Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Primeur voor Excelsior na knappe overwinning op Groningen

Laatste update:

Groningen had wat recht te zetten na de zeperd van vorige week tegen Feyenoord. De ploeg van Ernest Faber ging met 5-0 onderuit en wilde zich tegen Excelsior herstellen. Maar dat de Trots van het Noorden een flinke tik had gehad, was ook op Woudestein nog te merken. De bezoekers begonnen zwak aan de wedstrijd en kreeg al binnen drie minuten een doelpunt om de oren. Vanuit een vrije trap van Ryan Koolwijk knikte Jurgen Mattheij van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen.

De openingsfase was volledig voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Groningen kon geen vuist maken en kwam via Kevin Vermeulen bijna op 2-0, maar het was Sergio Padt die Groningen in de wedstrijd hield. Het gezicht van Faber stond op onweer en de trainer greep in. Al na 27 minuten haalde hij Hedwiges Maduro naar de kant. Geposteerd centraal achterin de achterhoede maakte de routinier een zwakke indruk en werd hij vervangen door Samir Memisevic.

Na de thee kwam Groningen beter in de wedstrijd en was het Tom van Weert die zijn oude club bijna pijn deed. Na balverlies van Bas Kuipers ging Jarchinio Antonia er vandoor op de flank. Hij gaf voor op Van Weert, die naast kopte. De druk van Groningen nam toe en Excelsior had het moeilijk. De verdediging van de thuisploeg piepte en kraakte, maar brak niet.

In de slotfase zette Groningen alles op alles om de gelijkmaker te produceren, en gaf zodoende veel ruimte weg, waar Terell Ondaan bijna van profiteren. Hij ging alleen op Padt af, maar schoof de bal voorlangs. De keeper van Groningen ging in een wanhoopspoging in blessuretijd mee naar voren en kopte vanuit een vrije trap nog op de paal. Zo dicht bij de gelijkmaker was Groningen nog niet geweest, maar de bal wilde er niet in. Vanuit de counter schoot Vermeulen de bal in een leeg doel en bepaalde hij de eindstand op 2-0.

-
Excelsior wordt dit seizoen de grote verrassing

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
3
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
12
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
13
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
17
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties