Aad de Mos noemt opvallende kandidaat voor de opvolging van John de Jong
Zondag, 18 september 2022 om 11:28

Als het aan Aad de Mos ligt, pleegt PSV een belletje naar Jan Streuer voor de opvolging van John de Jong als technisch directeur, zo vertelde hij zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie. De samenwerking met laatstgenoemde werd deze week per direct beëindigd nadat sprake bleek van een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen. De naam van Frank Arnesen passeerde al de revue, maar als het aan De Mos ligt komt de nieuwe technisch directeur uit Enschede.

Volgens De Mos dient een technisch directeur 'het te herkennen en verstand van voetbal te hebben'. "FC Twente is een mooi voorbeeld. Ik heb met Jan Streuer gewerkt bij Vitesse. Dat is een technisch directeur die het spelletje ziet", aldus de oud-trainer. "Hij heeft een enorm netwerk in Brazilië, hij heeft een enorm netwerk in andere landen en heeft fantastisch werk gedaan bij Shakhtar Donetsk met alle Brazilianen. Hij heeft ook in Nederland een neusje voor de goede spelers. Hij heeft Václav Cerný gehaald, Ramiz Zerrouki."

FC Twente-watcher Leon ten Voorde van TC Tubantia haakt op Twitter meteen in op de woorden van De Mos. "Nadat Aad de Mos 34 keer 'ik' heeft gezegd en 12 keer 'in mijn tijd' binnen 65 seconden, geeft hij Jan Streuer de credits voor het binnenhalen van Zerrouki. Die zat al een jaar of vijf bij Twente, maar detail", aldus Ten Voorde. De Mos noemt Streuer 'dé uitgelezen technisch directeur in Nederland' en prijst hem tevens om zijn werk bij Vitesse. "Het zijn allemaal voorbeelden waarvan ik uit ons verleden weet dat hij er oog voor heeft. Santi Kolk was zo'n voorbeeld, Danko Lazovic heeft hij weer op de kaart gekregen. Ik vind hem in Nederland dé uitgelezen technisch directeur."

'Bij de wilde konijnen af'
Hans Kraay Junior is niet te spreken over de manier waarop De Jong naar de uitgang is begeleid in Eindhoven. "Ik vind het bij de wilde konijnen af", aldus de analist. "Of je nou je werk goed of niet goed hebt gedaan, als de raad van commissarissen vindt dat er te weinig ontwikkeling zit in PSV en dat er te weinig succes is, moet je een grote jongen zijn door na de gewonnen bekerfinale afscheid te nemen. Niet wachten, wachten, wachten en na de uitschakeling tegen de Rangers hem weg manoeuvreren. Ik vind het een gênante vertoning van de raad van commissarissen."

Met de woorden van Kraay lijkt De Mos het niet eens. "Ik denk dat zij genoeg argumenten hebben. Die argumenten zullen ook onderbouwd worden. Die zijn al onderbouwd door de algemeen directeur (Marcel Brands, red.). Zij constateren dat ze stil staan en stil staan is achteruitgang. Dan kan je het in de winterstop doen of aan het einde van de rit, maar je kan het ook onderweg doen en de boel proberen te repareren. Als je als technisch directeur roept dat je Ajax niet wilt inhalen maar dat je over Ajax heen wilt, dan is het voor de niet-voetbalkenners vervelend om te zien dat je kansloos bent tegen Rangers en FC Twente. Dat is niet te verkopen."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
3
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Pasevski
 
6
18 september 2022 om 11:34
Snap de link wel, heeft immers half PSV binnengehaald bij Twente.
 
Ruiz_FCT
 
14
18 september 2022 om 11:53
Streuer zag gelukkig de waarde van die afgeserveerde spelers wel in. Brenet, Sadilek en Unnerstall hadden echt wel mee kunnen komen bij dit psv.
 
AdamaTraore
 
9
18 september 2022 om 12:13
Ja als ze vijfde willen eindigen.
 
Ruiz_FCT
 
2
18 september 2022 om 12:18
Die drie horen structureel bij de beste spelers van de nummer 4 van afgelopen seizoen Adama.
 
Achterman
 
5
18 september 2022 om 12:21
Unnerstall viel aardig door de mand toen hij de kans kreeg bij PSV. Sadilek zou niets meer dan een rotatiespeler zijn. Alleen Brenet zou op links/rechtsback van toegevoevde waarde zijn. Vooral omdat hij op beide posities uit de voeten kan.
 
JoshuaK_
 
2
18 september 2022 om 12:22
Brenet eens, die is beter dan Max, Hoever en Mwene, met hem en (wanneer hij terug komt) Mauro Jr had PSV uitstekende backs voor de ED gehad. Blijkbaar zag PSV hem echter niet als basisspeler, waardoor Brenet voor Twente heeft gekozen waar hij in indien fit alles speelt. Sadilek is niet beter dan Sangare dus hij had er bij PSV sowieso niet ingestaan, aangezien RvN met maar 1 controleur/breker speelt. Daarnaast vraag ik mij ook af of hij überhaupt beter is dan Guti, aangezien die beter is aan de bal maar Sadilek dan weer in het verdedigende. Sadilek is nog jong dus wie weet ontstijgt hij itt Guti op een gegeven moment het niveau van de ED. En dan Unnerstall, die heeft gewoon de kans gekregen bij PSV maar bleek niet goed genoeg te zijn. Kon desondanks zijn contract verlengen bij PSV, hij wilde echter dichter bij de grens wonen. Er hangt trouwens wel een bizarre mythe om die kerel heen, je zou bijna denken dat een Neuer light hier in Nederland aan het keepen is. Unnerstall is een goede keeper voor de subtop en alles daaronder, voor een niveau hoger komt hij simpelweg te kort.
 
Pasevski
 
0
18 september 2022 om 12:24
En Kjolo + Tyton natuurlijk! Helemaal met je eens. Zeker Unnerstall bleek achteraf een geweldige keeper die PSV een hoop punten op had kunnen leveren.
 
Ruiz_FCT
 
2
18 september 2022 om 12:36
Sadilek wordt een beetje onderschat hier geloof ik. Hij speelt Sangare er niet uit maar doet volgensmij echt niet onder voor Guti. Zijn sterkste punt is zijn gif en duelkracht, maar hij heeft ook echt een hele goede trap in zijn linker en neemt regelmatig de spelhervattingen voor zijn rekening. Hij is ook niet meer de jonge Sadilek van psv van een jaartje of 20 en is vast een stuk beter geworden.
 
psvheidje
 
1
18 september 2022 om 12:36
Nou ik heb Brenet zien voetballen bij psv en sadilek ook, gewoon middelmatige spelers. Inderdaad beter dan wat er nu staat op linksback maar dat is niet het niveau wat we moeten nastreven. Meneer Brenet wilde toen trouwens zelf weg omdat hij zochzelf heel goed vond. PSV mist vooral op de flanken goede spelers waardoor het aanvallend niet echt goed boor de dag komt.
 
Ruiz_FCT
 
0
18 september 2022 om 12:46
Als Brenet een sterk punt heeft is het juist zijn voetballende techniek. Daarin is hij zeker niet middelmatig. Wel is hij af en toe ongelooflijk laks, vooral tegen kleinere tegenstanders. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat hij veel beter is op rechts dan op links gezien het een rechtspoot is, dus vraag ik me af of psv wel ooit zijn echte kwaliteiten heeft gezien.
 
Benzema.
 
2
18 september 2022 om 12:50
Brenet was bij PSV niet goed maar is wel duidelijk beter geworden. Zou nu wel een toevoeging zijn. PSV zag hem ook gewoon als rechtsback maar daar hadden ze Arias al dus kwam Brenet links te spelen. Unnerstall is een goede keeper en was vorig jaar een betere optie dan die 2 die PSV had, maar nu niet nodig. Sadilek komt echt duidelijk te kort voor PSV. Die heeft zijn kansen gehad.
 
Ruiz_FCT
 
0
18 september 2022 om 13:02
Benz, Sadilek was 21 jaar toen hij vertrok? Had toen al bijna een heel seizoen gespeeld op een onnatuurlijke positie (linksback). Hoe kan je dan al zeggen dat het klaar is en nooit meer iets wordt? Ik heb alleen vergelijkingsmateriaal van Twente, maar vind hem daar eigenlijk wel op hetzelfde niveau als Zerrouki.
 
arsenal890
 
1
18 september 2022 om 13:05
Zegt toch ook vrij veel dat Sadilek niet eens Hendrix of Rosario uit de basis kon spelen?
 
Benzema.
 
1
18 september 2022 om 13:08
Sadilek heeft ook kansen op het middenveld gehad. En dat middenveld was normaal gesproken Hendrix en Rosario. Sadilek kon hen er niet uitspelen. Hij zal vast gegroeid zijn bij Twente maar ik hem nooit veel in hem gezien. Harde werker, dat zeker, maar alleen dat is niet genoeg.
 
Bruine Kevin
 
3
18 september 2022 om 11:36
Gaan we nu serieus Václav Cerný een goeie speler noemen. PSV streeft toch wel een paar niveautje hoger na mag ik hopen.
 
