Betis en Valencia zorgen voor spektakel in halve finale Copa del Rey
Donderdag, 7 februari 2019 om 22:53

De eerste halve finale tussen Real Betis en Valencia in de Copa del Rey heeft geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in het Benito Villamarin eindigde in 2-2 en zodoende stapten de bezoekers als morele winnaar van het veld. Valencia poetste in de laatste twintig minuten een 2-0 achterstand weg en hoopt op 27 februari in Mestalla de klus te klaren. De winnaar van de tweestrijd speelt in het stadion van Betis tegen Barcelona of Real Madrid.

Betis ging met een minimale voorsprong de rust in, maar Valencia had diverse kansen om het scorebord als eerste in beweging te krijgen. Joel Robles hield de thuisploeg met enkele goede reddingen op de been. Met name zijn reflex op een inzet van Rodrigo mocht er zijn. Betis verhoogde de druk naarmate de rust in zicht kwam en dat resulteerde in de 44e minuut in de openingstreffer.

Na een korte corner aan de rechterkant stuurde Sergio Canales de bal richting de tweede paal, waar Aïssa Mandi de bal in de doelmond bracht. De volledig vrijstaande Lorenzo Morón kopte het leer vervolgens achter doelman Jaume Domenech: 1-0. Enkele minuten na rust verdubbelde Betis de voordelige marge, al moest de VAR eraan te pas komen. Een corner van Joaquin vanaf de linkerkant verraste Jaume, die het leer ogenschijnlijk tijdig uit zijn doel kon werken. De VAR wees echter uit dat het leer achter de doellijn was gekomen: 2-0.

Marcelino opteerde vervolgens voor de inbreng van Geoffrey Kondogbia en Kevin Gameiro, in de hoop in ieder geval een belangrijke uitgoal te maken. De 2-1 volgde nog geen kwartier later. Na een dieptepass van Dani Parejo zette Gameiro voor richting de eerste paal, waar Denis Cheryshev de bal achter Joel kopte. Betis, waar Jesé Rodriguez als invaller zijn debuut maakte, moest vervolgens alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Valencia had pech dat een kopbal van wederom Cheryshev in de 89e minuut op het aluminium belandde, maar in de extra tijd zette Gameiro alsnog de 2-2 op het scorebord.

 
Copa del Rey
 
Valencia
 
Real Betis
 
Rodrigo
 
Kevin Gameiro

Poll
Wie gaat de finale bereiken?
Real Betis
Valencia
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties