Ziyech werkte nóg harder: 'Om die mensen hun mondje te snoeren'
Zaterdag, 22 juli 2017 om 07:15

Hakim Ziyech wil vooruit met Ajax. De spelmaker kán naar eigen zeggen nog een volgende stap maken bij de club en werkt daar hard voor. Vorig seizoen verrichtte Ziyech al meer werk, ook omdat allerlei mensen in de optiek van de Marokkaans international verwacht hadden dat hij dat niet zou kunnen. "Om die mensen hun mondje te snoeren", zo stelt hij zaterdag in het Algemeen Dagblad.

"Blijkbaar zit dat extra werken echt in mij. Bij sc Heerenveen en in mijn eerste jaar bij FC Twente deed ik het ook al. Maar dat verwachten mensen niet van mij, omdat er een bepaald beeld van mij is gecreëerd. Ik weet dat het altijd al in me heeft gezeten." Hij denkt dat de lijn van vorig seizoen kan worden voortgezet. "Alles is niet ineens omgegooid. De basis is hetzelfde. De nieuwe trainer geeft er weer zijn eigen draai aan. Dat merk ik nu al. De intensiteit van de training kon óók omhoog omdat er vorig seizoen al een goede basis is gelegd.

Ziyech kent Keizer al een beetje van de afgelopen voetbaljaargang. "Soms trainden het eerste elftal en Jong Ajax samen tijdens interlandweken. Het is een nuchtere man, die goed weet wat hij doet. Ik kan merken dat het een goede trainer is die er kort op zit. En dat is goed voor deze groep."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Stokie10
 
42
22 juli 2017 om 07:35
Juist vanwege zijn werklust is ziyech het grootste talant van de eredivisie. Dat voetballende vermogen zit er wel in bij hem, maar juist het vermogen om jezelf compleet te maken als middenvelder ontbreekt bij veel spelers. Als depay de instelling van ziyech had gehad, had hij een ster van man u geweest. Prachtige speler die ziyech, en hij past zich steeds verder aan tot internationaal compleet speler. Volgend seizoen kan hij zo doorgroeien naar een europese (sub) topclub
 
Inti
 
11
22 juli 2017 om 08:26
Waarom hard werken om andere mensen hun mond te snoeren? Doe het gewoon voor jezelf en sta daarboven wat anderen roepen. Je bent een geweldige speler en komend seizoen zul je echt doorbreken denk ik.
 
atleticofc
 
29
22 juli 2017 om 09:09
Jij kent Memphis dus echt niet hè. Hij heeft personal trainer in dienst en voedingsspecialist, en doet er dus buiten de trainingen ook alles aan om beter te worden en in conditie te blijven. Al die afgunst op Memphis is puur over zijn voorkomen. Hoe hij zich kleed, welke auto hij rijdt etc. Maar wie zijn wij om daar over te oordelen. Hij heeft een goede stap gezet naar Lyon, en daar laat hij weer mooie dingen zien!
 
Apocalyps
 
8
22 juli 2017 om 09:43
Haha als Depay wat voor instelling zou hebben? Je doelt op zijn 'flashy life style Rolls Royce achtige' instelling?
 
Zekerneutraal
 
4
22 juli 2017 om 11:36
@stokie10 Depay? Volgens mij hebben al zijn trainers of het nou Cocu was of Mourinho of van Gaal, gezegd dat hij harder dan wie dan ook traint en dat hij over een uitstekende mentaliteit en instelling beschikt. Depay is extrafaganter dan Ziyech, houdt van mode en mooie kleding en dat is kennelijk voor jou een reden om hem zo af te schilderen..... Depay heeft misschien niet het talent en dat niveau wat iedereen hoopte, maar dat is iets heel anders. Voor Lyon is hij een uitstekende speler en ook daar is de trainer absoluut tevreden over zijn werkhouding en gedrag. Die treft je niet zomaar in het uitgaansleven of clubs, hij is al jaren met hetzelfde meisje en is verloofd. Als je hem had gevolgd dan had je dit allemaal niet gezegd over hem. En ziyech toont hier aan dat hij dat kennelijk doet om anderen de mond te snoeren en niet omdat het een vereiste is in het hedendaagse voetbal. Dat noem ik nou niet echt een goede mentaliteit.
 
