'Zidane faalt met persoonlijk pleidooi en moet transferwens accepteren'
Zondag, 25 juni 2017 om 17:35

Zinédine Zidane heeft tevergeefs geprobeerd om Álvaro Morata bij Real Madrid te houden, zo schrijft Marca zondag. Volgens de sportkrant ziet Zidane nog een belangrijke rol weggelegd voor Morata, maar de spits zou de knoop hebben doorgehakt: hij aast op een transfer.

Manchester United hengelt nadrukkelijk naar de international. Hij kan herenigd worden met José Mourinho en de trainer van the Red Devils zou Morata ervan hebben overtuigd dat hij een sleutelrol kan vervullen in Engeland. Die woorden zouden meer indruk hebben gemaakt dan het pleidooi van Zidane. Afgelopen seizoen stond de jeugdexponent maar veertien keer in de basis en hij lijkt geen vertrouwen te hebben in een aanzienlijke verbetering van zijn speelkansen.

Met het oog op het WK 2018 in Rusland wil Morata zoveel mogelijk spelen in clubverband. Een transfer lijkt dus onvermijdelijk, maar Manchester United en Real Madrid hebben nog geen overeenstemming bereikt. Recentelijk meldden Engelse media dat de Koninklijke de vraagprijs heeft opgeschroefd naar negentig miljoen euro en zo ver lijkt Manchester United nog niet te willen gaan. Morata ligt tot de zomer van 2021 vast in het Santiago Bernabéu.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Leicester
 
3
25 juni 2017 om 17:37
Had ie een jaar geleden ook wel kunnen bedenken... Daar was de concurrentie ook groot, maar daar had hij veel krediet.
 
BR-7
 
31
25 juni 2017 om 17:39
Doodzonde als hij vertrekt in de eerste plaats, maar ook doodzonde voor de markt als een spits als Morata 90 miljoen moet kosten. Heeft een neusje voor de goal en is redelijk technisch begaafd, maar is geen wereldtopper of extreem talent.
 
CarltonBanks
 
9
25 juni 2017 om 17:43
Steek het gewoon op het vieze geld van de PL. Real weet goed genoeg dat ze daar dom genoeg zijn om dat bedrag te betalen omdat ze het kunnen
 
CarefreeFC
 
2
25 juni 2017 om 20:19
Want in Spanje geven ze zeker niks uit hè?
 
steukers007
 
0
25 juni 2017 om 23:59
In spanje betalen ze relatief minder dan in de PL. Dit komt doordat er in Spanje maar 3 clubs zijn met een groot vermogen (real, barca, atletico) tegenover ongeveer 10 clubs in de PL met een groot vermogen. Hierdoor betalen ze in de PL dus grotere transfersommen dan in la liga. De concurrentie in de PL is groter.
 
joossjie
 
9
25 juni 2017 om 17:44
Ben ik met je eens, maar toch, als hij zn vorm te pakken heeft en vertrouwen krijgt is het echt een uitstekende spits hoor! Kan me die wedstrijd Bayern - Juve in de CL nog herinneren waarin Morata het centrale duo van Bayern alle hoeken van het veld liet zien!
 
ChristiaanKoppers
 
6
25 juni 2017 om 18:00
Het is bezema die altijd basis staat en zo te zien\lezen gaat zelfs kylian mpame daar niks aan veranderen al komt ie voor 135m.
 
JoshuaK_
 
1
25 juni 2017 om 18:20
Het is jammer dat Alvaro vertrekt, want vindt maar eens iemand met die kwaliteiten die (voor een redelijke transfersom) in het grootste gedeelte van de topwedstrijden in een seizoen op de bank wil plaatsnemen. Het is echter volkomen begrijpelijk, hij is jong en wil dus wekelijks in de basis zijn klasse kunnen etaleren. Daarnaast is de keuze voor Man Utd ook logisch, gezien een waarschijnlijke salarisverhoging en de aanwezigheid van Mourinho die hem op zijn 18e bij het eerste elftal van Real heeft gehaald, aan vertrouwen geen gebrek. Succes in Manchester Alvaro, hoop dat het (naast het huwelijk met je pasgetrouwde vrouw Alice) een goed huwelijk is!
 
