Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Rare vogel' Hyballa gefileerd in biografie: 'Wat een onbegrip richting mij'

Laatste update:

"Toen de wegen van NEC en mij gingen scheidden, sprong ik nog net geen gat in de lucht", zo valt te lezen in de biografie van Brandts genaamd 'Nooit Natrappen', geschreven door Louis Bovee. "Peter Hyballa heb ik nooit meer gezien, alleen anderhalf jaar later een keer bij NOS Studio Voetbal waar hij, druk gebarend en met veel omhaal van woorden, zijn voetbalfilosofie ventileerde. Voor mij overbekende teksten, vol open deuren. Hij kon overtuigend lullen, dat moet ik hem nageven. En schreeuwen. Maar dat vond ik minder."

Brandts heeft het vermoeden dat er meer dingen speelden bij Hyballa. "Ik denk dat hij, al sprak hij het niet uit, jaloers op me was. Dat ik met PSV een heleboel successen had geboekt en de WK-finale had gehaald. Zelf heeft hij nooit bij een profclub gespeeld", stelt de voormalig assistent-coach van NEC onomwonden. Brandts verbaasde zich regelmatig over de uitspraken van Hyballa. "Nederlandse trainers zijn niks', zei hij eens. 'Ze krijgen het diploma in de schoot geworpen.' Ik vroeg: 'Hoe kom je daar nou bij? Ik ben drie jaar naar de KNVB in Zeist gereisd. En heb huiswerk meegekregen."

Een pasklaar antwoord op de vraag van Brandts volgde echter al snel. "Stelt weinig voor. Ik heb in Duitsland op een Sporthochschule gezeten. Daar leer je het vak pas echt. En ik heb boeken over het trainersvak geschreven'. Voor Brandts was de houding van Hyballa moeilijk te accepteren. "Wat een onbegrip en respect richting mijn kant... Ik blijf erbij: een rare vogel, die Peter." Hyballa keerde eerder dit jaar als trainer van NAC Breda terug in Nederland.

Hyballa ligt niet wakker van de uitspraken van Brandts in diens biografie, zo valt op te maken uit zijn reactie in gesprek met Omroep Gelderland. "Mij interesseert het niet", aldus de oefenmeester van NAC. "Maar waarom heeft de biograaf mij niet gebeld? Omdat ze laf zijn waarschijnlijk."

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
1
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
25
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties