Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Milieuactivisten starten zaak tegen 'misleidende' FIFA om 'klimaatneutraal WK'

Laatste update:

Het WK in Qatar presenteerde zichzelf in aanloop naar het mondiale eindtoernooi als 'het eerste volledig klimaatneutrale WK'. Klimaatonderzoekers, milieuactivisten en diverse media zijn echter tot de conclusie gekomen dat claim van de FIFA onjuist was. De wereldvoetbalbond heeft deze beschuldigen echter al meerdere malen ontkent.

Consumentadvocaten waarschuwden de FIFA al voor aanvang van het WK voor greenwashen, het knoeien met cijfers. Er werd bovendien geëist dat de 'misleidende' reclame werd verwijderd. "We willen dat de FIFA haar middelen investeert in het vermijden van emissies in plaats van in greenwashing", zegt Christian Lüthi, algemeen directeur van Climate Alliance, de groep die de zaak tegen de FIFA is gestart. "We zijn ervan overtuigd dat de commissie de schendingen van eerlijke reclame door de FIFA veroordeelt en een duidelijk signaal afgeeft."

De uitstoot van het WK in Qatar is in werkelijkheid juist flink omhoog gegaan ten opzichte van eerdere edities. Het WK in Qatar stoot 3,6 miljoen ton CO2 uit, zo berekende de FIFA zelf. Dit is ruim zeventig procent meer dan het Russische WK van vier jaar geleden. Een verklaring hiervoor is de locatie. Voor het WK in Qatar moesten veel nieuwe stadions gebouwd worden en de meeste supporters konden alleen met het vliegtuig komen.

Meer nieuws

Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
0
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
0
Mooi fragment: tranen over wangen bij Radio 1-commentator op slotdag Eredivisie
2
AS Roma houdt Lazio definitief onder zich en blijft hopen op Champions League
2
Perez en Vink zijn het roerend eens over wie beste aankoop in de Eredivisie is
9
Guardiola gaat direct na titelwinst in op onzekere toekomst bij Manchester City
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties