Gianluigi Longari meldt eerste bod van Barcelona in de Serie A
Woensdag, 28 juli 2021 om 15:47 • Rian RosendaalLaatste update: 17:59

Cristian Romero lijkt wel degelijk op het lijstje te staan van Ronald Koeman. Sportitalia-journalist Gianluigi Longari meldt woensdagmiddag via Twitter namelijk dat Barcelona een officieel bod heeft neergelegd bij Atalanta voor Cristian Romero. Over de hoogte van de aanbieding is echter nog niets bekend. RAC1 wist woensdagochtend nog te melden dat Koeman hoogstpersoonlijk een streep heeft gezet door een eventuele komst van de Argentijnse centrumverdediger.

"Barcelona mengt zich ook in de strijd om Romero", zo opent Longari woensdag zijn Twitter-bericht. "Vandaag is een eerste voorstel neergelegd bij Atalanta. Zoals verwacht zijn de Blaugrana serieus in de markt voor de Argentijnse verdediger die op meer belangstelling kan rekenen." Koeman zou het binnenhalen van Romero juist niet zien zitten omdat hij met onder meer Gerard Piqué, Clément Lenglet, Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Samuel Umtiti en Eric García al over voldoende centrumverdedigers beschikt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

'Koeman zet persoonlijk streep door komst tweetal naar Barcelona'

Eerder deze woensdag kwam naar buiten dat Cristian Romero niet op het lijstje van Ronald Koeman zou staan.Lees artikel

Romero is na een sterk seizoen bij Atalanta en het veroveren van de Copa América in trek bij verschillende clubs. Naast Barcelona is hij ook verschenen op de radar van Tottenham Hotspur. Longari meldde vorige week donderdag dat een eerste bod van 45 miljoen euro vanuit Noord-Londen op Romero was afgewezen door het bestuur van Atalanta. Men verlangt naar verluidt minimaal 55 miljoen euro voor de 23-jarige mandekker die in Bergamo vastligt tot medio 2025.

La Dea zou al fors aan Romero kunnen verdienen zonder dat hij daadwerkelijk in Bergamo onder contract staat. De vijfvoudig Argentijns international wordt tot de zomer van 2022 gehuurd van Juventus en Atalanta heeft een optie tot koop ter waarde van zestien miljoen euro, een bedrag dat over drie seizoenen kan worden betaald. Mogelijk moet Atalanta die optie tot koop nu al lichten, want Romero heeft in de 42 wedstrijden die hij in het afgelopen seizoen voor de club speelde een uitstekende indruk achter gelaten.

 
Serie A
 
Barcelona
 
Atalanta
 
Cristian Romero
 
Ronald Koeman

Poll
Denk jij dat Cristian Romero bij Barcelona past?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties