'Zoals het er nu uitziet, is het bij PSV niet echt positief voor mij'
Woensdag, 14 november 2018 om 13:40

Jong Oranje werkt momenteel met tien debutanten toe naar de oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland van vrijdag en Armando Obispo is een van de nieuwe namen in het keurkorps van bondscoach Erwin van de Looi. De verdediger van PSV doorliep tot nu toe praktisch alle vertegenwoordigende jeugdelftallen en mag zich nu gaan melden bij de laatste trede voor het grote Oranje. Voor de negentienjarige Obispo kwam zijn uitverkiezing als een kleine verrassing.

"Ik kreeg een berichtje van iemand van Oranje Onder-20 met daarin 'Armando, gefeliciteerd' en toen dacht ik: 'Waarom feliciteert hij mij nou?'. Daarna keek ik online en zag ik de lijst met namen en ik stond daar ook tussen, dat is leuk", legt hij uit in gesprek met Omroep Brabant. Jong Oranje greep onlangs naast deelname aan het EK dat volgend jaar wordt georganiseerd in Italië en San Marino en werkt nu met een nieuwe groep toe naar het EK dat in 2021 wordt gespeeld.

Obispo vindt het mooi dat hij daar deel van uit mag maken: "Tegen Duitsland is vooral een meetmoment om te kijken waar we staan. Zij hebben veel kwaliteit en zullen met een wat oudere ploeg spelen omdat zij wel naar het EK toewerken", vervolgt hij. De jonge verdediger moet het bij zijn club nog vooral doen met wedstrijden bij Jong PSV en heeft niet al te hoge verwachtingen voor de huidige voetbaljaargang wat betreft zijn kansen bij de hoofdmacht: "Zoals het er nu uitziet, is het niet echt positief voor mij. Zo eerlijk moet je gewoon zijn."

"Maar ik blijf keihard werken en hopen dat ik mijn plekje kan afdwingen. In het voetbal kan alles heel snel veranderen, dus ik moet gewoon zorgen dat ik keihard blijf werken en dan gaan we het vanzelf wel zien", vervolgt hij. Over een eventuele verhuurbeurt in de winterstop heeft hij nog niet gesproken met trainer Mark van Bommel: "Nee, daar heb ik het nog niet met hem over gehad. Ik speelt tot nu toe mijn wedstrijden bij Jong PSV. Ik hou wel wedstrijdritme en dat is het belangrijkste. In de winter zien we wel weer verder."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Skede
 
11
14 november 2018 om 13:45
Ik had er zelf meer van verwacht een aantal jaar geleden. Maar zowel Cocu als van Bommel zien het niet in hem zitten. Dat zegt genoeg. Maakt bij Jong PSV ook gewoon te veel fouten en haalt geen hoog niveau. Erg jammer, was een aantal jaar geleden veelbelovend.
 
Benzema.
 
7
14 november 2018 om 13:54
Rosario haalde bij Jong PSV ook niet echt een hoog niveau. Obispo is nog altijd een toptalent en die moet gewoon meer kansen krijgen.
 
Skede
 
7
14 november 2018 om 13:58
Rosario presteerde bij Jong een stuk beter dan Obispo nu doet. Rosario heeft dan ook niet voor niets wel de kans gekregen en Obispo nog niet, terwijl Viergever en Isimat ook geen hoogvliegers zijn. Van Bommel is echt wel bereid kansen te geven aan talenten, maar doet dat niet voor niets niet aan Obispo. Net als Cocu.
 
DeBroerVanTheo
 
5
14 november 2018 om 14:31
Isimat en saintsburry hebben tegen RKC wel bewezen er helemaal niks van te kunnen. Als hij echt minder is dan zij, dan is het niet best met zijn niveau. Maar een keer in brengen bij een wedstrijd waar je 3-0 voor staat om dat te checken zou toch moeten kunnen.
 
Skede
 
6
14 november 2018 om 14:53
Isimat kan er niks van, Sainsbury kan echt wel wat.
 
DeBroerVanTheo
 
22
14 november 2018 om 15:01
Dat weet hij dan aardig te verbergen
 
Skede
 
5
14 november 2018 om 15:13
Alleen op basis van de wedstrijd tegen RKC? Het is geen geweldenaar maar je gaat er tov Viergever niet zo veel op achteruit.
 
atleticofc
 
2
14 november 2018 om 19:29
Met Isimat is psv wel kampioen geworden en heeft als extra controleur ook in de CL succesvolle wedstrijden gespeeld.
 
JaouadAmhaouch
 
5
14 november 2018 om 13:47
Iemand die kan zeggen wat er met hem is gebeurd?ik volg PSV niet echt en hij leek altijd een veel belovend talent volgens vele
 
Lekiam
 
6
14 november 2018 om 13:57
Weet nog dat De Mos zei dat hij een groter talent was als De Ligt. Nou dan heeft iemand het verkeert gezien of De Mos of alle mensen die iets voor het zeggen hebben bij Psv. Want dan had hij nu toch echt wel al zijn wedstrijden in het eerste moeten spelen.
 
psv-dor-liv
 
5
14 november 2018 om 13:58
Ik snap de aankooo van Sainsbury ook gewoon niet als je Isimat en Obispo hebt. Nu is hij 5e centraal verdediger van PSV, zonder Sainsbury had hij echt wel een keer kunnen invallen
 
Altijdraak
 
4
14 november 2018 om 14:21
Voor zowel Sainsbury en Obispo zie ik dit jaar als wenjaar. En 1 blessure en alles ziet er anders uit. Isimat zie ik wel vertrekken deze zomer of winter al.
 
BJP79
 
0
14 november 2018 om 17:44
Waar moet Obispo aan wennen dan? Speelt al jaren voor PSV dus wennen is onzin. Deze jongenis gewoon niet goed genoeg. Heeft Aadje behoorlijk verkeerd ingeschat.
 
NJfromVOL
 
27
14 november 2018 om 13:59
Ik vind het echt bijzonder dat zo'n jongen zijn (eerste) uitverkiezing voor Jong Oranje vanaf het internet moet plukken. Is er dan niemand bij de bond die hem een belletje kan geven? Zoveel communictiedeskundigen en dan zo met de mensen omgaan die het voor je moeten doen. Dit is trouwens niet de eerste keer dat ik iets dergelijks lees. Verbazingwekkend
 
LeidseHood
 
0
14 november 2018 om 17:48
Het kan natuurlijk zo zijn dat hij is gebeld maar niet opnam en zijn mail niet checkt oid. Maar inderdaad vreemd hoor
 
cabinessence
 
0
14 november 2018 om 15:16
Hij kreeg van Cocu al nagenoeg geen speeltijd en onder Van Bommel mocht hij zelfs niet starten toen PSV tegen Excelsior Maassluis en RKC in de beker speelde met elf reserves. Dan mag je toch wel concluderen dat je zeer waarschijnlijk niet zult slagen bij Psv.