Willem II grijpt laatste strohalm en houdt kansen op handhaving levend

Voor beide teams was duidelijk dat eigenlijk alleen een overwinning echt zoden aan de dijk zou zetten. Met hierna nog drie wedstrijden te gaan had hekkensluiter Willem II een achterstand van vijf punten op nummer zeventien VVV-Venlo, terwijl Roda vier punten verwijderd was van de veilige vijftiende plaats, momenteel bezet door RKC Waalwijk. In de eerste helft leek het er evenwel amper op dat de ploegen voor de overwinning gingen. Doelman Filip Kurto moest in actie komen bij schoten van Gaby Jallo en Virgil Misidjan, terwijl Mitchell Donald aan de andere kant naliet om op aangeven van Frank Demouge van dichtbij de 0-1 achter David Meul te schieten.

Na de onderbreking duurde het echter niet lang alvorens de score alsnog geopend werd. Als er één elftal recht had op een treffer dan was dat Willem II, en het waren ook de Tricolores die op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Marc Höcher werd vijf minuten na rust in het strafschopgebied van de Limburgers gebracht en belandde met enig fortuin bij Haastrup. De verdediger hoefde zijn hoofd nog maar tegen de bal te zetten om Kurto te passeren en liet zich deze buitenkans niet ontnemen: 1-0.

Tien minuten later was het zelfs 2-0, al had Roda bij dit doelpunt recht om zich te beklagen. Joachim ging in een duel met Rob Wielaert heel gemakkelijk naar de grond, maar werd voor zijn buiteling wel beloond met een penalty. De Luxemburger nam de strafschop zelf voor zijn rekening en liet vanaf elf meter de tweede Tilburgse goal aantekenen. Roda wist daar weinig tegenover te stellen en creëerde niet of nauwelijks kansen, maar slaagde er zelfs niet in om te scoren toen invaller Mikolaj Lebedynski de bal na een corner van luttele meters afstand over het doel van Meul kopte.

Vooral Joachim mocht zich vervolgens aanrekenen dat de slotfase nog spannend werd. Dat gebeurde, nadat de spits van de Tilburgers kansen op de 3-0 liet liggen en de verder onzichtbare Malki er aan de andere kant wel 2-1 van maakte. De formatie van trainer Ruud Brood maakte afgelopen weekend nog een 0-3 achterstand goed tegen Vitesse (3-3), maar slaagde er in het Koning Willem II Stadion niet in om weer voor een gelijkmaker te zorgen. De Tilburgers moeten nu afwachten wat VVV zondag in eigen huis tegen FC Twente doet.