Aad de Mos verrast op Instagram met gesprek met oud-pupil Ronaldo
Dinsdag, 6 juli 2021 om 17:18

Aad de Mos blikt op zijn Instagram-account regelmatig vooruit op EK-wedstrijden. Dinsdagmiddag heeft de trainer in ruste met oud-spits Ronaldo een opvallende gast in zijn korte filmpje. De Mos was trainer van PSV, toen de Eindhovenaren in de zomer van 1994 het destijds zeventienjarige toptalent naar Nederland haalden.

"Ik sta hier met een ontdekking, toen hij zeventien jaar was bij Cruzeiro", zo leidt De Mos vanaf zijn vakantieadres op Ibiza het gesprek met de inmiddels 44-jarige Ronaldo in. "Lionel Messi is een grote speler, Cristiano Ronaldo is een grote speler, Diego Maradona... Maar qua talent is de grootste op aarde ooit tot nu toe in het voetbal Ronaldo Luís Nazário de Lima."

"Dankjewel, dankjewel", reageert Ronaldo in het Nederlands. Daarna vervolgt De Mos het gesprek in het Engels. "Hoe zie jij de EK-finale?", waarna Ronaldo zegt: "Er is vanavond een grote wedstrijd tussen Italië en Spanje. Ik houd van beide landen. Italië is altijd sterk als ze verder komen in het toernooi. Wie er gaat winnen? Spanje speelt heel, heel goed. Ze hebben dertien keer gescoord in vijf wedstrijden, dus ik denk Spanje", aldus de Braziliaan. De Mos sluit het gesprek af met zijn eigen voorspelling: "Ik zeg Italië."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
2
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
experia91
 
56
6 juli 2021 om 17:23
Aad is soms een vreemde vogel, maar hij staat maar mooi naast Ronaldo. Ik ben stinkend jaloers! Lekker gedaan Aad
 
cabinessence
 
19
6 juli 2021 om 18:21
Ja, er wordt vaak lacherig gedaan over Aad, en niet altijd ten onrechte, maar die heeft stiekem wel een prachtige loopbaan gehad. Trainer geweest van Ajax, Anderlecht, Psv, Werder Bremen en Sporting Gijon, kampioen geworden in Nederland en Belgie, de Europa Cup II en Europese Supercup gewonnen met het nietige KV Mechelen, trainer geweest van spelers als Cruijff, Van Basten, Nilis en Ronaldo...
 
Sulejmanii
 
17
6 juli 2021 om 18:36
En daar bovenop maakte Ronaldo duidelijk ook tijd voor Aad, nou dat doen weinigen hem na. Aad vind ik vaak ook een warrige man, maar wel een een hart van goud, die zijn vak verstaat, en idd mooie clubs heeft getraind. En natuurlijk ook de man met een wiskundig inzicht, waar we ook allemaal van genoten hebben. ??
 
binny
 
36
6 juli 2021 om 17:29
Hahaha die Aad toch, blijft bijna idioot en onaanvolgbaar, maar het was ooit toch wel een goede trainer en heeft met veel goede spelers mogen werken. Bizar te denken dat hij ooit de trainer was van Ronaldo, ook bijna niet te geloven op dit moment dat zo'n speler bij PSV heeft gespeeld. Wauw! Leuk Aad, ik denk ook Italie.
 
marieke90
 
2
6 juli 2021 om 19:28
En daarvoor hadden ze Romario en na ronaldo hadden ze van Nistelrooy...aad de mos heeft ook Cruijff en van basten gecoacht
 
Futures
 
0
7 juli 2021 om 09:03
Jordi Cruijff zeker?
 
Constant kante
 
0
7 juli 2021 om 14:34
Nope, Hendrik Johannes (johan) Cruijff. Je weet wel. De Mos was begin jaren '80 tot zijn ontslag in mei 1985 (weekje voordat Ajax kampioen werd) trainer van Ajax. Dat viel samen met de tweede periode Cruijff bij Ajax van 81-83, als actieve speler. Van Basten, Vanenburg, Bosman, ze hebben allemaal hun debuut gemaakt onder Aad de Mos.
 
Wouterke
 
26
6 juli 2021 om 17:29
Ronaldo is de beste voetballer die ik me kan herinneren, beter dan wie dan ook. Jammer dat hij op een gegeven moment niet meer kon leven voor de sport. Hij is niet veel meer bijgekomen sinds hij gestopt is.
 
