'Zonder steun is de helft van alle clubs binnen zes maanden failliet'
Maandag, 23 maart 2020 om 07:55

De Ligue 1 zal niet voor 15 juni worden hervat, zo verwacht Bernard Caiazzo. De voorzitter van de Premiere Ligue, een orgaan dat de belangen van de clubs uit de Ligue 1 behartigt, denkt dat het nog maanden zal duren voordat het coronavirus onder controle is en de bal weer kan gaan rollen op de Franse velden. Het seizoen in Frankrijk is vooralsnog opgeschort tot 13 april, maar Caiazzo houdt er rekening mee dat de competitie nog bijna drie maanden stil zal liggen.

Caiazzo acht het van groot belang dat de Ligue 1 wordt uitgespeeld, ook al verwacht hij dat het nog maanden kan duren voordat de draad weer kan worden opgepakt. "Het is noodzakelijk dat de competitie wordt afgemaakt, ook al betekent dit dat het seizoen pas in juli of augustus klaar is", zegt hij tegen France Bleu. "Alle clubs maken nu totaal ongeveer 250 miljoen euro verlies per maand en we kunnen niet spelen zolang alles onder controle is. Dat zal in juli of augustus zijn, maar op zijn vroegst op 15 juni." De meeste clubs in de Ligue 1 hebben 28 wedstrijden afgewerkt. Paris Saint-Germain is koploper met een voorsprong van twaalf punten op de concurrentie.

Caiazzo verwacht dat clubs in grote financiële problemen gaan komen nu het volgens hem nog maanden gaat duren voordat er weer gespeeld kan worden. Hij denkt dat meerdere clubs zullen omvallen als er geen financiële steun komt vanuit externe partijen. "Ik maak me enorme zorgen over alle clubs. Zonder steun vanuit de regering is de helft van alle clubs binnen zes maanden failliet. De vijf grootste Europese competities hebben al vier miljard euro verloren. In de Franse competitie ligt dat bedrag tussen de vijfhonderd en zeshonderd miljoen euro."

Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF), houdt ook rekening met een seizoen dat tot diep in de zomer doorgaat. Hoewel de bond 30 juni als einddatum ziet, verwacht hij dat het weken langer gaat duren voordat de Ligue 1 klaar is. "Ik zou echt niet weten hoe we de competitie in juni af krijgen met ook nog de Europese duels die moeten worden gespeeld', zei Le Graët in gesprek met L'Équipe. "Ons voorstel, dat we ook aan de UEFA zullen richten, is dat we ten minste tot 15 juli moeten door voetballen. Er is geen andere oplossing. Neem landen als Italië en Spanje, daar zullen de trainingen begin april zeker nog niet worden hervat."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
1
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
21
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
jer0mmeke
 
25
23 maart 2020 om 08:23
Haha en wij hier met onze 6 april. Als we zo doorgaan met z’n allen kunnen we de hele zomer niet eens naar buiten. Dus alsjeblieft mensen, blijf binnen. Ga niet naar het park, strand of doe-het-zelf-zaak. Wacht daar gewoon even mee, je kunt er levens mee redden!
 
DeVisser
 
18
23 maart 2020 om 08:57
Niet zo bang zijn man! Je kijkt teveel televisie en Social media... Als het echt zo erg zou zijn, dan waren we stuk voor stuk getest en kwam er helemaam niemand meer buiten. Je moet 1 ding goed onthouden, met angst kun je een hele grote groep mensen controleren. We gaan toch allemaal een keer dood...
 
Ewoud
 
55
23 maart 2020 om 09:11
We worden niet stuk voor stuk getest omdat er niet genoeg tests zijn en omdat er niet genoeg capaciteit is om iedereen te testen nu er zoveel druk op de zorg staat. Angst hoeft niet, maar logisch nadenken wel. Door corona gaan we niet allemaal dood, voor veel van ons zal het prima meevallen. Maar om nu even voorzichtig te doen zorg je er misschien voor dat er minder mensen dood gaan dan wanneer we dat niet doen, dat is dan toch een kleine moeite? Blijf binnen als het kan, vermijdt druktes en houdt afstand als je wel even buiten bent.
 
Twenteov
 
16
23 maart 2020 om 10:24
Devisser dus jij denkt meer te weten dan wetenschappers en overheden? Of weet je het zeker? De stuitende arrogantie waarmee personen zoals jij dit probleem blijven bagatelliseren is exact het probleem in dit land. Iedereen denkt het beter te weten, antivaxxers die hun kinderen niet inenten omdat ze niet weten wat erin zit. Ik weet het ook niet, maar ik ben dan ook geen wetenschapper. Vertrouw eens in de wetenschap en in de voorlichting die zij geven, die hebben ervoor geleerd nl. En dan nog: ook al is het een groot complot en om mensen te controleren. Who cares? Van mij mogen 'ze' alles weten en controleren, ik wil voor veiligheid ook bijv. best een stuk privacy inleveren als ik maar rustig, vredig en gezond met mijn kinderen kan leven. Is dat heel gek? Better safe than sorry.
 
Spijkenisser
 
17
23 maart 2020 om 09:14
1. Volg de richtlijnen van de Rijksoverheid;2. Wees assertief (in de zin van, denk aan ieders belang);3. Gebruik je (gezonde)verstand;4. Geloof niks van Facebook.5. Wil je graag dokter spelen, volg eerst maar eens de opleiding.
 
MarrieAanDeBal
 
11
23 maart 2020 om 09:14
Is dat wel echt zo, want in spanje zit ook iedereen binnen en elke dag sterven er daar ook meer mensen. Zoals devisser boven me zegt met angst kun je een hele grote groep mensen controleren. Mensen zijn zo bang dat ze bereid zijn hun privacy en vrijheid op te geven voor hun veiligheid. Als je dat weggeeft krijg je die niet meer terug. Zou je dat onze nakomelingen aan willen doen?
 
Dweyer
 
8
23 maart 2020 om 09:26
Je begint je verhaal door in principe te zeggen dat we niet bang moeten zijn en daarna kom je met bangmakerij over privacy en vrijheid vs veiligheid. Probeer jij misschien een grote groep mensen te controleren???
 
Ewoud
 
6
23 maart 2020 om 09:26
Jij hebt het over dingen aandoen bij je nakomelingen. Maar moet je de ouderen en zwakkere in de samenleving laten doodgaan omdat je de vrijheid wil hebben om samen te klitten op de boulevard in Scheveningen? Gebruik gewoon je gezond verstand.
 
MarrieAanDeBal
 
3
23 maart 2020 om 09:39
@dweyer Hahah nee ik geef alleen feiten weer. Wil niemand bang maken maar zo is het wel. Want is het nu nou beter aan het gaan met Spanje of minder. En dat tweede gedeelte gebeurt al. Kijk maar naar Israël bijvoorbeeld. Daar worden gespreken nageluisterd en aan de hand van die gespreken worden mensen in quarantine gezet. Veiligheid over privacy/vrijheid dus. Ik wil niemand bang maken. Ik geef alleen feiten aan. En dat die eng zijn, daar kan ik niets aan doen
 
MarrieAanDeBal
 
4
23 maart 2020 om 09:42
Hahah wat zeg jij nou Ewoud? Heb het nergens over Scheveningen of wat dan ook. Die ouderen zou al doodgaan, nu gaat dat iets sneller. En nee dat is niet fijn want me moeder hoort daar bijvoorbeeld ook bij. De zwakkeren. Maar wil je voor zoiets je eigen vrijheid en die van je kinderen opgegeven? Dat is de vraag. Ik gebruik juist me verstand
 
Ewoud
 
7
23 maart 2020 om 09:46
De vrijheid van mijn kinderen opgeven? Dat gebeurt helemaal niet. In crisistijd heb je crisismaatregelen. Dat had je in de tweede wereldoorlog, dat had je in de oliecrisis en dat heb je nu weer. Na al die crises zijn die maatregelen teruggedraaid. Dus waarom zou dat nu ineens anders zijn? Nederland heeft heel sterke instanties om te zorgen dat de overheid niet zomaar vrijheid af kan pakken. Jij hebt het over feiten, maar dat zijn verzinsels. Ik snap het wel, het klinkt allemaal lekker spannend om te roepen. Maar het is gebaseerd op helemaal niets. Israel is een compleet ander land dan Nederland, met compleet andere instanties. Misschien moet je inderdaad je gezond verstand gebruiken en bedenken dat mensen die hier voor geleerd hebben er wellicht meer verstand van hebben dan Robert Jensen.
 
MarrieAanDeBal
 
1
23 maart 2020 om 09:56
Israel is ook een democratie waar de regering door een verkiezing wordt gekozen dus het is helemaal niet een compleet ander land. Als je nou over Saudi arabie had ook dat is anders maar Israël niet. Het zijn geen verzinnels over Israël dit is gewoon een nieuws bericht geweest van de nos. En dat over angst is ook geen verzinnel. Als voorbeeld: wist je nog toen we met de VS Irak aanvielen omdat ze "weapons of mass destrucion" hadden. Want Colin powell had het zwart op wit. Bleek ook een leugen te zijn. Maar uit angst zijn we daarin meegegaan. De tweede oorlog kan je sws niet vergelijken met deze situatie want toen had Nederland het niet zelf voor het zeggen. Logisch dat ze alles terugdraaien wat de Duitsers als wet hadden laten neerzetten. En de angst tijdens de oliecrisis was niet zo groot als nu. Als ik jou was Ewoud zou ik zelf een beetje onderzoek doen. Want nu lijk je iemand uit demiddeneeuwen die aanneemt dat heksen echt zijn omdat de hoogste autoriteit zegt dat het zo is. Dit is niet iets wat van Robert Jensen komt. Nogmaals, doe zelf eens onderzoek ipv alles klakkeloos over te nemen wat je op je bordje krijgt
 
Ewoud
 
7
23 maart 2020 om 10:02
Wauw ik weet eigenlijk niet eens meer hoe ik hier op moet reageren. Wat een ontzettend onsamenhangend verhaal. Onze kinderen raken hun vrijheid kwijt want Israel luistert hun mensen af en we zijn Irak binnengevallen op basis van leugens en als je me niet geloofd kom je uit de middeleeuwen. Ik zie de samenhang niet. Jij beweert dat het een feit is dat we vrijheid kwijt raken en niet meer terug krijgen, bewijs het maar. Israel is wel degelijk een totaal ander land, dat stelselmatig een groot deel van hun eigen bevolking onderdrukt. Vraag maar aan de Palestijnen en Arabieren wat een gezellige vrije democratie dat is.ik ben trouwens heel benieuwd naar jouw eigen onderzoek. Heb je een case study gedaan over Israel? Heb je virusonderzoeken uitgevoerd over het Corona virus? Of heb je een paar minuten op google gezeten en denk je nu dat je het beter weet dan mensen die hier hun hele leven voor hebben geleerd? Want dat is geen onderzoek doen.
 
Sammerens
 
2
23 maart 2020 om 10:03
Dat is een beetje simpel gedacht. Effect van de maatregelen zie je pas over een langere periode. Wat je mee moet nemen is dat je sowieso een dag of 5-6 nodig hebt voordat er verschijnselen komen indien je het virus hebt. Je zal dus zeker nog een week moeten wachten voordat je wat enigszins nuttigs kan zeggen over het effect van de lockdown.
 
Twenteov
 
3
23 maart 2020 om 10:47
Marrieaandebal Israel is absoluut wel een compleet ander land, en ja daar heb ik me in verdiept, heb daar meerdere boeken over gelezen, omdat Israel en het ontstaan ervan me altijd geinteresseerd heeft. Je verwijt Ewoud ervan geen onderzoek te doen, maar als je niet inziet dat Israel echt een heel ander bestuur, door bijv. de omgeving, heeft waarbij het wantrouwen naar elkander sowieso veel groter is dan hier, dan vraag ik me oprecht af wie hier wel of geen onderzoek heeft gedaan. Ondanks dat het een democratie is. En hoe dan ook: Israel, de VS en Irak hebben werkelijjk 0 met de coronacrisis en aanpak in NL te maken. Vandaar Ewouds` terechte opmerking dat je verhaal onsamenhangend is. Angst is er, maar dat is in dit geval ook gepast. Vraag dat maar aan de artsen bij de Ggd. Ik had gehoopt dat iedereen in dit land het probleem serieus zou nemen, voor de zwakkeren in de samenleving, maar ook voor jezelf. Jij denkt meer te weten over dit probleem dan ik, maar we weten er allemaal niet veel van. Dan volg je toch gewoon de adviezen van kenners? Is dat zo`n gekke gedachtegang? Maar ik merk dat er hier meerdere zijn die meer weten dan artsen en wetenschappers die er voor geleerd hebben. Stuitend arrogant.
 
misseva88
 
3
23 maart 2020 om 11:42
Als je niet snapt dat het effect van de maatregelen die vandaag genomen worden pas over een paar weken duidelijk zijn moet je je misschien even iets meer inlezen voor je pseudo-intellectueel over vrijheden en toekomstige generaties begint te praten.
 
MarrieAanDeBal
 
2
23 maart 2020 om 12:26
Hahaha Spanje is toch al een aantal weken op lockdown. Is het daar beter dan het gaan? Of juist minder. Daar begon ik mee @misseva88
 
MarrieAanDeBal
 
1
23 maart 2020 om 12:36
Het verhaal wat ik aankaart heeft juist met corona temaken want de mensen die worden opgepakt zijn Israëlische mensen die er van verdacht zijn dat ze corona hebben. En dat heeft niks met de corona crisis te maken? Oh ok. Met wat dan? Je snapt me niet. Ik neem het probleem juist heel serieus. Want je ziet toch ook dat door deze ziekte men steeds minder kan doen wat die zelf wilt doen. Het enge is omdat er geenvaccinaties zijn ervoor dat we niet weten hoe lang dit nog zo gaat duren. Kan tot de zomer of tot volgend jaar of nog langer. Dezelfde kenners die trouwens in januari zeiden dat we ons nergens zorgen over hoefde te maken omdat het alleen in china was? Deze kenners toch? En toen hoorde je ook veel mensen nog zeggen dat de griep veel erger was dat corona. Ik zeg nergens dat corona niet echt is. Het is echt. Maar je wilt dus zeggen dat het niet zo is dat onze vrijheden hierdoor worden ingeperkt? Dan heb je echt een dikke plaat voor je kop. En Ook al is israel een andere democratie, het is er nog steeds wel 1. Geen dictatuur met een geestelijk leider aan de macht of een legerleider. Dat er een aantal dingen anders zijn dan Nederland dat is zo maar dat is toch ook met een land als Nigeria bijvoorbeeld? In de kern is het nog steeds een democratie. Nergens zeg ik meer over het onderwerp te weten dan jij tenzij je Ewoud bent. Dus een beetje vaag dat je dat zegt @twenteov
 
MarrieAanDeBal
 
1
23 maart 2020 om 12:40
@sammerens Hoe lang is Spanje dan op lockdown? Gaat het daar nou beter of minder? Heb je me verhaal wel lezen
 
MarrieAanDeBal
 
1
23 maart 2020 om 12:48
Hahaha ja Ewoud. Irak was geen leugen dus? Dat is zelf uit een parlementaire onderzoek uit de VS gebleken. Maar die zitten er dus naast. Ik zeg nergens dat als je me niet geloof dat je uit de middeleeuwen komt. Ik zeg dat je klakkeloos alles overneemt van iemand omdat die een hogere autoriteit is. Dus wel vaag dat je dat zo vertaald. Je moet geloven wat je zelf gelooft, ik dwing je nergens toe. Ik zie alleen hoe de geschiedenis zich in een andere vorm herhaalt en dat geef ik aan omdat ik dat jaren heb onderzoekt. Aan de hand van boeken lessen, Geschiedenis opleiding gevolgd en bepaald en ook gewoon het nieuws volgen. Niet alleen de westerse nieuwskanalen maar ook de Russische, Chinese en Zuid Koreaans (ja ik heb een kodi box) en nogmaals ik herhaal wat devisser ook al eerder zei. Er is vaak in de geschiedenis door regeringen angst gebruikt om een grote mensen een bepaalde richting op te dauwen. En ik zie het nu weer gebeuren. Israël is in de kern een democratie. Net zoals Nigeria en Nederland dat ook zijn. Dus ik hoef daarvoor geen studycase uit te voeren. En heeft Nederland trouwens ook niet jaren de molukken als een stuk stront behandeld? Dus ja ik kan je zeggen dat ik dit niet van een Google onderzoek heb.
 
Twenteov
 
0
23 maart 2020 om 13:28
Marrieaandebal wederom een onsamenhangend verhaal. Wat ik zeg is dat hoe Israel het probleem aanpakt niets met onze aanpak te maken heeft. Het onderwerp is hetzelfde inderdaad, maar aangezien zij daar een stuk meer wantrouwend zijn naar elkaar, kan het zijn dat ze daar rigoreuzer in hun aanpak zijn. Totaal verschillend land met toevallig dezelfde regeringsvorm. Niets meer niets minder wat ik zeg. Verder zeg ik nergens dat het onze vrijheid niet inperkt, of heb je me dat zien typen? Sterker nog: het neemt onze vrijheid nu zeker weg en als je een beetje begrijpend had kunnen lezen dan kun je uit mijn tekst halen dat ik juist complete schurft heb aan diegenen die het op dit moment niet even op kunnen brengen om een stukje vrijheid op te geven om hier zo goed mogelijk uit te komen. Ik heb het verder inderdaad over kenners inderdaad, je weet wel die kenners die iedere dag voor jou en voor mij ploeteren om vaccins te vinden of om levens te redden in de ziekenhuizen. Ongeacht of ze dit probleem onderschat hebben of niet, die vertrouw ik in hun adviezen nog steeds een stuk meer dan een 'kenner' zoals jij die alles in twijfel trekt, op onderbuikgevoel reageert en in complotten denkt.
 
Ijsmuts
 
3
23 maart 2020 om 14:13
@marrieaandebal; zelden zoveel onjuiste domheid in een lading posts gelezen zeg. Je zegt dat het in Spanje niet beter gaat sinds de lockdown? Sinds het land sinds 14 maart in lockdown zit is het aantal verspreidingen niet exponentieel toegenomen zoals zonder lockdown wel het geval zou zijn. Ja, het aantal bekende cases neemt nog toe, logisch, aangezien je nu nog geen 2 weken onderweg bent. Het ergste komt er dus nog aan op korte termijn.je argument dat het in Spanje niet beter gaat sinds de mensen binnen zitten geeft dus al aan dat je er geen snars van begrijpt. Luister lekker verder naar de Jensen podcast of bekijk zn youtube kanaal zou ik zeggen.
 
Sanderr
 
0
23 maart 2020 om 15:58
Is 9 dagen (zo lang zit Spanje namelijk in lockdown) tegenwoordig 'een paar weken' ja?? Die periode is nog korter dan de incubatietijd dus dat er nog geen significante trendverandering is te zien is gewoon volstrekt logisch...
 
MarrieAanDeBal
 
0
24 maart 2020 om 01:42
Lees even het interview wat wereldberoemde schrijver hahari had met de Amerikaanse financiel times. Die zegt bijna hetzelfde. Ik ben geen kenner nogmaals. Ik lees boeken en berichten en doe onderzoek. Dus zelf ook onderzoek
 
MrKrillin
 
22
23 maart 2020 om 08:44
Als dit allemaal achter de rug is, mag Fifa/uefa ook met nieuwe regels komen mbt reservers. Kan toch niet zijn, dat clubs miljarden besteden aan transfers, miljoenen salarissen bieden, maar bij een crisisperiode dat gelijk grotendeels omvallen. Absurd gewoon. En nee voetbalclubs zijn niet te vergelijken met de esspressobar om de hoek of Chinees verder op de straat. Zelfs Barcalona een van de rijkste clubs red het niet als salarissen niet omlaag gaan. Ik zou fijn vinden als er regels komen dat bepaald percentage opzij gelegd moet worden voor crisistijden. Dan maar minder als gekken geld over de balk gooien tijdens crisistijden.
 
SocioFan1
 
5
23 maart 2020 om 09:12
Het is idd wel heel erg vreemd allemaal. De clubs krijgen wel hun geld voor tv rechten e.d. maar in delen en daar gaat het fout aangezien dat nu stopt bijv. en er geen inkomsten binnenkomen van matchtickets e.d. maar idd kunnen ze wel met miljoenen strooien voor spelers. Alsof je een huis koopt maar het geld pas binnenkomt over een aantal maanden middels een oogst. En dan het risico vergeet dat je oogst ook gewoon naar de knoppen kan gaan. En hoppa het huis uit. De clubs zouden wat meer liquide moeten zijn ipv zo risicovol te werk gaan.
 
Sammerens
 
1
23 maart 2020 om 10:09
Lijkt me niet een heel sterk vergelijk. Mensen kopen huizen juist op basis van een lening (hypotheek) die gebaseerd is op basis van verwachte toekomstige inkomsten en die zijn ook nooit 100% gegarandeerd. Een bank overweegt alle factoren en gaat daarbij onder anderen uit van doorlopen van jouw huidige salaris. Maar zoals de oogst fout kan gaan zullen er ook altijd mensen zijn die om wat voor een reden dan ook hun baan verliezen en dus hun inkomen verliezen. De verwachting is dat de economie een gigantische klap gaat krijgen en dat veel bedrijven om zullen vallen. Dus reken er maar op dat er zat mensen zijn die mogelijk hun huis kwijt gaan raken. We zitten in een uitzonderlijke situatie die niemand aan had zien komen. Daar hebben clubs last van, maar de gewone man zoals jij en ik kunnen het net zo hard gaan voelen.
 
Scepticus38
 
0
23 maart 2020 om 09:07
" Als dit allemaal achter de rug is, mag Fifa/uefa ook met nieuwe regels komen mbt reservers. Kan toch niet zijn, dat clubs miljarden besteden aan transfers, miljoenen salarissen bieden, maar bij een crisisperiode dat gelijk grotendeels omvallen ". Dat kan alleen door de transfermarkt af te schaffen en een salarisbudget in te stellen. Andere regels zijn in strijd met de regelgeving van de EG. De transfermarkt gaat op een dag afgeschaft het is niet de vraag of dat gebeurt, maar wanneer. Het is nog maar de vraag of het instellen van salarisplafond door de Uefa is af te dwingen, ik denk dat alleen de nationale bonden dat zouden kunnen. Ik betwijfel ook of men dat aandurft. De beste methode om de clubs te dwingen de tering naar de nering te zetten, is in mijn optiek ze met de neus op de feiten te drukken en ze gewoon laten omvallen als ze niet meer in staat zijn om zelfstandig de broek op te houden. Bovendien kan je clubs die dreigen om te vallen niet zo maar overeind houden omdat dat kan neerkomen op overheidssteun en dat bij wet verboden is. Dat mag uitsluitend in bijzondere omstandigheden en onder strikte voorwaarden. Die clubs zouden in principe dus alleen door particulieren of investeerders van de ondergang gered kunnen worden.
 
Vegitosan
 
2
23 maart 2020 om 09:44
Mag ik weten hoe je erbij komt dat de transfermarkt afgeschaft wordt?
 
Scepticus38
 
0
23 maart 2020 om 10:17
" Mag ik weten hoe je erbij komt dat de transfermarkt afgeschaft wordt? ". Omdat daar al jaren over wordt gesproken tussen de Uefa en de EG. De transfermarkt is de EG al jaren een doorn in het oog omdat die in strijd is met de Europese regels inzake Vrij Verkeer voor Mensen en Goederen. Als een speler ( Hazard ) meer dan 100 miljoen Euro moet betalen om naar een andere club te kunnen overstappen, is er natuurlijk geen enkele sprake meer van vrij verkeer. De EG geeft de Uefa en de Fifa nog steeds ruim baan om het probleem zelf op te lossen, maar er gaat een dag komen dat men het heft zelf in de hand gaat nemen. Dat kan heel makkelijk door het ontslagrecht te versoepelen naar Nederlands en Belgisch model. In die landen heeft elke werknemer, dus ook een voetballer, het recht om zijn contract ongeacht hoe lang het nog doorloopt, eenzijdig op te zeggen. Als hij zoals een voetballer een contract voor bepaalde tijd heeft, moet hij zijn werkgever wel een schadeloosstelling betalen, maar ook die is in de wet vastgelegd en is het gelijk aan het bedrag dat hij bij het uitdienen van dat contract nog had kunnen verdienen. Omdat dit zou kunnen betekenen dat een BVO tegen een miljoenenverlies zou kunnen oplopen als een club een speler zou kopen voor 20 miljoen en die speler na een jaar zijn contract zou opzeggen, kan de rechter in zo een geval een aanvullende schadeloosstelling opleggen, maar die dient dan wel gebaseerd te zijn op daadwerkelijk geleden schade en bijv. niet op een virtuele transferwaarde. In Belgie hebben al diverse spelers van deze regeling gebruik gemaakt met als gevolg dat het hoogste transferbedrag dat ooit aan een Belgische club is uitgekeerd, 25 miljoen bedraagt. In Belgie is die wetgeving al in 1978 van kracht geworden, in NL pas in 2015. Daarom heeft in NL nog nooit een speler van die mogelijkheid gebruik gemaakt en is er dus nog geen jurisprudentie. Maar dat is gewoon een kwestie van tijd.
 
Vegitosan
 
0
23 maart 2020 om 11:01
Dus dan zou je bij wijze van spreken 3 maanden bij Man United kunnen spelen , 6 maanden bij Man City en 3 maanden bij Liverpool? In mijn ogen is er niks mis met de transfermarkt (behalve dat het niet voor iedereen tegelijk geldt), maar wat is het alternatief?
 
Jd026
 
2
23 maart 2020 om 11:44
Heerlijk man geen transfermarkt. Clubs die niet meer beloond worden voor opleiden en speeltijd gunnen aan jeugd. Contractduren die niks meer waard zijn en spelers die continu naar andere clubs gaan. De topclubs kunnen al hun geld in salarissen steken en kunnen zo nog verder weglopen. Zo'n salarisbudget gaan ze niet vaststellen op het niveau dat Emmen meekan met Ajax/ Eibar met Barca dus dat gaat de oplossing ook niet worden.
 
jomar3
 
0
23 maart 2020 om 11:44
@scepticus38,een contract voor bepaalde tijd kan alleen tussentijds worden opgezegd met wederzijdse overeenstemming, via een opgenomen opzegbeding of via de kantonrechter. Zo werkt het arbeidsrecht voor werknemers in andere sectoren dan het voetbal ook. Als die speler dan een schadeloosstelling moet betalen, zoals jij schets, wat is voor die speler dan de meerwaarde van dat vrije verkeer? Die heeft er toch meer baat bij dat de club die hem wil hebben de transfervergoeding betaald, in plaats van dat hij zelf een schadeloosstelling moet ophoesten? Clubs ontvangen transferbedragen voor spelers die willen vertrekken, maar nog een doorlopend contract hebben. Clubs ontvangen geen transferbedragen voor spelers waarvan het contract afloopt. Dus zodra het contract voor bepaalde tijd eindigt, kan de speler gaan en staan waar hij wil net als bij iedere andere sector. Waar ze wel tegen zouden mogen optreden, is clubs die spelers op de tribune zetten omdat ze niet willen verlengen. Dat is chantage en gaat in tegen alle menselijke vrijheden.
 
MrKrillin
 
0
23 maart 2020 om 11:47
@scepticus "dat kan alleen door de transfermarkt af te schaffen en een salarisbudget in te stellen." Nee hoor. Kan ook net als hoe bij Pensioenfondsen aan toe gaat. Zij kregen ook eisen waar ze aan moeten voldoen na de crisis, zoals bepaald % reserveren en mag niet geïnvesteerd worden. Dit soort regels kan je ook makkelijk invoeren voer het betaald voetbal. Dus transfermarkt afschaffen en budgetten is nu niet relevant.
 
Lierse1997
 
0
23 maart 2020 om 12:23
Er is al een salarisplafond vastgelegd door de UEFA. Clubs mogen niet meer dan 70% van de omzet uitgeven aan salarissen.
 
FR_JC
 
0
23 maart 2020 om 13:07
Lierse; Nou, wat jij nu stelt in je reactie is niet terug te vinden bij de Uefa reglementen aangaande salarissen... Wat wel zo is is dat ze erover na aan het denken zijn sinds 2017 om een plafond in te gaan stellen?
 
Lierse1997
 
0
23 maart 2020 om 14:29
Dat is onderdeel van de FFP. Heb het niet zelf in de reglementen gelezen natuurlijk, maar wel in vele artikels over het onderwerp van verscheidene media.
 
Japser
 
1
23 maart 2020 om 10:44
Nu het EK is verzet, kan de competitie langer doorlopen.ze missen wellicht nu inkomsten, maar dat verdienen ze van de zomer (hopelijk grotendeels) weer terug.
 
nederland79
 
1
23 maart 2020 om 11:13
Lijkt me heel verstandig dat de steun van de overheid naar het gewone volk gaat en niet naar een sport met miljoenen salarissen. Laat de boel maar klappen, laat ze maar op nieuw beginnen. Uiteindelijk heb je maar n kleine begroting nodig om te kunnen voetballen. Bij bijvoorbeeld volleybal trainen ze 3 x per dag voor een salaris van een paar duizend euro. Misschien is het helemaal niet slecht als voetbal ff 10 stappen terug zet.