Zwarte avond voor Inter na bezoek PSV: 'De UEFA vroeg dat en ik zei 'ja''
Woensdag, 12 december 2018 om 08:32

Acht punten pakken en niet de groepsfase van de Champions League overleven, het overkwam dinsdag twee clubs uit één en hetzelfde land. Napoli verloor bij Liverpool (1-0), terwijl Internazionale tegen PSV (1-1) niet aan een gelijkspel voldoende had door de remise van Tottenham Hotspur bij Barcelona (1-1). De clubs moeten genoegen nemen met Europa League-voetbal, waardoor Juventus en AS Roma als de enige Italiaanse CL-deelnemers overblijven.

"De teleurstelling is erg groot", zei een teleurgestelde Stefan de Vrij in Milaan in gesprek met Veronica. "Achteraf gezien hadden we alles in eigen hand, dus we kunnen het alleen onszelf kwalijk nemen." Hirving Lozano werkte na dertien minuten de openingstreffer binnen namens PSV. Een uur later nivelleerde Mauro Icardi de tussenstand, maar de remise voor eigen publiek was niet genoeg om de tweede plek in Groep B achter Barcelona veilig te stellen.

"De manier waarop we op achterstand kwamen, is natuurlijk zonde. Daarnaast hadden wij gewoon onze kansen moeten afmaken", concludeerde De Vrij. "We gaven ook te veel ruimte weg in de counter, waar juist de kracht van PSV ligt met die snelle jongens voorin. In de tweede helft hadden we genoeg kansen om te winnen, maar helaas ging de bal er niet in. We mogen de Europa League in, maar op dit moment heerst alleen teleurstelling over de uitschakeling in de Champions League."

Ook Luciano Spalletti baalde. "We waren niet in staat om rustig te blijven, ondanks het feit dat alles nog mogelijk was", vertelde de oefenmeester van Inter. "De spanning werd ons te veel. We gaven de bal gemakkelijk weg, we stonden niet goed georganiseerd en PSV werd gevaarlijk uit de counter. Als de spanning toeneemt, raak je de manier waarop je de wedstrijd kan controleren uit het oog. We kregen nog wel kansen, maar speelden niet op de juiste manier."

De spelers van Inter kregen net als de toeschouwers in het Giuseppe Meazza al snel mee dat Barcelona na dik een half uur de leiding had genomen, maar ook dat Tottenham enkele minuten voor tijd had gescoord. "De UEFA had vooraf gevraagd of ik de tussenstanden van de andere wedstrijden wilde zien op de stadionschermen en ik zei 'ja'. Een team als Inter moet mentaal sterk genoeg zijn om hierop te kunnen reageren."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
MarcoVerratti
 
13
12 december 2018 om 08:43
Inter zit toch wel in een erg lastige situatie. Hoe graag ik die kale lafbek ook zie vertrekken, trainers wisselingen midden in het seizoen hebben Inter de afgelopen jaren zelden verder geholpen. Hoe graag ik het gros van die overbetaalde nietsnutten op het veld ( Perisic, Keita, Asamoah, Nainggollan, D’ambrosio) ook zie vertrekken, elk jaar weer met 8 nieuwe spelers het seizoen beginnen heeft Inter de afgelopen jaren ook zelden verder geholpen. Ik hoop dan ook dat het bestuur zo verstandig is niet weer in die oude vallen te trappen. Trap Spalletti aan het eind van het seizoen de deur uit, stel eindelijk eens een coach aan met een duidelijke/moderne filosofie en doe 3 tot 4 gerichte aankopen die het team écht beter maken. Dat zou Inter namelijk wel verder kunnen helpen.
 
Adelante
 
24
12 december 2018 om 08:51
Als je al die `overbetaalde nietsnutten` zomaar de laan uit stuurt dan zakt Internazionale weer waar ze stonden: een nietsnut in Europa. Ze zijn juist nu goed bezig, een ongelukkige wedstrijd tegen PSV doet daar niets van af. Inter is een grote club en als je al die grote namen ook weg wilt ja dan staan er niet veel spelers te springen om de club te joinen als er alleen maar middelmaat in de club is.Het komt wel goed, je vergeet ook even dat dit misschien wel de moeilijkste groep was in Europa. Tottenham én Barcelona zijn op papier en de laatste jaren veel verder dan Internazionale. Neem dan nog de Eredivisie kampioen erbij die het niet onaardig doet, ja dan krijg je dit. Het is niet dat ze eruit zijn geknikkerd, qua punten stonden ze gelijk, alleen moesten ze deze wedstrijd gewoon winnen. Wel schandalig dat Tottenham niet eens van Barcelona kan winnen dat 8 basisspelers mistte. Velen zeggen dat ze het Tottenham meer gunnen dan Barcelona. Ik niet, laat die club maar snel eruit vliegen zeg, wat een wanvertoning. Inter kon zich tenminste nog redden tegen Barcelona met Messi en co
 
MarcoVerratti
 
7
12 december 2018 om 09:08
Dat je beweerd dat Inter zonder deze spelers weer 'een nietsnut in Europa' wordt, zegt mij dat je weinig tot geen wedstrijden van Inter hebt gezien dit seizoen. Spelers als Perisic, Nainggollan en Asamoah zijn grootverdieners binnen de selectie, en hebben werkelijk nog helemaal niks laten zien wat dat gerechtvaardigd. Icardi, Skriniar, Brozovic, Politano en Handanovic zijn het fundament van dit elftal. Voeg daar jongens als De Vrij, Vrsaljko en Vecino aan toe en je hebt al een heel aardig geraamte staan. Vandaar mijn opmerking over 3 tot 4 gerichte aankopen. Daarnaast valt er voor Perisic en Nainggollan desondanks nog wel een aardige transfersom te halen. Je hebt gelijk dat dit een van de moeilijkste groepen was. Er waren vooraf dan ook weinig verwachtingen, en we waren op voorhand dan ook tevreden geweest met plaatsing voor de Europa League. Echter als je ziet hoe we dit hele seizoen al wedstrijden spelen zoals die van gisteren tegen Psv, dan word je daar gewoon heel erg moe van. Heel weinig tempo in het spel en de bal op hoop van zegen de zestien in pompen. Voeg daar de laffe opstellingen en wissels van Spalletti en de manier waarop we plaatsing bij de laatste 16 weggeven aan toe, en het is toch wel erg teleurstellend.
 
Benzema20
 
1
12 december 2018 om 15:02
Je wilt wel Perisic eruit en Radja maar wel Vecino erin. Als een jonge het niveau niet aankan als basisspelrr is het Vecino wel . Qua gevoel en rust is komt hij veel te kort al heeft hij wel hele belangrijke goals gemaakt . Perisic Radja en Asa zijn geen nietsnutten alleen spelen ze op dit moment als een natte krant. Keita is nog veel te wisselvallig en nog niet op de bouwen . Inter moet afscheid nemen van Dambrosio Miranda Borja Gagliardini En ook Perisic mag inderdaad weg . Hij kan goed voetballen maar speelt al heel lang slecht. Denk dat een andere omgeving hem goed zal doen . Hopelijk kunnen we hem ruilen met united tegen Martial en ook hoop ik dat Barella en nog een ervaren creatieve middenvelder komen . Ozil zou ik wel willen zien en dan achterin een vervanger voor Miranda . Die milenkovic van Fiorentina lijkt me wel wat
 
joAFCA
 
2
12 december 2018 om 08:44
Volgens mij is AS Roma ook door, dus er zijn er 2 nog in de CL. Desalniettemin heel zonde dat Napoli en Internationale niet door zijn.
 
MrBoity
 
0
12 december 2018 om 19:30
Mooi ik hoop volgende ronde op as roma voor Ajax, kunnen we ze meteen reduceren tot 1
 
leipek
 
3
12 december 2018 om 08:44
De enigste CL club van Italië is niet Juventus er zijn er twee door namelijk.
 
DVCer
 
30
12 december 2018 om 08:47
Volgens mij werd er zelfs aangegeven tegen enkele spelers om rustig aan te doen, toen de 1-1 viel. Ook de keeper, Handanovic, nam ineens heel erg z'n tijd bij het nemen van doeltrappen. Onbegrijpelijk. Na de treffer was het moment voor Inter om door te drukken voor een eventuele 2-1. Ze hadden schijnbaar zoveel vertrouwen in Barcelona, ongekend dat je daar je lot aan wil verbinden. Wanneer je dan eenmaal rustig aan gaat doen en gaat inzakken is het ontzettend moeilijk om dan ineens weer vol te moeten aanvallen. Ik vond het persoonlijk daarom des te mooier dat Spurs er nog een inprikte in Spanje, waardoor de paniek in dat stadion te horen was. Er kwam nog een kans voor Icardi, maar volgens mij voorkwam Viergever met een top ingreep nog een schot. Het mislopen van de laatste 16 mag toch wel als fout van de coach de boeken in.
 
