wedstrijden voor Real Madrid in LaLiga goed voor slechts voor dertien doelpunten.

"Maar ik staar me niet blind op goals", vervolgt Zidane. "Benzema is geen speler die vijftig of zestig doelpunten per seizoen maakt; hij is goed voor andere dingen. Hij is een echte teamspeler en op dat vlak is hij één van de beste spelers. Dat waardeer ik enorm van hem. Ik zal hem dan ook tot mijn dood verdedigen."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
1
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
20
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
AJ_14
 
5
16 december 2017 om 16:06
Hoe goed hij voetballend ook is, denk ik toch echt dat real gewoon is een spits moet aantrekken die de geringe kansen die hij krijgt, omdat de ballen meestal bij Ronaldo terecht komen, ze toch afmaakt. Ik denk dat een aguero een topspits voor real zou kunnen zijn. Voetballend goed en ook nog is een goede afmaker.
 
 
0
16 december 2017 om 18:21
Aguero is voor ieder team een versterking, alleen denk ik niet haalbaar. Zou niet weten waarom City hun topspits zou verkopen. Ik denk dat je bij bijvoorbeeld Lewandowski meer kans maakt.
 
TheRoscoe
 
10
16 december 2017 om 16:09
Een spits die geen doelpunten maakt. Beetje net als een keeper die geen reddingen verricht. Leuk dat Benzema als een soort luxe-Ji Sung Park heel veel werk verricht voorin en daardoor veel waarde heeft voor het team (wat ik betwijfel, maar laat ik hier maar even in meegaan), maar dan moet je hem niet tegelijkertijd een van de beste spitsen van de wereld noemen, want dat is hij absoluut niet.
 
ÖzilKast
 
6
16 december 2017 om 16:34
Beter lezen, hij zegt nergens dat hij een van de beste spitsen ter wereld is.
 
TheRoscoe
 
17
16 december 2017 om 16:47
Leuk man, dat heeft Zidane dus in het verleden gezegd en ik spreek niet rechtstreeks tot Zidane, ik spreek over de Benzema-discussie in het algemeen en iets wat veel wordt gezegd, is dat Benzema een van de beste spitsen van de wereld is. Dus het hoeft niet woord-voor-woord aan te sluiten op wat Zidane letterlijk zegt. En dat staat nog los van het feit dat Zidane dit waarschijnlijk wel gewoon impliceert. Nutteloze bijdehante reactie.
 
Kwetselaar
 
4
16 december 2017 om 17:36
Als die keeper de verdediging zo neer zet dat er in totaal niet minder tegendoelpunten vallen dan bij andere teams, is het dan zo erg? Zo maak je er wel een hele slechte vergelijking van.
 
TheRoscoe
 
0
16 december 2017 om 21:00
Buiten het feit dat je wel heel flauw moet zijn om hier een punt over te maken, zeg mij maar hoeveel keepers je kent die geen reddingen verricht en basis staan omdat ze een verdediging kunnen neerzetten.
 
Kwetselaar
 
0
17 december 2017 om 11:40
Helemaal niet, het gaat om het teamresultaat en als iets daar een positieve invloed op heeft is dat prima. Of het nou de keeper is die zorgt dat er minder reddingen gemaakt worden, of dat het Benzema is die zorgt dat er meer scoringskansen en dus doelpunten voor Real in totaal komen. De keeper is een extreem geval maar dat maakt het wel mooi duidelijk.
 
TheRoscoe
 
0
19 december 2017 om 17:11
Absoluut niet, je spreekt over een geval dat gewoon niet voorkomt. Verder mis je mijn punt. Hij kan van waarde zijn voor het team, dat betwist ik hier niet. Maar hij kan niet tegelijkertijd worden omschreven als een topspits als hij niet scoort en alleen moet werken voor Ronaldo.
 
jomar3
 
3
16 december 2017 om 17:38
Het wordt pas een probleem als er een gebrek aan doelpunten heerst bij Real. Volgens mij is daar geen sprake van. Je merkt dat hij vanwege zijn veelzijdigheid en opoffering ruimte creëert voor Ronaldo en, mits fit, Bale. De doelpunten worden door voldoende spelers gemaakt, er is geen reden hem te vervangen voor een spits die meer scoort maar minder goed in teamverband denkt. Dan zullen spelers als Ronaldo minder functioneren. Ik denk dat als Ronaldo stopt of aanzienlijk minder doelpunten produceert, er pas behoefte komt aan een ander soort nummer 9. Was Benzema een vleugelspeler geweest en Ronaldo een spits, dan was er nooit discussie geweest. Benzema scoort wat minder voor een spits, Ronaldo bizar veel als buitenspelen, het heft elkaar op. Ik snap Zidane goed, niet voor niets al 9 jaren verbonden aan Real en eigenlijk altijd onbetwiste eerste keuze onder toptrainers als Mourinho, Ancelotti en Zidane. Benzema is zeer compleet, mag wel iets meer respect voor zijn vind ik.
 
Etcheverry
 
2
16 december 2017 om 17:48
Zidane heeft het alleen over het werk die Karim voorin verricht maar nooit over die ontelbare kansen die hij ook mist, een spits kan soms voor het doel missen maar Benzema heeft Real ook zat punten gekost omdat hij in een wedstrijd die ze verloren hebben 3 niet te missen kansen gemist heeft.
 
pakembijznnek
 
1
16 december 2017 om 17:48
Sowieso onhandig om iemand die betrokken is bij een afpersingszaak tot de dood te verdedigen. Daarnaast heeft hij geluk dat Real zulke succesvolle jaren heeft gekend, anders was hij de eerste die op die schopstoel had gezeten.
 
real8madrid
 
0
16 december 2017 om 18:51
De laatste 4 jaar ja. Maar van 2009 tot 2014 kun je nauwelijks succesvol noemen met 1 titel en 1 copa. Toch heeft ie het allemaal meegemaakt en heeft ie ondertussen onder 5 coaches in de basis gestaan
 
pakembijznnek
 
1
16 december 2017 om 19:05
Ja, dat is waar. Maar in het begin was het natuurlijk de topaankoop. Die wil je de tijd geven en daar trek je zo 2 seizoenen voor uit, zeker omdat er een hele onrustige sfeer hing in Bernabeu met veel trainerswisselingen. Daarna zijn het eigenlijk alleen Mourinho en Zidane die onnodig vertrouwen in hem hebben gehad. De visie van Benitez neem ik niet zo serieus namelijk. Mourinho heeft daar denk ik de prijs voor betaald, en Zidane komt er mee weg omdat de rest van het middenveld/aanval compenseert voor zijn onkunde. Zidane vindt het wel lekker om er een landgenootje bij te hebben in het elftal. Maar dat Morata niet in de spits rondloopt daar, is te zot voor woorden.
 
Busi
 
1
16 december 2017 om 19:31
Als ik merk dat ik niet meer scoor zou ik mezelf ook gaan richten op meespelen, anders lig je er zo uit. Ik denk dus dat het meer uit noodzaak komt omdat ie zelf merkt dat ie niet presteert. Denk maar aan die tijd dat Benzema ook opeens dacht dat ie van afstand kon schieten en die elke bal rond de 16 probeerde in te draaien. Wel klasse dat ie dan wel op niveau meekan als 'voetballende spits'