Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
Zaterdag, 27 april 2024 om 14:28

Mike Verweij en Valentijn Driessen zien een terugkeer van Wim Jonk bij Ajax wel zitten. De 57-jarige Volendammer zat maandag aan tafel bij Rondo en zei daar dat hij dit in de toekomst ook niet uitsluit. De voormalig middenvelder speelde tussen 1988 en 1993 in het shirt van de Amsterdammers en werkte tussen 2011 en 2015 in de jeugdopleiding van de club.

"Afgelopen maandag zat Wim Jonk bij Rondo", begint Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Het verbaast me wel dat zijn naam niet meer bij meer clubs valt. Ajax is toch op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding? De meeste mensen waar Jonk bij Ajax een conflict mee had zijn weg. Ik vind het heel raar dat zijn naam daar niet valt."

"Jonk heeft wel heel vaak conflicten, hij is nogal eigengereid", haakt Driessen vervolgens in. "Directeur voetbal Marijn Beuker heeft ook gezegd dat Ajax in de jeugdopleiding vanaf de Onder 15 tot het eerste elftal wil dat ieder team wordt getraind door een didactisch sterk persoon, samen met een oud-prof. Daar kun je Jonk natuurlijk ook heel goed gebruiken", geeft Driessen aan.

Verweij ziet een terugkeer van Jonk bij Ajax wel zitten. "Beuker heeft natuurlijk hele goede plannen met Ajax en een goede visie, maar als je daar een echte voetbalman als Jonk in de jeugdopleiding zet, dan word je daar als organisatie alleen maar beter van. Jonk heeft in de top gespeeld en in de jeugdopleiding van Ajax gewerkt."

Jonk maakte maandag bij Rondo duidelijk dat er momenteel niets speelt tussen hem en Ajax. "Het is niet aan de orde, want er is geen overzicht. Niemand weet wat de plannen nu echt zijn. Of ik overzicht wil creëren? Er zal eerst overzicht moeten zijn en dat is er nu nog niet."

"Wat gebeurt er met Kroes? Wat zijn de plannen precies? God mag het weten. Ik kijk wel wat er op me afkomt", ging Jonk verder. "Of het nu Ajax is of een andere club. Het gaat erom dat er iets komt waar je plezier in hebt en energie uit haalt."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
19:51
19:51
PSV vist achter het net: target Zeno Debast maakt voor 16 à 18 miljoen transfer
0
   
19:09
19:09
Blunder stadionspeaker leidde tot hilariteit bij Roda: 'Tranen over de wangen'
4
   
19:00
19:00
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
18:31
18:31
Edinson Cavani bezorgt Boca zege met schitterende vrije trap in blessuretijd
0
   
17:56
17:56
PSV wil ondanks CL-miljoenen verkopen; Joey Veerman sluit transfer niet uit
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
InkeMontana
 
17
27 april 2024 om 14:34
Verweij en Driessen hebben het inmiddels zo ver bij mij gekregen dat bij elke naam die zij noemen ik de gedachte heb, ahhh dat is dus ook een contact die dagelijks bij ze aan de lijn hangt. Ze brengen toch voornamelijk vaak B-garnituur waar ze waarschijnlijk warme banden mee hebben. Bij Jonk zie ik dat wel iets anders trouwens, niet per se B-garnituur, maar is wel een type waarbij er altijd wrijving ontstaat
 
London Calling
 
1
27 april 2024 om 19:56
Ik weet niet of we Jonk wel als A-garnituur mogen zien. Zeker voor iemand van zijn leeftijd heeft hij toch een heel beperkt Cv. 4 jaar in de opleiding bij Ajax waar hij met ruzie weg ging en 4 jaar bij volendam, waarvan 3 in de KKD, waar hij ook met ruzie weg ging. Is verder bijvoorbeeld nooit ergens assistent geweest of heeft ook geen jong teams gedaan. Heeft een hele mooie carriere als voetballer gehad. Maar daarna kan ik er moeilijk A garnituur van maken. Eigenlijk zelfs geen B garnituur als ik eerlijk ben.
 
Downwards
 
7
27 april 2024 om 14:37
100 andere voetbalmannen die 100x geschikter zijn dan Jonk. Rust in de tent, met Jonk krijg je dat niet. Overal breekt vroeg of laat ellende uit. Laat Beuker en Kroes nu maar de voetballijnen uitzetten. Jonk hoort daar niet thuis, die steekt vroeg of laat wel een mes in iemand zijn rug. De HjO functie wordt ook anders dan voorheen, daar kan Jonk sowieso niet mee leven.
 
No1 NEC suppor
 
1
27 april 2024 om 14:55
Ik heb die docu gezien over Volendam. Geweldige voetballer die Jonk maar in die docu alleen maar voorspelbare oneliners horen spuien. Zo oppervlakkig. Lijkt me dat je daar als jeugd of hooftrainer niets aan hebt. Dus next please.
 
Thamike
 
0
27 april 2024 om 19:42
Klopt, wist zich geen raad met een speler die niet wilde trainen. Zat er bij als een introverte trainer die voor het eerst zoiets meemaakte. Totaal ander beeld van hem gekregen na die docu.
 
Streepan
 
4
27 april 2024 om 15:08
Dat is helemaal niet vreemd. Die man is met slaande deuren vertrokken toentertijd, evenals bij Volendam recentelijk. Zoiets wil je niet in je organisatie, dat hele "team jonk" gedoe.
 
Oelie Wapper
 
0
27 april 2024 om 15:39
In de modus van wanorde waar Ajax momenteel in zit, lijkt me dit inderdaad een uitstekende keuze. Met zijn "team Jonk" proberen zo veel mogelijk controle te krijgen. Lijkt me toch waarschijnlijk dat zelfs de mensen bij Ajax die het nu voor het zeggen hebben niet zo dom zullen zijn.
 
psvhoudoe
 
1
27 april 2024 om 16:20
je zou de mening van deze mannen maar serieus nemen. heb ze nog nooit voetbalinhoudelijk iets nuttigs horen zeggen. handelen puur op onderbuik gevoel en komen alleen met namen waar ze waarschijnlijk vriendjes mee zijn op de achtergrond. ik vraag mij oprecht af of 1 van deze heren uberhaupt de keuze voor team jonk kan onderbouwen met een tactisch plan of bepaalde stijl van spelen.