Fairplay1
 
14
6 juli 2021 om 17:42
Echt he...Ronaldo ging soms zelf terug om de man nogmaals te vernederen. Hij was zo snel en had een bal behandeling alsof hij basketbal speelde met zijn voeten. Alles wat hij deed was functioneel. Voor alle duidelijkheid, wat Messi doet, deed Ronaldo 2x beter. En iedereen weet dat wat Messi doet niemand in de afgelopen 15 jaar heeft laten zien. Messi is 1 van de voetbal Goden net als Ronaldo.
 
Hazardinho77
 
26
6 juli 2021 om 17:59
Ik ben ook fan van deze ronaldo, zeker zijn ironische scharen, versnelling en omspelen van iedere doelman 1 op 1. Maar 2x beter dan wat messi deed, laten we niet overdrijven. Messi scoort in zijn minste jaar vaker dan ronaldo op zijn top en voegt voetballend meer toe. Maar ronaldo is voor mij zeker de beste nr 9.
 
Redondo-art6
 
9
6 juli 2021 om 18:42
Hazardinho, scoren is voor mij bijzaak. Ik kijk naar talent en schoonheid van het spel, r9 deed dingen die ik Messi nooit heb zien doen. R9 maakt Brazilië wereldkampioen iets wat ik Messi bij Argentine nooit heb zien doen. Bovendien zijn tijden ook veranderd man, de Serie A was in die tijd de beste competitie ooit, met sterren die verdeeld over de competitie speelde, en die sloopte R9 bij wijze van in zijn eentje.
 
Hazardinho77
 
6
6 juli 2021 om 19:32
R9 had een team vol met wereldtop bij brazilie en bovendien nooit een cl gewonnen. Messi heeft naast zijn goals ook aardig wat talent volgens mij, die kan dribbelen scoren en steekballen geven.
 
Rick1o1
 
8
6 juli 2021 om 19:37
Ronaldo won op zijn 19e en 21e al de gouden bal terwijl Messi iets ouder was voor de eerste keer. Dat zegt wel wat vind ik. Ronaldo was misschien nog wel getalenteerder dan Messi. Maar blessures en minder leven voor de sport hebben Ronaldo minder gemaakt waardoor Messi boven hem staat. Messi heeft het 15 jaar op rij gedaan, daar kan Ronaldo niet aan tippen
 
Hazardinho77
 
2
6 juli 2021 om 20:10
Dat ze op een ander moment pieken doet er niet zoveel toe. Messi heeft 6 ballons gewonnen en veel meer prijzen en goals gemaakt. Waarom heeft ronaldo nooit uitgeblonken in de cl dan, zelfs in een team met Zidane Figo etc? Hij was wat attractiever dan messi door z`n scharen etc maar qua talent toch gelijkwaardig waar messi meer mee heeft gedaan, blessures daargelaten.
 
Kenner1986
 
0
7 juli 2021 om 02:43
komt ook wel beetje doordat Messi en cr7 echt in superteams speelden die 90 plus punten haalden. met een minder brede top en allemaal belachelijke uitslagen konden neerzetten tegen die onderste teams. in ronaldo zijn tijd was de top breder, waren de goede spelers beter verdeeld (dus meer weerstand). kijk maar naar de puntentotalen van de kampioenen in die tijd. voor serie a geldt hetzelfde . scoren is nu gewoon makkelijker voor de spitsen van die superteams. Engeland is meer een maatstaf, bredere top, meer weerstand. Messi en ronaldo zouden ook daar in hun toptijd geen constante 40/50 goals kunnen maken.
 
Kenner1986
 
1
7 juli 2021 om 02:46
Doe nou eerst eens onderzoek als je de tijd niet bewust hebt meegemaakt. in ronaldo zn tijd had de CL ten eerste minder team voor het grootste gedeelte van zijn loopbaan in europa ipv 32. en zijn teams speelden niet altijd CL, kijk naar inter, kijk naar Barca 96/97. Ronaldo heeft wel de Europacup 2 en Uefa cup gewonnen, dat waren in die tijd echt hoofdprijzen, vanwege het feit dat niet alle goede teams in de CL zaten .
 
Futures
 
0
7 juli 2021 om 09:07
Wat een onzin om Messi te vergelijken met Ronaldo. Het voetbal was toen ook anders.
 