Lee112
 
9
22 juli 2017 om 07:37
Werkt indd hard. Had ik in ieder geval niet verwacht. Bij Twente liet hij mokotjo lekker zwoegen. Wel kan hij ook werken aan zijn vrije trappen. Verschrikkelijk om te zien. Ook die schoten van afstand. Erger me er soms echt aan.
 
ElPistolero16
 
18
22 juli 2017 om 07:47
Schoten van afstand zijn vooral voor het "verrasingselement". Als Ziyech aan de bal is weet je dat hij kan schieten op 25 meter van de goal, waardoor de verdediger altijd moet gokken tussen een schot of pass. Hierdoor stappen ze soms te vroeg in waardoor er ruimte ontstaat. Maar soms mag hij inderdaad wel kappen om een volley van 35 meter te proberen oid. Zijn directe vrije trappen brengen inderdaad nog niet wat je hoopt. Wel zijn de corners en indirecte vrije trappen met Schone en Ziyech 28x beter aangesneden dan met Gudelj (standaard 2de ring) en gelukkig schiet Schone er zo nu en dan een vrije trap in.
 
Lee112
 
5
22 juli 2017 om 07:59
Ja indirecte vrije trappen en corners zijn prima. De directe vrije trappen gewoon echt niet. Enige reden waarom schone nog in de basis hoort heeft te maken met de vrije trappen die blijkbaar niemand anders kan nemen.
 
Abe84
 
4
22 juli 2017 om 10:06
Gewoon kwestie van doortrainen, Ziyech heeft er de trap op zich wel voor. Ene Pi-air schoot nooit een deuk in een pakje boter tot hij eind twintig was. Toen roste hij de ene na de andere vrije trap de kruising in met uiteindelijk een beker voor Feyenoord als prijs. Gewoon dagelijks voor en na de training wat ballen vanuit alle hoeken op goal jakkeren en wie weet komt het nog bij Hakim. Ik erger me overigens wel enorm aan de matige voorzetten en corners bij veel clubs. Dan denk ik: dit is gewoon een trainbaar aspect in het voetbal. De Eredvisie is wat dat betreft echt enorm matig.
 
romarky
 
7
22 juli 2017 om 08:53
Ik ben het helemaal met je eens Lee112, hij schiet meer ballen het stadion uit dan dat hij doelgericht uithaalt. En helpt daarmee ook regelmatig een goede aanval om zeep. En het heeft niets met een verassing te maken als je niet doelgericht bent. Absoluut een geweldige speler, maar hij moet is stoppen zich bezig te houden met anderen of in de media op die manier te profileren. Nergens voor nodig en het zorgt alleen maar voor extra druk om te presteren. Wat dat betreft is het ook wel een mannetje, alleen kan zijn focus beter op het spel liggen, dan is hij van zoveel waarde.
 
FairPlay87
 
1
22 juli 2017 om 10:12
Ben het eens met Eipistolero16 wat betreft het verassingselement. Kan me wel voorstellen dat hij beter moet gaan schieten en vaker ook het doel moet treffen, of minstens tussen de palen.. Toch weet je uit zijn verleden dat hij het wel echt kan. Het lijkt op de een of andere manier steeds niet te lukken. Hopelijk werkt hij aan dit element. Dan is het echt een goede complete speler
 
afca0cbs
 
2
22 juli 2017 om 07:39
Goed gebruik maken van Richarlison.
 
Abe84
 
2
22 juli 2017 om 10:04
Bij ons liep Ziyech over het algemeen ook gewoon de zoden uit het veld en deed zijn defensieve taken. Hij begrijpt gewoon goed dat dit past bij het moderne voetbal. Ik vind het een geweldige speler die ik toch ook nog wel eens in de Bundesliga wil zien.
 
yello
 
8
22 juli 2017 om 10:10
Dat klopt . Maar Ziyech is bijna altijd wel op iemand boos . Beetje minderwaardigheidscomplex .
 
keepgoingg1
 
1
22 juli 2017 om 10:28
Wat je nu zegt slaat nergens op. Klaassen werd ook wel vaak boos op iemand. Heerst bij hem dan ook een minderwaardigsheidcomplex?
 
Nick Danninga
 
3
22 juli 2017 om 10:30
Wat een totale onzin! Dus omdat Ziyech niet op zijn mondje is gevallen, is hij voortdurend boos en heeft hij volgens jou ook nog eens een minderwaardigheidscomplex? Lees het artikel nog eens, hij bedoelt namelijk mensen zoals jij die menen een mening over zijn persoonlijkheid te moeten hebben
 
origineel
 
11
22 juli 2017 om 10:37
Lijkt me meer een generatie dingetje. Iedereen die je niet bestookt met complimenten is een "hater" en de rest zijn je "broers".
 
DonCoXxX
 
3
22 juli 2017 om 11:11
@nick Danninga, en dat Ziyech zegt anonieme mensen op het internet de mond te moeten snoeren is een showcase van iemand met een minderwaardigheidscomplex. Je moet als mens altijd zelf bepalen wat je wil in het leven en je nooit laten leiden door wat anderen van je vinden; helemaal niet als dat trolletjes zijn op het internet. Zijn idee over hoe "wij" hem zien klopt niet eens, want hij wordt door de overgrote meerderheid op handen gedragen, maar blijkbaar is de mening van die paar trolletjes veel belangrijker voor hem. Duidelijker kan je het niet maken. Ik hoop echt dat hij dit een keer loslaat, want zich bezighouden met deze negativiteit kost energie en gaat ten koste van zijn prestaties op het veld. Hij is overigens niet de enige die zich zo uit. Willems, Depay en zelfs Ronaldo hebben altijd het idee zich in de media te moeten verdedigen tegen nare trolletjes.
 
Abe84
 
2
22 juli 2017 om 12:20
Het is qua karakter wel een mannetje, onze fans waren hem ook op een gegeven moment wel zat. Met zijn gebaartjes enzo. Maar qua inzet hoef je hem niks te verwijten en dat vind ik op zich ook het belangrijkste. Hij werkt tenminste voor het team en is geen primadonna als Larsson die liever lui is dan moe.
 
Nick Danninga
 
2
22 juli 2017 om 15:56
@don: ik snap wel wat je bedoelt. Maar denk dat het reuze meevalt met Ziyech. Kijk, die jongens doen nu eenmaal alles op hun telefoon. Die krijgen heus wel flarden kritiek op hun persoontje mee. Kan me voorstellen dat Ziyech, nota bene na het seizoen, zoiets heeft van: heb laten zien dat ik hard werk, daarmee heb ik de mondjes gesnoerd. Denk dat je het hele artikel een beetje in die orde moet zien. Het artikel moet natuurlijk wel clicks genereren he, dat gaat makkelijker met suggestieve teksten en dichterlijke vrijheden.
 
Zekerneutraal
 
4
22 juli 2017 om 11:43
Precies! Je werkt hard omdat je het tegenwoordig niet meer redt met een breed balletje hier en een steekpass daar of een panna.... Ziyech was eerst boos op van Basten en heel Heerenveen, daarna en toen het niet liep bij Twente op zijn medespelers en nu op "die mensen". Volgens mij wordt hij alom geprezen in de media, of het nou Deriksen is, vd Gijp of Arno vd Meulen of Co Adriaanse. Maar meneer is kennelijk een bodemloze put voor wat betreft complimentjes en erkenning.....
 
Wooshx
 
1
22 juli 2017 om 13:39
Het is toch ook werkelijk waar nooit goed he? Als spelers te weinig zeggen tijdens interviews of hun mond houden krijgen ze op hun kop van de buitenwereld. Nu heb je een keer iemand die een uitgesproken mening heeft over alles en iedereen is het weer niet goed. Wat wil je dan wel? Ik vind de speler Ziyech echt geweldig. De mentaliteit is niet ''op z'n pik getrapt''. Hij wil slagen in Amsterdam, en daar is die goed mee op weg. Ik heb liever een Ziyech die zich wilt aanpassen en verbeteren dan een Bazoer, Riedewald en Tete die na een half seizoen de handdoek in de ring rooien.
 
993410
 
1
22 juli 2017 om 16:18
Je heb wel gelijk dat het mooi is dat hij werkelijk wat zegt , maar het is wel een feit dat hij vaak boos is in zijn nog korte carrière .. En waarom eigenlijk, als je alles zo mooi voor mekaar heb.
 
Sensatiezoeker
 
1
22 juli 2017 om 19:42
In die uitgesproken mening betrekt hij altijd andere mensen zeg gwn "ik werk aan mezelf om mezelf completer te maken" niet weer zo beschuldigend wijzen naar andere waar die overigens in het verleden ook al een handje van had