Zoon Jordania dicht bij overname FC Den Bosch: 'Ik hou van voetbal'
Donderdag, 26 juli 2018 om 12:50

FC Den Bosch komt waarschijnlijk op korte termijn in handen van Kakhi Jordania, de 23-jarige zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De Brabantse club laat donderdag via de officiële kanalen weten dat directeur Paul van der Kraan met Jordania een akkoord heeft bereikt over een overname van 99,9 procent van de aandelen. De club geeft aan dat de bal nu bij de KNVB ligt, die de overname goed moet keuren.

Van der Kraan maakt duidelijk dat hij niet over één nacht ijs is gegaan en dat er vanuit de aandeelhouders en de supporterskringen geen bezwaren tegen de overname op tafel zijn gekomen. De sportbestuurder heeft de KNVB ook op de hoogte gehouden van de vorderingen en denkt in de komende tijd duidelijkheid te krijgen: "Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoetzien, enige weken gaat duren. De bond heeft nog niet zelf met Kakhi gesproken, maar hij kijkt ernaar uit om zijn plannen persoonlijk in Zeist te mogen motiveren."

Wat Jordania betreft, zijn zijn motieven om in te stappen bij Den Bosch duidelijk: "De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden. Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam, en daarom is het geen toeval dat ik nu de aandelen van FC Den Bosch wil overnemen. Net als mijn vader en broer houd ik van voetbal, met heel mijn hart. FC Den Bosch is een interessante club met een rijke historie, een fanatieke aanhang en gevestigd in een stad met potentie die past bij mijn ambities."

De Georgiër geeft aan de afgelopen maanden goed te hebben rondgekeken bij de club en een businessplan voor de toekomst te hebben opgesteld. De nieuwe eigenaar wil de club richten op talentontwikkeling: "Ik zal investeren in de basisvoorwaarden, want alleen een stevige basis zorgt voor structureel succes. De lat ligt hoog, maar de drempel is laag. FC Den Bosch is een club van en voor het publiek. Een club voor alle mensen uit 's-Hertogenbosch en omgeving. Het voetbal is de basis, maar we kunnen het alleen maar doen samen met de supporters, lokale gemeenschap, gemeente en het regionale bedrijfsleven." Het prioriteitsaandeel, dat onder meer de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats garandeert, blijft overigens uit handen van Jordania.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Handball
 
11
26 juli 2018 om 12:55
Zitten al in categorie 3 dus veel slechter kan het niet gaan. Als ze het goed doen kan je dezelfde stunt als Fortuna Sittard doen. Voorzitter van Den Bosch was trouwens ook de voorzitter van Vitease toem Merab Jordania kwam
 
Despair29
 
18
26 juli 2018 om 13:03
Hij was nooit voorzitter geweest bij Vitesse maar algemeen directeur. En daarnaast was hij allang weg.
 
gilau
 
14
26 juli 2018 om 13:05
Inderdaad en ook op sportief vlak is het al jaren niet om over naar huis te schrijven. Blijft natuurlijk beetje eng, je club in handen van een buitenlander, maar ik had er zelf 8 jaar geleden voor getekend als die kans zich aan had gediend.
 
Kaaiman
 
7
26 juli 2018 om 13:35
Precies. Dit is voor den bosch de enige manier om te overleven. En dat is toch beter dan dat je club het niet meer redt.
 
LisandroSemedo
 
5
26 juli 2018 om 13:48
Dezelfde stunt? Denk als je Gun zijn arbeidsethos en lange termijn plan kent dat het geen stunt is die uit de lucht kwam vallen. Het gebeurde alleen eerder dan eenieder verwachtte. (plan was te promoveren in 2020)
 
Handball
 
5
26 juli 2018 om 14:02
Sorry was misschien een onjuiste benaming. Bedoelde te zeggen dat als ze goed beleid zouden voeren, ze net als FS misschien wel konden promoveren.
 
OZ81
 
0
26 juli 2018 om 15:14
Je bedoelt waarschijnlijk categorie 1. En daar zitten ze als enige betaald voetbalorganisatie in, dus inderdaad, veel slechter kan het niet gaan.
 
Soccer98
 
1
26 juli 2018 om 12:59
Is dit die zoon van Jordania die ook in de jeugd van Vitesse voetbalde?
 
BikoBike
 
16
26 juli 2018 om 13:13
Nee dat is Levan. Die heeft ook nog bij Achilles 29 gezeten. Zal nu wel naar Den Bosch komen.
 
diablo73
 
7
26 juli 2018 om 13:10
Ach als men in Den Bosch de weg van de geleidelijkheid kiest dan kan dit m.i. best goed uitpakken. Investeren in dingen die je op lange termijn een hogere ondergrens opleveren. Bijv. trainingscomplex, scouting, opleiding, stadion, busines seats. Als je wint heb je vrienden dus dan ontstaat er hopelijk vanzelf onder de omgeving een positief sneeuwbal effect waardoor je weer meer en grotere sponsoren aan je bindt en je zo weer verdere stappen kunt maken etc.
 
yatsemata
 
1
26 juli 2018 om 23:13
Alleen is de potentie en het achterland van Den Bosch vrij beperkt...
 
thucan
 
18
26 juli 2018 om 13:16
Dan hoop ik dat het gewone volk weer naar FC Den Bosch zal komen, want nu is het ‘supportersvolk’ weinig om trots op te zijn
 
stillewillem
 
2
26 juli 2018 om 13:26
Hier kan je op wachten. Het geld maakt het voetbal kapot. De kleinere clubs moeten dit soort deals aangaan anders verdwijnen ze. Let op mijn woorden dit is nog maar het begin en over 10`jaar schreeuwd men moord in brand omdat de heren ` ik hou van voetbal` figuren de boel compleet bedonderd hebben. Het hedendaagse voetbal is niets meer dan het zwartgeld om te zetten in wit. Helaas is het volk zo voetbal minder dat men trouw haar club blijft volgen en alles slikt. Gemeente den Bosch houd uw ogen open. Voor je het weet word je het mes tegen de keel gezet en mag u met belastinggeld van de gewone burger over de balk komen gooien. Mooi voorbeeld heeft u in het oosten wel gezien.
 
MarkBal
 
4
26 juli 2018 om 14:47
Tja, helemaal kosher is die familie niet. Aan de andere kant is het wel een voetbal familie en heeft Jjordania senior Vitesse wel netjes achter gelaten. Dus goed in de gaten houden ja, maar denk niet dat we er vanuit moeten gaan dat het niet goed zit.
 
Larykoek
 
0
26 juli 2018 om 18:49
Gemeente den bosch heeft nog nooit iets voor de club betekent op een enkele keer na maar wel al het geld gaat naar de hockeyclub i.p.v. dat ze het gelijk over alle sporten verdelen in den bosch. Dus dat kan er best is vanaf...
 
Leicester
 
27
26 juli 2018 om 13:36
Interessant. Van der Kraan heeft een erg innige band met de familie Jordania na zijn tijd bij Vitesse. Kan goed uitpakken voor Den Bosch. In de jaren 80 een club die meedeed om Europees voetbal in het "mooiste" stadion van Nederland... De Vliert, waar Rinus Israël trainer was en Arnold Scholten als de blonde Socrates werd bestempeld, waar Hans Gilhaus als een helikopter in de lucht kon hangen. Tsja dat waren de tijden hè
 
LisandroSemedo
 
5
26 juli 2018 om 13:53
Als ik Jordania Jr. was zou ik eens goed kijken naar de herstructurering van onze eigenaar. Zijn businessplan en met name zijn scouting is van hoog niveau! Het valt te hopen dat voor Den Bosch eendezelfde potentiële toppers vanaf volgend seizoen eruit komen. (19-20) Dit seizoen zal een opbouw/tussen jaar zijn. Wat wel erg belangrijk is voor Den Bosch is de jeugdopleiding. Die is nog lang niet van het gewenste niveau. Deze zie ik niet zo snel pareltjes afleveren..
 
fcdenb
 
14
26 juli 2018 om 14:14
jullie zijn inderdaad een mooi voorbeeld! je opmerking over de jeugdopleiding begrijp ik niet zo goed, het is juist altijd onze levensader geweest. 4 spelers uit eigen jeugd hebben het prima gedaan afgelopen seizoen: sam kersten, mats deijl, kevin felida en oussama bouyaghlafen. daarnaast hebben we nog zija azizov die veel geblesseerd was. dat je die namen niet (goed) kent begrijp ik wel hoor, maar onthoud vooral sam kersten, zal niet lang duren voordat hij in de eredivisie speelt. dan heb je nog jordy thomassen (de graafschap), tom van weert (fc groningen), moreno rutten (vvv venlo), jordens peters (willem ii), paco van moorsel (sparta), mohamed el-makrini (roda jc), danny verbeek (ex-nac) en glynor plet (ex-heracles) die uit de jeugd van den bosch komen. en dit is alleen nog maar van de laatste jaren. lijkt me dus absoluut niet slecht.
 
AjaxWammes
 
5
26 juli 2018 om 14:05
Haha mooi dit. Ik hou van voetbal dus ik koop af en toe een voetbalshirtje. Deze beste man houdt van voetbal en koopt een voetbalclub. Ik hoop dat hij ervan geniet!
 
XAJAcfa
 
1
26 juli 2018 om 14:26
Ik denk dat Jordania de potentie overschat. het is een kleine stad met 100.000 inwoners. Daarnaast liggen steden als Breda, Eindhoven en Nijmegen in de buurt, sponsoren zullen eerder voor die clubs kiezen aangezien de clubs groter zijn, meer aanspreken en de steden ook groter zijn.
 
Arnout108
 
4
26 juli 2018 om 15:49
Het is toch een club met een leuk stadion (wel 1 oude en vervallen lange zijde die wel een opknapbeurt kan gebruiken). Een club als AZ of SC Heerenveen zou het niet worden maar een leuke eredivisie club is is zeker mogelijk. Ze hebben meer potentie dan Excelsior lijkt me dus met een beetje goeie scouting is er zeker wat mogelijk.