Constant kante
 
0
7 juli 2021 om 14:44
Snap ook niet zo heel goed wat Messi in dit verhaal doet eigenlijk. En waarom er vergelijkingen worden gemaakt. Want wat als een paal boven water staat is dat Ronaldo idd al als tiener tweemaal de Ballon D'or won. En nog een hele serie andere individuele prijzen. Daarnaast had deze Ronaldo een werkelijk unieke combinatie als voetballer omdat hij een perfecte en gebalanceerde combinatie was van drie elementen: een uitzonderlijke individuele techniek en balbeheersing, snelheid én fysieke kracht. Ronaldo was de enige spits die ik ken die zowel het spel in de kleinere ruimtes in het strafschopgebied beheerste, als daarnaast ook gewoon in staat was om de bal rond de middencirkel op te halen en vervolgens langs vijf spelers te dribbelen en af te ronden. Er is eigenlijk maar een ding geweest dat in staat is geweest om Ronaldo af te stoppen. En dat was het lichaam van Ronaldo zélf. Op een soort halve kracht heeft hij nog geweldige statistieken afgeleverd, maar in feite was zijn carriere vanwege blessures al voor zijn 30e voorbij. Messi presteerde, dus, meer. Maar hoewel ik Messi op dit moment de beste speler ter wereld vind, ik vond en vind deze Ronaldo, in tegenstelling tot die andere Ronaldo, echt beter dan Messi. Deze Ronaldo was voor mij dé ultieme doelpuntenmachine.
 
Suarez 7
 
20
6 juli 2021 om 17:32
Ronaldo. Pijlsnel, fysiek sterk, fenomenale dribbel en een soort elektrische sfeer om hem heen als hij een tegenstander opzocht. De meest talentvolle speler die ik ooit heb gezien. Of het de beste is, is een andere vraag, maar voor altijd mijn held. Mooi dat hij lachend bij Aad staat en zelfs enigszins verlegen de complimenten opneemt.
 
JordyB
 
5
6 juli 2021 om 17:47
Beste is inderdaad een andere vraag. Een van Basten was echt een fenomenale afmaker, spits. En we weten hoe hij de laatste “actieve” sportjaren door moest brengen; niet de van Basten die het ooit was, en gedwongen te stoppen. Ronaldo echter heeft ook gewoon overgrote deel van zijn carrière op 60-70% moeten spelen. En nog was hij zo ongelofelijk goed. Stel je voor dat hij zijn hele carrière vol had kunnen geven, dan was hij ongetwijfeld de beste ooit geweest. Die man had alles in zijn jonge jaren; snelheid, techniek, dribbel, fenomenale afronding. Ook 1 van mijn meest favoriete spelers ooit. Jammer dat we toch nog regelmatig zulke grote pure talenten kwijt raken door hard spel en blessures.
 
Hazardinho77
 
4
6 juli 2021 om 18:02
Al was hij fit gebleven dan twijfel ik nog of hij het zolang volgehouden zou hebben als messi. Hij is niet iemand die zoveel voor z'n sport leeft en zou eerder de Ronaldinho kant op zijn gegaan denk ik, dat zag je al in de jaren na real.
 
Redondo-art6
 
9
6 juli 2021 om 18:08
Niet mee eens, R9 scoorde even een hattrick in de cl op old trafford, met 20 procent van zijn kunnen in het shirt van Real... Als je telkens terug komt na zulke horror blessures en dan ook nog een ziekte hebt wat effect heeft op je gewicht, moet je alleen maar respect hoe hij zich telkens heeft terug geknokt.
 
Hazardinho77
 
2
6 juli 2021 om 20:00
Op 20 procent nog wel? Messi sloopte arsenal in zn eentje en dribbelde het halve team van real voorbij in de halve finale cl met een beslissende goal. Maakte 91 goals in een kalenderjaar. Ronaldo was altijd slank tot op latere leeftijd dus dat aankomen door die ziekte komt lijkt me onzin. Je komt aan door meer te eten dan nodig is. Denk je dat hij met het dieet van Cristiano zo dik was geworden, lijkt me niet he? Zeker als je dagelijks professioneel traint is dat zeer knap. Het is algemeen bekend dat ronaldo van een feestje hield en niet volledig voor de sport leefde. Ik heb zeker respect voor hem als voetballer, maar dat gewicht doet hij gewoon zelf zoals Ronaldinho en Adriano het ook niet lang volhielden door te feesten en drinken.
 
Kenner1986
 
0
7 juli 2021 om 02:47
nou laatste jaren? v basten 92 was echt top top
 
Redondo-art6
 
14
6 juli 2021 om 18:05
R9 is qua dribbelen de beste, Messi heeft misschien dan wel een beter close dribbling, maar R9 kon beide kant op, Messi is vergeleken met R9 eendimensionale speler. Buiten dat was R9 een attractie hij deed trukjes alla Ronaldinho maar dan op toptop snelheid. R9 is voor mij de beste ooit met daarachter Messi...
 
DerKaiser123
 
8
6 juli 2021 om 17:40
Qua talent kwam niemand in de buurt. Die gozer kon je bij FC Bal op het Dak neerzetten en hij dribbelde nog iedereen voorbij.
 
Benzema.
 
12
6 juli 2021 om 18:04
Lijkt me bij FC bal op het dak ook een stuk makkelijker dan in La Liga.
 
DerKaiser123
 
3
6 juli 2021 om 18:12
Bij Barca was die op zijn best. Op 18 jarige leeftijd liep die letterlijk door elke defensie. Die hattrick tegen Valencia en die goal tegen Compastela waren ongeëvenaard.
 
Redondo-art6
 
2
6 juli 2021 om 18:17
Weet je wat grappig is, als R9 een beetje geluk zou hebben met het afmaken, had hij gemakkijk 10 solo goals gehad. Hoevaak hij tegenstanders voorschut zette en net in het afmaken miste is a shame..
 
Kenner1986
 
1
7 juli 2021 om 02:48
jij denkt serieus dat ronaldo geen 10 solo goals heeft?
 
Riddle
 
12
6 juli 2021 om 17:41
Magistrale voetballer, misschien stiekem wel de beste ooit.
 
arepa
 
1
6 juli 2021 om 19:24
Niet stiekem hoor.
 
SuperNico31
 
6
6 juli 2021 om 18:03
Heb hem helaas niet helemaal in zijn prime mee kunnen maken, maar wat hij liet zien was soms magistraal. En als je zijn highlights op YouTube bekijkt begrijp je gewoon waarom mensen hem bij de beste voetballers plaatsen en zelfs als de beste voetballer ooit zien. Hij had echt alles wat je van een spits verwacht. WK2002 zal ik echt nooit vergeten. Wat speelde hij fantastisch en dan dat kapsel in de finale. Als 10 jarige keek ik mijn ogen uit van wat ik van hem zag. Op school deden we die trucjes ook na wat Ronaldo deed. Wat een prachtige tijd was dat. Jammer dat blessures en zijn gewicht zijn carrière uiteindelijk parten speelde.
 
XaviKoning
 
8
6 juli 2021 om 18:36
Ik weet niet waarom maar ik heb toch een zwak voor Aad de Mos. Nou misschien weet ik het ook wel. Doet me btje denken aan me opa. Beetje gek, altijd dezelfde verhalen en gewoon gezellig. Staat die gewoon even met Ronaldo! Doet ie goed!
 
Rhino89
 
1
6 juli 2021 om 19:23
Wat zien ze er allebei trouwens ongezond met die buikjes. Maar ach twee geniale gasten; Aad de mos ondanks zijn warrige uitstraling toch een mooie carrière gehad en zeker met topvoetballers gewerkt. Ronaldo wat een speler was dat, iedere topvoetballer spreekt met grote bewondering over hem denk aan Zidane en Ibrahimovic onder andere.
 
Joaquin77
 
8
6 juli 2021 om 19:39
De beste voetballer ooit: Ronaldo Luis Nazario de Lima! Heb hem een keer live aan het werk mogen zien, finale Europa Cup II in de Kuip, 1997, Barca tegen PSG 1-0, goal van Ronaldo.
 
straatvoetbal
 
0
7 juli 2021 om 03:10
24 jaar geleden en ik ben nog steeds jaloers dat je hem live hebt kunnen zien in zijn prime??
 
PerryLaynecobain
 
0
7 juli 2021 om 04:03
God God. Messi of Ronaldo? Het zijn 2 spelers die voor altijd horen in t rijtje beste voetballer ooit. Al die stats over de 2 voetballers die jullie eruitgooien laat zien dat jullie betwetertjes zijn met Google in je hand