Korenaar
 
10
18 september 2022 om 11:39
Afgezien van het feit of we deze opmerking serieus moeten nemen is het duidelijk dat Streuer met zijn laatste klus bezig is bij de club waar zijn roots liggen. Toen hij begon bij Twente was hij al gepensioneerd en hij heeft toen direct duidelijk gemaakt alleen voor Twente nog uit zijn pensioen situatie te komen. Ik geloof dat hij 72 is nu en PSV moet echt naar een structurele oplossing. Nu met Streuer op de proppen komen zou pure armoede zijn.
 
Ruiz_FCT
 
6
18 september 2022 om 11:56
We moeten maar hopen dat Streuer zijn werk leuk blijft vinden en er nog een of twee seizoenen bij aan plakt bij Twente. Ik geloof ook niet dat hij nog naar een andere club zal gaan. Het is sowieso echt een geweldige technisch directeur.
 
NJfromVOL
 
3
18 september 2022 om 12:03
Zei Brands gisteren niet dat ze wilden verjongen en dat dat de reden zou zijn om Arnesen niet te halen?
 
gomes1psv
 
1
18 september 2022 om 12:36
Dat mag ik hopen van niet, we hebben de laatste jaren wel kunnen zien wat onervarenheid op cruciale posities teweeg brengt, zeker hij de td. Als je iets nodig hebt is het verrijking van het netwerk en bewezen succesven ervaring. Vind dat De Mos met goede argumenten heeft en wanneer Streuer over vier jaar wil kappen zien we dan wel verder.
 
Ruiz_FCT
 
1
18 september 2022 om 12:41
Dat zou erg dom zijn. Je ziet toch bij clubs als Groningen wat een onervaren td je brengt, chaos en paniek. Je moet een ervaren man hebben die rust in de tent geeft.
 
NJfromVOL
 
1
18 september 2022 om 12:53
@ruiz Op zich eens, maar het waren de woorden die Brands sprak.
 
Ruiz_FCT
 
1
18 september 2022 om 13:00
Ja ik snap je punt, dat tegenargument had espn ook best even kunnen gebruiken.
 
marton3103
 
0
18 september 2022 om 13:18
Idd, dus Streuer zal het met 71j nooit gaan worden. Anders verliest Brands zijn geloofwaardigheid ook, kan die ook opstappen.
 
Baarluh
 
0
18 september 2022 om 13:39
Dat mag ik hopen van wel. Veel mensen verwarren ervaring als TD met de juiste capaciteiten hebben. Sommige onervaren TD’s hebben niet de juiste opleiding om TD te zijn, laat staan dat ze ergens anders de juiste skills opgedaan hebben (waardoor het niet loopt). Een jongere TD kan als wel voordeel hebben dat hij frisse ideeën heeft ten opzichte van een TD die denkt hetzelfde te herhalen als hij/zij bij andere clubs gedaan heeft. En een onervaren TD kán rust brengen. Maar om elke onervaren TD direct af te schrijven gaat me te ver.
 
Tukker44
 
5
18 september 2022 om 11:42
Blijf van Streuer af! Deze man heeft fantastisch werk geleverd bij FC Twente en hoop dat zijn rust en kalmte nog in Enschede kan blijven. Al zal hij ook een keer met pensioen gaan..
 
FCTwenteRSD
 
5
18 september 2022 om 11:50
Die gaat echt niet naar psv. Ik zie hem nog 1 seizoen hierna doorgaan bij twente en dan gaat hij gewoon lekker met pensioen. Blijft in mijn ogen op dit moment de beste td op de Nederlandse velden.
 
DolorAsinum
 
3
18 september 2022 om 12:00
"blijft in mijn ogen op dit moment de beste td op de Nederlandse velden". Dan vrees ik toch echt dat je binnenkort naar de oogarts moet.
 
sant0hat
 
6
18 september 2022 om 12:09
Wie is beter dan? Als je huntelaar gaat noemen dan ben je een clown.
 
FCTwenteRSD
 
2
18 september 2022 om 12:15
Er is gewoon niemand beter op dit moment. Gewoon heel je selectie intact houden en nog wat versterkingen halen. Daar is menig td gewoon jaloers op. Daarbij heeft hij twente weer op de kaart gezet. Hij heeft van twente een top 5 club gemaakt, terwijl voor hij kwam het een club was die blij moest zijn dat ze niet voor degradatie speelde. Ook zijn ze op de goede weg kwa schulden. Wat zonder corona inmiddels al was.
 
Perry19
 
3
18 september 2022 om 12:17
Wellicht dat Te Kloese de beste TD in de Eredivisie is (even afwachten hoe Feyenoord zich ontwikkelt) en dat is niet eens een TD.
 
Kevin1989
 
0
18 september 2022 om 12:39
@sant0hat John de Jong uiteraard! Clubs moeten hun kansen grijpen nu hij nog geen werkgever heeft
 
Ruiz_FCT
 
7
18 september 2022 om 11:51
Wat een hoop onzin komt er weer uit Aad. Het is echt beschamend. En niemand bij espn die hem ook een keertje corrigeert.
 
FCTwenteRSD
 
6
18 september 2022 om 11:57
Ja volgens hem had streuer zerrouki ook binnen gehaald, terwijl zerrouki hier al meer dan 5 jaar rond loopt.
 
Bongiorno
 
0
18 september 2022 om 12:40
Ze hebben Aad er graag bij omdat hij rare dingen zegt. Dat veroorzaakt controverse en daardoor gaan mensen inhaken en meepraten.
 
Ruiz_FCT
 
1
18 september 2022 om 12:49
Dat snap ik wel maar je mag zo'n man dan toch ook wel af en toe corrigeren wanneer hij ronduit onwaarheden verkoopt. Zeker dingen die iedereen met 1 zoekopdracht kan opzoeken.
 
Bongiorno
 
0
18 september 2022 om 13:23
Dat mag zeker. Dat zou moeten zelfs, honderd procent. Het is niet het einde van de wereld natuurlijk, maar journalistiek gezien is het sowieso een teken van luiheid om Aad de Mos in je programma te hebben.
 
ryan888
 
1
18 september 2022 om 12:04
Zou lachen zijn als Streuer een bod van 4 miljoen neerlegt bij Twente voor Zerrouki
 
Sirius
 
0
18 september 2022 om 12:06
Volgens mij had Streuer al aangegeven dat dit z'n laatste klus was, al denk ik wel dat hij het veel beter zou doen dan John de Jong. Wel heeft Hans Kraaij een goed punt. Het moment waarop ze John de Jong wegsturen, is uiterst merkwaardig. Het is namelijk niet zo dat er voor de zomer of vorig jaar sprake van progressie was. Het aankoopbeleid bleef uiterst matig en men bleef vasthouden aan die ene aankoop die wel meekwam. De overige 8 die in de subtop niet eens opvallen, dat werd niet meegenomen in de beoordeling schijnbaar. Verder laat dit voor de zoveelste keer zien dat De Mos maar wat zegt. Vaak slecht geinformeerd, leeft volledig in z'n eigen wereldje waar hij de allesweter is. Nog nooit iemand zo vaak het woordje 'ik' horen zeggen. Met droge ogen beweren dat Streuer de ontdekker van Zerrouki is, terwijl die jongen (zoals Ten Voorde al aangeeft) allang bij FC Twente zat.
 
Edforce2
 
0
18 september 2022 om 12:09
Als Aad zou zeggen dat wanneer Streuer de nieuwe Td bij PSV wordt, hij zelf bereid zou zijn om nog èèn keer voor een jaartje dan het trainerspak weer aan zou trekken, zou ik niet minder verbaasd zijn door deze uitspraak. Als ik in dit topic al duidelijke informatie lees,van mede reageerders,waar ik het mee eens ben,vraag ik me af of we Aad in deze wel serieus moeten nemen!
 
Bossie
 
1
18 september 2022 om 12:30
Off topic : Die presentator die naast hem zat , kwam die net uit zijn nest rollen? Je mag toch van iemand in die functie verwachten dat die er een beetje verzorgd uit ziet. Zo wie zo is dat programma net zo rommelig als het haar van die presentator. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan. Voor het begin van het seizoen werd PSV gezien als een serieuze titelkandidaat, immers bij Ajax was er zo veel veranderd en bij PSV niet. Nu een aantal wedstrijden verder, wordt er al gesproken dat PSV meegaat doen voor plaats 3 en 4. Het zou mooi zijn als PSV iemand op die positie kan plaatsten met een grote voetbal know-how . Een oud speler met een goede naam en reputatie. Een persoon zoals Cocu bv...
 
Bongiorno
 
0
18 september 2022 om 12:46
Cocu? Dat is een beetje alsof Ajax nu Frank de Boer gaat aanstellen als TD. De reputatie en naam van Cocu zijn inmiddels wel een stuk minder dan dat het vier jaar geleden was.
 
Bossie
 
0
18 september 2022 om 13:16
Ik bedoel een persoon als Cocu , niet de persoon Cocu. Dus een persoon die bij PSV gespeeld heeft , die de cultuur van PSV kent. Zo iemand dus ...
 
Gunsmoke
 
0
18 september 2022 om 13:20
Apart dat Aad Obispo niet noemt, deze door psv opgeleide verdediger maakt op mij geen sterke indruk. Betreft Veerman en Xavi, Veerman is n goede speler maar wordt in de pers wel erg groot gemaakt, Xavi zat tijdens de beslissende grote wedstrijd(rangers Fc)tot nu toe op de bank en viel goed in met lef, durf en passie. Deze knul heeft gewoon zeer veel talent en zat niet voor niets in de A- selectie van PSG vorig seizoen.