Formus
 
10
12 december 2018 om 09:00
Vond ook dat Inter zich aanpaste aan de score in Barcelona. Aan een gelijkspel genoeg? Dan spelen we daarop. Natuurlijk ontzettend stom resultaatvoetbal, niet uitgaande van je eigen krachten. Terecht het deksel op de neus. Moet je maar zorgen dat jezelf gewoon wint, daar alles aan doet en dan kijken wat het resultaat van de andere wedstrijd is geworden, zodat jezelf niets te verwijten valt.
 
gattuso3
 
7
12 december 2018 om 09:23
@dvcer. Precies hoe ik t ook zie, spalleti faalt hier gewoon door zn ploeg rustig aan te laten doen en te leunen op Barcelona. Gewoon dom, na de gelijkmaker hadden ze vol door moeten gaan, hadden ze bijna een kwartier extra voor gehad dan. Nu wijzen naar de beeldschermen is heel zwak, gewoon gefaald als coach.
 
ninjakai
 
4
12 december 2018 om 09:39
Precies dit. Vond het heerlijk en terecht. Gokken op minimaal resultaat en de deksel op de neus krijgen.
 
Benzema20
 
0
12 december 2018 om 15:05
Psv was rijp voor nog een tegengoal. Ze verdedigede al de hele wedstrijd en de 1-1 was net gevallen als je gewoon doorgedrukt had had je een grote kans voor de 2-1 . Dat de 1-1 bij spurs zou vallen kon je eigenlijl wel weten . Op een gegeven moment vind Barca het ook wel prima en proberen ze de wedstrijd uit te spelen . Als spurs dan gas blijft geven gaat die goal altijd vallen.
 
henny jr
 
8
12 december 2018 om 08:50
Inter heeft maar 8 punten gehaald @voetbalzone
 
fcoldambt
 
5
12 december 2018 om 09:35
Ze hebben het hersteld!!!inter heeft er 8, Maar Napoli had er wel 9 punten @vz.
 
henny jr
 
1
12 december 2018 om 09:55
alweer een foutje, ach we blijven alllemaal mensen blijkt wel weer.
 
Daanl1998
 
2
12 december 2018 om 08:51
8 punten*
 
El Fenomeno
 
7
12 december 2018 om 08:58
Sneu voor Napoli. Een nederlaag en uit de CL terwijl Liverpool met drie nederlagen doorgaat. Zelfde doelsaldo +2 en dat moet dan ook als gelijk worden gezien.
 
Isco24
 
2
12 december 2018 om 10:08
Eens. Ze kijken nu naar wie de meeste doelpunten heeft gemaakt, maar dat geeft zeker niet weer welke club beter was. De nederlagen daarentegen wel wat meer mijns inziens. Misschien moeten ze een soort coëfficiënt-puntenaantal (achter de schermen) aanhouden net als bij landen gebeurt. Voor een punt (of 3 punten) tegen een tegenstander uit de top-10 van de wereld levert zoveel punten op, tegen de 11 tot 20 zoveel etc.. Als je dan op dit punt bent waar zowel punten als onderling resultaat hetzelfde is, kijken naar deze coëfficiënt-punten. Liverpool verliest bijvoorbeeld van Belgrado, maar gaan toch door omdat ze 2 goals meer hebben gescoord? Op basis van de hele groepsfase hoort Napoli door te gaan.
 
FCG95
 
11
12 december 2018 om 10:21
Wat een onzin. Liverpool wint juist 3 keer, terwijl Napoli maar 2 keer wint. Op jouw manier zou Liverpool nog steeds doorgaan, aangezien die wél tegen PSG winnen.
 
Marc Juventus
 
1
12 december 2018 om 13:21
Aan de andere kant weet Napoli wel ongeslagen te blijven tegen PSG en Liverpool niet. Het is maar net wat je belangrijker vindt. De Uefa hecht meer waarde aan doelpunten scoren.
 
gattuso3
 
7
12 december 2018 om 09:01
Gewoon dom gevoetbald na de gelijkmaker. Spalleti gaat zn ploeg lekker balletje rond laten spelen terwijl je gelijk staat, i.p.v door te drukken. Iedereen zat lekker naar elkaar te gebaren van die maar rustig aan, lekker 4 minuten de bal nutteloos rondspelen, te dom. Hadden gewoon alles moeten geven om er 2-1 van te maken, nee lekker achter over leunen en denken dat je er al bent. Zeer dure en pijnlijke deksel op je neus. Spalleti kan beter in de spiegel kijken in plaats van te wijzen naar het score bord.
 
Mensenzoon
 
0
12 december 2018 om 10:35
Wat een zielig ploegje dat Psv. Zijn ze al uitgeschakeld gaat Luuk de Jong nog tijd winnen in de laatste minuten door op de doellijn te blijven liggen en die Dumfries die gewoon 2 minuten op de grond blijft liggen, schandalig gewoon. En dan spreek ik nog niet eens over die ultraverdedigende tactiek.
 
Chavezzz
 
13
12 december 2018 om 10:48
Weet je wat zielig is dat je bij een 1-1 stand rustig aan gaat doen, terwijl je bij een overwinning zo goed als zeker door bent. Dat PSv tijd wint en een punt overhoud aan een uitwedstrijd bij Inter is misschien niet zoals Liefhebbers het voetbal zien. Maar ja soms moet je tevreden zijn met een punt. Levert de club geld op, mogelijk nog premies voor de spelers. Waarom zou open huis houden tegen clubs die (op papier) beter zijn dan dat jezelf bent? Nederlandse eredivisie clubs doen dit in grote mate, misschien dat er daarom zo'n groot gat is tussen de nummers 1,2 en 3 in de eredivie en de rest van de competitie. Hoe minder goals je tegen krijgt hoe groter de kans is dat je er met een resultaat vandoor gaat. EN nee ik ben geen fan van Mourinho, Conte Simeone, maar af en toe mag je je als kleinere ploeg wel gewoon ingraven in een poging een resultaat te behalen ipv open huis te spelen.
 
soccersupp
 
11
12 december 2018 om 10:54
Jammer dat je je zo laat gaan over Psv. Die hebben gevochten voor wat ze waard waren en netjes hun sportieve plicht gedaan (denk maar eens aan Zagreb-Lyon die het compleet lieten lopen). En wat de Jong en Dunfries deden? Dat doen Inter spelers iedere keer dat het hun zelf uitkomt. Dus een koekje van eigen deeg moet je gewoon als accepteren en niet zeuren. Ultraverdedigend, wie hebben er het catenaccio uitgevonden? Inter heeft in Eindhoven volop geprofiteerd van de ruimte die PSV gaf, moet PSV in Milaan open huis gaan houden? Inter durfde niet door te drukken en bleef maar lafjes de bal rondspelen zonder ook maar wat proberen te forceren. En nee ik ben geen PSV supporter maar die is gewoon complete onzin.
 
Twenteov
 
1
12 december 2018 om 12:51
Mensenzoon Koekje van eigen deeg; Icardi, die matennaaier, liep alleen maar te bedelen bij de scheids om kaarten, walgelijk. Die halve gare slager centraal achterin naast De Vrij liep alleen maar te schelden en te tieren tegen De Jong en de scheids bij kleine weerstand, terwijl hij geen moeite had met het zelf uitdelen. Die zgn. coach heb ik alleen maar met veel handgebaartjes aandacht zien trekken langs de lijn, want oh zie hem eens meeleven. Ik vond maar 1 team zielig gisteren, en dat was Inter. En geloof me; ik ben allesbehalve Psv fan.
 
P. Jansen
 
0
12 december 2018 om 10:49
Laten we de werkelijkheid niet om zeep helpen. Inter had erg veel mogelijkheden, het was Zoet die Inter van de overwinning af hield. Psv, m.u.v. Bergwijn bevestigde gisteravond de figurantenrol in de poule. Meer zat er voor PSV niet in. Dat Inter niet in slaagde in de CL te overwinteren lag aan Inter zelf, Kansen zat. Tempo was hoog. Notabene Inter zat in pot 4 en PSV in pot 3.
 
SocioFan1
 
0
12 december 2018 om 11:47
Sorry maar dan verdien je het niet om door te gaan, als Inter zijnde. Tottenham heeft echt gestreden. Hoe kan je dit ook weggeven door Psv niet pijn te kunnen doen. Wel vind ik het ergens oneerlijk, aangezien Barca opeens met een super B team ging spelen. Terwijl Inter heeft moeten strijden tegen een topteam mocht Spurs aantreden tegen een zwakke Barca. Ik weet het niet maar dat is ergens toch wel competitievervalsing. Maar goed, ze hebben het uiteindelijk zelf verprutst. En ook Napoli deed dat, zo slecht om je plaatsingsplek zo weg te geven.
 
J.Vertongen
 
1
12 december 2018 om 11:59
Nee, het wordt pas niet meer leuk als je met elke club rekening moet houden en niet gewoon naar je eigen belangen kan voetballen. Waarom zou je heel je basis elf laten starten en daarmee het risico op blessures lopen tegen een tottenham dat volop het gaspedaal in gaat trappen. Barca was gewoon door en het interesseerde ze verder geen reet. De CL kan maar naar één club dus goed gehandeld door barca.