Millonario
 
8
25 juni 2017 om 18:48
Heeft nooit een eerlijke kans gekregen als titularis. Scoorde evenveel als Benzema, en dat als invaller. Dan doe je als coach iets niet goed. Logisch dat ie wil vertrekken dan.
 
steukers007
 
0
25 juni 2017 om 23:53
Ik geef je gelijk dat het logisch is dat hij wil vertrekken, maar hij heeft wel degelijk een eerlijke kans gekregen. Hij heeft veel speelminuten gekregen tegen de kleine tegenstanders. Mede hierdoor heeft hij dus veel gescoord (en omdat hij een uitstekende spits is). Maar benzema is nog een niveau hoger dan hem op dit moment. Ondanks dat benzema dit seizoen niet in vorm was heeft benzema wel het krediet opgebouwd om in de basis te starten terwijl hij nog niet helemaal in vorm is. Morata is nog relatief jong en kan dus beter bij een andere topclub zich ontwikkelen dus het is logisch dat hij wil vertrekken.
 
Millonario
 
1
26 juni 2017 om 14:01
Benzema heeft heel vaak tijdens het seizoen een serieus slaapmoment. Dat is al een paar jaar zo vind ik. Daarom vond ik het tijd voor een nieuwe spits. Het is zo dat Benzema en Cristiano elkaar goed aanvoelen op het veld, dat wil je niet kwijt als coach. Maar Morata heeft getoond dat hij klaar is voor die rol.
 
Reservebank
 
1
25 juni 2017 om 20:04
Strik erom en weg ermee, laat staan als je er 90 miljoen voor kunt vangen. Een prima breekijzer maar presteert vanuit de basis eigenlijk bijzonder matig.
 
Juanvan Maren
 
1
25 juni 2017 om 21:05
Morata wil gewoon veel spelen dit seizoen om mee te kunnen naar het WK . Als hij weer vanaf de bank moet starten dan loopt hij het risico dat iemand volgend seizoen zo goed speelt dat hij thuis moet blijven . Spanje neemt nooit zoveel spitsen mee ivm hun speelstijl. Maar het valt me tegen van Madrid dat ze een Spaans international laten vertrekken ten gunste van een Franse international die een stukje ouder is. Zo veel beter is Benzema niet.
 
Mr.Madrid
 
0
25 juni 2017 om 22:05
Dan kijk je duidelijk niet veel naar Real Madrid , het werk dat Benzema verzet om het team te helpen is vele malen waardevoller dan die paar goals die Morata dan wel of niet maakt. Morata heeft echt wel basisplaatsten gehad vorig seizoen, en dan maakte hij ze ook niet. Hij is gewogen en te licht bevonden , hopelijk heeft hij meer succes in Manchester.
 
Juanvan Maren
 
1
25 juni 2017 om 22:47
Natuurlijk is Benzema belangrijker voor het team, dat mag ook wel als je er al jarenlang zit. Het is niet eerlijk voor Morata als jij hem nu al vergelijkt met Benzema na 1 jaar. Maar wat ik bedoelde te zeggen was dat als je bv hier in Nederland een goede Nederlandse spits hebt bij je club, dat je dan geen vergelijkbare buitenlandse spits haalt omdat eentje dan op de bank moet gaan zitten. En het publiek ziet liever een speler waarmee ze zich makkelijker kunnen identificeren. Madrid wil toch bekend staan als hét elftal van Spanje? Dan moet je wel Spanjaarden in je elftal hebben. Dat is toch ook de reden dat ze nog steeds achter De Gea zitten?
 
steukers007
 
0
25 juni 2017 om 23:55
De gea is ook gewoon een erg goede keeper. Real gaat hem niet alleen halen omdat hij spaans is.