Kwalificatieduel Marokko onzeker: gehele selectie tegenstander in ziekenhuis
Woensdag, 6 oktober 2021 om 13:53 • Laatste update: 13:56

Het WK-kwalificatieduel van woensdag tussen Marokko en Guinee-Bissau staat door een bizarre situatie op de tocht. De gehele selectie van de bezoekers ligt namelijk in het ziekenhuis, nadat de spelers zeer waarschijnlijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen.

De voetbalbond van Guinee-Bissau heeft bevestigd dat alle 25 de selectiespelers én enkele stafleden zijn opgenomen in een ziekenhuis in Rabat, nadat zij in de nacht van dinsdag op woensdag last kregen van diarree en moesten overgeven. "Ik denk dat er iets verkeerds in het eten zat, het lijkt op voedselvergiftiging", zo geeft een bron van de voetbalbond aan tegen Football365 Africa.

Het artikel gaat verder onder de video
Noa Lang voor het eerst bij Oranje: 'Mijn moeder werd emotioneel'
Meer videos

Vete met Ziyech en Mazraoui 'zal bondscoach van Marokko de kop kosten'

De druk op bondscoach Vahid Halilhodzic in Marokko neemt langzaam maar zeker toe.Lees artikel

Guinee-Bissau wordt verwacht om woensdagavond in de Marokkaanse hoofdstad aan te treden tegen de Leeuwen van de Atlas. Het is zeer de vraag of het duel door de bizarre situatie uiteindelijk ook doorgang kan vinden. Voor Marokko zou het niet de eerste keer in de huidige kwalificatiecyclus zijn dat er een wedstrijd wordt uitgesteld. Vorige maand ging het uitduel met Guinee niet door omdat er een staatsgreep plaatsvond in de hoofdstad Conakry.

Afgelopen week was er ook al veel te doen om het selectiebeleid van de bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui ontbraken vorige maand in de selectie voor de interland tegen Soedan (2-0 zege). "Als je praat, praat dan in ieder geval de waarheid", liet Ziyech destijds via social media weten naar aanleiding van harde uitspraken van Halilhodzic. De bondscoach van Marokko selecteerde de creatieveling van Chelsea en Mazraoui voor de komende interlandperiode opnieuw niet. Hij stelde dat hij door 'een gebrek aan discipline' van het tweetal 'wel een grens moest trekken'.

 
WK Kwalificatie Afrika
 
Marokko

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties