Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Luuk de Jong kopt FC Twente laat naast Ajax

Laatste update:

Bij de manschappen van Frank de Boer zal echter het idee leven dat Ajax te weinig heeft gekregen met een punt. Evenals op 15 mei, toen de landstitel op het spel stond, probeerde Ajax in een kolkende Amsterdam ArenA om FC Twente direct vast te zetten. Dat lukte goed: de Amsterdammers begonnen scherp en kregen binnen vijf minuten al twee goede kansen, toen Gregory van der Wiel net voorlangs schoot en Sulejmani gehaast naast schoot. Het antwoord van Twente kwam op naam van Willem Janssen, die na een fraaie combinatie de diepte in werd gestuurd, maar niet scherp was in de afronding. Het bleek een spaarzaam wapenfeit van Twente te zijn en kort hierna kwam Ajax verdiend op voorsprong.

Derk Boerrigter bewees dat zijn snelheid een belangrijk wapen is. De linksbuiten was veel sneller dan bewaker Tim Cornelisse, waarna hij het overzicht behield en Sulejmani een niet te missen kans bood. Ajax bleef druk zetten en kreeg nog kansen via Kolbeinn Sigthórsson en Van der Wiel, voordat Jan Vertonghen de tweede treffer binnenkopte. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel en dat bleek een totaal verkeerde beslissing te zijn: de grensrechter had een verdediger van Twente over het hoofd gezien, waardoor de Tukkers met de schrik vrijkwamen en Ajax werd bestolen.

Ajax domineerde in de eerste helft, maar Twente kwam er nog wel twee keer gevaarlijk uit, toen Douglas over kopte en Emir Bajrami voor eigen succes ging. Daartegenover stonden Amsterdamse mogelijkheden via Siem de Jong, Sulejmani en Sigthórsson, waardoor Twente niet mocht mopperen over de 1-0 achterstand bij rust. Na de thee probeerde de thuisploeg haar marge te verdubbelen en Sulejmani, De Jong en Sigthórsson zorgden weer voor gevaar. Ook nu bleef het tweede doelpunt waar de ArenA zo naar snakte uit. Dat kwam Ajax al snel bijna duur te staan. 25 minuten voor tijd kreeg Denny Landzaat een enorme kopkans op de gelijkmaker, maar met een sublieme redding bewees Kenneth Vermeer waarom hij de voorkeur krijgt boven nieuweling Jasper Cillessen.

De kans steunde Twente wel in de gedachte dat er nog wel wat haalbaar was en Adriaanse besloot om een extra aanvaller in de ploeg te brengen. Ajax had het daar niet gemakkelijk mee, dat dertien minuten voor tijd opnieuw een goede kans kreeg op de tweede goal, toen Douglas een inzet van Sigthórsson van de lijn haalde. Adriaanse bracht ook Marc Janko nog in de ploeg en de druk nam steeds verder toe. Ajax hoopte de nipte voorsprong over de streep te kunnen trekken, maar slaagde daar niet in: drie minuten voor tijd kopte de geheel vrijstaande De Jong bij de tweede paal de 1-1 binnen. Twente blijft daardoor de koploper van de Eredivisie.

-
De remise is terecht

Meer nieuws

Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
4
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties