Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tweevoudig Oranje-international El Ghazi is bezig met switch naar Marokko

Laatste update:

El Ghazi werd geboren in Barendrecht en brak in 2014 door in het eerste elftal van Ajax. Als jong talent werd de vleugelspits in 2015 door toenmalig bondscoach Danny Blind uitgenodigd voor het Nederlands elftal. Op twintigjarige leeftijd speelde hij in oktober van dat jaar twee wedstrijden voor Oranje: in de EK-kwalificatie tegen Kazachstan (1-2 winst) en Tsjechië (2-3 verlies). Nadien werd El Ghazi nooit meer uitgenodigd, al zat hij wel in de voorselectie van Frank de Boer voor het EK dat vorig jaar zomer plaatsvond.

In 2020 voerde de FIFA een regel in waardoor het voor spelers als El Ghazi mogelijk is om zelfs na het spelen van (maximaal drie) officiële interlands te switchen van land. Een andere voorwaarde is dat de speler niet ouder dan 21 jaar oud mag zijn geweest bij het spelen van die wedstrijden. Ook daaraan voldoet El Ghazi. De aanvaller raakte de afgelopen jaren op een zijspoor bij Aston Villa en koos deze zomer doelbewust voor een overstap naar PSV.

Dat Louis van Gaal hem nu niet uitnodigt voor Oranje, verbaast El Ghazi uiteraard niet. "Ik wist niet eens dat de selectie bekend zou worden, dat zegt denk ik al genoeg. Ik heb deze keuze voor PSV echt gemaakt om weer te gaan voetballen. Ik ben totaal niet bezig met het nationale team. Laten we eerlijk zijn, ik heb zolang niet gespeeld, ik ben totaal uit beeld. Ik heb vier, vijf dagen spierpijn gehad van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk na tachtig minuten spelen. Laat mij maar lekker weer voetballen, belangrijk zijn, en dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Vorig jaar sprak El Ghazi in de talkshow van Humberto Tan uit niet te overwegen om te switchen, maar inmiddels ligt dat compleet anders. "Er zijn gesprekken geweest met Marokko en mijn ouders hebben ook heel veel gesprekken met mij gehad. Het ligt wel een beetje open nu. Ik ben nu natuurlijk ook volwassener en ouder geworden. Dan ga je ook beseffen: is de mogelijkheid er nog wel om voor Nederland te spelen? Misschien ben ik niet goed genoeg. Is de mogelijkheid er om voor Marokko te spelen?"

De gesprekken met zowel de Marokkaanse bond als zijn ouders brengen El Ghazi aan het twijfelen. "Zij zeiden: 'We zouden het geweldig vinden als je voor Marokko speelt. We weten dat het uit jezelf moet komen.' Ik heb gezegd: 'Luister, ik ga niet voor Marokko spelen als ik het niet wil. Het moet wel gewoon goed voelen.' Ik ben erover gaan nadenken en mijn gevoelens beginnen wel te veranderen."

Meer nieuws

Özil doet harde toezegging als Tottenham niet verliest van Manchester City
5
'Lewandowski wint Ballon d'Or mogelijk alsnog door onderzoek naar winst Messi'
17
Nieuwe details over bizarre rel bij NAC: 'Van Hooijdonk wast handen in onschuld'
8
Real Madrid zet deur naar uitgang wagenwijd open voor Modric, die niet wil gaan
11
Farioli wordt in aanloop naar PSG-thuis gevraagd naar toekomst bij Ajax
6
LaLiga-president Javier Tebas bevestigt komst Kylian Mbappé naar Real Madrid
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties