Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

B-elftal Oranje doet niets onder voor klagend Oekraïne

Laatste update:

Jeffrey Bruma, Siem de Jong, Lens en Ricky van Wolfswinkel begonnen in de basis, terwijl Erik Pieters, Leroy Fer en Roy Beerens als invallers het veld mochten betreden. Ook de overige spelers van Oranje waren onervaren, maar daar was in het oefenduel in Donetsk weinig van te merken. Oekraïne was niet of nauwelijks sterker dan de B-keuze van Van Marwijk en leek door een treffer van Lens nog ten onder te gaan ook, maar Oleksander Aliyev voorkwam dat leed. Uit een vrije trap schoot hij de 1-1 tegen de touwen.

Vooraf had Myron Markevich (bondscoach van Oekraïne) nog veel kritiek op de beslissing van Van Marwijk om zijn WK-gangers rust te gunnen, maar achteraf zal hij er toch niet ongelukkig mee zijn geweest. Het B-elftal van Nederland deed immers weinig onder voor het slordige Oekraïne, dat mogelijk wel iets meer balbezit had, maar daar weinig mee deed. Na twintig minuten rukte Andrei Shevchenko zich wel even los van Bruma, die verder een sterke indruk maakte naast aanvoerder Ron Vlaar, maar het schot belandde in het zijnet.

Oranje speelde zelf ook niet groots, maar het kon de jonge ploeg (die nog nooit in deze samenstelling speelde) moeilijk kwalijk genomen worden. Nederland bleef wel eenvoudig op de been en kreeg een kwartier voor rust plotseling een enorme kans op de openingstreffer, toen Anatoliy Tymoshchuk onhandig uitverdedigde. De Jong dacht de bal te kunnen inschieten maar stuitte op de doelman, waarna Tymoshchuk zelf de rebound van Van Wolfswinkel blokte.

Beide ploegen gingen in evenwicht rusten en zochten na rust naar de openingstreffer. Oranje liet zich zien via Lens en invaller Hedwiges Maduro, terwijl Vorm een prachtige redding in huis had op een schot van Tymoshchuk. De middenvelder zag Oranje vervolgens op voorsprong komen, nadat Theo Janssen de bal op de lat ramde en Lens de rebound eenvoudig kon binnentikken. Lang mocht Oranje echter niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later schoot Aliyev uit een vrije trap al de 1-1 binnen. In het restant probeerden beide teams nog wel voor de zege te gaan, maar er werd niet meer gescoord.

Vriendschappelijke wedstrijd
Oekraïne
1 - 1
Nederland

Meer nieuws

De 19-jarige van 100 miljoen die het middenveld van Man United moet hervormen
8
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
69
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
6
FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket
29
FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international
7
Farioli noemt één ding dat hij bij Ajax-spelers wil zien: 'Dat wordt onderschat'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties