'Zou Mourinho bij hem uitkomen, of haalt hij een bewezen doelpuntenmaker?'
Maandag, 10 september 2018 om 18:45

Engeland verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd in de Nations League van Spanje en dat was deels op het conto te schrijven van Marcus Rashford, die een aantal goede kansen op de gelijkmaker niet wist te benutten. De jonge aanvaller, die bij zijn club Manchester United vaak op de vleugels speelt, moet wat betreft Alan Shearer eens gaan nadenken over een transfer, aangezien de kans dat hij bij the Red Devils een kans in de punt van de aanval krijgt klein lijkt.

"Ik ben een groot fan van Marcus Rashford. Hij komt op de goede plekken, vindt de ruimte achter de verdedigers en is altijd dreigend. Zijn doelpunt op Wembley van afgelopen zaterdag laat zien wat hij allemaal in huis heeft. Helaas vertellen zijn twee gemiste kansen die Engeland een gelijkspel tegen Spanje hadden kunnen bezorgen je echter ook hoe hij er voorstaat. Een spits die daar op reguliere basis speelt bij zijn club had die kansen waarschijnlijk niet om zeep geholpen", vertelt de 63-voudig Engels international aan The Sun.

Meer: Marcus Rashford bijt op X van zich af: ‘Het gaat al maanden op deze manier’

"Het probleem dat hij nu heeft is wat hij eraan kan doen. Ja, hij is met zijn twintig jaar nog steeds erg jong, maar wanneer komt er verandering in zijn situatie? Zolang als Romelu Lukaku fit is, zal hij nooit in de basis staan als enige spits. En zolang José Mourinho de trainer is, gaan ze niet met z'n tweeën voorin spelen. Zelfs al zou Lukaku niet spelen, dan zou ik erop inzetten dat Alexis Sánchez naar het centrum en iets vooruit geschoven wordt. Zou Mourinho echt uitkomen bij Rashford als hij nog een spits nodig heeft? Of zou hij de markt op gaan voor een doelpuntenmaker die zichzelf al bewezen heeft?"

"Rashford speelt nu al zo lang op de vleugels in een driemansaanval, dat hij tijd nodig heeft om zich weer aan te passen aan zijn natuurlijke positie", gaat Shearer verder. "Tijd is niet iets wat veel voorkomt in de huidige voetballerij. Ik pleit niet voor een vertrek van Rashford van Old Trafford, hij speelt bij een geweldige club. Maar als hij zijn ambities waar wil maken en gezien wil worden als een geweldige doelpuntenmaker, zit hij op de verkeerde plek. Hij zou dan moeten denken aan een transfer naar een club waar hij de verzekering krijgt dat hij de man wordt waar het om draait, de spits, de enige aanvaller of een van de twee. Ik denk dat hij zich dan pas zal ontwikkelen tot een doelpuntenmaker."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
5
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
25
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
BlackMambaTR
 
19
10 september 2018 om 15:16
Rashford mist op dit moment te veel facetten om de no1 spits van united te zijn. Maakt fysiek niet de ontwikkeling en lijkt ook mentaal een issue te hebben. 2 of 3 jaar bij een voetballende middenmotor van de bpl zoals wolves/southampton/westham zou hem goed doen. Het probleem zit hem echter in dat deze jongen door allemaal redenen buiten het voetbal (engels, homegrown, fan-favorite en algemene hype) te duur is voor dit soort clubs. Iedereen zegt ook dat mou maar 442 moet spelen om rashford en martial als schaduwspts te laten spelen maar wie gaat er in hemelsnaam op de vleugels spelen? Pogba is niet gediciplineerd genoeg voor 2 mans blok op het middenveld. Zo is het toch met deze sterke maar zeer zeer niet gebalanceerde selectie, lastig om winnend elftal neer te zetten. Zo zou er gespeeld kunnen worden waarbij de backs letterlijk de hele flank moeten bestrijken. Pogba/fred/sanchez iedere keer goed druk moeten zetten en lukaku/rashford mee met de backs. Totaal voetbal en kan geweldig zijn maar lastig om uit te voeren. Daarom moet je dit soort pareltjes er maar uit laten en types zoals fellaini en lingard opstellen die zich wel aan de taken houden.
 
Japie_Krekel
 
6
10 september 2018 om 15:30
@blackmamba niet zo gek ook als je als spits word misbruikt als linksbuiten
 
AjaxCunian
 
7
10 september 2018 om 16:43
Hij is minstens zoveel linksbuiten als spits. Heeft in de jeugd 1 a 2 seizoenen spits gespeeld en 0.5 seizoen spits onder van Gaal. Daarbuiten altijd op de vleugel gespeeld.
 
BadCeo
 
4
10 september 2018 om 16:09
@blackmamba over Pogba tast je volledig mis. Speelt met Frankrijk wel mooi op een 2 mans middenveld. Verschil is dat iedereen ervoor werkt enbij Man U niet en niet de juiste coach zit voor dat soort voetbal
 
Leiders
 
1
10 september 2018 om 19:15
Met die selectie van United kan je makkelijk 4-4-2 spellen en elke wedstrijd winnen marja Mourinho blijf Mourinho
 
Djoowey
 
4
10 september 2018 om 15:16
Mourinho maakt meer kapot dan je lief is. Waardeloze trainer is het. Prijzen winnen met super verdedigend spel lukt alleen als je met Chelsea, Inter of Porto wint. Bij clubs als Real Madrid en ManU wordt er meer verwacht. Zeker als je vanuit je eigen opleiding een talent tot je beschikking hebt dat met genoeg vertrouwen en minuten op zijn natuurlijk positie had kunnen meten met Mbappé.
 
Medalofhonor
 
11
10 september 2018 om 15:22
Bij Real Madrid ging het goed hoor, het was in grote wedstrijden vaak niet leuk om naar te kijken omdat Mourinho dan weer bang was om te verliezen maar in kleinere wedstrijden maakte Real onder Mourinho vaak gehakt van elke tegenstander, ook was Real een counter-machine geworden dankzij José, men moet ook niet vergeten dat Ronaldo nog meer records verbrak onder Mourinho dan onder welke trainer dan ook. Zijn 3e seizoen bij Real ging bergaf en ook bij Chelsea en nu United is het niks meer geworden.
 
AjaxCunian
 
3
10 september 2018 om 15:55
Rashford heeft veel minder wedstrijden in de spits gespeeld dan op de linkervleugel (sinds zijn 16e).
 
LW88
 
2
10 september 2018 om 19:50
Tja, Henry begon ook als linksbuiten. Maar werd pas echt wereldtop in de spits. Rashford heeft alles in zich om een top spits te worden. Nu nog een kans krijgen..
 
AjaxCunian
 
1
10 september 2018 om 20:47
Alles behalve de instinct, afmaak, duelkracht over de grond, in de lucht, aanname en consistente schottechniek. Maar daar kan aan gewerkt worden natuurlijk.