De Graafschap verslaat rood aanlopend Jong PSV in sombere ambiance

In het eerste kwartier was er sprake van een aantrekkelijk duel, maar daarna daalde de amusementswaarde. Jerry van Ewijk opende de score in de negende minuut op weergaloze wijze. Na een kopbal van Tim Bakens schoot hij het leer prachtig via de onderkant van de lat achter Nigel Bertrams: 1-0. De Graafschap verzuimde om het duel nog voor rust te beslissen. Zo raakte Piotr Parzyszek de lat en betekende een vrije trap van Gregor Breinburg maar net niet de 2-0. Jong PSV maakte daarentegen een matige indruk. De talenten waren fysiek niet opgewassen tegen het spel van de Doetinchemmers.

Na rust was het hard werkende team van Huistra de bovenliggende partij. Uit een corner kopte Parzyszek geheel vrijstaand de 2-0 binnen en tien minuten later was hij ook uit een vrije trap met het hoofd trefzeker: 3-0. Zodoende leed Jong PSV de eerste nederlaag van het seizoen. De bezoekers beëindigden het duel met negen man. Mohamed Rayhi (hard inkomen) en Geraldo Antonio (natrappen) kregen direct rood.