Ziyech maakt indruk: 'Tegenwoordig is dat een stuk minder het geval'
Maandag, 11 november 2019 om 07:49

Hakim Ziyech speelde in de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (4-0) andermaal als aanvallende middenvelder. De Marokkaans international leverde een assist in het duel met de Domstedelingen. Rinus Israël was als rapporteur voor De Telegraaf in de Johan Cruijff ArenA aanwezig, deelt een 8 uit aan Ziyech en is lovend over zijn spel.

"Die rol heeft hij op een uitstekende manier ingevuld", wijst Israël in gesprek met De Telegraaf op de rol van aanvallende middenvelder. "Ziyech is waanzinnig belangrijk voor dit Ajax. Aan de bal was hij altijd al een bepalende speler, maar tegenwoordig werkt hij zich ook bij balbezit voor de tegenpartij het snot voor de ogen. Hakim zal nooit een speler worden die het van zijn duelkracht moet hebben, maar je ziet bij hem wel de wil om de tegenstander direct onder druk te zetten. Het spelplezier straalt er vanaf."

Israël merkt op dat de hoeveelheid arbeid die Ziyech in een wedstrijd legt, een 'wereld van verschil' is met twee jaar geleden. "Bovendien lijdt Ziyech een stuk minder balverlies dan voorheen. Hij geeft crosspasses over de hele breedte van het veld en weet ook in de kleine ruimtes constant de vrije man te vinden. Het is een genot om daarnaar te kijken", stelt de oud-verdediger. Ziyech verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Ajax, ondanks belangstelling van onder meer Sevilla. "Of het mij verbaast dat zich nog niet zo'n club heeft gemeld? Ja en nee."

"In het verleden waren er natuurlijk de nodige punten aan te merken op het spel van Ziyech. Tegenwoordig is dat een stuk minder het geval", gaat Israël verder. "Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo dat een jongen als Ziyech bij Ajax een uitstekend salaris verdient en in de Champions League komt de ploeg tot heel knappe prestaties. De noodzaak om de club te verlaten is dus een stuk minder geworden. De voetballiefhebbers in Nederland mogen in ieder geval blij zijn dat Ziyech hier nog wekelijks op de velden te bewonderen is."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
2
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
4
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Rochus
 
12
11 november 2019 om 07:45
Gewoon een klasbak hoe hij wekelijks speelt. Als voetballiefhebber is het toch gewoon genieten van zo'n speler, ongeacht voor welke club je dan ook bent. Het enige manco is dat hij bij een 3-0 voorsprong vaak voor eigen succes gaat terwijl afspelen dan een betere keuze is. Dat mag er nog wel uit.
 
Diego_Forlan
 
36
11 november 2019 om 07:56
Hij mag bij dat soort momenten soms nog iets zakelijker worden inderdaad. Maar man man wat een voetballer hebben we toch rondlopen. Altijd dreiging, een geweldig inzicht, en wat je vaak niet zulke raspaardjes ziet.. een ongelofelijke arbeitsethos. Continu jagen, ballen veroveren. Man wat ben ik blij dat Roma destijds niet doorgepakt heeft. De ongelukkige Ziyech was al erg goed, de gelukkige Ziyech is echter fenomenaal. Los van dat ook gewoon een goudeerlijke gast met veel karakter. Ik hoop nog jaren van hem te kunnen genieten in het Ajax shirt
 
Formus
 
24
11 november 2019 om 07:51
Ziyech is een genot om naar te kijken. Dit Ajax is überhaupt een genot om naar te kijken als voetballiefhebber.
 
Taxidriver213
 
18
11 november 2019 om 07:52
Clubs als Barca RMadrid, Liverpool, Juve, Bayern enz gaan zich de aankomende jaar melden bij Ajax voor Hakim Ziyech. Mark My Words.
 
jorisdijk
 
7
11 november 2019 om 07:57
Words marked... Ik denk dat ze voor € 30 miljoen best een gokje willen wagen. Echter denk ik niet dat hij het bij de A categorie clubs gaat redden. Hij is zo verdomde trots dat hij binnen 3 seconden mot heeft met de gevestigde orde, en laten wij eerlijk zijn. Bij Real zitten jongens als Isco op de bank. Waarom zou Ziyech daar niet zitten.
 
Miccoli
 
20
11 november 2019 om 08:04
Alleen gaat Ziyech niet meer vertrekken voor zo`n laag bedrag. Volgens mij ging het redelijk veel door de wandelgangen dat bij de laatste contractverlenging van Ziyech dat bedrag is weggevallen en Ajax weer kan vragen wat ze willen. Zo gingen er een paar maanden geleden ook de geruchten dat Ajax nu minimaal 50 miljoen vraagt voor Ziyech.
 
AFCAjax0164
 
9
11 november 2019 om 08:15
30 miljoen? Die gaat eerder voor het dubbele weg denk ik. Die clausule is weg uit zijn contract hè.
 
D-Bergkamp
 
6
11 november 2019 om 08:34
@Jorisdijk, de redenen dat Isco op de bank zitten zijn genoeg aan te geven. En dezelfde redenen zijn juist ook de redenen waarom een Ziyech het wel zou redden. Isco vertraagd het spel enorm en is in de combinaties heel slechts. Tevens lijd hij enorm veel balverlies en is zijn efficiëntie heel laag. Isco is indrukwekkend met een dribbel en techniek, alleen gebruikt hij het niet om effectief te worden.
 
Pii2
 
4
11 november 2019 om 14:41
Noem 1 speler met wie hij ooit mot heeft gehad! Dat gat je sowieso niet lukken.. Hij komt over als een te trots persoon maar bijna al zijn collega's zijn lovend over zijn persoon.
 
076Ray
 
8
11 november 2019 om 08:00
Ik ben helema fan van Ziyech. Alleen zijn afstandschoten moeten wel beter worden als hij een stap hoger op wilt.
 
marieke90
 
1
11 november 2019 om 14:48
Of minder vaak schieten...
 
Miccoli
 
59
11 november 2019 om 08:02
Ik ben het grotendeels eens met Israel, maar de volgende regel irriteer ik mij wel aan: "aan de bal was hij altijd al een bepalende speler, maar tegenwoordig werkt hij zich ook bij balbezit voor de tegenpartij het snot voor de ogen." Ziyech heeft dit altijd al gedaan bij Ajax. Elk seizoen loopt hij weer enorm veel meters en doet hij ook zijn verdedigende taak. Dat is dus niet iets van het laatste seizoen. Kijk zijn wedstrijden onder Bosz er maar eens op na.
 
AFCAjax0164
 
6
11 november 2019 om 08:16
Mee eens. Alleen liet hij wel eens zijn koppie hangen bij tegenslagen. Nu heb ik de indruk dat hij zo lekker in zijn vel zit, dat hij elke wedstrijd 200% geeft.
 
vassinerend
 
7
11 november 2019 om 08:45
Verschil is denk ik dat hij nu ook de rest van het team coacht en aanspoort met zijn inzet. Ik heb ook het idee dat hij veel minder zelf schiet en eerst voor de assist gaat als de ander er beter voor staat waar hij in het begin uit alle standen schoot.
 
curtazimo
 
19
11 november 2019 om 08:53
Echt he! Was en is 1 vd eersten die druk zet en de tegenstander opjaagt. En dat is idd niet alleen dit seizoen. Die heeft dus niet zitten opletten...
 
HenkDe Tank
 
0
11 november 2019 om 10:25
Dit klopt helemaal dat het niet alleen dit seizoen is maar het eerste seizoen viel dat vies tegen!
 
HenkDe Tank
 
0
11 november 2019 om 10:23
Je moet zijn eerste seizoen eens bekijken en dat vergelijken met nu... Israel heeft mijn inziens hier zeker wel gelijk in want hij maakt weinig 'vuile' meter t.o.v. de laatste twee seizoenen.
 
straatvoetbal
 
2
11 november 2019 om 12:05
Toen was ziyech ook een stuk jonger en had ajax davy klaassen die de vuile meters opknapte. Het seizoen daarna is het doorjagen er echt ingeslepen bij Hakim en er is ieder jaar een trapje bijgekomen. Sterk hoe hij zich heeft ontwikkeld ook al zegt men dat je snel wegmoet uit de nederlandse competitie is en blijft het een geweldige leerschool voor technische jonge spelers
 
gomes1psv
 
28
11 november 2019 om 09:43
Vind het altijd bijzonder hoe opportuun opinieleidend Nederland omspringt met Ziyech. In de heenwedstrijd tegen Chelsea had de middenvelder een mindere partij, wat een schrijver van Trouw aanleiding gaf om een kritisch stuk te plaatsen over de mate van balverlies en het structurele probleem dat Ziyech hierover met zich meedroeg. Twee weken later verkeert de Marokkaans international in bloedvorm en lijkt het alleen nog de vraag of hij naar Real Madrid of Barcelona moet. Ik begrijp dat de kranten vol moeten en kritiek leidt tot clicks. Maar misschien moeten journalisten onderhand maar eens accepteren dat Ziyech een parel is van wereldklasse, waar we onze handen mee moeten dichtknijpen. In plaats van bij de eerste de beste tegenvaller van Ziyech het bloed weer uit de pennen te laten vloeien zou ik liever eens wat meer kritische diepgang willen over de échte problemen van het Nederlands voetbal. Rook eens wat mensen uit de krochten bij Feyenoord, haar scouting en jeugdopleiding voor wat interviews. Of zoom eens echt in op de keuzes van John de Jong en zijn scouting bij Psv. Ik begrijp dat Ajax goed scoort voor de clicks, maar journalistiek vind ik dit soort onderwerpen veel meer verantwoord.
 
ajax1812
 
14
11 november 2019 om 10:21
Ziyech op 10 is echt heel goed op dit moment. Wat ik niet begrijp dat is Rinus Israël zegt dat Ziyech tegenwoordig veel actiever is als het gaat om de bal terug winnen. Dat is helemaal niet het geval, Ziyech heeft zich altijd al de pleuris gewerkt. Vanaf de 1e minuut tot de laatste. Zo is ziyech, een ongelofelijk goede voetballer, maar ook een harde werker.